Jump to content

Οδηγός αντιμετώπησης της μπουρδολογίας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

το αλλο με το οτι το ηλιακο μας συστημα εχει και δευτερο ηλιο (κοκκινος νανος) και καθε ποσα εκατομυρια χρονια περναει και κανει το συστημα σ...α το ακουσατε; Όντως πρεπει να το κανουν επιτηδες και βλεπω στο μελλον η κοινωνια μας να γινεται κατι σαν την ταινια idiocracy

 

=D> =D> =D>

 

Το πρώτο σκέλος της ταινίας εκτυλίσσεται ήδη/έχει βγει αληθινό, έχω την εντύπωση :cheesy:

Καταπληκτική ταινία :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα,

Αν και ύστερα από τόσο καιρό, μην θέλοντας βέβαια να ξαναανοίξω το θέμα της Παραεπιστήμης, εν τούτοις θέλω να πω κάτι που με στενοχωρεί.

1) Έχω παρατηρήσει πως το θέμα με την παραεπιστήμη είναι πλέον στη χώρα μας χειρότερο απ΄οτο

AIDS: ΑΝΙΑΤΟ...

 

Γιατι στεναχωριέσαι? Όλοι αυτοί που βγαίνουν και τα διαδίδουν, λεφτά προσπαθούν να βγάλουν οι άνθρωποι... Με απάτη και ψέματα βέβαια. Γιατί μήπως οι πολιτικοί μας, κάνουν κάτι διαφορετικό?

Οι υπόλοιποι που τα πιστεύουν είναι απλά ηλίθιοι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας.

Από τη μία αισθάνομαι άσχημα που σε ένα site με σκοπό καθαρά επιστημονικό να ανοίγω πάλι τέτοιο θέμα.

Όμως ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου για την όλη κατάσταση, ώστε να αγωνιστούμε, να σώσουμε όσους μπορούμε. Σίγουρα οι περισσότεροι με τις δράσεις τους, τα συνέδρια, τις συναντήσεις, τις δημόσιες παρατηρήσεις και τη συμμετοχή σε blogs + groups το κάνουν ήδη, με κόστος από την προσωπική και επαγγελματική ζωή + οικονομικό κόστος. Και στις μέρες μας πρέπει κάποις να είναι ΗΡΩΑΣ για να τα κάνει όλα αυτά.

 

Και με τον φίλο ammonite συμφωνώ. Τη δουλειά τους κάνουν πολλοί. Το ότι δεν υπάρχει εισαγγελέας να τους μαζέψει, βρίσκουν και τα κάνουν.

 

Επίσης φίλε YiannisR , ΝΑΙ συμφωνώ ότι σε χώρες όπως η Αμερική έχουν συμβεί πολύ πιο χειρότερα πράγματα. Υπάρχουν και πολλά cable channels με 24ωρο πρόγραμμα αφιερωμένο σε τόσα απίστευτα πράγματα: ότι τους κατέβει. Όμως, με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τι γίνεται στη χώρα μας, διότι μέσα σε αυτή την κρίση, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε μορφωτικό δυναμικό. Και δυστυχώς είναι πάρα μα πάρα πολλοι που είναι πλέον τελειωμένη υπόθεση.

Χθες τυχαία με φίλο ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ που ήμουν, άρχισε να μου λέει να κοιτάξω ιστοσελίδα που αναφέρει ότι στον ουρανό υπάρχει glass στον Ουρανό. Δηλαδή ότι ο ουρανός καλύπτεται από τζάμι και τα αστέρια είναι απλά φωτάκια.

 

Αρα... θεμα χρόνου να γίνουν κι εδώ πράγματα όπως σε Αμερική. Τι να πω. Δεν αξίζει μάλλον να ασχολούμαστε άλλο. Όποιος θέλει ας έχει καμμένο το μυαλό του. Εξ' άλλου το λένε οι ψυχίατροι: Μεγάλο ποσοστο που θα έπρεπε να είναι σε ψυχιατρείο, κυκλοφορεί ελεύθερο.

 

Τέλος πάντων, Συγνώμη που σας κούρασα και που άνοιξα αυτό το θέμα.

 

Χαιρετώ, Βαγγέλης Σιώζος

Ευάγγελος Σιώζος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όλες αυτές οι σελίδες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια είναι απλά το εμπορικό πνεύμα που ανταποκρίνεται στην σκόνη που κατακάθισε από τα New Age 90's. Επιτήδειοι παντού βγάζουν τραβηγμένα σενάρια που ελκύουν όλους όσους θέλουν να φανούν ρηξικέλευθοι και "ψαγμένοι" ενώ στην πραγματικότητα απλά βαριούνται να κάνουν πραγματική έρευνα και βολεύονται στην ημιμάθειά τους.

Δυστυχώς όσοι διασπείρουν τέτοιου είδους σελίδες για το κέρδος μερικών κλικ, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλούν σε βάθος χρόνου.

 

Καλώς σας βρήκα παρεμπιπτόντως.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομίζω ότι περισσότερο επικίνδυνη απο την μπουρδολογία με τη γενική μεταφυσική/υπερβατική έννοια, είναι η αφελής άγνοιά μας να διακρίνουμε ποιόν/ποιούς εξυπηρετεί διαχρονικά.

Κύριο μέλημα της όποιας τοπικής ή/και παγκόσμιας ολιγαρχίας/κλεπτοκρατίας ήταν το πως θα εκτρέπει κάθε φορά σε άλλη κατεύθυνση την οργή του κόσμου, λόγω των κρίσεων που το ίδιο το σύστημα προκαλεί, είτε απο κατασπατάληση των πόρων ή απο λαίμαργη απληστία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη απο τις πρώτες κοινότητες που συστάθηκαν, ο δυνάστης τα έχει πάντα καλά με τον μάγο, όταν δεν είναι ο ίδιος θεός (Φαραοί, Πάπες κλπ.). Ούτε εκείνη την εποχή, ούτε και σήμερα είναι εύκολο να πείσεις το πόπολο να πεινάσει ή να κατασφάξει τον "εχθρό", για τον αφέντη του, αν δεν υπάρχει ιδεολογικό/μεταφυσικό υπόβαθρο.

Σήμερα που τα μεγάλα θεομάγαζα έχουν (κάπως) χάσει τη δημοφιλία τους, τη δουλειά της επερχόμενης "εκδίκησης" της 2ας παρουσίας την κάνουν μια χαρά οι Τέσλα, τα ufo, το feng sui κλπ. με τις "άπειρες ενέργειες" που θα αποκαλυφθούν και θα μας λυτρώσουν.

Μάλιστα, όσο πιό πολλές και φανατικές οργανωμένες αντιλήψεις υπάρχουν, τόσο πιό αποτελεσματικά απομονώνονται και ελέγχονται οι αγανακτισμένοι και το σύστημα δικαιολογεί τον εαυτό του και τις μεθόδους καταστολής του. Τι θα γινόταν όλος αυτός ο μηχανισμός κατασκευής τρομοκρατημένων (=φρόνιμων) νοικοκυραίων χωρίς Al Queda, Ιεχωβάδες, "αναρχικούς", ναρκωτικά ή την εκκλησία των ανδρών την μπάλα;

Χρήστος Μαρινός
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για να μην τα ρίχνουμε όλα στους σημερινούς νέους και στην αμορφωσιά ή την ηλιθιότητα, εν έτει 1985, όταν εγώ ήμουν νέος και φοιτητής, ακριβώς 30 χρόνια πριν που αρκετοί εδώ μέσα δεν είχαν γεννηθεί, υπήρχε ένα βιβλιοπωλείο ονόματι "Πύρρινος Κόσμος" το οποίο φιλοξενούσε εκδόσεις για κάθε τι μεταφυσικό, παραφυσικό, εκφυσικό και τέλος πάντων αφύσικο υπάρχει, από Καμπάλα έως τα ζώδια των Αβορίγινων της Αυστραλίας. Το βιβλιοπωλείο υπήρχε από το 1970 και υπάρχει ακόμη και γύρω του υπήρχαν (και υπάρχουν) δεκάδες μικρότερα, με εκδόσεις που συναντώ κάθε χρόνο στην Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι. Όλα αυτά είναι αναπτυγμένα στην καρδιά της Αθήνας, μεταξύ Νομικής (που τότε στέγαζε και τη Φιλοσοφική), Πολυτεχνείου, ΑΣΟΕΕ, Χημικού, Τιπούκειτου, Παρισιάνου, Ακαδημίας Αθηνών και του ιστορικού συμπλέγματος του Πανεπιστημίου. Και τότε ήταν γεμάτα από φοιτητές. Το ποιοί τα κρατούν ζωντανά σήμερα δεν το ξέρω αλλά υποθέτω πως η επιβίωσή τους στον ίδιο χώρο κάτι σηματοδοτεί.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης