Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους !

Το video που ανεβάσα το τράβηξα τυχαία με το κινητό μου στην Θάσο λίγο πριν το ξημέρωμα το περασμένο καλοκαίρι. Στο 33ο δευτερόλεπτο, πίσω απο ένα σύννεφο, εμφανίζεται ένα φως και φεύγει με ταχύτητα προς τα πάνω. Βρίσκομαι μέσα σε αυτοκίνητο αλλά δεν πιστεύω να είναι αντανάκλαση από το τζάμι, καθώς το κινητό δεν διαθέτει φλας, και η γωνία λήψης είναι σταθερή. Καμια γνώμη για το τι μπορεί να είναι?

Υ.Γ. Λυπάμαι για την χαμηλή ανάλυση :(

mov00236.mov

Strange light. Thasos Summer 2011

Δημοσιεύτηκε

Δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω αλλά φαίνεται να είναι έχεις πιάσει ένα περίεργο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που είχα διαβάσει/

Κοίταξε στα Sprites & Elves

http://en.wikipedia.org/wiki/Upper-atmospheric_lightning

http://geology.about.com/od/sprites/a/sprites.htm

Δημοσιεύτηκε

ακομα δεν κατεβηκε η φωτω σου φιλε μου αλλα στα σηγουρα αυτα που παραθετη ο evan ειν=αι στα σιγουρα το φαινομενο των ξωτικων και συναντοντε συνηθως σε κατεγιδες σε τετιο περιβαλον το μονο που με παραξενεβη ειναι οτι το φαινομενο συμβαινει πολλη γρηγορα στιγμιαια μια ομαδα που ανελλαβε να αποθανατισει το φαινομενο χρησιμοπ.καμερα 10000 καρε το δευ μου κανει παραξενο να το επιασε με μια απλη καμερα μεσα απο αμαξη!!!! :-k :-k

και οσο γραφω η εικονα δεν κατεβικε ακομα ](*,) !!!!!!

Δημοσιεύτηκε

Το φαινόμενο το είδες το ματια ή το είδες μόνο στο βίντεο;

με τόσο θόρυβο που έχει το βίντεο δεν το αποκλείω να είναι και αυτο κάποιος θόρυβος... ή θα μπορούσε να είναι η αντανάκλαση μέσα απο το αυτοκίνητο ας πούμε η οθόνη του κινητού απ'το άλλο παράθυρο.

Τα TLEs νομίζω ότι εκτός απο πολύ γρήγορα, προϋποθέτουν και κεραυνούς ή αστραπές για να δημιουργηθούν και στο βίντεο δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι απ'τα δύο.

@vfudukos

Δεν είναι εικόνα αλλά βίντεο, πρέπει να έχεις το quicktime εγκατεστημένο για να το δεις.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Αυτό που δείχνει στο βίντεο είναι το ίδιο με αυτό που είπε evansq.Κοίταξε την εικόνα στο δεύτερο link και στο βίντεο.Μόνο το χρώμα είναι διαφορετικό.
Δημοσιεύτηκε

Άρα...

Τα sprites χρειάζονται καταιγίδες...και είναι τοσο γρήγορα που πρέπει να έχεις ειδική κάμερα για να τα πιάσεις σε video.

Την συγκεκριμένη μέρα όμως ο καιρός ήταν μια χαρά και το φενόμενο το έχει πιάσει η κάμερα του κινητού μου για περίπου 2 δευτερόλεπτα.

Η αλήθεια είναι ότι η αντανάκλαση, ήταν το πρώτο που σκέφτηκα σαν λόγικη εξήγηση,(το φαινόμενο το είδα μετά στο video), όμως το κίνητο έχει σταθερή γωνία λήψης ακόμα και οι ελάχιστες μεταβολές που κάνει, δεν δικαιολογούν την ταχύτητα της αντανάκλασης.

Επίσης, κάτι το οποίο δεν ανέφερα, ακριβώς πριν το φαινόμενο αριστερά απο το σύνεφο φαίνονται αχνά 2 φώτα να μπαίνουν πίσω απο το σύνεφο. (ελπίζω να μην είναι η ιδέα μου). χεχε !

Δημοσιεύτηκε
Στο τζάμι του αυτοκινήτου μου έχω παρατηρήσει κάθε λογής αντανακλάσεις κατά καιρούς. Από τη στιγμή που δεν το παρατήρησης εκείνη τη στιγμή για να τσεκάρεις ποια πηγή θα μπορούσε να τη δώσει και αν υπήρχε, εκ των υστέρων είναι αδύνατο να γίνει αυτό. Νομίζω πως η αντανάκλαση είναι η πιθανότερη εξήγηση και εξάλλου η ποιότητα του βίντεο δε μας δίνει πολλά περιθώρια εξαγωγής συμπερασμάτων.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Πάντως και στο 26-28-30 φαίνονται μικρό-αντανακλάσεις στο επίμαχο σημείο.

Πιθανόν πυγολαμπίδα.

ΥΣ Γιατί όλα αυτού του τύπου βίντεο είναι πάντα σε χαμηλή ανάλυση?

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Μήπως κοντά στο σημείο που βρισκόσουν έτυχε να περάσει κάποιο όχημα ή αεροπλάνο με τους προβολείς ανοιχτούς και εσύ να έπιασες κάποια αντανάκλαση από αυτό...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Η ανάλυση του βίντεο δείχνει οτι το αρχείο έχει μονταριστεί και δεν είναι το αρχικό και σε επίπεδο video και audio stream.

Φαντάζομαι οτι έγινε cropping για να αφιαρεθεί κάποιο κομμάτι με "προσωπικά δεδομένα" στο βίντεο;

Το ίδιο και στον ήχο.

Εν πάσει περιπτώσει επειδή το αρχείο δεν είναι το αρχικό, αλλά προϊόν επεξεργασίας, δεν μπορώ να σου δώσω σίγουρο πόρισμα.

Σαν ειδικός μπορώ να κάνω μια ανάλυση της εικόνας και με την μέθοδο της παράθεσης καρέ να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα όμως θα χρειαστώ το αρχικό αρχείο -όπως αυτό τραβήχθηκε απο το κινητό τηλέφωνο, uneddited..

Μετά χαράς να σου δώσω το αποτέλεσμα επαγγελματικής ανάλυσης βίντεο όσον αφορά την δυναμική της κινούμενης εικόνας εφόσον ανεβάσεις και το αυθεντικό βίντεο..

Παρακάτω σου παραθέτω και τα στοιχεία του βίντεο που ανέβασες:

Format : MPEG-4

Format profile : QuickTime

Codec ID : qt

File size : 3.54 MiB

Duration : 1mn 9s

Overall bit rate : 425 Kbps

Writing application : Lavf52.64.2

Video

ID : 1

Format : MPEG-4 Visual

Format profile : Simple@L1

Format settings, BVOP : No

Format settings, QPel : No

Format settings, GMC : No warppoints

Format settings, Matrix : Default (H.263)

Codec ID : 20

Bit rate mode : Variable

Bit rate : 359 Kbps

Width : 320 pixels

Height : 240 pixels

Display aspect ratio : 4:3

Frame rate mode : Variable

Frame rate : 7.309 fps

Minimum frame rate : 6.000 fps

Maximum frame rate : 30.000 fps

Resolution : 24 bits

Colorimetry : 4:2:0

Scan type : Progressive

Bits/(Pixel*Frame) : 0.640

Stream size : 2.97 MiB (84%)

Writing library : Lavc52.72.2

Audio

ID : 2

Format : AAC

Format/Info : Advanced Audio Codec

Format version : Version 4

Format profile : LC

Format settings, SBR : No

Format settings, PS : Yes

Codec ID : 40

Bit rate mode : Variable

Bit rate : 64.0 Kbps

Channel(s) : 2 channels

Channel positions : Front: L R

Sampling rate : 48.0 KHz

Resolution : 16 bits

Stream size : 545 KiB (15%)

:cheesy: MarkHeRO :cheesy:

markhero78@gmail.com

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Markhero,

Το video δεν έχει δεχτεί καμία επεξεργασία, εκτός από την αλλαγή απο mp4 σε mov για να μπορέσω να το κάνω upload.

Όσο για την αντανάκλαση απο φώτα αυτοκινήτου που αναφέρει ο bi2l...Πισω απο το σημείο που βρήσκομαι, δεν υπάρχει δρόμος και είμαι περιτριγυρισμένος απο δέντρα, Βασικα το αυτοκίνητο ειίναι παρκαρισμένο κάτω από πεύκα.

Υ.Γ. Δεν θέλω με το ζόρι να είναι U.F.O. απλά παραθετώ τα δεδομένα της κατάστασης

Για να μην παρεξηγηθώ ! :)

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα και απο εμενα :)

μπορω να εγγυηθώ την γνησιοτητα του καθως το παλικαρι ειναι φιλος και τον παροτρινα να το ανεβασει στο astrovox για να εχει μια ορθολογικη αποψη του θεματος

Δημοσιεύτηκε
Όσο για την αντανάκλαση απο φώτα αυτοκινήτου που αναφέρει ο bi2l...Πισω απο το σημείο που βρήσκομαι, δεν υπάρχει δρόμος και είμαι περιτριγυρισμένος απο δέντρα, Βασικα το αυτοκίνητο ειίναι παρκαρισμένο κάτω από πεύκα.
Συγνωμη για την επιμονή απλά θα πρέπει να ελέγξουμε όλα τα πιθανά γεγονότα... υποθέτω ότι στο αμάξι δεν ήσουν μόνος σου οπότε πόσο σίγουρος είσαι ότι την στιγμή που εσύ είχες το κινητό στο χέρι και έκανες την καταγραφή ο διπλανός σου δεν άνοιξε το κινητό του για να δει τι ώρα είναι... ;;

Και κατι άλλο... είσαι σίγουρος ότι δεν ήταν κανένας πίσω από κανένα πεύκο;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Μια άλλη πιθανή εξήγηση μπορεί να είναι η έξις παρότι ότι κατέγραψες μια μεμονωμένη λάμψη και όχι κάποιο νέφος όπως περιγράφεται παρακάτω

Το φωτεινό νέφος ή φωτεινό νυχτερινό νέφος (noctilucent cloud) είναι ένας σπάνιος τύπος νέφους που δημιουργείται από παγοκρυστάλλους και μετεωρική σκόνη σε πολύ μεγάλο ύψος, περίπου στα 80 χιλιόμετρα και θεωρείται το υψηλότερο νέφος που παρατηρείται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Το χρώμα τους είναι συνήθως αργυρόλευκο ή κυανόλευκο και επειδή βρίσκονται τόσο ψηλά τα βλέπουμε πριν ή μετά τη δύση του Ήλιου, καθώς αυτός τα φωτίζει όταν βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα. Τα φωτεινά σύννεφα είναι όμως ορατά μόνο σε περιοχές μεγάλου γεωγραφικού πλάτους και ιδιαίτερα κατά τις θερινές νύχτες, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ημισφαίριο. Η λάμψη τους ποικίλλει ανάλογα με τις μέρες, τις εβδομάδες ή τα χρόνια, χωρίς όμως να μπορεί να πει κανείς το γιατί. Ο Τσαρλς Ρόμπερτ και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο της Βρέμης στη Γερμανία πιστεύει ότι βρήκε το γιατί.

Στην περιστροφή του Ήλιου ίσως να κρύβεται το μυστικό των νεφών που λάμπουν στον νυχτερινό ουρανό (noctilucent clouds). Τα σύννεφα αυτά, που παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά το 1885, σχηματίζονται ψηλότερα από κάθε άλλο σύννεφο στη Γη, δηλαδή σε ύψος ακόμη και 80 χιλιομέτρων.

Μετρώντας τις διακυμάνσεις του φωτός που ανακλάται από τα σύννεφα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα σύννεφα «γεμίζουν» και «φθίνουν» μέσα σε περίοδο 27 ημερών. Αυτό λένε ότι σχετίζεται με το χρονικό διάστημα των 27 ημερών που χρειάζεται ο Ήλιος για να κάνει μια περιστροφή γύρω από τον άξονά του. Ο παράγοντας που παίζει ρόλο στη φωτεινότητα των νεφών είναι η υπεριώδης ακτινοβολία. Η εκπομπή της υπεριώδους ακτινοβολίας από τον Ήλιο δεν είναι ομοιόμορφη. Επομένως καθώς αυτός περιστρέφεται, οι περιοχές του από τις οποίες εκπέμπεται η ακτινοβολία άλλοτε βλέπουν λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο τη Γη.

26%209%202009%20NASA%20geometry.gif

Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . .
Δημοσιεύτηκε
Φίλε Markhero,

Το video δεν έχει δεχτεί καμία επεξεργασία, εκτός από την αλλαγή απο mp4 σε mov για να μπορέσω να το κάνω upload.

Υ.Γ. Δεν θέλω με το ζόρι να είναι U.F.O. απλά παραθετώ τα δεδομένα της κατάστασης

Για να μην παρεξηγηθώ ! :)

Καλημέρα και πάλι,

Η μετατροπή ενός βίντεο απο mp4 σε mov εν γένει σημαίνει οτι επεξεργάστηκε αφού καμία τέτοια μετατροπή δεν είναι lossless και σαν συνέπεια υποβαθμίζεται αρκετά η ποιότητα και τα χρώματα της εικόνας. Δεν είναι απαραίτητο να κόψεις ή να προσθέσεις τίποτα, το λογισμικό που χρησιμοποιείς για την μετατροπή το κάνει αυτό και φάνηκε αμέσως στην ανάλυση μου.

Το βίντεο είναι αρκετά ενδιαφέρον και μπορεί να βγει ευκολα σίγουρο συμπέρασμα εαν είναι αντανάκλαση στο τζάμι σου ή φαινόμενο στο background δηλαδή στον ουράνό με την ανάλυση που θα του κάνω με τα επαγγελματικά εργαλεία μου. Μόνη προϋπόθεση να έχω το αρχικό βίντεο (δηλαδή αυτό που τράβηξες σε mp4 format).

Εφόσον το ανεβάσεις την ίδια ημέρα θα έχεις αξιόπιστα αποτελέσματα απο εμένα.

Υπενθυμίζω οτι είμαι παγκοσμίως κορυφαίος επαγγελματίας στην ανάλυση και επεξεργασία βίντεο (και τρομερά μετριόφρων όπως καταλαβαίνεις!!! :lol: :lol: :lol: )

markhero78@gmail.com

Δημοσιεύτηκε
Οκ markhero...

Σου έχω στείλει το mail με το video στην αρχική του μορφή.

Περιμένω νέα σου !!!! Η περιέργια μου έχει φτάσει στα ύψη !!! :)

Καλημέρα,

Ευχαριστώ για το βίντεο, το έλαβα και όντως είναι το αυθεντικό χωρίς μετατροπές.

Θα παρακάμψω τις τεχνικές λεπτομέρειες αυτή τη φορά.

Η 1η ανάλυση με παράθεση κάρε που έκανα το Σαβ/κο δείχει με απλά λόγια οτι πρόκειται μάλλον για αντανάκλαση στο τζάμι του αυτοκινήτου:

α) Με λίγα λόγια η ταχύτητα με την οποία κινείται η λάμψη σε σχέση με την ταχύτητα μετατόπισης του background και του αυτοκινήτου δεν είναι συμβατές. Ακόμη και εαν υποθέσουμε οτι το φαινόμενο είχε απόσταση απο 100m μέχρι 10 Km απο το σημείο αναφοράς (απο το αυτοκίνητο δηλαδή μέχρι ενα σημείο στον ουρανό).

β) Το σχήμα, αν και μεταβαλόμενο, φαίνεται να ακολουθεί διαθλαστική διαδρομή και όχι ανακλαστική, αυτό σημαίνει οτι το φως μάλλον ήρθε πίσω απο την θέση παρατήρησης προς το τζάμι και όχι απο το σημείο παρατήρησης προς το τζάμι (δηλαδή η πηγή ήταν κάπου έξω απο το όχημα αλλά όχι απο τον ουρανό αλλά απο κάποια επίγεια πηγή πχ φως πάνω σε λίμνη ή νερά???).

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνω και 2η ανάλυση με το νέο imaging devpro tools που έχω στα χέρια μου (τελείως διαφορετικό τρόπο ανάλυσης της εικόνας) για να επιβεβαιώσω τα πρώτα αποτελέσματα.

Στην διάθεση σου!

markhero78@gmail.com

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ !!!

Περιμένω και εγώ τα αποτελέσματα ! Εμένα πάντως η κίνηση δεν μου φένεται για αντανάκλαση, αλλά εσυ φαντάζομαι θα ξέρεις κάτι παραπάνω !

Καλη συνέχεια !

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης