Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χειμώνας είναι. Κάτι η δουλειά, κάτι η συννεφιά, κάτι τα σχολεία των παιδιών, κάτι τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια :evil: , οι παρατηρήσεις δυσκολεύουν και λιγοστεύουν για πολλούς από εμάς. Το διαδίκτυο όμως δεν γνωρίζει από καλοκαίρια και χειμώνες, από ημέρες και νύκτες, από δουλειές και σκόλες. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν πέρα από το αγαπημένο μας Astrovox συμμετέχουμε ως αναγνώστες ή και συγγραφείς σε άλλα forum αστρονομικής θεματολογίας, της ημεδαπής είτε της αλλοδαπής.

Εγώ συγκεκριμένα διαβάζω και επικοινωνώ στο γνωστό Cloudy Nights, ενώ κατά διαστήματα ρίχνω μια ματιά στο Stargazer's Lounge και συχνότερα στο Astronomy Forum όπου έχω γράψει και 2-3 φορές. Το forum του Astromart δεν με σαγήνεψε, ενώ κάποια άλλα από Καναδά, Αυστραλία και διάφορες χώρες με Κυριλλικό ή ιδεογραμματικό περιεχόμενο ανακύπτουν πότε πότε κατά τις αναζητήσεις του Google.

Συμπεραίνω πως το δικό μας Astrovox δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από τα ξένα forum, από πολλές απόψεις. Διάλεξα να παρακολουθώ τακτικά το Cloudy Nights επειδή είδα πως υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα ενημέρωσης εκεί και περιλαμβάνει ορισμένους ενδιαφέροντες "τρελλάρες". Σπανίως έχω συναντήσει στο CN ορισμένους γνωστούς από το Astrovox, ενώ γνωρίζω πως συμμετέχουν και άλλοι στα αστροφωτογραφικά θέματα που δεν παρακολουθώ. Το Astroforum μου φαίνεται πως βρίσκεται σε ένα είδος ληθάργου και μια τρίμηνη πεντάλεπτη επίσκεψη αρκεί ώστε να ενημερωθώ για όσα έχουν εν τω μεταξύ γραφτεί, ενώ και τα περισσότερα sites αστρονομικών συλλόγων δεν τα βρίσκω ιδιαιτέρως ελκυστικά από πλευράς ανανέωσης περιεχομένου. Αυτά κατά την γνώμη μου.

Αν έχετε την διάθεση και την καλοσύνη, μπορείτε να απαντήσετε: Σε ποιά forum συμμετέχετε, πόσο συχνά και με ποιόν τρόπο; Έχετε να μας προτείνετε κάποιο forum ή κάποια ενδιαφέρουσα κατηγορία θεμάτων σε κάποιο forum; Κάποιο ενδιαφέρον Blog;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Ωραίο....μου αρέσει που είναι περιεκτικό και λιτό.Επίσης έχει πολλά tutorials επειδή έχουν ποιό χάλια καιρό απο εμάς και αρκετό χρόνο για γράψιμο οι Άγγλοι.

http://astrochat.co.uk/forum/

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

Καλό! Το συνάντησα μια φορά αλλά το είχα ξεχάσει. Γράφτηκα αμέσως, μην τυχόν και χάσουν. :D

Οι παρουσιάσεις των αστερισμών πολύ καλές. Thanks Sporty.

Πάντως δεν έχει και μεγάλη κίνηση. Στο CN μόλις κάνεις μια ερώτηση σκίζονται να σου απαντήσουν. Ένα από τα καλά της μεγάλης συμμετοχής σε ένα forum. Σε άλλα απαντούν όλο οι ίδιοι (ή κανένας) και λαμβάνεις πάντοτε τις ίδιες γνώμες (ή καμμία).

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

CN. Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου και εκεί μπορείς να συναντήσεις άτομα και επικοινωνήσεις που έχουνε μεγάλες εμπειρίες σε πολλά θέματα, π.χ οι αμερικανοί στα μεγαλα dobs κλπ, (στην Αμερική όλα είναι μεγάλα:P), καλούς αστροφωτογράφους και ακομπλεξάριστους, βλέπε RBA, astroanarchy κλπ, αλλά και άλλα υπο-φόρουμ έχουνε μεγάλη συμμετοχή όπως deep sky observing, ακόμη και το atm, amateur telescope making. Κοινώς μπορείς να συζητήσεις για τα πάντα και όπως είπε και ο Κώστας έχει πολλά άτομα οπότε σου απαντάνε.

Και το δικό μας forum είναι πολύ καλό πάντως και αυτό γιατί έχει πολλά ενεργά μέλη.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Δεν συμμετέχω σε ξένα φόρουμ αλλά φαίνεται ότι με ώθησες με το νήμα που άνοιξες. Ξεκίνησα να διαβάζω παρατηρησιακά θέματα και στο cloudy nights αλλά και στο αγγλικό φόρουμ που έβαλε ο Θοδωρής και μάλιστα έπεσα σε ένα θέμα για τα κόκκινα άστρα που είναι από τα αγαπημένα μου. Χρόνια πολλά σε όλους!
Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

www.astronomyforum.net

Πολυ μεγάλη θεματολογία, διεθνες κοινό και αρκετοι Ελληνες. Το Astrovox ομως ειναι το "δικό μας" site.

Φιλικά

Μιχάλης - Cptfurz

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε

Επειδή έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες με κάποιους Ιρλανδούς φίλους, με τους οποίους συμπορευόμαστε αστρονομικά από το 2007:

IFAS, the Irish Federation of Astronomical Societies

Έχω δεί και κάποιους άλλους από Ελλάδα να ποστάρουν.

Πέραν των γνωστών φόρουμ, υπάρχουν και οι κοινότητες τύπου yahoo groups, ή mailing lists, για εξειδικευμένα αστρονομικά θέματα - you name it.

Συμμετέχω σε δυο-τρεις, τακτικά. Αυτού του τύπου η επικοινωνία / ανταλλαγή πληροφοριών είναι συνήθως αρκετά πιο εμπεριστατωμένη από τα τυπικά forum (λόγω εξειδίκευσης και συνάφειας των μελών), αλλά βέβαια λιγότερο άμεση και γρήγορη.

To Astrovox πάει πάρα πολύ καλά σε σχέση με τα ξένα.

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε
Ωραίο....μου αρέσει που είναι περιεκτικό και λιτό.Επίσης έχει πολλά tutorials επειδή έχουν ποιό χάλια καιρό απο εμάς και αρκετό χρόνο για γράψιμο οι Άγγλοι.

http://astrochat.co.uk/forum/

Το αγαπημένο μου :D

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης