Jump to content

προβλημα με drift


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελευταία αντιμετωπίζω ένα παράξενο drift προς την μιά πλευρά της φωτογραφίας, συνήθως δεξιά, καθώς και κάποια ανωμαλία που φαίνεται στο γράφημα οδήγησης του PHD στον άξονα dec. Λετε να φταίει η πολική ευθυγράμμιση?

Συγνώμη για το μέγεθος της φωτογραφίας αλλά ήθελα να φα'ινεται λεπτομέρια

6804fullimage.thumb.jpg.05b2b7abaff116898df9b797738db4eb.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

προσπαθώ να δώ το drift που λές στην φωτό αλλά δεν το βλέπω, βλέπω μόνο την κόμη που έχεις. πιθανό false δριφτ μπορεί να σου προκαλέσει και κακή εστίσαση, το'χω πάθει ή και κακή τοποθέτηση της κάμερας στον εστιαστή. Δες επίσης όλους τους γνωστούς ύποπτους για drift, και κάνε και ένα drift align για να είσαι σίγουρος από πολική. Αλήθεια ποιός είναι ο εξοπλσιμός σου και πως κάνεις οδήγηση; την επόμενη φορά ανέβασε και ένα διάγραμμα του phd

 

Υ.Γ. Πολύ ωραία η φωτό σου. Ποιά περιοχή είναι; Επίσης στα αριστερα της φωτό το νεφέλωμα είναι το blue snowball;

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το πρόβλημα είναι ανεπαίσθητο, εμένα πάντως μου μοιάζει για flexure. Θα μπορούσε να είναι και κακή πολική ευθυγράμμιση, η εικόνα δε βοηθάει όμως (είναι και που στα άκρα το επίπεδο είναι λιγάκι καμπυλωμένο). Λογικά, μια μεγαλύτερης διάρκειας λήψη θα έδειχνε πιο καθαρά το πρόβλημα.

 

Ένα ακόμα που μπορώ να σκεφτώ και από το οποίο έχω υποφέρει μέχρι να μάθω, είναι: αν έχεις διαλέξει οδηγητικό άστρο μακριά από το κέντρο της φωτογραφίας σου, ειδικά σε μεγάλες declinations κοντά στο Βόρειο Πόλο, τότε είναι λογικό και αναμενόμενο να παρουσιάζεται περιστροφή του πεδίου γύρω από το οδηγητικό άστρο. Έχω παρατηρήσει πως με τόσο μεγάλο πεδίο που έχει η dSLR κάμερα, δεν αρκεί το οδηγητικό άστρο να είναι απλά μέσα στο πεδίο, πρέπει να είναι στο κέντρο του. Μια λύση για ένα τέτοιο πρόβλημα είναι, εκτός από το να βρεις πιο κατάλληλο οδηγητικό άστρο την επόμενη φορά, να ευθυγραμμίσεις (align) τα frames με μια προχωρημένη μέθοδο. Αυτή που χρησιμοποιώ εγώ όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν είναι η μέθοδος Global matching του IRIS (δυστυχώς για όποιον δεν γνωρίζει τη χρήση του, το IRIS είναι ζαλούρα να το μάθεις). Είμαι σίγουρος πως άλλα προχωρημένα προγράμματα, όπως το MaximDL θα μπορούν κάτι ανάλογο (πάντως, το ImagesPlus που έχω, δεν τα καταφέρνει πάντα).

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σίγουρα θα ξανακάνω πολική ευθυγράμμιση.

Συμφωνώ με τον Νίκο όσον αφορά το άστρο οδήγησης γιατί καμμιά φορά αναγκάζωμαι να επιλέγω αστέρι μακρυά από το κέντρο της φωτογραφίας.

Η συγκεκριμμένη όμως είναι μακρυά από τον πόλο, είναι στον Αετό (το νεφέλωμα 6804 αριστερά για τον Κώστα) οπότε μάλλον δεν φταίει αυτό στην συγκεκριμμένη τουλάχιστον. Σε κάποιες άλλες που έχω κοντά στον πόλο το φαινόμενο είναι εντονότερο.

Το iris δεν το καταφέρνω γιατί είναι πολύ μπερδεμένο. Με το DSS δουλεύω γιατί είναι απλό και καλό. Μπορεί τα άλλα να είναι καλύτερα αλλά δεν έχω την υπομονή να τα ψάξω.

Ο εξοπλισμός μου Κώστα, είναι EQ6, SW80ED, CANON450 με Astrotech Flattener. Αυτά...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης