Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα παιδια

μια ερωτηση σχετικα με κατι που παρατηρησα πριν λιγη ωρα στην neq6 που εχω στην κατοχη μου.

Η παρατηρηση μου εχει να κανει με το συστημα του αξονα αντιβαρων και συγκεκριμενα της μη απολυτα ομαλης κινησης του οταν το σφιξει ο χρηστης . Οταν ο αξονας φορτωμενος με τα αντιβαρα γυριζει κατα την αποκλιση χωρις ο χρηστης να εχει σφιξει την ασφαλεια η κινηση ειναι ενας τελειος κυκλος ή τελος παντων ετσι το αντιλαμβανομαι . Οταν ο αξονας κινουμενος κατα την αποκλιση και με σφιγμενο το φρενο κανει μια πληρη περιστροφη παρατηρω οτι κινηται εκκεντρα ή καλυτερα κανει κωνικη κινηση. Βεβαια αυτα μπορεσα να τα παρατηρησω οχι στο πεδιο αλλα σε δοκιμες που κανω μιας και προετοιμαζομαι για την σεζον που ξεκιναει :cheesy: Η κωνικη κινηση στην αστρικη ταχυτητα δεν μπορει να γινει αντιληπτη αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει αυτη η εκκεντρικοτητα του αξονα να επιρρεασει την αστροφωτογραφια και συγκεκριμμενα την οδηγηση. Βεβαια τωρα μπορει να ψαχνω βελονα στα αχυρα αλλα θυμαμαι παλαιοτερα οτι η Geoptick νομιζω ειχα διαβασει καπου προσφερει μια αναβαθμιση η κανω λαθος? Μπορειτε οι παλαιοτεροι σας παρακαλω να με διαφωτισετε?

ΥΠ. Και οι κανουργιοι μπορειτε να με διαφωτισετε O:)

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη αν έχω καταλάβει καλά, έχεις τζόγο στον άξονα των αντίβαρων; Αν είναι έτσι, υπάρχουν 3 αλενόβιδες που τον κρατάνε σταθερό, οι οποίες κατά καιρούς λασκάρουν και θέλουν λίγο σφίξιμο. Αν είναι όντως αυτά τα βιδάκια είναι λασκαρισμένα, τότε με ανεπτυγμένη και κλειδωμένη τη ράβδο στη θέση της θα μπορείς με το χέρι να την μετακινήσεις. Επισυνάπτω μια φωτό με τη θέση των αλενόβιδων (θυμήσου είναι 3 τέτοιες βίδες).

ΥΓ. Ελπίζω να κατάλαβα καλά και να μην έχω άλλο πράγμα στο μυαλό μου...

ΥΓ2. Η αναβάθμιση που λες υπάρχει αλλά έχει 3 προβλήματα:

α) είναι ακριβή :mrgreen:

β) η ράβδος δεν μαζεύει και είναι άβολη αν κουβαλάς τη στήριξη αριστερά-δεξιά.

γ) πρέπει να αγοράσεις ΚΑΙ τα - επίσης ακριβά - αντίβαρα της Geoptik με 25άρι άνοιγμα και όχι 18μμ που έχουν τα μαμίσια αντίβαρα της EQ6.

Με λίγα λόγια πρέπει να υπολογίζεις από 220-300+ ευρώ. Αν ήταν για μόνιμη εγκατάσταση ίσως αξίζε, αλλά για μεταφορές είναι τελείως άβολο να μην μαζεύει η ράβδος...

Τα link:

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3019_Geoptik-Gegengewicht-5kg---Innenbohrung-25mm.html

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3025_Geoptik-Gegengewichtsstange-fuer-EQ6-mit-5kg-Gegengewicht.html

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3026_Geoptik-Gegengewichtsstange-fuer-EQ6-mit-10kg-Gegengewicht.html

EQ6L.gif.739824cfe7bce231a0d9c1949146f697.gif

Δημοσιεύτηκε

Δημητρη ευχαριστω για την απαντηση σου . Η λυση με την ραβδο να προεξεχει μονιμα εκτος της στηριξης οπως και εσυ ειπες δεν βολευει για setup που μετακινηται και παει στα βουνα καθε τρεις και λιγο , οποτε και λογο κοστους αποκλειεται . Το δευτερο λινκ θα το μελετησω και καποια στιγμη αν εχω μεγαλο προβλημα θα επεμβω , ετσι και αλλιως service στην Ελλαδα .....

Τωρα για τις αλενοβιδες στο σημειο που ειναι η ραβδος δεν γνωριζα την υπαρξη τους και σε ευχαριστω θα το κοιταξω.

Να σαι καλα φιλικα Δημητρης.

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης