sevax Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2012 Κυριες και κυριοι, πηρα εμπνευση απο την προσπαθεια του Κωνσταντινου και ειπα να κανω και εγω μια δοκιμη να δω τι λενε τα κιαλια μου τα Nikon action 10Χ50 σε σχεση με τα Bresser 10Χ50 από το Lidl. Ειχα την ιδεα να βαλω μια μεζουρα 150 εκατοστων στον τοιχο στα 17 μετρα. Εβλεπα τα 120 εκατοστα της μεσα από τα κιαλια. Με κεντρο τα 60 εκατοστα Στην περιοχη του πρασινου χρωματος οι γραμμες των χιλιοστων διαχωριζονταν. Στην περιοχη του πορτοκαλιου χρωματος αρχιζαν οι γραμμες των χιλιοστων να θαμπωνουν.Αλλα διακρινονται. Στην περιοχη του κοκκινου χρωματος δεν ξεχώριζαν γραμμες. Οι αριθμοι αντιπροσωπευουν τα εκατοστα στην μεζουρα. Τα σαραντα εκατοστα με πρασινο χρωμα σημαινει οτι βλεπουνε το 33,3% του πεδιου καθαρα τις γραμμες γυρω από το κεντρο. Από εκει και περα το πορτοκαλι σημαινει οτι βλεπουνε απο το 33,3% μεχρι το 41,6% θαμπα και μετα στο κοκινο οι γραμμες δεν ξεχωριζουν. Τελικα δεν ξερω αν φταινε τα ματια μου, αλλα δεν ειδα διαφορα αναμεσα στα δυο κιαλια. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2012 Διεγράφη από τον δημοσιεύσαντα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Δημήτρη μια ερώτηση προτού σου γράψω κάτι: πως κατέληξες στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν περιοχές που δεν ξεχωρίζουν οι γραμμές; Κάνοντας το τεστ στα κιάλια το μάτι σου κοιτούσε σταθερά στο κέντρο της μεζούρας ή το κινούσες; Επίσης φορούσες γυαλιά; Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Δημήτρη μια ερώτηση προτού σου γράψω κάτι: πως κατέληξες στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν περιοχές που δεν ξεχωρίζουν οι γραμμές; Κάνοντας το τεστ στα κιάλια το μάτι σου κοιτούσε σταθερά στο κέντρο της μεζούρας ή το κινούσες; Είναι εφικτό το δεύτερο στα κιάλια; Στον βαθμό που είναι εφικτό, το κάνει κανένας;Μάλλον πρέπει να ρωτήσουμε αν χρησιμοποίησε και τρίποδα, έτσι; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sevax Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Κωστα, και Κωσταντινε Αρχικα να αναφερω τα κιαλια τα δουλευω στην αστρονομια, μονο με τριποδα η σε στηριξη και το τεστ το εκανα με τον τριποδα.Το τεστ το εκανα χωρις γυαλια, και με γυαλια, και δεν ειδα διαφορες.Κωσταντινε τα ματια μου τα κινουσα δεξια-αριστερα κρατωντας το κεφαλι και τα κιαλια σταθερα.Κωστα λες <<Στο τηλεσκόπιο στρέφουμε το μάτι μέχρι τα άκρα του πεδίου στον προσοφθάλμιο και γκρινιάζουμε για την κόμη, την καμπυλότητα, τον αστιγματισμό. >> Σωστο….αλλα γιατι να μη συμβαινει το ιδιο και στα κιαλια; <<Στα κιάλια τα μάτια βλέπουν στο κέντρο και έτσι η περίμετρος παίζει τον ρόλο που της ανέθεσε η φύση. >>Εγω κανω την διαφορα μαλλον κανεις λαθος εδώ, τα ματια βλέπουν και γυρω γυρω. Τελος η απορια για τα ματια μου είναι για την ποιοτητα στα Nikon. Γιατι εχουν την ιδια αποδοση με τα Bresser.Αλλα κανουν 80 ευρω ετσι; Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Διεγράφη από τον δημοσιεύσαντα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Δημήτρη συγχαρητήρια! Η πατέντα σου με την μεζούρα είναι πολύ έξυπνη σκέψη. Χαίρομαι που κάποιος κάνει επιτέλους μια μέτρηση στα κιάλια του και μας λέει τα αποτελέσματα με χρωματικό φωτογραφικό παράδειγμα κιόλας. Ότι και να πω θα είναι λίγο! Αυτά που διαπιστώνω είναι τα εξής: - Και τα δύο αυτά κιάλια που ανήκουν στην χαμηλή κατηγορία τιμής έχουν παρόμοια αποτελέσματα στην ευκρίνεια με τα Celestron Skymaster, στο τεστ που έκανα για τα τελευταία. Δηλαδή βλέπουν 33,3% καθαρά γύρω από το κέντρο. Τα Skymaster βλέπουν καθαρά μέχρι το 40%. Ουσιαστικά είναι ένα τυπικό αποτέλεσμα στα φτηνά κιάλια. Ας σημειωθεί ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι αποδεκτό σε προσοφθάλμια για τηλεσκόπια, για γενική χρήση. Γι' αυτό αναφέρω πολλές φορές ότι κιάλια από αυτήν την κατηγορία δεν κάνουν για αστροπαρατήρηση. - Το δεύτερο που είδα με χαρά από την μέτρησή σου, είναι ότι ανακάλυψες μια πολύ απλή και πρακτική παραλλαγή του τεστ στόχου ανάλυσης USAF 1951, τοποθετώντας σε απόσταση την μεζούρα που οι γραμμές της έχουν αρκετή αντίθεση. Η οποία αντίθεση είναι το κλειδί στην μέτρηση αυτή. Το τεστ USAF βέβαια δίνει και διάφορα άλλα αποτελέσματα. Αλλά το δικό σου σαν τεστ δίνει χοντρικά ένα αρκετά αξιόπιστο αποτέλεσμα για την οξύτητα στο πεδίο. Δεν έχω δει παρόμοιο πουθενά στην κοινότητα των χρηστών κιαλιών. Άλλη μια ελληνική πατέντα λοιπόν. - Μου άρεσε επίσης το ότι δεν προσπάθησες να ωραιοποιήσεις τα ευρήματα παρ' όλο που μετά το 41,6% ουσιαστικά και τα δύο κιάλια δεν είναι χρήσιμα στην αστροπαρατήρηση. Συνήθως βλέπω αγοραστές κακοφτιαγμένων κιαλιών να υπερβάλουν για τις δυνατότητές που αυτά έχουν. Οπότε το συμπέρασμά σου ότι και τα δύο είναι ίδια στην οξύτητα ήταν μια έκπληξη για εμένα. Θα επιβεβαιώσω την μέτρησή σου, αφού έκανα το τεστ τηρώντας ακριβώς την απόσταση που δοκίμασες. Και τα δικά μου Bresser 10X50 έχουν καθαρή περιοχή μέχρι το 33% στο κέντρο. Δυστυχώς, σε αυτήν την κατηγορία με τα φτηνά κιάλια, αυτά είναι πάνω κάτω τα αποτελέσματα που μπορούμε να πάρουμε. Τελικα δεν ξερω αν φταινε τα ματια μου, αλλα δεν ειδα διαφορα αναμεσα τους και τα δυο ιδια ειναι. Θα σου πω με σιγουριά ότι δεν φταίνε τα μάτια σου, τα οποία αποδεικνύονται για εμένα τουλάχιστον, αξιόπιστα στο συγκεκριμένο τεστ, αφού βρήκα τα ίδια αποτελέσματα. Τους έχω περισσότερη εμπιστοσύνη από άλλα, που από την μία αναλύουν σε ατελείωτα post στο Ίντερνετ την οξύτητα των Ethos, Pentax, Explore Scientific κλπ και από την άλλη είναι πλήρως ικανοποιημένα από κιάλια αυτής της χαμηλής κατηγορίας. Και έχω εμπιστοσύνη στα μάτια σου στο συγκεκριμένο τεστ για τον λόγο ότι εσύ τουλάχιστον μπήκες στην διαδικασία να δοκιμάσεις, να μετρήσεις και να μας πεις την πρακτική εμπειρία σου και δεν μας έγραψες μια θεωρητική εκτίμηση. Το τεστ το έκανες με γυαλιά και χωρίς αυτά, κάτι που αυξάνει το βαθμό ορθότητας του αποτελέσματος. Επίσης επειδή το δοκίμασα, ξέρω ότι χρειάζεται υπομονή για να δεις από ποιο σημείο και μετά είναι φτωχή η ανάλυση του πεδίου. Γι αυτούς τους λόγους λοιπόν σου έδωσα τα συγχαρητήρια στην αρχή! Μια ερώτηση: Υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος για την απόσταση που τοποθέτησες την μεζούρα στα 17 μέτρα; Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
cptfurz Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Κωστα, και Κωσταντινε Τελος η απορια για τα ματια μου είναι για την ποιοτητα στα Nikon. Γιατι εχουν την ιδια αποδοση με τα Bresser.Αλλα κανουν 80 ευρω ετσι; Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. Δημήτρη πριν απο αρκετά χρόνια έπιασα στα χέρια μου ενα καινούριο ζευγαρι zeiss ενός φίλου. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η φωτεινότητα τους στο λυκόφως. Ειχαν πολύ μεγάλη διαφορά απο όλα τα κυάλια που είχα πιάσει μεχρι τοτε. Θα σου έλεγα να κάνεις το ιδιο τεστ με συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εκεί ισως δεις κάποια διαφορά. Το Σ-Κ θα βάλω τα celestron σε τρίποδα, θα κάνω το ιδιο τεστ και θα σου πω τα αποτελέσματα. Μιχάλης Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Μιχάλη μια διόρθωση. Το τεστ ευκρίνειας δεν μπορεί να γίνει σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού, γιατί το ζητούμενο είναι η αντίθεση των μαύρων γραμμών με το φόντο. Ο καλύτερος λοιπόν φωτισμός είναι ο δυνατός διάχυτος μιας συννεφιασμένης ημέρας ή έμμεσο ηλιακό φως. Ας αναλογιστούμε ότι η ίδια αντίθεση λευκού-μαύρου συμβαίνει και με τα αστέρια στο μαύρο υπόβαθρο του ουρανού. Μια μικρή βελτίωση λοιπόν είναι το χρώμα φόντου της μεζούρας να είναι λευκό ώστε να δίνει την μεγαλύτερη δυνατή αντίθεση, όπως ο USAF 1951. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
cptfurz Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Κωνσταντίνε, πρότεινα το συγκεκριμμένο τεστ σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού γιατί ο Δημήτρης εξέφρασε την απολυτα λογική απορια γιατι τα 2 ζευγαρια εχουν τετοια διαφορά τιμής. Και αυτό επειδή έχω δει διαφορά στην ευκρίνεια αναμεσα σε κυάλια σε τετοιες συνθηκες οταν μερα μεσημέρι η διαφορά δεν ηταν τοσο εμφανής. Τα zeiss βέβαια ήταν ακραία περίπτωση οχι μονο ποιότητας αλλα και τιμής.Το ζητούμενο δεν ηταν να καταγραφεί η ευκρίνεια - αυτη όπως σωστά λες γινεται κατω απο "ιδανικές" συνθηκες φωτισμού- αλλα να φανεί η διαφορά ανάμεσα στα δυο ζευγαρια - αν υπάρχει. Μιχάλης Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2012 Διεγράφη από τον δημοσιεύσαντα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sevax Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2012 Κωνσταντινε<<Μια ερώτηση: Υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος για την απόσταση που τοποθέτησες την μεζούρα στα 17 μέτρα; >>Καλη ερωτηση και λαθος μου που δεν το ανεφερα, λοιπον μεχρι αυτην την αποσταση εβλεπα τις γραμμες των χιλιοστων καθαρα, αν ειχα τα 25χ100 θα πηγενα γυρω στα 40 μετρα περιπου υποθετω. Μιχαλη<<Το Σ-Κ θα βάλω τα celestron σε τρίποδα, θα κάνω το ιδιο τεστ και θα σου πω τα αποτελέσματα. >>Αν γίνει στο Αλεποχωρι, θα κερασης καφε; Κωστα<<Επί τη ευκαιρία, είπα να κάνω μια στροφή στην ποιότητα την προηγούμενη εβδομάδα. Όταν ο Σκιαδόπουλος μου είπε την τιμή των Leica Duovid (2200 ευρώ) άλλαξα γνώμη.>>Ετσι εκανα και εγω πριν αρκετα χρονια αλλα με φωτογραφικη μηχανη. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2012 @ cptfurz Μιχάλη έχεις δίκιο στο ότι η ποιότητα των οπτικών κάνει την διαφορά. Είτε στα κιάλια είτε στα προσοφθάλμια, τηλεσκόπια κλπ. Μιλώντας για κιάλια αυτός είναι ένας παράγοντας που μπορεί να δώσει ποιο φωτεινά αντικείμενα. Το βινιετάρισμα επίσης είναι από τους ποιο σημαντικούς παράγοντες που δεν του έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία, και φυσικά και η κόρη εξόδου. @kkokkolisΣίγουρα η ποιότητα παίζει ρόλο άλλα μπορούμε να την πάρουμε από χαμηλότερου κόστους κιάλια. Βέβαια είναι άχρηστη αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε την διαφορά ανάμεσα σε κάτι ποιοτικό όπως έλεγα και σε κάτι κακοφτιαγμένο ακόμη και αν δώσουμε 2000 και τελικά παρατηρούμε τον Δία και τον Ωρίωνα. Είμαι της άποψης ότι μπορούμε με το ίδιο κόστος ενός καλού προσοφθάλμιου να αγοράσουμε πολύ καλά κιάλια. Αλλά στην συνέχεια πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα μάτια μας στην ποιότητα αυτή. Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει με το να δώσουμε χρόνο στην παρατήρηση πολλών στόχων και όχι μόνο των 5 highlight αντικειμένων. Αλλιώς είτε 2000 δώσουμε είτε 20 το ίδιο είναι. Όταν εκπαιδεύσουμε τα μάτια μας στην παρατήρηση μέσα από την ποιότητα καλών κιαλιών, τότε ίσως δημιουργηθούν οι ανάγκες για να αγοράσουμε κάτι εξαιρετικό. @sevaxΔημήτρη να πούμε για το θέμα μας που είναι το τεστ σου. Αυτό που αναφέρεις με την απόσταση, είναι πολύ σωστό. Το διαπίστωσα και εγώ. Το να τοποθετήσουμε δηλαδή την μεζούρα όσο ποιο μακριά μπορούμε. Για να γίνει αυτό είδα ότι η ιδανική απόσταση βρίσκεται στο σημείο που διακρίνουμε ακόμη τις γραμμές των χιλιοστών αλλά οριακά, στο κέντρο του πεδίου μας. 2-3 μέτρα μακρύτερα από αυτό το σημείο να είναι δύσκολο να τις διακρίνουμε. Τα αποτελέσματα είναι ποιο εύκολα διακριτά και αξιόπιστα με αυτόν τον τρόπο. Να πω για όποιον το δοκιμάσει, ότι για να βρούμε πόσο είναι το καθαρό πεδίο δεν κουνάμε το κεφάλι μας (ώστε να βλέπουμε υπό γωνία τα άκρα του πεδίου) αλλά κουνάμε το μάτι μας, αριστερά-δεξιά. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2012 Διεγράφη από τον δημοσιεύσαντα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2012 Δεν είναι ο σωστός τρόπος για να μετρήσεις το TFOV του πεδίου γιατί ο στόχος είναι κοντά. Όλες τις απαντήσεις αυτές μπορείς να τι πάρεις πρακτικά σε 5 λεπτά κάνοντας το τεστ, αντί να σκέπτεσαι όλα αυτά. Δεν νομίζω να βοηθήσουν πουθενά όλα αυτά τώρα. Έχω τις απαντήσεις, άλλα θα έλεγα να μη το κάνουμε άλλο πολύπλοκο. Το τεστ του Sevax είναι απλό. Ας το κρατήσουμε έτσι, ας το δοκιμάσουμε και ας επανέλθουμε με απορίες εαν δεν έχουν απαντηθεί ήδη, ή με ευχαριστίες. Περιμένουμε τον Μιχάλη που είπε πρώτος ότι θα το δοκιμάσει. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2012 Διεγράφη από τον δημοσιεύσαντα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29, 2012 Έχεις πμ. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Left Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2012 Δημήτρη καλησπέρα, Συγχαρητήρια κι από μένα για την πατέντα σου. Σκέπτομαι να έλθω μια βόλτα πρός εκει με τα κιάλια μου να με βοηθήσεις να τα ευθυγραμίσουμε και να τα τεστάρουμε. Οταν γίνει καλά το πόδι βέβαια! φιλικά Λευτέρης Βακαλόπουλος
sevax Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2012 Καλησπερα Λευτερη Χαρα μου να βρεθουμε, και να βοηθησω. Σου ευχομαι γρηγορα να εισαι "στο ποδι" Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Left Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2012 Αγαπητέ Δημήτρη, Ευχαριστώ για τις ευχές. Εκτός των παραπάνω, όταν ανοίξει ο καιρός, μας περιμένει και ο Κιθαιρώνας! Καλό βράδυ Λευτέρης Βακαλόπουλος
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2012 Αγαπητέ Δημήτρη 1. Εχασες που δεν ανεβηκες τα καταΐφάκια ηταν απιθανα 2. Τους αλλαξα τα φωτα και ξεχασα το χαρτάκι με τις μερήσεις μου 3. Τα κυάλια μου - Celestron Outland LX 10X50 - εχουν (έτσι λένε) FOV 6 μοιρες. Θεωρητικά λοιπόν στα 17 μετρα θα επρεπε να βλεπω 178 εκατοστά. Στην πράξη δεν εβλεπα πανω απο 135-140. Εχεις κυτάξει τι γωνία δινουν τα Nikon και τα Bresser? Τωρα οσον αφορά το θέμα του σεμιναριου στα διόδια: Σ' ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να ανέβεις μέχρι εκεί και για όλες τις συμβουλές σου. Πάω απο αυριο για ψαξιμο και το συζητάμε. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
sevax Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2012 Αγαπητέ Δημήτρη 1. Εχασες που δεν ανεβηκες τα καταΐφάκια ηταν απιθανα 2. Τους αλλαξα τα φωτα και ξεχασα το χαρτάκι με τις μερήσεις μου 3. Τα κυάλια μου - Celestron Outland LX 10X50 - εχουν (έτσι λένε) FOV 6 μοιρες. Θεωρητικά λοιπόν στα 17 μετρα θα επρεπε να βλεπω 178 εκατοστά. Στην πράξη δεν εβλεπα πανω απο 135-140. Εχεις κυτάξει τι γωνία δινουν τα Nikon και τα Bresser? Τωρα οσον αφορά το θέμα του σεμιναριου στα διόδια: Σ' ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να ανέβεις μέχρι εκεί και για όλες τις συμβουλές σου. Πάω απο αυριο για ψαξιμο και το συζητάμε. 1) 2) 3) Τα ιδια ειναι Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2012 Διεγράφη από τον δημοσιεύσαντα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2012 Αντ' αυτού περιμένει πρώτα ότι θα βρει ο ιατρός ελεύθερο ένα 5λεπτο και μια μεζούρα, να καταγράψει την εμπειρία από τις παρατηρήσεις του. Ελπίζω η αναμονή να μην είναι επί ματαίω. Πράγματι το επιβεβαίωσα και είναι πολύ απλό. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2012 Θα το κάνω, δεν προβλέπεται όμως πριν το ΠΣΚ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα