Jump to content

Κουτί ηχομόνωσης γεννήτριας


kookoo_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και έχω πάρει και εγώ μαι μικρή γεννήτρια τίθηκε το θέμα ηχορύπανσης. Η λύση ήταν να φτιάξω ένα κουτί ηχομόνωσης για να μην με ζαλίζει ο ήχος τα βράδια που θα είμαι στα χωράφια αλλά κυρίως να μην ενοχλούνται οι γείτονες. Η κατασκευή αποτελείται από πέντε κόντρα πλακέ ξύλα πάχους 1 εκ. (τα βρήκα δωρεάν από φίλο), ηχομονωτικό αφρολέξ (15 ευρώ από ένα μαγαζί στην οδό Αθηνάς κοντά στο Μοναστιράκι), 4 μεντεσέδες και δυο μεντεσέδες με μπίλια ώστε να κλειδώνουν τα πλαϊνα τοιχώματα (κοντά 8 ευρώ). Η κατασκευή είναι εύκολη και βίδωσα τους μεντεσέδες στα πλαϊνα τοιχώματα ώστε να σπάει η όλη κατασκευή σε δυο τεμάχια σχήματος Γ και να διπλώνουν ώστε να μπαίνουν με ευκολία στο αμάξι. έκοψα και δυο τμήματα όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες για εξαερισμό αλλά και για πρόσβαση της μπαλαντέζας για ρεύμα. Οι διαστάσεις τους είναι ανάλογα με το ύψος και στο πίσω μέρος που είναι η εξάτμιση είναι μεγαλύτερη από την μπροστινή. Το καπάκι απλά το τοποθετώ στην κορυφή. Η ηχομόνωση είναι πολύ καλή και στα 4-5 μέτρα μετά βίας ακούγεται ο θόρυβος της γεννήτριας. Θα πέσει βέβαια και η σχετική αποψήλωση για πυροπροστασία όλο τον χρόνο στο σημείο που θα τοποθετώ την γεννήτρια μαζί με ένα μικρό πυροσβεστήρα χειρός.

25012012073.thumb.jpg.f806798e7305ac68162baf6f23757709.jpg

25012012072.thumb.jpg.ec0ea68e5fd54414238611248a3c2a7b.jpg

25012012075.thumb.jpg.2587cceaa0bda7d20bfd7971619221ad.jpg

24012012071.thumb.jpg.0e4acbacefd9fd6fb653c472fb382702.jpg

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Υπάρχει η σκέψη να ανοίξω στο πλάι τρύπες με ένα ''ποτήρι'' για να παίρνει περισσότερο αέρα αλλά έτσι θα χαθεί και ηχομόνωση. Ούτως η άλλως οι τρύπες που άνοιξα έιναι αρκετά μεγάλες και μπαίνει αρκετός αέρας στο κουτί. επίσης οι διαστάσεις του κουτιού είναι κατά 10-20 εκ. μεγαλύτερες από αυτές τις γεννήτριας για να έχει αέρα μέσα το κουτί και να μην γίνει υπερθέσμανση. Για το θέμα των θερμοκρασιών το καλοκαίρι η γεννήτρια θα δουλευεί το βράδυ όπου δεν θα έχεις και 38-40 βαθμούς αλλά όταν θα αρχίσει να ζεσταίνει και ο καιρός θα μετρήσω την θερμοκρασία μέσα στο κουτί για να είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και θα πράξω ανάλογα.

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πάρα πολύ καλή η κατασκευή Κώστα μπράβο!!!!Όσο για τις θερμοκρασίες -το καλοκαίρι- μην φοβάσαι δεν νομίζω ότι θα έχεις κανένα απολύτως θέμα. =D> =D>
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπράβο Κώστα, μια χαρά σε βρίσκω :wink: :P

Αλήθεια γιατί δεν έβαλες ηχομονωτικό υλικό και στις δυο πλαϊνές πλευρές, όχι που θα έχει και πολύ μεγάλη διάφορα.

 

Εχω την εντύπωση ότι με πιο χοντρό μονωτικό υλικό (σαν αυτό που έχουν τα Studios) θα είχες πολύ καλύτερη ηχομόνωση αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τον αέρα... τέλος πάντων αν η κατασκευή σου όντως κάνει ηχομόνωση τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

Ερώτηση, δεν σε φοβίζει μήπως γίνει καμιά ανάφλεξη ή δεν παίζει τέτοιο πρόβλημα;;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

τέτοιο ηχομονωτικό υλικό έχω δει και σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου έχουν κινητήρες για να μειώσουν τον θόρυβο. Από την στιγμή που η θερμοκρασία μέσα στο κουτί δεν θα φτάσει το σημείο ανάφλεξης του αφρολέξ δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Πάντως ένας μικρός πυροσβεστήρας μαζί μου και μια αποψήλωση είναι αρκετά να έχω το κεφαλί μου ήσυχο. Είναι και αυτός ένας λόγος που το κουτί είναι μεγαλύτερο από την γεννήτρια ώστε να μην ακουμπάει το αφρολέξ στην γεννήτρια και ζεσταθεί. Το καλό με το σχέδιο αυτό είναι ότι μπορώ να αφήσω και το πάνω καπάκι ανοικτό αν χρειαστεί, ο θόρυβος με τα πλαϊνα τοιχώματα περιορίζεται αρκετά και χωρίς το πάνω καπάκι. Στα μικρά πλαϊνα τοιχώματα δεν έβαλα αφρολέξ γιατί το θεώρησα περιττό αλλά και θα φθαρούν μιας και αυτές οι πλευρές θα είναι εκτεθημένες όταν θα τα έχω στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και θέλω να έχω μικρό όγκο κατά την μεταφορά (θα ανεβάσω αύριο μια φωτό να δείτε πως είναι στο αμάξι)

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το πιθανότερο πρόβλημα δεν θα είναι η πιθανή αναφλεξη λόγω θερμοκρασίας, αλλα΄λόγω συσσώρευσης διαφόρων αερίων ίσως,...

PixInsight 1.8 RC7

 

Δημήτρης Πλατής

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ισχυει αυτό! αν δεν εξαερίζεται καλά τότε δεν θα κάνει καλή καύση αφού το οξυγόνο θα είναι περιορισμένο με αποτέλεσμα διακιμάνσεις στην τάση εξόδου της γεννητριας.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπορείς να ανοίξεις 1-2 λεπτες λωρίδες στο πάνω μέρος των μικρών πλευρών, καθώς η ροή αέρα από το κάτω μέρος εμποδίζεται από την γεννήτρια.

Ένα τηλεσκόπιο....

 

....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς

κομήτες και αστέρια

και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού

κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης