Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδια μια δοκιμή της νέας μου φωτογραφικής . Ένα αστρονομικό Hd video με την Sony a77 slt και τον Sony 70-400 G SSM λίγο καιρό πριν . Είχα στηθεί στην ταράτσα μου στον Πειραιά και μες το κρύο εγώ έκανα δοκιμές .... Ελπίζω να σας αρέσει . Α! και η στήριξη που χρησιμοποιήθηκε είναι η mon 2 της Bresser με τα ανάλογα μοτερ φυσικά ...

http://www.filedropper.com/00002

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε
Να αναφερω πως το video δειχνει την σεληνη , περιμενω τα σχολια σας .
Δημοσιεύτηκε

Ωραίο το βιντεάκι Δημήτρη. Κι εγώ είχα πειραματιστεί με το HD video της DSLR μου (Canon 550D) αλλά κατέληξα στο ότι η αστρονομική κάμερα δίνει καλύτερα αποτελέσματα και από θέμα ευαισθησίας και, πιθανότατα, και από άποψη συμπίεσης του βίντεο. Για αστρονομική χρήση και επεξεργασία χρειαζόμαστε όσο πιο ασυμπίεστη πληροφορία γίνεται ενώ τα προϊόντα γενικής χρήσης όπως βιντεοκάμερες που βγάζουν βίντεο είναι προσαρμοσμένα στο καθημερινό βίντεο και όχι στο εξειδικευμένο.

Για τη Σελήνη νομίζω πως θα ωφεληθείς από επιπλέον μεγέθυνση που σημαίνει να συνδέσεις την DSLR με το τηλεσκόπιο και να πειραματιστεις με video και μετέπειτα stacking.

Καλή συνέχεια!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ωραίο βίντεο! Άψογη εστίαση, αλλά έχουν καεί λίγο οι πολύ φωτεινές περιοχές.

... και μες το κρύο εγώ έκανα δοκιμές ....

Αχ,αχ,αχ, γιατί όταν είναι καιρός για δοκιμές κάνει πάντα κρύο; :lol: :lol: :lol:

Νάσαι καλά Δημήτρη!

Δημοσιεύτηκε

Απλα επαιζα με το καινουργιο μου παιχνιδι Κωστα , το video οπως γραφει και ο Ανδρεας με αστρονομικες βιντεοκαμερες ειναι καταπληκτικο, καπου υπαρχει και ενας ιστοτοπος που διαφοροι ωραιοι "πυροβολημενοι" κανουν και live streaming . Αυτες οι καμερες ειναι πραγματικα πολυ ευαισθητες και μπορουν οι κατοχοι τους να κανουν deep sky videos .

Aνδρεα ευχαριστω για το σχολιο σου , πραγματι οπως αναφερω και παραπανω γνωριζω επιφανειακα καποιες λυσεις που ειναι πιο "σοβαρες" οσον αφορα το hardware. Για το στακαρισμα το εχω σκεφτει απλα ειναι μεγαλη η αναλυση και το ψηλοφοβαμαι να σου πω την αληθεια να το δοκιμασω, γνωριζεις αν το deep sky staker ανεχεται τετοια αναλυση και bit rate? Στο ed 80 σιγουρα αλλα και στο ντομπακι πανω στην ισημερινη αλλα και με το 9,25 θα κανω στο μελλον καποια βιντεακια με πλανητικη απλα ψηλοβαριεμαι ](*,)

Ηλια σε ευχαριστω για το σχολιο ρε φιλε . Πραγματι τα λευκα ειναι καμμενα. Οσον αφορα την εστιαση επρεπε να σε ειχα στο halfnote με τον Μαθιου Σκολλερ να εχει φαει την φυσαρμονικα του και εγω να εχω μεινει αναυδος με το autofocus της slt να δινει ρεστα σε πολλυ χαμηλο φωτισμο,

οποτε τα ευσημα για την εστιαση στην Sony φιλε :-note

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη δοκίμασες να κάνεις Stack με το registax το βίντεο;

(ακόμα δεν το είδα... όλο κατεβαίνει :| )

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
γνωριζεις αν το deep sky staker ανεχεται τετοια αναλυση και bit rate?

Εγώ στο Registax είχα κάνει stack full HD video από την DSLR χωρίς πρόβλημα απλά έπρεπε πρώτα να το κάνω .avi

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Βασιλη και Ανδρεα καλημερα ,

Το video το μετατρεψα εχθες σε αλλο format αλλα το freeware προγραμμα που χρησιμοποιησα

δεν μου εδωσε το καταλληλο αρχειο ετσι ωστε να το "διαβασει" το maxim που δοκιμασα να το "στακαρω" και ετσι τα παρατησα . Το προγραμμα που αναφερεις Βασιλη δεν το δοκιμασα ακομα ....

Για προτεινετε ρε παιδια κανενα προγραμμα που να δινει το καταλληλο αρχειο και το ιδανικο codec .

Κατι θα κανω δεν μπορει .... :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη για μετατροπή του αρχείου σου σε Avi δοκίμασε το

Format Factory, εμένα το συγκεκριμένο πρόγραμμα με βοηθάει αρκετά στην μετατροπή των βίντεο απο τις αποκρύψεις. Απλά στις ρυθμίσεις της μετατροπής μην αλλάξεις την ανάλυση ή την ποιότητα του βίντεο πάρα κάν'το απλά avi (εγω βάζω κωδικοποίηση MPEG2).

Το RegiStax6 είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι όσοι ασχολούνται με την Πλανητική Φωτογράφιση. Εισάγεις το .Avi κάνει ταύτιση σημείων στο κάθε καρέ και μετά συμπιέζει τα καλύτερα καρέ σε μια τελική εικόνα.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Φίλε astrovox, όταν λές πως μεταξύ ενός HD video από Canon και μιας εξειδικευμένης σε πλανητική κάμερας η δεύτερη θα υπερτερεί, αναφέρεσαι σε οποιαδήποτε κάμερα (π.χ. τη Celestron NextImage)? Σαν εισαγωγική στην πλανητική, σεληνιακή ή ηλιακή φωτογράφηση το video μιας Canon θα είναι λιγότερο ποιοτικό ή τελείως ανεπαρκές? Κάνω την ερώτηση γιατί σκεφτόμουν να ξεκινήσω τα πρώτα βήματα στην πλανητική χρησιμοποιώντας την Canon 1100 στο Mak (με τον απαραίτητο αντάπτορα εννοείται). Προφανώς λόγω κόστους...

Νίκος Κουρούνης

Celestron C8 XLT

Helios Apollo 15X70

Vixen Ultima 7X50

Δημοσιεύτηκε
Με την Philips TouCam και την QHY5V είχα καλύτερα αποτελέσματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να σου πως και η DSLR δε βγάζει κάτι. Σου επισυνάπτω ένα παράδειγμα εικόνας που πήρα με την Canon 550D τον Ιούλιο του '10. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να προσπαθήσεις και από τη στιγμή που αυτή έχεις θεωρώ βασικό στόχο να προσπαθούμε να βγάλουμε ό,τι μπορούμε με τον υπάρχοντα εξοπλισμό μας, ξεζουμίζοντάς τον, παρά να βάζουμε πάντα στόχους εξοπλισμού.

Jupiter_canon550D.png.e4e4204d7114fe63706f02e58ff8593e.png

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα παιδια ,

Βασιλη σημερα θα δοκιμασω τα προγραματα που μου προτεινεις , ευχαριστω πολυ!

Ανδρεα πολυ καλη η εικονα του Δια , δεν το περιμενα αυτο απο τοσο απλη καμερα ....

για γραψε μας λεπτομερειες σχετικα με τον εξοπλισμο που χρησιμοποιησες .

Δημοσιεύτηκε

Πράγματι μια χαρά μου φαίνεται το αποτέλεσμα, καλό κίνητρο για να παίξω λίγο στην αρχή! \:D/

Θα ήθελα κι εγώ πάντως να ξέρω τι τηλεσκόπιο χρησιμοποίησες και σε τι f?

Νίκος Κουρούνης

Celestron C8 XLT

Helios Apollo 15X70

Vixen Ultima 7X50

Δημοσιεύτηκε
Είναι με 12άρι νευτώνειο f/4 και, αν δεν κάνω λάθος, τον Powermate 5x δηλαδή ουσιαστικό εστιακό λόγο f/20 περίπου. (Λέω αν δεν κάνω λάθος διότι είχα δοκιμάσει πολλούς συνδυασμούς εκείνο το καλοκαίρι και δεν έχω σημειώσει ποιο βίντεο είναι από ποιον αλλά από το είδωλο εικάζω ότι ήταν αυτός).
Δημοσιεύτηκε
Σαν εισαγωγική στην πλανητική, σεληνιακή ή ηλιακή φωτογράφηση το video μιας Canon θα είναι λιγότερο ποιοτικό ή τελείως ανεπαρκές? Κάνω την ερώτηση γιατί σκεφτόμουν να ξεκινήσω τα πρώτα βήματα στην πλανητική χρησιμοποιώντας την Canon 1100 στο Mak (με τον απαραίτητο αντάπτορα εννοείται). Προφανώς λόγω κόστους...

λιγοτερο ποιοτικο δεν θα το'λεγα. ειναι και η διαφορα στο πεδιο.

δες τι πεδιο θα εχεις με την 1100D και με την toucam.

και οι δυο εικονες ειναι απο νευτωνιο 750mm με barlow x2

υγ. φιλε nikk εχουμε την ιδια μηχανη, οταν θα εισαι ετοιμος τραβα καμια φωτο της σεληνης γιατι σκεφτομαι για ενα mak σαν το δικο σου :wink:

craters.jpg.ab049e101ed82b027b922905a2620b1d.jpg

phillips toycam 840

moon.jpg.fafc53a9b6895f5c8225b36014629f57.jpg

canon EOS1100D

Δημοσιεύτηκε

Γενικά η σκέψη μου είναι να προσαρμόσω με έναν αντάπτορα την 1100 στο mak και να παίζω είτε με τον κλασσικό τρόπο (τραβώντας απλή φωτό), είτε με video. Με αυτό το setup όμως προφανώς δεν θα μπορεί να παίξει barlow. Το ζητούμενο βέβαια είναι απλά να πειραματιστώ με μικρό κόστος μέχρι το επόμενο βήμα.

@Αντρέας

Αν είναι από 12άρι τότε όντως θα πρέπει να δω σημαντική διαφορά στο mak, αλλά προς το χειρότερο :-k Από το ψάξιμο που έχω κάνει και στην πλανητική οι ίντσες μετράνε. Πάντως νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

@Στέλιος

Οι φωτογραφίες σου μου ανοίγουν την όρεξη για τις μέρες με φεγγάρι! Δεδομένου ότι το mak είναι σχεδόν f/14 δεν πιστεύω ότι θα μου λείψει ιδιαίτερα ο barlow στην αρχή. Αλλά μάλλον έχεις δίκιο πως θα μου λείψει, όταν θελήσω να αλλάξω πεδίο. Κάτσε πάντως να ανοίξει ο καιρός (και να πάρω τον αντάπτορα) κι από διάθεση για πειράματα άλλο τίποτα!

Νίκος Κουρούνης

Celestron C8 XLT

Helios Apollo 15X70

Vixen Ultima 7X50

Δημοσιεύτηκε

Στέλιο,

Θα το επιβεβαιώσω σε μερικές μέρες που θα έχω χρόνο να κατέβω μέχρι το κέντρο στο Πλανητάριο. Όταν έχω κάτι νέο θα επανέλθω.

Νίκος Κουρούνης

Celestron C8 XLT

Helios Apollo 15X70

Vixen Ultima 7X50

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης