Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια

μπορει να κανει κανενας καμια προταση για αξιολογο δοκιμασμενο τριποδο ?

Γιατι αυτο που εχω παρα ειναι της πλακας .... :oops: :oops: :oops:

Νίκος Πασχάλης

Αστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθος

www.nunki.gr

Δημοσιεύτηκε

Εγώ έχω το 055XPR0B. Καλό για βασική χρήση και φορητότητα.

Εσύ τώρα που έχεις Paramount δεν ξέρω πως θα το βρεις.

Αν και μεγαλύτερ σημασία έχουν το βάρος που θα φορτώσεις και η κεφαλή που θα επιλέξεις.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Βασικα δεν το θελω για πολυ εξεζητημενη χρηση , πιο πολυ για εξω , για κανενα time lapse και star trails.....

Eυχαριστω παντως....

Νίκος Πασχάλης

Αστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθος

www.nunki.gr

Δημοσιεύτηκε

Πάρε ένα στιβαρό Manfrotto, κατά προτίμηση κάποιο που να ανοίγουν τα πόδια του εως το έδφος ώστε να μπορεις να κάνεις και πλάνα απο πολύ χαμηλά.

Φυσικά απο μόνο του το τρίποδο δεν κάτι κατι, θες και μια καλή κεφαλή! Είναι το Α-Ω!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Πάρε ένα στιβαρό Manfrotto, κατά προτίμηση κάποιο που να ανοίγουν τα πόδια του εως το έδφος ώστε να μπορεις να κάνεις και πλάνα απο πολύ χαμηλά.

Φυσικά απο μόνο του το τρίποδο δεν κάτι κατι, θες και μια καλή κεφαλή! Είναι το Α-Ω!

Το μοντέλο που αναφέρω ανοίγει και χαμηλώνει πάρα πολύ. Επίσης ο κεντρικός άξονας μπορεί να οριζοντιωθεί και να κάνεις λήψη από παράξενες γωνίες. Αν μάλιστα χρησιμοποιείς κιάλια, μπορεί να ανέβει αρκετά πάνω από τα 2m. Και υπάρχει μεγάλη επιλογή από κεφαλές. Αλλά δεν έχω βρει με μικρομετρικές ρυθμίσεις, όπως των αστρονομικών AltAz. Αν κάποιος έχει βρει ας μας ενημερώσει.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Σχετικά με τον τρίποδα Manfrotto 055 XPROB θέλω να ρωτήσω ποια κεφαλή manfrotto μου προτείνετε για στήριξη κυαλιών ή ενός μικρού τηλεσκοπίου όπως το ED80 που να μου δίνει την δυνατότητα για παρατήρηση και στο ζενίθ.

Μετά από έρευνα έχω δει τις παρακάτω κεφαλές

1. 391RC2

2. 410 junior geared head

3. 322RC2

4. 327RC2

heads.jpg.ce3c46695d80f158d7c9a7e63bd6b208.jpg

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε
Σχετικά με τον τρίποδα Manfrotto 055 XPROB θέλω να ρωτήσω ποια κεφαλή manfrotto μου προτείνετε για στήριξη κυαλιών ή ενός μικρού τηλεσκοπίου όπως το ED80 που να μου δίνει την δυνατότητα για παρατήρηση και στο ζενίθ.

Μετά από έρευνα έχω δει τις παρακάτω κεφαλές

1. 391RC2

2. 410 junior geared head

3. 322RC2

4. 327RC2

Αν και έχω τον Manfrotto 055 XPROB, με την βασική 3D κεφαλή, προτιμώ να χρησιμοποιώ τον τρίποδα του Bresser επειδή έχει μικρομετρικές ρυθμίσεις. Όλες οι κεφαλές που δείχνεις έχουν κατασκευαστεί για κάμερες (αλλά είναι καλές και για επίγεια παρατήρηση) και η παρακολούθηση αστρονομικού στόχου είναι δύσκολη υπόθεση. Η Junior έχει και κοντά ρυθμιστικά, ίσως είναι δύσκολο να τα προσπελάσεις κάτω από το τηλεσκόπιο, το οποίο θα βάλεις ανάποδα για παρατήρηση στο ζενίθ και αυτό θα κάνει δυσκολότερο τον χειρισμό της ανύψωσης.

Δεν έχω δοκιμάσει αυτές με την μία λαβή, παρά μόνο σε ένα κατάστημα. Η αίσθηση που πήρα ήταν πως μόνο μια κεφαλή λαδιού θα εξυπηρετούσε, η οποία επέτρεπε βελούδινες κινήσεις, κόστιζε όμως περισσότερο από μία ολόκληρη Vixen Paramount και την έβαλα στην άκρη. Δεν θυμάμαι το μοντέλο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Κι εγω το ίδιο πιστεύω, οι παραπάνω δεν προσφέρονται για παρατήρηση παρά μόνο για φωτογράφιση, εχω την 229-3D όπου για επίγεια φωτογράφιση με το ED80 είναι μια χαρά, αλλά για παρατήρηση δεν με πολύ βολέυει, όπως όλες οι κεφάλες για φωτογράφιση.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης