KostasTrikala Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2012 Ειμαι μαθητης Λυκειου και θελω τη νεα σχολικη χρονια να λαβω μερος στο σχολικο διαγωνισμο αστροφυσικης. Δυστυχως ομως δεν μπορει να με βοηθησει καποιος για αυτο και ετσι ζητω την βοηθεια σας να μου προτεινετε καποια βιβλια και για να προετημαστω καταλληλα για το διαγωνισμο. Εΰχαριστω εκ των προτερν για την πολυτιμη βοηθεια σας!
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2012 Ένας πολύ καλός τρόπος για τους μαθητές να περάσουν σε έννοιες αστροφυσικής είναι οι δύο τόμοι της σειράς "Το Σύμπαν που Αγάπησα - Εισαγωγή στην Αστροφυσική". Είναι αρκετά βατό αλλά έχει το βασικό μαθηματικό φορμαλισμό που ζητούν στο διαγωνισμό ενώ καλύπτει όλες τα βασικά κομμάτια της αστροφυσικής. Θα σε συμβούλευα να αρχίσεις από αυτό και αν το βγάλεις συζητάμε το επόμενο βήμα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
ourania Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2012 Επίσης φυσική πρώτης λυκείου, το σχολικό αστρονομίαςκαι να ενημερώνεσαι τακτικά για αστρονομικά θέματα. Καλή τυχή!
KostasTrikala Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2012 Τα δυο βιβλια που κυκλοφορουν απο την Εταιρεια Αστρονομιας και Διαστηματος Βολου "Στοιχεια Αστρονομικης Αστροφυσικης και Διαστημικης" μπορουν να με βοηθησουν για αυτο που ζητω; Ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον που δειχνετε!
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2012 Δεν το έχω δει από κοντά. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλό αλλά δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στο επίπεδο των θεμάτων του λυκείου τα οποία είναι λίγο πιο δύσκολα από του γυμνασίου. Πάντως η τιμή του είναι χαμηλή και σε κάθε περίπτωση θα είναι καλή εισαγωγή. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2012 Τα δυο βιβλια που κυκλοφορουν απο την Εταιρεια Αστρονομιας και Διαστηματος Βολου "Στοιχεια Αστρονομικης Αστροφυσικης και Διαστημικης" μπορουν να με βοηθησουν για αυτο που ζητω; Ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον που δειχνετε! Προσωπικά θα τα πρότεινα μόνο για τον διαγωνισμό του Γυμνασίου. Στη προκήρυξη του Διαγωνισμού αναφέρεται κάποια ενδεικτική βιβλιογραφία http://astronomos.gr/17os-mathitikos-diagonismos/item/375-17%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82 Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2012 Ο Διαγωνισμός Αστρονομίας δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ύλη ώστε να καλυφθείς από 2-3 βιβλία μόνο..Ως πρώτο μέλημα να έχεις την Ενημέρωση..Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις για καινούργιες διαστημικές αποστολές και αστρονομικές ανακαλύψεις.. Θα σου προτείνω όμως και μερικά ενδεικτικά βιβλία που θα σε βοηθήσουν πιστεύω αρκετά 1) Το βιβλίο της Β' Λυκείου "Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής"2) Το Σύμπαν που Αγάπησα (Α' και Β' τόμος)3) Το Εγγύς Διαστημικό Περιβάλλον της Γης - Ιστορία Τεχνολογία και Επιστήμη της Αστρονομίας4) Παρατηρησιακή Αστρονομία5) Εισαγωγή στην Σύγχρονη Αστρονομία Επίσης κοίταξε λίγο τα θέματα των προηγούμενων διαγωνισμών για να πάρεις μια ιδέα: http://astronomos.gr/drastiriotites/olympiada-astronomias/344-palaiotera-themata και τα θέματα των 5 προηγούμενων ολυμπιάδων: http://astronomos.gr/drastiriotites/olympiada-astronomias/366-syllabus#comments Πολύ Καλή Επιτυχία σου εύχομαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα