Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Χρησιμοποιεί κάποιος μεταλλικό σωλήνα ανύψωσης (που τοποθετείται ανάμεσα σε τρίποδα και κεφαλή στήριξης) για Sky-Watcher EQ5 ή συμβατή; Από που τον έχει προμηθευτεί και ποιές οι εντυπώσεις του;
Δημοσιεύτηκε
Εγώ έχω αυτόν για την ΕQ-6 και το έχω πάρει από το πλανητάριο Θεσσαλονίκης. Είναι διαφορετικός από αυτόν για την ΕQ-5 αλλά η εμπειρία χρήσης θα είναι η ίδια. Εγώ τον πήρα για να σηκώσω λίγο το διοπτρικό όταν το βάζω σε έναν πυλώνα διότι τον ρύθμισα στο ύψος ώστε να μπορεί να παίρνει και το μεγάλο μου τηλεσκόπιο. Γενικά έχει δουλέψει μια χαρά και το ίδιο έχω ακούσει και από άλλους.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει μια χαρά... Τον είχα χρησιμοποιήσει για ένα διάστημα και είναι διαθέσιμος εδώ:

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/de/info/p422_Orion-Saeulenaufsatz-fuer-Vixen-GP---Skywatcher-EQ5-Montierung.html

Μαζί με τα μεταφορικά θα σου πάει 118 ευρώ. Δες αν μπορείς να κάνεις την παραγγελία από το Πλανητάριο και πιθανότατα να σου έρθει φθηνότερα.

Είναι αρκετά βαριά κατασκευή, ψηλότερος από αυτόν της EQ6 και θα έλεγα με ικανοποιητική απόσβεση των παραπάνω κραδασμών που αναπόφευκτα δημιουργεί στο όλο σύστημα καθώς ανεβάζει το κέντρο βάρους.

Δημοσιεύτηκε
Ως εδώ φτάνει η εξυπνάδα σου ; Όταν συμμετέχεις σε ένα forum πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τις απόψεις των άλλων. Σταματώ για να μη φέρω σε δύσκολη θέση τον admin.-

Orion Amateur Observatory Langadas

GSO-ASTROTECH 16,

Meade LXD 55 S/N 8,

S/W ED 100,

William Optics Zenith Star

ED 70/420,

Guide Scope :Meade 70/600,

TS Guide Finder 9x60,

Celestron SkyMaster 15x70,

Bresser 10x50,

Δημοσιεύτηκε
Ως εδώ φτάνει η εξυπνάδα σου ; Όταν συμμετέχεις σε ένα forum πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τις απόψεις των άλλων. Σταματώ για να μη φέρω σε δύσκολη θέση τον admin.-

φτανει πολυ παραπερα μη στεναχωριεσαι. αν προσεξες το υφος ειναι χιουμοριστικο και οχι ειρωνικο.

περα απ'αυτο η κατασκευη ειναι λιγο επικινδυνη για τον εξοπλισμο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης