Jump to content

Διαμετρημα ή Αυτοματισμος;


KOTS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και ιδου.. Το μεγαλο ερωτημα που με βασανιζει εδω και καιρο!!

 

Ας πουμε οτι εχουμε ενα καλο προυπολογισμου του τυπου 10.000 ευρω. Εσεις τι θα προτιμουσατε?

 

α) Να αγορασετε το MEADE LX200GPS 14" κι αργοτερα μια ccd για αστροφωτογραφιση?

 

β) Ενα μεγαλο μεγαλο dobsonian 20" και βαλε (για να μη πω τιποτα 25" και βαλε...) χωρις τα ηλεκτρονικα που παρεχει το παραπανω..

 

Φυσικα θα ηταν πολυ ωραιο να μου πειτε και το γιατι το διαλεγετε..

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Εγώ θα προτιμούσα (και έχω προτιμήσει) το LX-200 κυρίως για 2 λόγους. Πρώτον λογω των ηλκτρονικών που προσφέρουν μεγάλη ευκολία στην παρατήρηση και δεύτερον λογω πιο άνετης μεταφοράς. Το δεύτερο θα πρέπει να το σκεφτείς και για τις 14'' (εγώ δυσκολεύομαι με τις 10'').

Πάντως αν έχεις σταθερο χώρο για το τηλεσκόπιο και εισαι πολύ εξοικειωμένος με την εύρεση ουρανιων αντικειμένων τοτε προτιμησε κατοπτρικό. Μεγαλύτερη διάμετρος πολύ περισσότερες δυνατότητες!

Το ότι υπάρχει ένα σύμπαν αγγιζει τα όρια του αδυνάτου.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ναι αλλα με μεγαλο διαμετρημα βλεπεις παπαδες πανω αλλα δεν εχεις ηλεκτρονικα οπως αστροστατη που θεωρω πολυ σημαντικο.

Ομως χαλας 10000 και παιρνεις 14" που δεν ειναι και πολυ μεγαλο μεγεθος. Οι δυνατοτητες περιοριζονται. Ποσο διαφορετικο ειναι το 14" απο ενα 10"?!? Διαφορα εχει αλλα οχι παρα πολυ σημαντικη που να μενεις με ανοιχτο το στομα και να λες "Παναγια μου πως αντεχα με το 10".. Πληρωνεις τα λεφτα σου στα ηλεκτρονικα..

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε KOTS,

καλύτερα είναι να δείς από πρώτο χέρι τα τηλεσκόπια που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον σου, πηγαίνοντας για παρατήρηση με άλλους ερασιτέχνες σε κάποια εξόρμηση.

Πάντως από την δική μου εμπειρία η διαφορά μεταξύ 10" και 14" δεν είναι καθόλου αμελητέα, και είναι σίγουρα στην κατηγορία "Παναγιά μου..." που ανέφερες.

Αγγελος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευκολη απαντηση .. το dob φυσικα! Στο dob τα goto δεν ειναι απαραιτητα μιας και το dob δινει ευκολα μεγαλα πεδια ενω το SCT με 3500mm εστιακη αποσταση οχι.

Επισης ενα dob 14" που θα ειναι truss tube φυσικα ειναι πολυ πιο ευκολο στη μεταφορα και το στησιμο απο ενα 14" SC ειδικα αν το βαλεις και σε ισημερινη σφηνα (wedge).

Γενικα θα προτιμουσα παντα νευτωνιο απο SC.Με ιδια λεφτα αγοραζεις πολυ περισσοτερο τηλεσκοπιο σε νευτωνιο και η αποδοση των νευτωνιων ειναι καλυτερη .Παντως σε καμμια περιπτωση δεν θα εμενα με το 14" χρειαζεται και αλλο ενα τηλεσκοπιο πιο ελαφρυ και ευχρηστο.

 

ΥΓ με 10.000€ παιρνεις μεγαλυτερο dob απο 14" !

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα σε όλους.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι λογικό και συνηθισμένο... Βέβαια όχι στις διαστάσεις και τα χρήματα που αναφέρεις ( 10.000 ευρώ για τηλεσκόπιο δεν είναι καθόλου λίγα χρήματα και ειδικά στην ηλικία σου δε τα διαθέτουν παρά μόνο ελάχιστοι τυχεροί... :wink: ) αλλά υπάρχουν κάποιες παράμετροι που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις.. Προσωπικά εγώ θα αγόραζα ένα τηλεσκόπιο όπου:

Θα μπορούσα να το μεταφέρω με το αυτοκίνητό μου σε μια εξόρμηση σε κάποιο βουνό.

Θα ήταν αρκετά "ελαφρύ" ώστε να μπορώ να το στήνω σχετικά γρήγορα και φυσικά χωρίς τη βοήθεια δεύτερου ατόμου...

Θα προτιμούσα μοτέρ για να κάνει την παρατήρησή μου πολύ πιο άνετη και ευχάριστη... Συν του ότι δε θα χρειάζεται να κάνω μικρορυθμίσεις στο τηλεσκόπιο κάθε λίγα λεπτά με το χέρι...

Ο φίλος Ηλίας μου είχε πει κάποτε πως υπάρχει κάποιος με ένα μεγάλο dobsonian που δε παίζεται στην εύρεση αντικειμένων στο βαθύ ουρανό- χαρακτηριστικά είχε πει πως " ο άνθρωπος αυτός είναι από μόνος του ένα τέλειο go-to.." :lol: Μήπως είσαι εσύ αυτός?? :D

Από την άλλη πλευρά είναι η αρρώστια της διαμέτρου.. Αλλά εσύ μιλάς για τεράστια διάμετρο ( 20 με 25 ίντσες!! :shock: :shock: ) που πιστεύω πως θα είναι μια πραγματική αποκάλυψη!! Τελικά μήπως θες να φτιάξεις αστεροσκοπείο και δε μας το λες?? :D :D :D

Και όσο για τη διαφορά στη διάμετρο του κάθε τηλεσκοπίου σκέψου ότι το 6ιντσο από το 4ιντσο είναι η μέρα με τη νύχτα, πόσο μάλλον το 14 αντί για το 10.... Τονίζω πως αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και δε συμπίπτει με όλων των υπολοίπων.. Τα πάντα είναι θέμα γούστου και προτεραιοτήτων...

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οχι φιλε μου Αργυρη δεν ειμαι εγω αυτος. Τωρα μου εδωσες ιδεα να αρχισω να τον ψαχνω αυτο το τυπο! :P :D

Για να πω την αληθεια, ναι, θελω να φτιαξω ενα αστεροσκοπειο με θολο καπου στο εξοχικο μου που τυχαινει να εχω ενα μικρο σχετικα περιβολι. Ομως τα καινουρια φωτα με εμποδιζουν και η ιδεα αυτη, λογω ελειψης επιλογων, εχει αρχισει να ναυαγει.

Οντως μιλαω για πολυ μεγαλα διαμετρηματα γιατι θελω αυτο ακριβως! Την αποκαλυψη!! :) Μιλαω για 25 ιντσες και πανω αν προκειται για dob. Oταν θα κανω τη κινιση μου αυτη θα ειναι αποφασιστικη για ενα πολυ μεγαλο οργανο το με το οποιο θα κατσω και μερικα χρονια.

Μαλλον πρεπει να ρωτησω τον εαυτο μου τι θελω πραγματικα. Αστροφωτογραφιση ή οπτικη παρατηρηση (κοινως παιχνιδι).Το παιχνιδι ομως ειναι αρκετα ανωριμη κινηση για να ξοδεψεις τοσα πολλα λεφτα. Δε μου τρεχουν απο τα πατζακια καμια σχεση, απλα το λατρευω και ενα καινρουριο μεγαλο τηλεσκοπιο το εχω ονειρο απο 13 χρονων παιδακι (τωρα ειμαι 20).

Μου αρεσει η ιδεα του ελαφριου (14") το οποιο θα μπορω να μεταφερω ποιο ευκολα σε σχεση με το 25" και που θα εχει αστροστατη GOTO κλπ. Ομως το Μ57 θα αναγκαζομαι παλι να το κοιταζω ξοφαλτσα :P οπως και το γαλαξια της ανδρομεδας. Με το 25" δεν υπαρχουν αυτα.

Αυτος ειναι ο τροπος σκεψης μου. Πρεπει να τον βαλω σε σειρα. Παντως ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον που δειχνετε..

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε KOTS θα σου έλεγα να ηρεμήσεις λιγάκι... Και εγώ από πολύ μικρός άρχισα να ασχολούμε με την αστρονομία... Έχεις νομίζω τρελαθεί με το ψάξιμο και λόγω του αστρονομικού ποσού που διαθέτεις για την αγορά, έχεις θολώσει! :D Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως είσαι καταρχήν μόνο 20 χρονών!! Δε χρειάζεσαι από τώρα ένα 25ιντσο μαμούθ στο εξοχικό σου!!! Απόλαυσε την αστρονομία, έλα σε συναντήσεις για παρατήρηση στον Πάρνωνα ή όπου αλλού κανονιστεί, γνωρίσου με άλλα άτομα.... Δες και άλλα μοντέλα τηλεσκοπίων, δόξα το Θεό έχεις έτοιμο χρήμα για την τέλεια αγορά... Σκέψου να είσαι με το μαμούθ στο εξοχικό, να θες να χαζεύεις όλο το βράδυ νεφελώματα και να μην ακολουθάει κανένας φίλος σου επειδή θα βαριέται!! Σκέψου όμως να είσαι σε μια συνάντηση στον Πάρνωνα και να αξιοποιείς τις δυνατότητες του φορητού μεν, τεράστιου δε ολοκαίνουργιου τηλεσκοπίου σου παρέα με έμπειρους ερασιτέχνες αστρονόμους!! Τι προτιμάς από τα δύο?? Άσε που αν πάρεις το τέλειο τηλεσκόπιο από τώρα και δεσμεύεσαι πως θα το έχεις για μια ζωή και δεν έχεις στόχο για το μέλλον..( Δε πιστεύω σε δεκα χρόνια αντί για σπίτι να πάρεις άλλο τηλεσκόπιο, έτσι?? :lol: :lol: ) . Πιστεύεις πως μιλάω λάθος?? ΥΓ: Τι ακριβώς εννοείς πως θα κοιτάς το Μ57 και την Ανδρομέδα ξόφαλτσα???
ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πάντως από την δική μου εμπειρία η διαφορά μεταξύ 10" και 14" δεν είναι καθόλου αμελητέα

 

Θα συμφωνησω με αυτο..

 

Ο φίλος Ηλίας μου είχε πει κάποτε πως υπάρχει κάποιος με ένα μεγάλο dobsonian που δε παίζεται στην εύρεση αντικειμένων στο βαθύ ουρανό- χαρακτηριστικά είχε πει πως " ο άνθρωπος αυτός είναι από μόνος του ένα τέλειο go-to.

 

Χαχαχα!!Νομιζω μονο ενας εχει αυτον τον τιτλο:giorgosgr (Γιωργος Κορωνης).Το καλυτερο goto αποδεδειγμενα!!!!

 

Φιλε ΚOTS νομιζω οτι βιαζεσαι για ενα τοσο μεγαλο τηλεσκοπιο(εχουμε την ιδια ηλικια).Εισαι σιγουρος για το τι θελεις να κανεις;Φαντασου μετα να θες οπωσδηποτε να κανεις φωτογραφηση κ να θες να δωσεις παλι ενα σωρο λεφτα!! Οσο για το ανωριμο της παρατηρησης,νομιζω οτι ειναι θεμα γουστου του καθενος!!!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο Γιώργος έχει μόνο 8", αλλά με την πείρα που έχει δε θα του έφτανε ούτε 20"!!! :D :D :D

Ξέρω Γιώργο, κοκκίνησες! :lol: :lol: :lol: Χα Χα!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδια δεν εχω μαζεψει αυτο το ποσο ολο ακομα, μαλλον λαθος σας εδωσα να καταλαβετε. Απλα με το που το συμπληρωσω (γιατι το μαζευω σιγα σιγα απο καιρο τωρα) θελω να παρω κατι δυνατο ετσι ωστε να μη μετανιωσω για τα χρηματα που εδωσα και να κανει πολυ διαφορα απο το 8" που εχω τωρα..

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα πλεον το 14" γιατι θα εχω ακομα και μετα απο αυτο στοχο για μεγαλυτερο ακομα. Οποτε παιδες μαλλον 14" και αστροφωτογραφιση!!

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδιά νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο...

Καταρχήν συγνώμη σου ζητάω εγώ που κάπου άφησα να εννοηθεί σε άλλο topic πως είναι πολλά τα λεφτά για την ηλικία σου αλλά και για το σκοπό που θα τα διαθέσεις... ( προσωπικά θα έπαιρνα αμάξι για τα κρύα και ένα μεσαίο τηλεσκόπιο για το χόμπυ- που να χωράει και στο αμάξι!! :D ). θα μπορούσα επίσης να πω πως, και που δουλεύεις, πάλι τρελό ποσό είναι τα δέκα χιλιάρικα, όμως:

Εδώ δεν είμαστε να ανακρίνουμε τον καθένα που βρήκε τα λεφτά και πως θα τα δαπανήσει!! ( Και εγώ αν κέρδιζα στο τζοκερ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, τηλεσκόπιο και αμάξι να το μεταφέρω θα έπαιρνα πρώτα! :D )

Οι απόψεις σου βέβαια φίλε KOTS περί του αν πρέπει ένας που δεν έχει την εμπειρία να αγοράσει go-to τηλεσκόπιο, δε συμφωνούν με τις δικές μου. Μη ξεχνάς πως κάποιοι δεν έχουν ούτε την υποδομή αλλά ούτε και το χρόνο να υπολογίζουν συντεταγμένες... Απλά τους αρέσει να κοιτάνε εκεί ψηλά, όπως και σε μας...

Υ.Γ. και εγώ για go-to πήγαινα αλλά προτίμησα τη Great Polaris Deluxe στήριξη ως καλύτερη επιλογή και skysensor όταν έρθουν ξανά αρκετά λεφτά στα χέρια μου!! :D

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε ΚΟΤS, 10.000 euro είναι για πολλούς υπέρογκο ποσό. Αν τα έχεις και θέλεις να τα διαθέσεις, δικαίωμα σου... Σου εφιστώ μόνο την προσοχή σε ένα πράγμα: Φρόντισε αυτό το όνειρο που έχεις να μην είναι προϊόν μεγάλου ενθουσιασμού γιατί θα κλαις τα λεφτά σου αργότερα... Με τόσα λεφτά παίρνεις αμάξι στις μέρες μας. Επιπλέον υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου εκτός το μέγεθος, όπως διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος, ευκολία μεταφοράς, συνθήκες παρατήρησης, μελλοντικά σχέδια (σε 5 χρόνια μπορεί να δουλεύεις τόσο πολύ που να μην έχεις χρόνο για τίποτα!!), κ.α

 

Φίλε dkef, τέτοιες συζητήσεις δεν αποσκοπούν πουθενά, και σίγουρα δεν συμβαδίζουν με το πνεύμα του forum... Συνιστώ εγκράτεια σε όλους!

 

 

Φιλικά Μιχάλης ...

Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε κοτς για τα λεφτα που δινεις δεν νομιζω οτι ειναι στα πλαισια ερασιτεχνικης αστρονομιας. Οταν εισαι διατεθειμενος να σταξεις τοσα ευρα το κανεις για επενδυση, να βγαλεις κατι απο αυτο. Ξανασκεψου το γιατι εγω τουλαχιστον στις 10" δεν εχω δει ουτε το 5% του τη μπορει να κανει το τηλεσκοπιο μου.

 

Φιλικα

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ισως μπορεις να κανεις αποσβεση των χρηματων με την αστροφωτογραφιση.Μιλαμε παντα μακροπροθεσμα ετσι?

Ομως ειναι σωστο αυτο που λες γιατι κι εγω με το 8" ειμαι στην ιδια φαση.

Καποιος φιλος με ρωτησε πριν τι εννοω οταν λεω "κοιτας το Μ57 ξοφαλτσα". Εννοω οτι στο δικο μου τηλεσκοπιο που ειναι 8" αναγκαζομαι να μη κοιταζω καταματα το αντικειμενο που παρατηρω. Κοιταζω στις ακρες του πεδιου (ξοφαλτσα) για να καταφερω να το δω.Οπως οταν σκοπευεις το γαλαξια της Ανδρομεδας που βλεπεις μονο ενα πολυ αχνο πυρηνα. Κοιτωντας τον ξοφαλτσα βλεπεις και μια αχναδα απο γυρω ομως. Σε ενα μεγαλο τηλεσκλοπιο αυτο δε συμβαινει. Κοιτας Μ57 και το κοιτας καταματα σα να του κανεις ερωτα! Και το βλεπεις και με ωραια λεπτομερεια.

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οντως μιλαω για πολυ μεγαλα διαμετρηματα γιατι θελω αυτο ακριβως! Την αποκαλυψη!! Μιλαω για 25 ιντσες και πανω αν προκειται για dob. Oταν θα κανω τη κινιση μου αυτη θα ειναι αποφασιστικη για ενα πολυ μεγαλο οργανο το με το οποιο θα κατσω και μερικα χρονια.

 

Γιατι μερικα χρονια; μετα θα χεις εξαντλησει τις 25" και θα θες ενα 40" να δεις οσα σου χουν ξεφυγει;

 

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα πλεον το 14" γιατι θα εχω ακομα και μετα απο αυτο στοχο για μεγαλυτερο ακομα. Οποτε παιδες μαλλον 14" και αστροφωτογραφιση!!

 

!!!!! Εδω αστροφωτογραφοι χρονια και χρονια και βγαζουν μια χαρα φωτος με μικροτερα εσενα δεν θα σου φτανουν οι 14";;;

 

Μαλλον πρεπει να ρωτησω τον εαυτο μου τι θελω πραγματικα. Αστροφωτογραφιση ή οπτικη παρατηρηση (κοινως παιχνιδι).

 

Γιατι η αστροφωτογραφιση δεν ειναι παιχνιδι;τι ειναι "εργασια";Συμφωνω στα υπολοιπα ρωτησε τον εαυτον σου τι θελεις..... μετα ρωτας και στο forum

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε KOTS μου δίνεις την εικόνα του υπερβολικά ενθουσιασμένου και ταυτόχρονα αναποφάσιστου... :roll: Τελικά τι είδος τηλεσκοπίου θες? Θα το μετακινείς? Πόσα χρήματα θα διαθέσεις τελικά? (γιατί ανέφερες πως δεν έχεις μαζέψει ούτε τα μισά από τα δέκα χιλιάρικα που έλεγες λίγο νωρίτερα...) Θα το πάρεις τώρα (μέσα σε 2-3 μήνες) ή ρωτάς για κανένα χρόνο αργότερα? Τελικά αστροφωτογράφηση θα κάνεις με το που θα το πάρεις ή όχι?? Όλοι εδώ στο forum ( και ειδικά οι πιο παλιοί και έμπειροι ) μπορούν να σε βοηθήσουν με τη γνώμη τους... Όμως τελικά αυτό που μετράει είναι: εσύ τι θες να κάνεις??
ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επειδή σε κάποιες στιγμές έπεσε αρκετά το επίπεδο σε αυτή τη συζήτηση, έχω κάνει ένα μικρό ψαλίδισμα ώστε αυτοί που τα προκάλεσαν να μην εκτεθούν και άλλο σε όσους δεν πρόλαβαν να τα διαβάσουν! Αν έχετε επί προσωπικού κάτι να πείτε σε κάποιον τότε γλιτώστε χρόνο από τους υπόλοιπους και ντροπή από εσάς και πείτε το με προσωπικό μήνυμα!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης