Το χειριστήριο Meade AutoStar #497 είναι συμβατό με μια μεγάλη γκάμα μηχανοκίνητων στηρίξεων (mounts) της Meade, κυρίως παλαιότερων μοντέλων GoTo, συμπεριλαμβανομένων των σειρών ETX (90, 105, 125), LXD55/LXD75, DS-2000 και LX90. Παρέχει αυτόματη παρακολούθηση και GoTo λειτουργίες με βάση δεδομένων 30.000+ αντικειμένων.
Υπάρχει και το καλώδιο σύνδεσης με την φουρκέτα απλά δεν ειναι δε καλή κατάσταση αλλά λειτουργει.
Δυστυχώς στη φουρκέτα του LX90 μου κάηκε η πλακέτα του αζιμούθιου οπότε και μου εμεινε το χειριστήριο. Βέβαι αν κάποιος θέλει ολοκληρη την φουρκέτα το συζητάμε.
Μάνος
Χαίρετε, ότι λέει ό τίτλος, πρόκειται για στιβαρο τρίποδο που φιλοξενούσε LX90 8" . Αν θύμαμαι καλά απο τις 6 βίδες που ρυθμίζουν το ύψος στα 2 είναι σπασμενα τα αυτάκια αλλά σφίγγουν κανονικά.
Εχει θηκη για προσοφθαλμια.
Meade 8 - 12 LX90 Standard Field Tripod Instruction Manual:
https://device.report/manual/10258016
Μάνος
Χαίρεται, αν κάποιος έχει φωτομετρικά φίλτρα Johnson/Cousins και δεν τα χρειάζεται ας μου στείλει ενα μύνημα να τα αγοράσω.Σίγουρα θέλω V
κατα προτίμηση Αstrodon αλλα συζητάμε και για άλλη μάρκα
https://www.astroshop.eu/l-rgb-filters/astrodon-filters-photometrics-uvbri-v-filter-1-25-/p,52947
Μάνος
Αλέξανδρε, εξαιρετική δουλειά! Μας εχεις βάλει τα γιαλιά! Πολλα συγχαρητήρια. Θα περιμένω υπομονετικά να δώ την αντίστοιχη σύνθεση σου, που θα περιλαμβάνει ενα πλήρες έτος Κρόνου (~30 γηινά)!
Ο κομήτης C/2025 A6 (Lemmon) πάνω απο το παρατηρητήριο μου, στο δυτικό ουρανό της Γλυφάδας(φωτο με τηλεφακό). Η ουρά του πάνω απο 6 μοίρες. Στην μικρή έγχρωμη φωτό, η κόμη του κομήτη σε πολυ μεγάλη μεγέθυνση μέσα απο τηλεσκόπιο.
Εξαιρετικό προσοφθάλμιο!
Το δίνω γιατί εδώ και πολλά χρόνια η οπτική παρατηρηση δεν αποτελεί προταιρεοτητα μου.
'Hταν φυλαγμένο παντα με τα καπάκια του στο βαλιτσάκι με τα προσοφθαλμια. Θα προτιμηθεί παράδοση χέρι-χερι.
https://www.astroshop.eu/televue-radian-okular-6mm-1-25-/p,14234