Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα ηθελα τη γνώμη σας εχω barlow 2x και 3x σκέπτομαι για την αγορά powermates 5x μήπως θα ηταν

περιτό και πεταμένα λεπτά τα τηλεσκόπια μου είναι ---OMNI 150 ED80 SW 8"

Δημοσιεύτηκε
Ακριβώς, όπως είπε ο Δημήτρης, τι προσοφθάλμιους έχεις και τι μεγεθυνσεις ελπίζεις να επιτύχεις με τα τηλεσκόπιά σου; Προκαταβολικά όμως, από τη στιγμή που έχεις ήδη barlow 2X και 3Χ ο 5Χ PM φαίνεται μάλλον υπερβολή. Εκτός πια και αν χρησιμοποιείς μονάχα ένα ας πούμε προσοφθάλμιο 30-25μμ;
Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη,Ηλία,Κώστα σχετικά με τους προσοφθάλμιους εχω στην κατοχή μου Hyperion 8mm-13mm-24mm ES 4,7mm-6,7mm-14mm SW 6mm και τον 25mm τουΟΜΝΙ Τώρα εκτος απο την

παρατήρηση θα ηθελα οπως είπε και ο Κωστας και για πλανητική φωτογράφηση αλλα πόσο ποιοτηκότερος μπορεί να είναι ο PM 5x σε σχέση με τούς Barlow 2x-3x

Δημοσιεύτηκε

Όσον αφορά την πλανητική φωτογράφηση με WEB camera θα σου έλεγα μιας και είμαι κάτοχος Powermate x2,5 & x5 πως πολύ σπάνια κατάφερα να πετύχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα με τον x5 εξαιτίας κυρίως του seeing. Επίσης τα οποιαδήποτε μικροσκοπικά σκουπιδάκια στο κάτοπτρο ή τον φακό μεγεθύνονται απίστευτα! Ο φωτισμός επίσης μειώνεται πολύ ρίχνοντας αρκετά το contrast. Οι εικόνες που έπαιρνα με τον Powermate x2,5 και την DMK31 ήταν σαφώς καλύτερες με υψηλότερη ευκρίνεια και καλύτερο contrast.

Τώρα για τον Powermate x2,5 μπορώ να πω (καθώς είχα στην κατοχή μου και τον TeleVue barlow x2) ότι o Powermate είναι σαφώς καλύτερος.

Για την οπτική παρατήρηση από την στιγμή που διαθέτεις τον ES4,7 mm στο SW 8'' με εστιακή 1000mm σου δίνει μεγέθυνση x212 περίπου. Την ίδια περίπου μεγέθυνση (x208) θα πάρεις και με τον Hyperion 24mm σε συνδυασμό με τον Powermate x5 προσθέτοντας και άλλα οπτικά στοιχεία στο οπτικό μονοπάτι...

Φυσικά για την οπτική παρατήρηση μπορεί να σου πει περισσότερα ο Κώστας!

Από την δική μου εμπειρία ο Powermate x5 είναι το λιγότερο χρησιμοποιημένο αντικείμενο στη συλλογή μου.

Σκέψου καλά πριν αγοράσεις.

Φιλικά,

Δημήτρης

“The Truth Is Out There”

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω πως με τους 2 μικρούς ES είσαι καλυμμένος για τις υψηλές μεγεθύνσεις. Ούτε καν οι barlow χρειάζονται και αν ποτέ χρειαστούν ο 2x επαρκεί. Και τον 2.5 Powermate τον χρησιμοποιώ αποκλειστικά με φακούς που σε συνδυασμό με εκείνον αναλογούν σε φακό περίπου 7-4mm.

Οπτικώς δεν σου λείπει τίποτε, έχεις αρκετούς και καλούς φακούς. Μόνο αν θέλεις να πάρεις έναν 2" φακό με κόρη εξόδου 5-6mm στα τηλεσκόπιά σου, έναν 30mm δηλαδή, ώστε να έχεις κάπως μεγαλύτερο πεδίο από τον 24 Hyperion. Αλλά και με τον Hyperion καλά είσαι.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης