aristarchus Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 ΦίλοιΜπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι!Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνά μου, καμμία από τις κουτσές Μαρίες που ρώτησα δεν έχει τηλεσκόπειο!Τουναντίον, όλες μαζεύουν λεφτά για να φτιάξουν το χαλασμένο τους ποδάρι.Good stuff !!!! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
maxplanck Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Γνώρισα και έναν ορθοπεδικό.Ασχολείται με την αστρονομία!Θα τα κονόμησε φαίνεται.Απο τις κουτσές Μαρίες.
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Φίλε KOTS καλό θα ήταν να προσέχεις λίγο με τα σχόλιά σου... Σκέψου ότι είσαι μόλις είκοσι και ετοιμάζεσαι να αγοράσεις τηλεσκόπιο με 10.000 ευρώ.( Μα καλά, που δουλεύεις ρε παιδί μου και πρόλαβες να μαζέψεις τόσο χρήμα, πρέσβης είσαι??? ) Σκέψου λοιπόν πως πολύ εύκολα μπορείς να δεχτείς και εσύ χαρακτηρισμούς του στυλ "κουτσή Μαρία"..... Και φίλε maxplanck ελπίζω να το είπες αστεία αυτό, γιατί τυχαίνει την κοπέλα μου να μη τη ρώτησες ούτε για τηλεσκόπιο, ούτε για το πως περπατάει.... Και προσωπικά σου λέω πως με έχει εκνευρίσει πολύ το μήνυμά σου!!! Καλό θα ήταν να προσέχουμε λίγο τα σχόλιά μας.... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
dkef Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 ...Θεωρω, οχι οτι ειναι για λιγους, απλα αν μεχρι και η κουτση Μαρια εχει τηλεσκοπιο με αστροστατη και database τοτε εμεις που ασχολουμαστε ΣΟΒΑΡΑ και ειναι η αωη μας η ερασιτεχνικη αστρονομια τι θα επρεπε να εχουμε?? Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμά μου, τέτοιες ελιτίστικες νοοτροπίες δεν χωράνε στο χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας. Όποιος ήρθε στο 4ο συνέδριο που έγινε στο Ευγενίδειο θα άκουσε στις ομιλίες τι αγώνα κάνουν για να μην εκλείψει αυτό το τόσο ωραίο hobby και πόσο στενοχωριούνται που "κόπηκε" σχεδόν από τα σχολεία και τόσο λίγα νέα παιδιά ασχολούνται με αυτό πια. Έχουμε ανάγκη την κάθε "κουτσή" Μαρία για υποστήριξη. Άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είναι ακριβά τα τηλεσκόπια στην Ελλάδα. Θεωρούνται είδος πολυτελείας. Αν η κουτσή Μαρία δεν κάνει για τηλεσκόπια γιατί είναι άσχετη, εσύ KOTS δεν κάνεις λόγω μυαλών. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
maxplanck Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Και 'γω απο Ελλάδα αγοράζω.Απο όλα τα ... μαγαζιά.Γκρινιάζω και λίγο, μου κάνουν καμμία έκπτωση,καμμία δόση,πιάνουμε και ψιλή κουβεντούλα,μου στέλνουν και κανένα βιβλιαράκι δώρο....Οταν έρθει η ώρα για κάτι πραγματικά ακριβό(5000 ευρω και βάλε)πιστεύω οτι στα 43 μου χρόνια θα αρθρώσω ικανοποιητικο λόγο στον αντιπρόσωπο της επιλογής μου και θα πετύχω πολύ καλύτερη τιμή.Αλλωστε μέχρι τώρα δε με χουν απαγοητεύσει.Φυσικά και "ζηλεύω" όταν βλέπω τις αντίστοιχες τιμές στην Αμερική!Και δεν έχω και λεφτά για πέταμα!Πιστεύω (και ελπίζω) να πέσουν οι τιμές καθώς αυξάνεται ο τζίρος και η ζήτηση μεγαλώνει.Τώρα φυσικά αν πάει κάποιος γνωστός μου Αμερική, θα του πω να μου φέρει και έναν γ----ο τηλεφακο για την Νικον μου, στη μισή τιμή και λιγότερο!!!Το πρόβλημα των αυξημένων τιμών δεν εστιάζεται μόνο στα τήλε!!!Ωστόσο απέχω απο την ιδέα κατάστρωσης λίστας προγραφών και εκτέλεσης(θα προηγηθει βασανισμός!!!) των αντιπροσωπων .Αυτό θα το έκανα πιθανώς, αν κάποιοι μονοπωλούσαν τα είδη πρωτης ανάγκης και αδυνατούσα να ταισω τα 4 παιδιά μου, αν και εργάζομαι σκληρα.Το τηλεσκόπειο δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης.Είδος πρωτης ανάγκης είναι η ΓΝΩΣΗ και αυτή μπορεί να αποκτηθει και δίχως αυτα!Ούτε μου κόλλησε κανείς αντιπρόσωπος το πιστόλι στο κρόταφο"buy or duy"Aν τα έχει ακριβά να τα κρατήσει να τα χαίρεται!Θα βολευτώ με κάτι πιο απλό, θα κάνω και καμμία ιδιοκατασκευή,θα τα φτιάξω με τη κουτση Μαρία(ακούς μωρό μου???) κάτι θα κάνω.............
dkef Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Aν τα έχει ακριβά να τα κρατήσει να τα χαίρεται! Ο λόγος που ενίσταμαι και έχω κάνει όλη αυτή τη συζήτηση είναι ο λόγος που θα αντιδρούσα έτσι και σε οποιοδήποτε άλλο προϊόν που με ενδιέφερε και υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι σωστό να μας πιάνουν κορόϊδα και πρέπει να αντιδρούμε, αλλιώς θα συνεχίσουν να το κάνουν. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
maxplanck Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Φιλε ΑργύρηΜολις ειδα την απαντηση σου.Κακως κακιστα παρεξηγήθηκες απο το μήνυμά μου.Αν δεν καταλαβαίνεις τα σχήματα λόγου και τις ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ ελληνικές εκφράσεις , δε μπορώ να σε βοηθήσω.Εχουν πέσει διακόσα μηνύματα για το θέμα αυτο.Γιατι διάλεξες εμένα????????????????Θα μπορούσες να κανεις μία γενική αναφορα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αν όντως το κορίτσι έχει κάποιο πρόβλημα ως πατέρας πολλών παιδιών και ως εκπαιδευτικος εύχομαι ολόψυχα ΕΥΟΔΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ.Κανείς δεν ξέρει το σταυρό που κουβαλαει ο΄άλλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Λάθος άνθρωπο διάλεξες να θεωρήσεις αναίσθητο!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.
maxplanck Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Α, ναιΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ.
maxplanck Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Απάντηση στον φίλο dkefEννοείται πως γι αυτό λαμβάνει χώρα το όλο θέμα.ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ.
Flashy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 ... και το μόνο που είχαν να μου απαντήσουν είναι οτι άν το πάρω από εδώ κερδισμένος θα είμαι γιατί θα έχω υποστήριξη ενώ αν το πάρω από το εξωτερικό δεν με υποστηρίζουν αν και είναι αντιπρόσωποι!!! Γρηγορη, Θα με υποχρεωσεις αφανταστα αν μπορεις να με ενημερωσεις με πριβε ποιος ειναι ο αντιπροσωπος που σου εκανε τετοια κουβεντα! Αν καποιος επισκευασει εξουσιοδοτημενα καπια μαρκα δεν εισαι αναγκασμενος να του πεις απο που το αγορασες. Ελεος δηλαδη... Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
The Guardian Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 ... απλα αν μεχρι και η κουτση Μαρια εχει τηλεσκοπιο με αστροστατη και database τοτε εμεις που ασχολουμαστε ΣΟΒΑΡΑ και ειναι η αωη μας η ερασιτεχνικη αστρονομια τι θα επρεπε να εχουμε?? Προσωπική ικανοποίηση C8-NGT
Adam Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Μακάρι να μπορούσε ο καθένας μας να αποκτήσει ένα και δύο και τρία.....τηλεσκόπια. Αυτό θα ήταν ευλογία Θεού. Αστέρια υπάρχουν μπόλικα ευτυχώς. Οσο για την επίμαχη έκφραση υπάρχουν τόσες άλλες στην ελληνική γλώσσα πχ "ο πρώτος τυχών" μέχρι και η ακραία "ο πάσα ένας!!!". Ας ελαφρώσουμε το κλίμα ρε παιδιά. Τους νέους τους χρειάζεται η αστρονομία,το είπαμε και στο Συνέδριο. Ε! κι'αν έχουν και κάποιες "τρελλές ιδέες" είναι μέσα στο πρόγραμμα.Μην τους βάζουμε στο μικροσκόπιο. Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait!Φιλικά Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Αγαπητέ κύριε Παπαϊωάννου,χαίρομαι που πήρα αυτή την απάντηση και ομολογώ πως δε πίστευα να δημιουργηθεί θέμα όπως και δε δημιουργήθηκε... Αναίσθητο δε χαρακτήρισα ( και ούτε πρόκειται.. ) κανέναν. Απλά αν προσέξετε θα δείτε πως χαρακτηρισμούς για "χαλασμένα ποδάρια" ( !!!!!! ) είσαστε ο μόνος που κάνατε... Όπως επίσης για ορθοπαιδικούς που " τα κονομάνε" από κουτσές Μαρίες... Ο χειρούργος ορθοπεδικός του νοσοκομείου παίδων Κος Πιστεύος δε θα χαιρόταν καθόλου με τέτοια σχόλια... Και δυστυχώς κάποιες λέξεις πονάνε.... Και αν επίσης προσέξετε θα δείτε πως δεν έπεσαν και τόσα πολλά μηνύματα τελικά.... Όσο για την παροιμία φυσικά και την γνωριζω -όπως και η κοπέλα μου- και τη χρησιμοποιώ και τακτικα μαζί με πολλές άλλες... Και το να ζητάς σε κάποιον να ξεκαθαρίσει αυτό που είπε προς αποφυγή παρεξηγήσεων σε καμία περίπτωση δεν είναι πυροβολισμός... Φιλικά,Αργύρης Γκοτσούλιας Τώρα όσο για το θέμα μας δυστυχώς θα συμφωνήσω ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά υψηλές και αναγκαστικά ή θα τα δώσεις σε κάποιον από τους δικούς μας ή θα πάρεις από το εξωτερικό κάτι που να σε συμφέρει στο σύνολο της τιμής... Αν είχαμε όμως άλλους εισαγωγείς (π.χ. το Carrefour ) και πουλούσε τηλεσκόπια δίπλα από τα dvd είμαι σίγουρος πως οι τιμές θα ήταν πολύ διαφορετικές.... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Εγω λεω να μετακομισουμε στην αμερικη που ειναι οι μισθοι διπλασιοι και οι τιμες μισες ετσι ωστε ολοι να ειμαστε ευχαριστημενοι. Εγω οσο καιρο μαζευω λεφτα ειναι τα μοναδικα μου απο τη δικη μου δουλεια (χωρις τη βοηθεια γονιων γιατι εγινε λογος για κατι τετοιο και με εχετε παρεξηγησει παρα πολυ) και οταν τα μαζεψω θα παω να τα ξοδεψω εκει γιατι ειναι το μεγαλο μου ονειρο! Αυτο. Κι επειδη θελω να κανω σωστη κινηση γι αυτο δημιουργησα τη θεματικη ενοτητα "Διαμετρημα 'η αυτοματισμος" μπας και βοηθηθω στο να μη κανω καποιο λαθος. Απ οτι ειδα ομως μαλλον στο ψηλο με πηραν καποιοι και μαλιστα ενας αλλος απαντησε με ενα αρκετα προσβλητικο σχολιο. Και να φανταστειτε οτι αυτος ο ανθρωπος ειναι 38 χρονων!! Ωριμοτητα δες.. Τεσπα. Αν δημιουργουσα ποτε δικο μου θολο σιγουρα δε θα το κρατουσα μονο για παρτη μου αλλα το 50% των ημερων μου φαινεται οτι αστροπαρτυ θα εκανα για να βοηθησω κι εγω σ αυτ το τομεα που ονομαζεται ερασιτεχνικη αστρονομια! Αυτα STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
aristarchus Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Τώρα όσο για το θέμα μας δυστυχώς θα συμφωνήσω ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά υψηλές και αναγκαστικά ή θα τα δώσεις σε κάποιον από τους δικούς μας ή θα πάρεις από το εξωτερικό κάτι που να σε συμφέρει στο σύνολο της τιμής... Αν είχαμε όμως άλλους εισαγωγείς (π.χ. το Carrefour ) και πουλούσε τηλεσκόπια δίπλα από τα dvd είμαι σίγουρος πως οι τιμές θα ήταν πολύ διαφορετικές....Αργυρη, Ο καθε εμπορος εχει αναγκη απο τζιρο ... καλυτερα να υπαρχει τζιρος με ζημια απο πωλησεις παρα μηδενικο τζιρο και μηδενικη ζημια. Αυτο ισχυει επειδη υπαρχουν σταθερα εξοδα καθε μηνα (μεροκαματα, ΙΚΑ, εφορια, ΔΕΗ, ΟΤΕ κα) και αυτα τα εξοδα ΔΕΝ πληρωνονται αν δεν υπαρχει τζιρος (με η χωρις ζημια απο πωλησεις). Για αυτο τον λογο, ο καταναλωτης ΠΑΝΤΑ εχει το ανω χερι και οπως εχει γραψει καποιος φιλος παρα πανω, "ας το κρατησει να το χαιρεται". Δεν ειναι αρκετο να γκρινιαζουμε και μετα να προχωραμε στην αγορα ενος αντικειμενου απο αυτους που γκρινιαζουμε. Σε μια ελευθερη αγωρα, ιδιαιτερα τωρα που δεν υπαρχουν συννωρα λογω διαδικτυου κτλ, ειναι ακομα ποιο ευκολο να βαλουμε σε πραξη αυτα που λεμε. Τα πραγματα ειναι ΠΟΛΥ απλα ... ΔΕΝ αγοραζω/ουμε απο αυτους που οι τιμες ειναι εξωφρενικες. Αν ολοι εφαρμοσουν μια τετοια νοοτροπια, να δεις πως θα πεσουν οι τιμες! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Ρε παιδια εγω γνωριζω οτι οι δασμοι και οι φοροι για να φερεις ενα μηχανημα 50 κιλων στην Ελλαδα απο το εξωτερικο ανεβαζει σχεδον στο διπλασιο την τιμη. Ειμαι τοσο πολυ πισω τελικα? STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
aristarchus Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Πχ. Γιατι να αγορασω 2 μπαταριες της Canon EOS 300d απο το κεντρο της Αθηνας για 48 αυρω (24 ευρω και 1500 μΑh η μια) οταν μπορω να παρω τις 2 μπαταριες απο Αμερικη με τα μισα χρηματα και με 1800 μΑh ;!;!;! Πρεπει να ειμαστε εξυπνοι καταναλωτες ... ιδιαιτερα τωρα που υπαρχουν τα μεσα (διαδικτυο, ΑστροΒοξ, γνωριμιες). Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
aristarchus Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Ρε παιδια εγω γνωριζω οτι οι δασμοι και οι φοροι για να φερεις ενα μηχανημα 50 κιλων στην Ελλαδα απο το εξωτερικο ανεβαζει σχεδον στο διπλασιο την τιμη. Ειμαι τοσο πολυ πισω τελικα?Οι δασμοι εχουν ως βαση το συνολο της δηλωμενης αξιας και τα εξοδα αποστολης. Αν εχεις κατι που ειναι 50 κιλα και προφανως θα σου φουντωσει τα ταχυδρομικα, γιατι δεν ρωτας τον αποστολεα να σου το στειλει με καραβι; Ναι μεν θα παρει απο ενα μεχρι τρεις μηνες να το λαβεις αλλα θα κερδισεις διπλα (στα εξοδα μεταφορας και στους δασμους). Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Flashy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Ψυχραιμια...... Αντωνη εσυ που εχεις μεγαλη πειρα στα παρε-δωσε με Αμερικη μπορεις να μας γραψεις ακριβως τις διαδικασιες του τελωνειου και τα λοιπα? Εχω μπερδευτει πολυ με αυτο το θεμα, αλλοι μου λενε να στειλω το billing σε αλλη διευθυνση και το shipping αλλου, να δηλωσω το αντικειμενο ως gift και αλλες τετοιες πατεντες... Δεν εχω καταλαβει επακριβως ακομα το συτημα του τελωνειου ομως... Γραψε μας τους συντελεστες και γενικα οτιδηποτε μπαινει ως + στη τιμη. thanks! Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Αγαπητέ κύριε Αγιομαμίτη,φυσικά και δε γκρίνιαξα για όλους... Μόλις προχθές παράγγειλα το τηλεσκόπιό μου ... Ο κύριος Ηλιόπουλος με υπομονή έλυσε όποιες απορίες είχα και βοήθησε στην τελική επιλογή μου... ( Τονίζω πως σε καμία περίπτωση δε κάνω διαφήμιση και γι'αυτό δεν ανέφερα και το όνομα της εταιρίας... )Και έχετε απόλυτο δίκιο περί της προσφοράς και της ζήτησης ως προς την τιμή! Εμείς επιλέγουμε τελικά από που θα αγοράσουμε τον εξοπλισμό μας...Εδώ όμως θα ήθελα να σας ζητήσω μία χάρη: επειδή προσωπικά δε γνωρίζω καθόλου πως γίνεται μια αγορά από το εξωτερικό (π.χ. Αμερική ), θα σας ήταν εύκολο να μου δώσετε τη "σειρά" των ενεργειών που κάνουμε?? Το ίδιο νομίζω ζήτησε και ο φίλος flashy... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Οντως πειτε μας να ξερουμε μπας και αποφυγουμε κανα λεφτο.. Παρεπιπτοντως Αργυρη ποιο παραγειλες αν επιτρεπεται? Καλοριζικο και καθαρους ουρανους ευχομαι STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
aristarchus Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Φιλε Αργυρη, Η αναφορα μου στο γκρινιασμα δεν αφορουσε εσενα αποκλειστικα ... ειναι ελληνικο φαινομενο να γκρινιαζουμε για τα παντα χωρις να παρουμε τα πραγματα στο χερι μας. Οπως εχω γραψει εκατο φορες, εμεις βγαζουμε την τελικη αποφαση με τις αγορες μας και που πανε τα χρηματα μας και αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος και μορφης διαμαρτυριας! Οσον αφορα τις αγορες απο το εξωτερικο, η διαδικασια ειναι αρκετα απλη. Φυσικα χρειαζεται η πιστωτικη καρτα και λιγη προετοιμασια. Πχ. Ολες οι αγορες να σταλουν μεσω του ταχυδρομειου (απο Αμερικη μιλαμε για το Unites States Postal Service η USPS) ... τα εξοδα αποστολης ειναι πολυ ευνοικα και η εξηπυρετηση πολυ καλη. Ειναι σπανιο για ενα δεμα να μην φθασει στα χερια μας εντος μιας εβδομαδας. Ταυτοχρονα, ο εκτελωνισμος θα γινει αυτοματα απο το ταχυδρομειο στο αεροδρομιο με συνολικη επιβαρυνση των ΠΕΝΤΕ ευρω (μονο). Αν χρειαζεται κατι επιγωντος, υπαρχει η υπηρεσια της USPS που λεγεται "Two-Day Global Express Guaranteed" και οπου σε δυο εργασιμες μερες θα εχουμε το δεμα στα χερια μας με ελαχιστη επιπλεον επιβαρυνση. Μαλιστα, λογω της αναγκης διανομης ("Two-Day Global Express Guaranteed"), πολλες φορες μικρα δεματα θα περασουν απευθειας απο το τελωνειο και χωρις ελεγχο/δασμους. Για οσους φιλους δεν διαθετουν πιστωτικη καρτα, υπαρχει η δυνατοτητα να αγορασουν μια προπληρωμενη καρτα εφοσον τα χρηματα υπαρχουν εκ των πρωτερον. Πολλες συναλλαγες πραγματοποιουνται αναμεσα της PayPal ( http://www.paypal.com ). Οι δασμοι υπολογιζονται στο συνολο της δηλωμενης αξιας και εξοδα μεταφορας. Για δεματα "πλουσια" στα κιλα, πιστευω να αξιζει να σταλει το δεμα με καραβι (ενα με τρεις μηνες να φθασει στα χερια μας) ωστε να μειωθουν τα εξοδα μεταφορας και εξισου οι δασμοι εφοσον βασιζονται εν μερη απο τα εξοδα αποστολης. Ο φιλος ο flashy γραφει για "gift" ... αυτο ειναι μια γνωστη πρακτικη σε ολο τον κοσμο και ειναι μια ιδιαιτερη προσφορα απο πωλητες της Ασια. Προσωπικα δεν την εχω ζησει και δεν μπορω να εκφρασω αποψη η εμπειρια. Αν αγοραζετε κατι ελαφρως μεταχειρησμενο η ανταλλακτικα, να τονισετε στον αποστολεα να γραψει κατι τετοιο και στο δελτιο αποστολης που συνοδευει το δεμα. Τελευταια, ΟΛΑ τα δεματα να τα στελνουν ασφαλισμενα. Η επιπλεον επιβαρυνση ειναι 1,80$ για ασφαληση μεχρι 200$ (πχ). Ταυτοχρονα, ειναι βεβαιο 99,999999% οτι θα φθασει στα χερια μας και το λεω αυτο επειδη ολα τα ασφαλισμενα δεματα (ειτε για 10$ ειτε για 100.000.000$) μοιραζουν την ιδια διαδικασια (και σακους). Και κατι αλλο, οταν ενα δεμα φθασει στη χωρα μας, ΔΕΝ χανεται με ΤΙΠΟΤΑ. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Vegan Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Με τους δασμούς από άλλες χώρες της Ε.Ε τι γίνεται;Είμαι εντελώς άσχετος με αυτά.... Πάντως είναι αστείες οι απόψεις του στίλ: "Καλά είναι και με τέτοιες τιμές, μην έχει και ο κάθε άσχετος από ένα τηλεσκόπιο"Ο ουρανός είναι δημόσιος...Και φίλε ΚΟΤS ,εκτος των άλλων, σε πληροφορώ πως υπάρχουν αστρονόμοι που έχουν 3 φορές την ηλικία σου πείρα και δεν έχουν λεφτά να πάρουν ούτε προσοφθάλμιο... Φιλικά,Γιάννης Αντωνιάδης
aristarchus Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Με τους δασμούς από άλλες χώρες της Ε.Ε τι γίνεται;Οι δασμοι ειναι 0,0000000% .... η Γερμανια ειναι μια πολη καλη πηγη προΐοντων για δυο λογους: (1) πολυ καλες τιμες (ιδιαιτερα οσον αφορα την Ευρωπη) και (2) μηδενικους δασμους. Ταυτοχρονα, μακρια απο την Ιταλια οπου οι τιμες ειναι εξισου εξωφρενικες (α λα Ελληνικα). Η Αυστρια και Γαλλια καποτε εχουν καλες τιμες (eBay). Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
aristarchus Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2005 ΥΓ. Πολλες φορες προΐοντα Ευρωπαΐκης προελευσης (πχ. φιλτρα της Baader) εχουν καλυτερη τιμη (!) εκτος Ευρωπης εναντι εντος Ευρωπης(οσο παραλογο και να ακουγεται). Αυτο εχει να κανει με το γεγονος οτι το ΦΠΑ θα χρεωθει εντος Ευρωπης ασχετα απο την τιμη και σε αντιθεση στο ιδιο αγαθο που θα σταλει στην Αμερικη απο την Baader (πχ). Δηλαδη, ενα φιλτρο της Baader που αγοραζουμε εντος Ευρωπης θα συμπεριλαμβανει ΦΠΑ. Αν παρουμε το ιδιο φιλτρο απο την Αμερικη, οχι μονο δεν θα πληρωσουμε το ΦΠΑ αλλα ουτε δασμους εφοσον η τιμη ειναι κατω των 100 ευρω και εν τουτις ειναι αφορολογητο. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα