Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Άγγελε φαίνεται να είναι αντανάκλαση από τον OAG. Μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο μονάχα μια φορά με κόντρα την πανσέληνο και 15άλεπτες εκθέσεις σε Hα. Επισυνάπτω και τη σχετική φωτό όπου φαίνεται μια παρόμοια αντανάκλαση με την δική σου. Σίγουρα δεν τίθεται θέμα ουρανού μια και φωτογραφίζω πάντα σε ουρανό mag 4.5 στην καλύτερη περίπτωση - σε σκοτεινότερους ουρανούς παρατηρώ, δεν φωτογραφίζω :mrgreen:

Ίσως επειδή το τσιπάκι της 314L είναι σχετικά μικρό το πρόβλημα να μην εμφανίζεται, ίσως να εχει δίκιο ο Βαγγέλης και να είναι θέμα απόστασης από το CCD. Βέβαια δεν έχω διαβάσει/ακούσει για τέτοιο θέμα σε forum ή στο internet γενικότερα.

Άποψή μου είναι ότι η οδήγηση με off axis είναι ο ακριβέστερος τρόπος σε σχέση με οτιδήποτε άλλο υπάρχει. Σίγουρα δεν είναι ο ευκολότερος: απαιτεί τη χρήση ευαίσθητου autoguider αλλά δουλεύει εξαιρετικά με οποιοδήποτε σωλήνα. Επισυνάπτω ακόμα ένα screen capture: είναι από τη διαδικασία του register στο CCDStack μεταξύ της πρώτης και της δωδέκατης κατά σειρά 15λεπτης λήψης με το C11 στην EQ6. Σχεδόν η διαδικασία της ευθυγράμμισης και registration είναι περιτή... Να σημειώσω επίσης ότι στη στήριξη δεν έχει γίνει πολική ακριβείας. Μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι κάτι τέτοιο είναι εύκολο με κινέζικες στηρίξεις και μάλιστα σε τέτοιες εστιακές με finder;

Σίγουρα η λύση του ερευνητη βολεύει. Αν δουλεύει αποδεκτά στο εκάστοτε setup όλα οκ, αλλά σίγουρα δεν είναι πανάκεια και δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για μεγάλες εστιακές.

swan.thumb.png.d0a47784898a6df48e3d784e2b7d0bff.png

Clipboard01.thumb.png.e77179c4d07463268db34d90ef0acff7.png

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης