giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Χτες ειδα την εκπομπη του Χαρδαβελλα...παλι καλα που ηταν εκει και ο Νικος Ματσοπουλος και ακουστηκαν στο ευρυ κοινο σωστες, επιστημονικα τεκμηριωμενες και ορθολογιστικες αποψεις...Ομως το λυπηρο ειναι πως στην ψηφοφορια μεσω SMS το 91%(!!!) των τηλεθεατων ψηφισαν ναι στο ερωτημα "Πιστευετε πως εχουν επισκεφτει εξωγηινοι τον πλανητη μας;"Δυστυχως η μεγαλη πλειοψηφια των συμπολιτων μας δεν εχει ουτε καν το στοιχειωδες επιστημονικο υποβαθρο.... Μακαρι καποτε να αλλαξει αυτο..αν και προσωπικα δεν το πιστευω.... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
MARINOS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Εσύ τι νόμιζες, ότι ο Λιακόπουλος τρώει τσάμπα την ώρα του με τις εκπομπές που κάνει; Χρήστος Μαρινός
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Εγω ψηφισα οχι.... μ αρεσε και η ψυχολογος..και αυτη εξεφρασε σωστες αποψεις....Μην απογοητευεστε παιδια και το 9% του πληθυσμου να βαλουμε στο astrovox ειναι πολυς κοσμος! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
antrikoskal Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Χαχαχαχαχα, εγω παντως με το που αρχισε η ολη συζητηση, δεν μπορεσα να κρατηθω και αρχισα να γελω, γελουσα ολο το βραδυ για να'μαι ειλικρινης. ~Ανδρεας
peaceful Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Το απογοητευτικό είναι ότι αυτοί που στέλνουν συνήθως SMS είναι σχετικά νέοι άνθρωποι.Αλλά γιατί να απορούμε με τα αποτελέσματα τέτοιων "σφιγμομετρήσεων" αφού η αστρονομία έχει εξοστρακιστεί στην κυριολεξία από την εκπαίδευση.Πόσοι άραγε που αποφοιτούν από το λύκειο ή την τεχνική εκπαίδευση έχουν στοιχειώδεις γνώσεις αστρονομίας; Φιλικά Σταύρος TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Ας παρηγορηθούμε λίγο με την υπόθεση ότι οι σχετικά μορφωμένοι και έχοντες κάποια επίγνωση του ζητήματος δεν ασχολήθηκαν με ψηφοφορίες και SMS (ή δεν έβλεπαν Χαρδαβέλα). Το πραγματικό ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι δεν μας έχουν επισκεφτεί εξωγήινοι είναι πιθανόν αρκετά μεγαλύτερο από 9%. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
ΔΙΟΝΥΣΗΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Δεν καταλαβαίνω γιατί το βρίσκετε αυτό τόσο απογοητευτικό... Επειδή πιστεύετε ότι δεν μας έχουν επισκεφτεί δεν σημαίνει ότι ισχύει. Είστε δηλαδή τόσο μα τόσο σίγουροι 100% ότι δεν μας έχουν επισκεφτεί?? Δεν υποστηρίζω ότι μας έχουν επισκεφτεί αλλά δεν το αποκλείω κιόλας...
Dimitris Nikolaidis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Χαχαχαχαχα, εγω παντως με το που αρχισε η ολη συζητηση, δεν μπορεσα να κρατηθω και αρχισα να γελω, γελουσα ολο το βραδυ για να'μαι ειλικρινης. ~Ανδρεας Φίλε Αντρέα καλησπέρα,απορώ πού βρήκες την διάθεση για να γελάς ? Εκτός αν σαρκάζεις αυτά που είδαμε και ακούσαμε.Μία εκπομπή, η οποία κάτω από συνθήκες θα μπορούσε να ήταν μία από τις καλλίτερες του είδους της, δυστυχώς έχει καταντήσει μία ανούσια χωρίς περιεχόμενο εκπομπή.Δυστυχώς τα ΜΜΕ αντί να προβάλλουν την επιστημονική και ορθολογιστική άποψη /απόψεις για τέτοια θέματα, αντίθετα "προβάλλουν" τούς παραβρισκόμενους και τον εκάστοτε παρουσιάζοντα την εκπομπή /-ες οδηγώντας το θέμα σε παραπληροφόρηση /παραπλάνηση και τελικά σε ένα τραγέλαφο.Αναρωτιέμαι μήπως ή μάλλον είμαι βέβαιος ότι και αυτό εντάσσεται μέσα στο πρόγραμμα παραπληροφόρησης, παραπαιδείας, άγνοιας που προσπαθεί να επιβάλλει το σύστημα σε όλους μας και προεξαρχόντων στους νέους έτσι ώστε και τώρα και μελλοντικά να μπορεί να ελέγχει, καθοδηγεί, κατευθύνει και ποδηγετεί κάθε προσπάθεια ή υποψία προσπάθειας που θα του αντιτίθεται.Μοναδική φωνή στην χθεσινή "εκπομπή" ήταν αυτή του Ν.Ματσόπουλου που τον με άρτιο. εμπεριστατωμένο, επιστημονικό και ορθολογιστικό του λόγο προσπάθησε να περισώσει ότι μπορούσε και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.Δυστυχώς αρκετές φορές διακόπηκε (τυχαία άραγε ) ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ "Καί είς τήν σκοτιάν βαθείαν,είς τό απέραντον διάστημα,τα φώτα σιγαλέα κινώνταιτων αστέρων λελυπημένα" Α.ΚΑΛΒΟΣ. . . φιλικάΔημήτρης
quendi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Ευτυχως που δεν εχω τηλεοραση στην Πατρα.. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
elohim Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Βλέποντας ελάχιστα την εκπομπή και το θέμα της Αστρονομίας "για το αν δηλαδή έχουν επισκεφθεί την γή εξωγήινοι" να πουλιέται στο παζάρι μέσω SMS σε ανίδεους αγοραστές που το μόνο επιχείρημα που έχουν είναι ότι απλά θα τους γοήτευε αυτη η πεποίθηση και χωρίς καν να έχουν την ευαισθησία να μπουν στην ορθά επιστημονική αποψη απο ανθρώπους που έχουν γνώση τελικα εκλεισα την TV... Συμφωνώ οτι μία τέτοια εκπομπή θα μπορούσε να έχει σοβαροτερή κατάληξη εαν αποτελείτο απο λιγότερο ανίδεους ανθρώπους........Πνίγομαι σ'αυτή τη θάλασσα του καρναβαλιού που ονομάζεται τηλεόραση... dreamers and not, do not lower the head...
maxplanck Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Mερικά βιβλία.Με εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο.Λίγο... δύσπεπτα όμως.Introduction to Relativistic Gravitation, Rémi Hakim Hyperspace, Michio Kaku The Cosmic Frontiers of Relativity, Kaufmann Black Holes, Wormholes and Time Machines, Jim Al-Khalili Physics of Black Holes, Igor D. Novikov and Valery P. Frolov Cosmological Physics, John A. Peacock Black Holes: A traveler’s guide, Clifford A. Pickover Lorentzian Wormholes, Matt VisserΓια να επιβεβαιωθεί η ... υπογραφή του φιλου WHITERABBIT !!!Οπως καταλαβαίνετε με το προβλημα "περί δυνατότητας ταχείας κάλυψης διαστρικων αποστάσεων" ασχολούνται και άτομα που δεν χαρακτηρίζονται ελαφρά τη καρδία ως" άτομα ελλιπούς επιστημονικού υπόβαθρου"Τι έκπληξη! Πλήν του συμπαθέστατου κ.Ματσόπουλου με το όλο θέμα ασχολούνται και μερικοί υποψηφιοι για NOBEL (Φυσικής ...)
aktistar Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Για να γελάσετε και με τα χάλια των άλλων.... το CNN (www.cnn.com) είχε τίτλο άρθρου πριν από λίγο "us, german physicians get nobel price". Μόλις το διόρθωσαν όμως γράφοντας physicists. Γιάννης Διόρθωση: μόνο για το "physicians" ευθύνονται, το price (αντί για prize) πρέπει να είναι δικό μου πρωϊνό λάθος....
amgamer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δεν καταλαβαίνω γιατί το βρίσκετε αυτό τόσο απογοητευτικό... Επειδή πιστεύετε ότι δεν μας έχουν επισκεφτεί δεν σημαίνει ότι ισχύει. Είστε δηλαδή τόσο μα τόσο σίγουροι 100% ότι δεν μας έχουν επισκεφτεί?? Δεν υποστηρίζω ότι μας έχουν επισκεφτεί αλλά δεν το αποκλείω κιόλας... ειδα κ γω την αρχη της εκπομπης..μετα επεσα κ κοιμηθηκα αλλα γενικα ειμαι κ γω της ιδιας αποψης με τον Διονυση.πιστευω οτι υπαρχουν εξωγηινοι,γιατι κανεις δν μου χει αποδειξει το αντιθετο κ φυσικα..δν αποκλειω το γεγονος να μας εχουν επισκεφτει.γτ οχι???τωρα το τι δειχνει ο χαρδαβελας ποσος με απασχολει.. οσο για το βιντεακι με το ιατρικο εργαστηριο..πιστευω πως ειναι παρα μα παρα πολυ καλοστημενη απατη.υπαρχει καποιο link να το κατεβασω ολοκληρο? BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Εκπομπές τέτοιας θεματολογίας και ιδιαίτερα από γνωστούς δημοσιογράφους με εξοργίζουν. Υπάρχουν τόσα πολλά φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα που είναι ωμή περιφρόνηση του τηλεθεατή η ενασχόληση με το άγνωστο!!! Είναι μια εύκολη λύση.Και οπωσδήποτε σηματοδοτεί την έξοδο από την μάχιμη δημοσιογραφία.
antrikoskal Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Φίλε Αντρέα καλησπέρα,απορώ πού βρήκες την διάθεση για να γελάς ? Εκτός αν σαρκάζεις αυτά που είδαμε και ακούσαμε.Μία εκπομπή, η οποία κάτω από συνθήκες θα μπορούσε να ήταν μία από τις καλλίτερες του είδους της, δυστυχώς έχει καταντήσει μία ανούσια χωρίς περιεχόμενο εκπομπή.Δυστυχώς τα ΜΜΕ αντί να προβάλλουν την επιστημονική και ορθολογιστική άποψη /απόψεις για τέτοια θέματα, αντίθετα "προβάλλουν" τούς παραβρισκόμενους και τον εκάστοτε παρουσιάζοντα την εκπομπή /-ες οδηγώντας το θέμα σε παραπληροφόρηση /παραπλάνηση και τελικά σε ένα τραγέλαφο. Καλησπερα φιλε Δημητρη! Γιαυτο ακριβως το λογο με επιασαν νευρικα γελια και σαρκασμος. Δυστυχως μια τετοια εκπομπη δεν ειναι σοβαρη οπως φαινεται, θα μπορουσε οπως αρκετα σωστα ειπες, μα δεν απ'ο,τι φαινεται. Φιλικα, ~Ανδρεας
ΔΙΟΝΥΣΗΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Ναι φίλε μου υπάρχουν πάρα πολλά κοινωνικά προβλήματα υπήρχαν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν για πολλά πολλα χρόνια..... Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείουμε αυτό του είδους εκπομπές ούτε να περιφρονάμε τους ανθρώπους που της παρουσιάζουν. Ίσος να μην ενδιαφέρουν εσένα και πολλούς άλλους από εδώ μέσα αυτά τα θέματα δεν σημαίνει ώμος ότι πρέπει να παύουν να προβάλλονται διότι με το ίδιο σκεπτικό π.χ στο μέρος όπου ζω δεν ασχολείται κανείς με την αστρονομία και όλα αυτά τα θεωρούν βλακείες και χάσιμο χρόνου γενικά, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασχοληθώ και εγώ επειδή δεν ασχολιούνται αυτοί ελπίζω να κατάλαβες πως το εννοώ. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ενδιαφέροντα και τις δικές του ιδεολογίες μην τους κρίνουμε λιπών επειδή δεν ταιριάζουν στα δικά μας κριτήρια ενδιαφέροντος.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δεν έχω ρατσιστικές τάσεις, αλλά εκφράζω ελεύθερα την άποψη μου ότι είναι εξοργιστικό καταξιωμένοι δημοσιογράφοι να ασχολούνται με τέτοια θέματα. Υπάρχουν αξιόπιστοι μάρτυρες? Ποιοί είναι αυτοί? Μπορεί να γίνει μια σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα? Με τι στοιχεία? Είμαι βέβαιος ότι μια τέτοια εκπομπή έχει σημαντικά μικρότερο κόστος διότι δεν απαιτεί ουσιαστική δημοσιογραφική έρευνα.Επιπλέον, πολλοί από τους φερόμενους ως μάρτυρες δεν γνωρίζουν καν τον ουρανό και αυτό φαίνεται από τις παιδαριώδεις έως και γελοίες περιγραφές τους. Και βαφτίζουν στο μυαλό τους ότι λάμπει στον ουρανό σαν εξωγήινο σκάφος. Άσε που έχω βαρεθεί να βλέπω τα ίδια πρόσωπα τα οποία γνωρίζω ότι ανήκουν σε αποκρυφιστικές και Ουφολογικές οργανώσεις γιατί τους παρακολουθώ χρόνια! Και το ύφος τους μόνο τους προδίδει! Δείχνουν οκνηροί και αρκετά ευκατάστατοι.Και θα πρέπει να περιφρονήσουμε την επιστημονική μέθοδο επειδή κάποιοι αδαείς θεωρούν την ενασχόληση με την Αστρονομία ανοησία? Θα εγκαταλείψουμε και τη λογική? Εδώ να αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη στην Κρήτη πριν χρόνια. Κάποιοι παρατήρησαν τη νύχτα ένα πράσινο φωτεινό δίσκο στην πλαγιά ενός λόφου σε ερημική τοποθεσία. Τους έπιασε τρόμος αλλά δεν μπορούσαν να φύγουν πριν ανακαλύψουν περί τίνος επρόκειτο. Αποφάσισαν να τολμήσουν να πλησιάσουν για να μη μείνουν με την απορία. Τελικά ήταν σμήνος από πυγολαμπίδες!!! Με μια απλή έρευνα βρήκαν την αλήθεια και δεν αρκέστηκαν στα αποκυήματα της φαντασίας τους!
sergios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δεν είναι θέμα ενδιαφερόντων. Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι η υπαρχξη εξωγήινης ζωής ενδιαφέρει σχεδόν όλα τα μέλη του astrovox. Το θέμα είναι ότι αν θέλεις να μιλήσεις για εξωγήινη ζωή κάλεσε ένα βιολόγο να μιλήσει για πιθανά μικρόβια που ζουν σε κάποιο πλανήτη ή κάτι που να έχει βάση και μην προβάλλεις σενάρια επιστημονικής φαντασίας και δήθεν συνταραχτικές μαρτυρίες απλά και μόνο επειδή πουλάνε.
Dimitris Nikolaidis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Ναι φίλε μου υπάρχουν πάρα πολλά κοινωνικά προβλήματα υπήρχαν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν για πολλά πολλα χρόνια..... Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείουμε αυτό του είδους εκπομπές ούτε να περιφρονάμε τους ανθρώπους που της παρουσιάζουν. Φίλε Διονύση καλησπέρα,δέν νομίζω ότι κανένας από εμάς περιφρονεί τους ανθρώπους που παρουσιάζουν τέτοιου είδους εκπομπές. Ομως είναι προφανές ότι από καταξιωμένους δημοσιογράφους, όπως ο Κος Χαρδαβέλλας ,απαιτούμε το μέγιστο δυνατόν εκτός αν όπως έγραψε και ο Ηλίας Χασίωτης σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του. Είναι απογοητευτικό ένα τέτοιο θέμα να οδηγείται και να καταλήγει σε φαρσοκωμωδία.Με βάση τα παραπάνω ασκήθηκε κριτική και εκφράστηκαν τα συναισθήματα όλων μας.διότι με το ίδιο σκεπτικό π.χ στο μέρος όπου ζω δεν ασχολείται κανείς με την αστρονομία και όλα αυτά τα θεωρούν βλακείες και χάσιμο χρόνου Αλήθεια Διονύση από ποιό μέρος της Κρήτης είσαι "Καί είς τήν σκοτιάν βαθείαν,είς τό απέραντον διάστημα,τα φώτα σιγαλέα κινώνταιτων αστέρων λελυπημένα" Α.ΚΑΛΒΟΣ. . . φιλικάΔημήτρης
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Είστε δηλαδή τόσο μα τόσο σίγουροι 100% ότι δεν μας έχουν επισκεφτεί?? Δεν υποστηρίζω ότι μας έχουν επισκεφτεί αλλά δεν το αποκλείω κιόλας... Οποιος δεν πιστευει πως κατι ελαβε χωρα δεν οφειλει να αποδειξει τιποτε.....Αντιθετως οποιος πιστευει πως οντως ελαβε, οφειλει να προσκομισει αν οχι αποδειξεις εστω καποιες ενδειξεις, τετοιες ΔΕΝ υπαρχουν. Επισης, για να ανοιξω τους ασκους του Αιολου, θεωρω την υπαρξη πολιτισμων και ευφυους ζωης καπου στον Γαλαξια μας (ειδικα ταυτιζομενης χρονικα με εμας) εντελως απιθανο ενδεχομενο!!!!! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aktistar Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 .....και όμως οι ιρακινοί ζητήθηκαν πρόσφατα να αποδείξουν ότι δεν έχουν όπλα και όχι ότι έχουν.....
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Επισης, για να ανοιξω τους ασκους του Αιολου, θεωρω την υπαρξη πολιτισμων και ευφυους ζωης καπου στον Γαλαξια μας (ειδικα ταυτιζομενης χρονικα με εμας) εντελως απιθανο ενδεχομενο!!!!! Παράξενο, αφού η επιστημονική κοινότητα, βασιζόμενη στις εξισώσεις πολλαπλασιαστικής αρχής των πιθανοτήτων (όπου κάθε νέα προϋπόθεση μειώνει τη συνολική πιθανότητα) καταλήγει σε αριθμό χιλιάδων ταυτόχρονων ευφυών πολιτισμών στο γαλαξία μας. (Μηδαμινό αλλά όχι μηδενικό ποσοστό από το σύνολο των δις. αστεριών του γαλαξία μας φέρουν πλανήτες στους οποίους πληρούνται ταυτόχρονα όλες οι απαραίτητες συνθήκες για τη συντήρηση ζωής. Απ' αυτούς πολύ μικρό ποσοστό μπορεί να έχει τώρα ευφυείς πολιτισμούς. Το ελάχιστο ποσοστό όπου καταλήγουμε αντιστοιχεί σε πλήθος μερικών χιλιάδων.) Γιάννη, η αμερικανική στρατηγική ελέγχου των ξένων πετρελαιοπαραγωγών εδαφών εξυπηρετείται πλέον από την καταστρατήγηση της κοινής λογικής και της διεθνούς νομιμότητας από τους ίδιους τους «υπερασπιστές» της. Πολύ θλιβερή πραγματικότητα... Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
ΔΙΟΝΥΣΗΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Ναι φίλε μου χρειάζονται αποδείξεις αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου, αν είχαμε αποδείξεις δεν θα το συζητάγαμε καν αν υπάρχει ή δεν υπάρχει εξωγήινοι ζωή η αν μας έχουν επισκεφτεί. Και δεν πρέπει πάντα να ζητάμε αποδείξεις για κάτι στο αν υπάρχει η όχι γιατί ούτε εσύ έχεις αποδείξεις για το αντίθετο, πως να δώσεις αποδείξεις μπορείς...?αν ναι απόδειξετο.. πήγαινε μας σε όλα τα αστέρια του γαλαξία μας ένα, ένα και απόδειξε μας ότι σε τόσα δισεκατομμύρια άστρα δεν υπάρχει ζωή σε ΚΑΝΕΝΑ.Μπορείς φίλε μου να μου δόσεις τέτοια απόδειξη???Μα και βέβαια όχι Μην ζητάς λιπών αποδείξεις δεν χρειάζεται απλά πίστευε ή όχι.μόνον αν έχεις αποδείξεις Μπορείς να ζητάς για κάτι αποδείξεις γιατί τότες είσαι σίγουρος 100% γιατί εσύ έχεις της αποδείξεις..Προς το παρών την απάντηση δεν την ξέρει κανείς και απλά όλα αυτά είναι τα πιστεύω κάθε ανθρώπου και τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
boofy Θ.Κ. Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Προσπάθησα κι εγώ να παρακολουθήσω τις "πυλες του ανεξήγητου" εχθές, αλλά δεν τα κατάφερα. Μόλις είδα βιντεάκια του 60 με εξωγήινους κλπ, άλλαξα κανάλι. Παρατηρώ πως αυτές οι εκπομπές έχουν σαν απότερο σκοπό την συγκέντρωση τηλεθέασης, παρά την ενημέρωση-εκμάθηση του κοινού. Οι φιλότιμες προσπάθειες του κ. Ματσόπουλου επισκιάζονται απο τη μετριότητα του συντονιστή-δημοσιογράφου και ορισμένων συνομιλητών που δε ξέρουν που τους παν τα τέσσερα. Και επίσης αυτός ο τίτλος, "οι πύλες του ανεξήγητου" είναι τουλάχιστον αποτυχημένος, στο βωμό της τηλεθέασης. Όσο για την ύπαρξη εξωγήινης νοημοσύνης, οι φιλοσοφίες θα έπρεπε να περισσεύουν. Προσωπικά θεωρώ βέβαιο οτι υπάρχει αλλά είναι λίγο δύσκολο να έλθουμε σε επαφή, τουλάχιστον για τη γενιά μας. Εν γένει πιστεύω πως το παραμύθι με τους εξωγήινους πουλάει, και ο κόσμος ασχολείται με αυτά, ενώ οι ουσιαστικοί μηχανισμοί που διέπουν το σύμπαν, που κατα τη γνώμη μου είναι πιό συναρπαστικοί, αφήνουν παγερά αδιάφορους τους τεμπέληδες εκείνους που ενώ θέλουν να έχουν άποψη, δεν αφιερώνουν ούτε λεπτό στα επιστημονικά δεδομένα αλλά κρύβονται πίσω απο ανυπόστατες επιστημονικά ψευτοφιλοσοφίες και εκμεταλεύονται την άγνοια του κόσμου. Κρίμα γι αυτούς, και ακόμη πιό κρίμα για τον κόσμο που επιλέγει αυτόν τον εύκολο τρόπο ενημερωμένης παραπληροφόρησης, παρά να ανοίξει τα μάτια του και να διαβάσει κάνένα βιβλίο μπάς και ξεστραβωθεί. Καλημέρα σας eL NiNo www.pandorawebdesign.co.uk
tomhel Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2005 Καλησπέρα καταρχας σε ολη την παρεα . Θα ηθελα και εγω να προβαλω τις σκεψεις μου για το επιμαχο αυτό θεμα βασιζόμενος σε καταρχας σε πραγματικα γεγονοτα που εχουν να κανουν με την ανθρωπινη νοημοσύνη και τεχνολογική εξελιξη . Από την εποχη του sputnik στα τελη του 1957 των πρωτων explorer , ranger και αργοτερα pioneer και voyager στα τελη του 1977 , η τεχνολογία μας εδωσε το υλικο να μελετήσουμε καταρχας τον πλανητη μας , τον φυσικο του δορυφόρο καθως και το ηλιακο μας σύστημα . Στην σημερινη πλεον εποχη (25 χρονια μετα ) , αρχίζουμε να κοιτάμε ακομα πιο μακρυα ψαχνοντας και βρίσκοντας πλανητες σε απόμακρα αστρα . Η διαστημική τεχνολογια και η κατασκευη τεχνιτών δορυφόρων πλεον εχει γινει και πανεπιστημιακή μελέτη ( cubesat ) οπου ομαδες φοιτητών κατασκευάζουν τα δικα τους μοντέλα . Xωρις να θελω να σας κουράσω με πράγματα που όλοι λιγο η πολύ ξερουμε , απλα θελω να πω πως ο ισως στα 20 ή 40 επομενα χρονια η τεχνολογία θα είναι τοσο προηγμένη που θα μπορουμε να διακρίνουμε και να αναλύουμε τους πλανητες αλλων αστεριων . Δεν ξερω εάν θα μπορουμε να τους επισκεπτόμαστε εως τοτε ( αν και υπαρχουν θεωριες για σκουλικοτυπες κ.τ.λ ) , αλλα ποιος μπορεί να πει τι μπορει να συμβει μετα από π.χ 200 χρονια ή 500 η ακομα και 1000 ( εάν υπάρχουμε σαν είδος εως τοτε και δεν εχουμε αυτό- αφανισθεί ) . Ποσο πιο ‘ εξελιγμένοι ‘ θα ήμαστε τότε ? Εάν δεχτούμε την παραπάνω υπόθεση περι αλματώδους γήινης επιστημονικής προοδου ( σε σχεση πάντοτε με τον χρονο ) , ισως θα μπορουσαμε να δεχθουμε ότι καπου στο κοντινο μας αστρικό χωρο , υπάρχει (ουν) μορφή (ες) νοήμων ζωής που είναι πιο ‘αρχαία ‘ κατά χιλιετιες από την δικη μας και προφανώς τεχνολογικά πιο εξελιγμένη σε σημείο να είναι ικανή για διαστρικά ταξίδια ???Η δική μου γνώμη είναι ναι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα