Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Aποχαιρετιστήριο γράμμα

θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την μεγάλη μου λύπη για την απώλεια του φίλου μου ερασιτέχνη αστρονόμου Κώστα Γρηγορόπουλου.Ο Κώστας, ένα μεγάλο “παιδί” και αληθινός άνθρωπος, ξεψύχησε χτές το μεσημέρι ύστερα απο πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.Ήταν φίλος του ΣΕΑ και θαύμαζε το έργο μας όπως και εγώ θαυμαζα το δικό του.Είχε ιδρύσει ανεξάρτητη φιλανθρωπική οργάνωση και με προσωπικό αγώνα, χρόνο και χρήμα πραγματοποιούσε αποστολές σε υπανάπτυκτες ή δοκιμαζόμενες χώρες όπου υποστήριζε παιδιά, ασθενείς και φτωχούς .Πολλές φορές αυτό γίνονταν σε συνεργασία με το επίτιμο μέλος μας Γιώργο Στεφανόπουλο.Οι συζητήσεις μας πολλές, αστρονομικές,φιλοσοφικές και κάποιες φορές αλλόκοτες. Πολλές φορές και εγώ χάνομαι βλέποντας την απεραντοσύνη του σύμπαντος μεταξύ λογικής και παραφροσύνης οπότε αδυνατώ και να κρίνω την διαφορετική σκέψη.....

Είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας του για προσφορά αγάπης και δικαιοσύνης είναι πιο σημαντικός απο τον αγώνα μας να διαδώσουμε την Αστρονομία και για αυτό τον εκτιμούσα πάντα. Είχε κάνει μια προσπάθεια πρίν απο 10-15 χρόνια για ίδρυση συλλόγου αστρονομίας στην Αθήνα όταν δεν υπήρχε κανένας, η οποία όμως δεν καρποφόρησε για ευνόητους λόγους. Προσπαθούσε να φέρει τους ερασιτέχνες κοντά προσπαθώντας να τους γνωρίσει αλλά και διοργανόνωντας εξορμήσεις.Μαζί του το 1998 ξεκίνησα τις πρώτες μου εξορμήσεις στην Κερατέα ,συνήθως στο φιλόξενο σπίτι του Στεφανόπουλου. Το 2001 πηγαίνοντας να τους συναντήσω σε αστροπαρατήρηση είχα ατύχημα με το αυτοκίνητο όπου μια νταλίκα μου έκλεισε το δρόμο και έπεσα απο μια γέφυρα ύψους αρκετών μέτρων.Είναι θαύμα ότι επέζησα άθικτος. Ό Κώστας έσπευσε να με βοηθήσει και η συμπαραστασή του αξέχαστη.Στην τελευταία μας κουβέντα μου είπε, “Μάνο είμαι γιατρός και ξέρω ότι το τέλος μου πλησιάζει, ελπίζω ο Θεός να με αφήσει να κάνω μια τελευταία αποστολή σε ενα νοσοκομείο που έχει ανάγκη” και συνέχισε “Όταν φύγω απο τον κόσμο αυτό θέλω να μαζέψεις όλο μου τον εξοπλισμό τον οποίο και προσφέρω στον ΣΕΑ”.

Φίλε Κώστα καλό σου ταξίδι και καλή αντάμωση εκει ψηλά στον όμορφο Ουρανό που όλοι μας αγαπάμε, σε χαιρετώ.

ο αστροφίλος σου

Μάνος

Υ.Γ. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 15.00 στο νεκροταφείο Π.Φαλήρου

Μάνος Καρδάσης

http://kardasis.weebly.com/

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ Μάνο

Πολύ συγκινητικά όλα αυτά που μας γράφεις για τον κο Κώστα Γρηγορόπουλο.

Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν στην εποχή μας και αποτελούν πρότυπα για τους άλλους.

Επέτρεψε μου να του αφιερώσω αυτό που είχε πει κάποτε ο Γαλιλαίος.

"Μπορεί η ψυχή μου να πλανιέται στο σκοταδι, θα αναδυθεί όμως σε άπλετο φως.

Αγάπησα τα αστέρια πάρα πολυ που η νύχτα δε με τρομάζει"

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του εκεί που είναι τώρα.

Κ.Χ.

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε
Καλό του ταξίδι. Ας ελπίσουμε τώρα να είναι πιο κοντά σε όλα αυτά που αγάπησε εκεί πάνω . . .
Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . .
Δημοσιεύτηκε
Καλό ταξίδι Κωστά,

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Unfotunately, this is not the kind of news that one likes to receive.

I first met Kosta in October of 1994 when he received his first telcope, a 10-inch Newtonian. Since then we had quite a few evenings under the starry skies in Attica and other interesting episodes, like the night we were coming doen from Mt.Penteli and three police cars forced us to stop. That was weird scene. The police never asked me a single question. Hah! But Kosta forgot his license at home. I guess that his being a Doctor and all that, they didn't give him to much grief.

He had also written and published a book in Greek "A Doctor in Africa". He loved Africa and as Manos mentions above, founded an organizastion for helping wih the needy in different countries.

A few years ago, going out to my old friend George Staphanopoulos's home, we came across a car accident. As typical, Kosta stopped to render aid to the driver until an ambulance arrived.

There are others who have their own stories to share about Kosta or "Dr. Afrika" as I used to also call him. Oh yes, he also had an appreciation for modern music from Afica.

Kosta, you will be missed by all of us. I hope that you fervently believed in the Resurrection and unto eternal life through Jesus Christ. As your friend all that I can say is... until we meeet again.

Your Friend,

Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

Καλό ταξίδι Κώστα και να είσαι καλά εκεί ψηλά δίπλα στα άστρα που αγάπησες! Η κοινότητα της ερασιτεχνικής αστρονομίας από σήμερα είναι φτωχότερη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του...

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ/ΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ,

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ "ΚΙΒΩΤΟΥ".

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΘΥΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΕΣ, ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Μάνος Καρδάσης

http://kardasis.weebly.com/

Δημοσιεύτηκε

Θερμά συλλυπητήρια κι' απο μένα στην οικογένεια και στους φίλους αυτού του εξαιρετικού ανθρώπου.

Λευτέρης Βακαλόπουλος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης