ammonite Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 Το θέλω για εκπαιδευτική χρήση. Αυτό που χρησιμοποιούμε για να δείχνουμε τους αστερισμούς. Το πρόβλημα είναι ότι το χρειάζομαι αύριο... Τελικά πέρασα μια βόλτα από το Θησείο και πήρα ένα με πράσινο φως με ένδειξη < 100mw.15 euro έκανε. Είναι αρκετά δυνατό. Μου κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά τιμής σε σχέση με τα αστρονομικά καταστήματα. Johnny με άγχωσες λίγο... Πως καταλαβαίνει κανείς αν το laser έχει φίλτρο?
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 κάνε μια βόλτα στο μοναστηράκι προς το βράδυ και στις καφετέριες στο θησείο πιστεύω θα βρείς κάτι εκεί Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
cptfurz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 pm Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
ammonite Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 Κώστα και Μιχάλη thanks! Μήπως ξέρετε αν αυτά που πουλάνε οι πλανόδιοι κάνουν για αστρονομική χρήση? Πρέπει οπωσδήποτε να έχουν πράσινο φως?
ziorange Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 Μια χαρά κάνουν! Και κάνε παζάρι!! http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
ourania Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 Κάνουν και παρακάνουν, και μάλιστα πρέπει να κυκλοφορούν πολύ πιο δυνατά απαυτά που πουλάνε σε καταστήματα. Εγώ είχα πάρει το δικό μου κάτω από 10mw και σίγουρα αρκετά πάνω από 80 ευρώ πολύ παλιά, δεν θυμάμαι. Στο θησείο πουλάνε ίσως και πάνω από 25mw χωρίς φίλτρα μέχρι και 10 ευρώ! /edit: Όσον αφορά το χρώμα μόλις βρήκα κάτι και παραθέτω παρακάτω, έχω δει να πουλάνε κόκκινα για παρόμοια χρήση αλλά δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικάThe green laser's beam, whether it's a pulsed green laser or a steady green laser beam when you hold down the button like most green laser pointers, being signifigantly brighter than a red laser's of the same power output (possibly as much as 55 times brighter), can be seen further away, and, when used at night, or in dark places, especially where there is a lot of moisture (like fog), or smoke, the beam can be seen almost as a solid beam with little specks glittering in it. Και άλλα εδώ: http://www.cyberwolfman.com
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2012 ΠΡΟΣΟΧΗ στα φθηνά laser!!! Τα φθηνά, ισχυρά και χωρις φίλτρα μπορούν να ΚΑΨΟΥΝ τον αμφιβληστροειδή απλά και μόνο από τη διάχυση. Εκπέμπουν και στο υπέρυθρο. δεν το λέω εγώ αλλά ο administrator του Cloudy Nights!!!! \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
ammonite Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Βρήκα τελικά στο Θησείο με 15 euro. Μου κάνει εντύπωση η διαφορά στην τιμή σε σχέση με τα αστρονομικά καταστήματα... Έχει ένδειξη < 100 mw και φαίνεται αρκετά καλά στον ουρανό. Johnny με άγχωσες λίγο... Πως καταλαβαίνω αν έχει φίλτρο? Παιδιά, ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Με μια web camera χωρίς IR-cutting filter. Οι περισσότερες φτηνές κάμερες δεν έχουν. Δοκίμασε το... \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Με μια web camera χωρίς IR-cutting filter. Οι περισσότερες φτηνές κάμερες δεν έχουν. Δοκίμασε το... για πες την διαδικασία ακούγεται ενδιαφέρον Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 1.Ανοίγουμε τη webcam και βγάζουμε το τυχόν φίλτρο που υπάρχει. Στις αστρονομικές είναι αφαιρούμενο, στις φθηνές μη αστρονομικές δεν υπάρχει, και άν υπάρχει βρίσκεται ανάμεσα στον φακό και τον αισθητήρα.2. Ρίχνουμε το Laser σε 1 cd, το οποίο περιθλά και αναλύει τη δέσμη. Ρίχνουμε την αναλυμένη δέσμη σε ένα χαρτί και το φωτογραφίζουμε με την "πειραγμένη" κάμερα. Κανονικά, πρέπει να φαίνεται μόνο πράσινο. Αν φαινεται και κάτι άλλο στην κάμερα, τοτε είναι υπέρυθρο (και το Laser για πέταμα) Laser χωρίς φόλτρο μπορούν να κάψουν χαρτί αν συνδιαστούν με μεγεθυντικό φακό, να σκάσουν μπαλόνια και να λιώσουν σακυλες απορριμάτων. Φανταστείτε τι κάνουν στον αμφιβληστροειδή και χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Και όχι μόνο αυτό, δεν αποδίδουν τόσο καλά στην αστρονομία, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του φάσματος που εκπέμπουν είν αι αόρατο και όχο πράσινο!!!!!!!!!!!!!!! \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
draculas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Καλησπέρα.έχω την εντύπωση ότι θα σε καλύψει και η κάμερα του κινητού στο τεστ. Όσο για τα laser από μοναστηράκι, είμαι ο ευτηχης κάτοχός ενός τέτοιου, και με έχει υπέρκαλυψει τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικα, το δικό μου το δοκιμάσαμε από την κορυφή του Ταυγετου προς την Μανη, (13χλμ ευθεία) και μας είπαν ότι το έβλεπαν σαν πυροτέχνημα. ενώ βλέπαμε να μας σημαδεύουν με πράσινα λέιζερ και από το Πεταλιδι Μεσσηνίας! (38χλμ)(στην ουσια, από το ένα πόδι της Πελοποννησου, στο αλλο) Οπότε με φίλτρο ή χωρίς, για κανένα λόγο δεν σημαδευουμε καποιον..
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Ακόμα και να μη σημαδεύουμε κάποιον, το IR διαχέεται δημιουργώντας βλάβες χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Στη σκόπευση δεν κάνει καμία διαφορά. \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
coursaros Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2012 Έχω μια ερώτηση... Έχω αγοράσει και εγώ ένα παρόμοιο laser pointer, αλλά συνήθως μετά από 4-5 λεπτά, η ένταση του φωτός μειώνεται μέχρις ώτου σβήσει εντελώς. Στην αρχή σκέφτηκα πως ίσως να είναι θέμα μπαταρίας, αλλά και με καινούριες μπαταρίες που το δοκίμασα μου έκανε το ίδιο κόλπο.Ξέρει κανείς μήπως γιατί συμβαίνει αυτό;
Γαβριήλ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2012 Φίλε Johnny Whoμήπως μπορείς να κοιτάξεις την φώτο που σου επισυνάπτω. Είναι φυσιολογικό αυτό το πράσινο (έχει λίγο μπλέ ή είναι η ιδέα μου) ή είναι για πέταμα;;; pointer made in China
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2012 Αν αυτό το μπλε μπορεις να το δεις με το μάτι σου, δεν έχει πρόβλημα. Αν φαίνεται μόνο στην κάμερα, πρόσεχε πολύ που σκοπεύεις. \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2012 Ξέρει κανείς μήπως γιατί συμβαίνει αυτό;[code:1]Προφανέστατα, κάποιος προβληματικός πυκνωτής.[/code:1] \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
akisn Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2012 Βασικά αυτή η λύση που προτείνει ο Γιάννης ισχύει μόνο για το υπέρυθρο διότι οι webcams βλέπουν στο ορατό φάσμα και λίγο στο υπέρυθρο(απ' όσο ξέρω) οπότε μάλλον δεν πρέπει να σε ανησυχεί το μπλε. Ίσως στο λέιζερ έχει το μήκος κύματος του λέιζερ.Τα μήκη κύματος είναι:Υπεριώδες:150-400 nmΟρατό:400-700 nmΥπέρυθρο:>700 nm Ενα πολύ καλό άρθρο στην βικιπαίδεια για την ασφάλεια των laser είναι αυτό:http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_safety Sky Watcher 60/700 Skywatcher Dobsonian 10''''
akisn Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2012 Βασικά αυτή η λύση που προτείνει ο Γιάννης ισχύει μόνο για το υπέρυθρο διότι οι webcams βλέπουν στο ορατό φάσμα και λίγο στο υπέρυθρο(απ' όσο ξέρω) οπότε μάλλον δεν πρέπει να σε ανησυχεί το μπλε. Ίσως στο λέιζερ έχει το μήκος κύματος του λέιζερ.Τα μήκη κύματος είναι:Υπεριώδες:150-400 nmΟρατό:400-700 nmΥπέρυθρο:>700 nm Ενα πολύ καλό άρθρο στην βικιπαίδεια για την ασφάλεια και της κατηγορίες επικινδυνότητας των laser είναι αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_safety Sky Watcher 60/700 Skywatcher Dobsonian 10''''
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2012 Πιάνουν λίγο υπέρυθρο οι webcam. Ναι, αν αυτό το μπλε ήταν ορατο με γυμνό μάτι, δεν είναι επικίνδυνο. Αν δεν φαίνεται με γυμνό μάτι, δηλαδή το... βλέπει μόνο η κάμερα, αποτελεί κίνδυνο! \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
akisn Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2012 Όμως αν υπάρχει κάποια αλλοίωση χρωμάτων από πλεύρας webcam; Ίσως παίζει ρόλο και η φωτεινότητα του μέρους όπου το καταγράφεις αυτό. Sky Watcher 60/700 Skywatcher Dobsonian 10''''
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα