nkarytia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Γειά σας,Θέλω να μπω κι εγώ στο χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας κι επειδή μάλλον δεν θα έχω την ευκαιρία να ξαναεπενδύσω μεγάλο ποσό σκεύτομαι να αγοράσω το Tal-150K.Είχε κανείς σας εμπειρία πάνω σε αυτό; Πιστεύετε ότι αξίζει τα 1000 περίπου ευρώ; Φιλικά,Νίκος. Save the darknessLet it never fade away!
sergios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Νίκο, αν και δεν έχω εμπειρία με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο μπορώ να σου πω ότι με 1000 ευρώ παίρνεις άνετα 8ιντζο ή 10ιντζο κατοπτρικό. Επειδή σίγουρα μόλις μπεις στο χώρο θα αναζητήσεις τη μεγαλύτερη διάμετρο και επειδή όπως λες δε σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να δώσεις ένα καλό ποσό για τηλεσκόπιο σου προτείνω να κοιτάξεις για κάτι μεγαλύτερο από 6ίντζες. Απ'ότι ξέρω τα ΤΑL είναι και βαριά τηλεσκόπια άρα δεν τίθεται θέμα ευκολίας μεταφοράς για να προτιμήσεις κάτι πιο μικρό.
nkarytia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Σ'ευχαριστώ φίλε μου Σέργιο.Συγνώμη αν γίνομαι βαρετός, αλλά μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο; Φιλικά,Νίκος. Save the darknessLet it never fade away!
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Φίλε Νίκο, Όπως ο φίλος sergios δηλωσε ψάξτε για κάτι μεγαλύτερο με αυτήν την τιμη. Για 10000 ευρώ έχεις καλή ποικιλία τηλεσκοπίων - Συστήνω ένα τηλεσκόπιο 8-10 inches (200mm - 250mm) Κατοπτρικά (Νευτώνεια). Εάν το astrophotography δεν είναι ένα από τα κριτήριά σου εξετάστε ένα dobsonian στήριγμα. Μην ξεχνάς ότι το τηλεσκόπιο είναι η μισή μάχη - Πρέπει επίσης να διαθέσεις χρήματα για προσοφθάλμια και άλλα εξαρτήματα. Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
nkarytia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Φίλε ngc4565,Δεν το είχα σκευτεί αυτό. Μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο νευτώνειο;Επίσης βρήκα το Meade Polaris (1000 mm) στα 190€ περίπου. Ξέρω οτι δεν συγκρίνεται με τα ακριβότερα αλλά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσω μ'αυτό και αν μείνω ικανοποιημένος να επενδύσω περισσότερα; Ευχαριστώ προκαταβολικά,Νίκος. Save the darknessLet it never fade away!
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Μην αγοράσεις το Meade Polaris - κρατά τα χρήματά σου. Τά Meade + Skywatchers Κατοπτρικά είναι καλά βασικά τηλεσκόπια. Ακριβότερη + καλύτερη ποιότητα το OrionOptics (UK). Μετά η ποιότητα και η τιμή αυξάνονται γεωμετρικά. Ίσως μερικοί φίλοι μπορούν να σε βοηθήσουν καλύτερα μέ τις τιμές στην Ελλάδα. Μην βιαστείς - Η καλύτερη επιλογή σου είναι να παρευρεθείς σε ένα Starparty με τα μέλη της ομάδας να δοκιμάσετε και να δείς ποιο τηλεσκόπιο είναι καλύτερο για σας. Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
nkarytia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Χίλια ευχαριστώ για την ανεκτίμιτη βοήθειά σου. Φιλικά,Νίκος. Save the darknessLet it never fade away!
sergios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Αν θες τηλεσκοπιο σε ισημερινή στήριξη:- Οrion Optics New Europa 200mm f/6 reflector 865euro- Οrion Optics New Europa 250mm f/4,8 reflector 1123euro Αν θες dob- Orion Optics 250mm f/4.8 reflector 988euro- Orion Optics 200mm f/6 reflector 809euro Για περισσοτερες πληροφορίες πήγαινε στη σελίδα www.aktistar.comΣίγουρα υπάρχουν και άλλα καλα τηλεσκόπια κοντά στα 1000 ευρώ ψάξε λίγο και εσύ να δεις τι ταιριάζει στους προσανατολισμούς σου.
maxplanck Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Γεια σου φίλεΠάρε ένα κατοπτρικό skywatcher 200mm πάνω στην HEQ5 και θα με θυμηθείς.Βγαινει περίπου στα 1000ευρω.Προσωπική μου άποψη:ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα