Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Tα αγαπημένα μου κιάλια που δεν τα αλλάζω με τίποτα... Tento 7x35 made in ussr

LFOV 150/1000m & FOV 8.5"! πεντακάθαρη εικόνα χωρίς είδωλα. Αυτά χρησιμοποιώ ακόμα και είναι εξαιρετικά στην παρατήρηση. Σίγουρα έχουν ξεπεραστεί απο τα 10χ50 κτλ αλλά η αντοχή και η στιβαρή κατασκευή τους δεν παίζεται.

1621_ten7x35_3.jpg

"The sky is your laboratory"
Δημοσιεύτηκε

Γιατί να έχουν ξεπεραστεί? Κι από ποιόν δηλ? Από τα κιάλια του Lidl?

Μπορώ να πω ότι περισσότερο από τα 15Χ70 έχω χρησιμοποιήσει τα 8Χ40. Πιο εύκολα στη μεταφορά, πιο ελαφριά κι άρα πιο εύχρηστα. Ειδικά στην Αθήνα που λόγω φωτορύπανσης θέλεις τουλάχιστον κιάλια για να εντοπίσεις τους αστερισμούς, το μεγάλο FOV είναι πάρα πολύ χρήσιμο.

Νίκος Κουρούνης

Celestron C8 XLT

Helios Apollo 15X70

Vixen Ultima 7X50

Δημοσιεύτηκε
Jlask είναι παλιά ή καινούργια; Πες μας λίγα περισσότερα γι' αυτά. Δεν νομίζω να έχουν ξεπεραστεί από του Lidl. Δεν μοιάζουν να κατασκευάστηκαν για παιχνίδι.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε
Jlask είναι παλιά ή καινούργια; Πες μας λίγα περισσότερα γι' αυτά. Δεν νομίζω να έχουν ξεπεραστεί από του Lidl. Δεν μοιάζουν να κατασκευάστηκαν για παιχνίδι.

Παλιά είναι, αφού είναι κατασκευασμένα στην πρώην σοβιετική ένωση... Εγώ τα χρησιμοποιώ τουλάχιστον μια δεκαετία.

Producent Zomz Zagorsk

Model BPC 735 Tento

Lens diameter [mm] 35

Magnification [x] 7

Angular field of view [deg] 8.5

Linear field of view [m/m] 150/1000

Exit pupil [mm] 5

Min. focusing dist. [m] 0

twilight factor 15.65

brightness 25

Prisms Bak-4/Porro

Dimensions [mm] 130x178x56

Weight[g] 700

Οχι, με του Lidl δεν τα συγκρινω σε καμια περιπτωση. Εννοώ τα καινούργια, επώνυμα, με τους πολυεπιστρωμενους φακους. :D

Πολύ καλή η παρατήρηση σε νεφελώματα, ανοιχτά και σφαιρικά σμήνη, μπορείς άνετα να δεις τους δορυφόρους του Δία, τους δακτύλιους του κρόνου, να παρατηρήσεις μερικά "καλά" διπλά αστέρια που είναι διακριτή η απόσταση τους δλδ και φυσικά, μεταβλητούς αστέρες ή οπτικά μεταβλητούς που με παρακολούθηση και εκτίμηση της λαμπρότητας τους καταλαβαίνεις την παρουσία δεύτερου αστέρα. Το μεγαλο οπτικό πεδίο, σου δίνει μια πρώτης τάξεως δυνατότητα να βρεις αυτό που θέλεις πολύ εύκολα στον ουρανό.

"The sky is your laboratory"
Δημοσιεύτηκε
Πολύ καλή η παρατήρηση σε νεφελώματα, ανοιχτά και σφαιρικά σμήνη, μπορείς άνετα να δεις τους δορυφόρους του Δία, τους δακτύλιους του κρόνου, να παρατηρήσεις μερικά "καλά" διπλά αστέρια που είναι διακριτή η απόσταση τους δλδ και φυσικά, μεταβλητούς αστέρες ή οπτικά μεταβλητούς που με παρακολούθηση και εκτίμηση της λαμπρότητας τους καταλαβαίνεις την παρουσία δεύτερου αστέρα. Το μεγαλο οπτικό πεδίο, σου δίνει μια πρώτης τάξεως δυνατότητα να βρεις αυτό που θέλεις πολύ εύκολα στον ουρανό.

Αυτά είναι κιάλια. Μήπως τα πουλάς :D :D

ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι κατασκευές του :

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης