filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Γεια σας παιδια.Ειμαι νεος στον χωρο της αστρονομιας.Εχω παρει το Nightwatch κ προσπαθω με κατι φθηνα κιαλια.Εχω κατασταλαξει μετα απο τις συζητησεις σας στο orion optics europa 8'' f/6 865€ ή στο orion optics dx 8'' f/6 1642€. Το θεμα ειναι αν αξιζει τα παραπανω χρηματα το dx(διπλασια τιμη).Ειναι τοση μεγαλη η διαφορα τους στην στηριξη κ στον τριποδα?θα ηθελα οταν καποτε μαθω να ασχοληθω κ με τη φωτογραφιση. Επισης στην Ακτις μου πρωτιναν για προσοφθαλμια α) VIXEN LVW 22mm 200€ κβ) BAADER-PLANETARIUM ορθοσκοπικο 8mm 108€€ ενω εγω ειχα στο μυαλο μου τα paniptic της televue.Ειναι καλυτερα αυτα που μου πρωτινουν? Επισης σκεφτομε για Barlow τον 2Χ ULTIMA της CELESTRON 100€.Μπορειτε να μου προτινετε κατι καλυτερο? Eυχαριστω πολυ Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
maxplanck Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Τα televue είναι televue!!!Ποιά televue σε ενδιαφέρουν???Eγω έχω τα panoptic 22mm kαι radian 8mm.
dkef Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Εχω κατασταλαξει μετα απο τις συζητησεις σας στο orion optics europa 8'' f/6 865€ ή στο orion optics dx 8'' f/6 1642€. Νομίζω ότι η διαφορά είναι στην εγγύηση ποιότητας των οπτικών, κάτι που γενικά έχει μεγάλη διαφορά στο κόστος. Στα Europa δεν δίνεται καμία εγγυήηση (όπως και από τους αμερικάνους κατασκευαστές) και φαντάζομαι ότι η ποιότητα είναι αντίστοιχη με αυτούς. Στα DX δίνεται 1/6PV wavefront, που σημαίνει ότι γίνεται έλεγχος και βελτίωση κάθε προβλήματος στα οπτικά. Φαντάζομαι ότι αν είναι κανείς τυχερός μπορεί να έχει και με τα φθηνά περί το 1/3PV - 1/4PV, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση. Επειδή δεν έχω δει από κοντά ένα 1/6 ή 1/8 PV δεν μπορώ να σου πω τι διαφορά φαίνεται. Από αυτά που διαβάζω πάντως πρέπει να έχει σημαντική διαφορά. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Michalis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Η προσωπική μου άποψη είναι να κοιτάξεις τα Europa ... Από πλευράς οπτικών είναι πάρα πολύ καλά... Το DX νομίζω έχει οπτικά μεγαλύτερης ακρίβειας αλλά πίστεψε με δεν θα δείς διαφορά σαν αρχάριος... Η EQ στήριξη είναι καλή, βοηθάει, αλλά εγώ πάλι προτείνω να ξεκινήσεις με μια Dob! Αργότερα θα εκτιμήσεις ανάλογα και με τις ανάγκες σου, αν πρέπει να πας σε μια καλή και αναγκαστικά ακριβή ΕQ για αστροφωτογράφηση ... Ο Barlow της Celestron είναι πάρα πολύ καλός για τα λεφτά του, αλλά άν μπορείς να διαθέσεις κάτι παραπάνω κοίτα και τον Powermate. Από ότι έχω ακούσει είναι κορυφή... Τα προσοφθάλμια τα διαλέγεις στην πορεία, μην βιαστείς να κάνεις την αγορά σου ... Μάθε τα βασικά πρώτα περί παρατηρήσεων, γιατί από την θεωρία στην πράξη υπάρχουν διαφορές. Κοίτα να ενημερωθείς πάρα πολύ πριν την αγορά τηλεσκοπίου (εγώ το έψαχνα 2-3 μήνες), μάθε όσο πιο πολλά μπορείς. Σημαντικό, αν όχι το σημαντικότερο, είναι να παρευρεθείς και σε μια συνάντηση των φίλων της ερασιτεχνικής αστρονομίας, έτσι ώστε να δεία από πρώτο χέρι τα όργανα και να κάνεις άμεσα τις συγκρίσεις σου... Τέλος ψάξε σε προηγούμενα post στο forum και θα βρείς πολλά θέματα σχετικά με αρχικές ερωτήσεις και απορίες περί εξοπλισμού και όχι μόνο! Ελπίζω να βοήθησα κάπως... Φιλικά Μιχάλης... Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Adam Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Το θεμα ειναι αν αξιζει τα παραπανω χρηματα το dx(διπλασια τιμη).Ειναι τοση μεγαλη η διαφορα τους στην στηριξη κ στον τριποδα?θα ηθελα οταν καποτε μαθω να ασχοληθω κ με τη φωτογραφιση.Καλωσόρισες φίλε μου στην παρέα.Εγώ θα σού πω για τη διαφορά των στηρίξεων μεταξύ του Europa και του DX. Από όσα τουλάχιστον βλέπουμε στην ιστοσελίδα της ΑΚΤΙΣ, τα Europa διατίθενται στην τιμή αυτή με στήριξη Great Polaris ή GP απλώς. Τα DX ( έχω αγοράσει και εγώ ένα) έρχονται με τη βάση Great Polaris Deluxe ή GPD. Και οι δύο είναι Vixen ένα όνομα που είναι εγγύηση ειδικά για την αστροφωτογράφηση που θέλεις αργότερα ν'ασχοληθείς. Ομως η GPD προορίζεται και για μεγαλύτερου βάρους τηλεσκόπια (10-11 κιλά αν δεν κάνω λάθος) πράγμα που σημαίνει ότι μεθαύριο δεν θα ψάχνεσαι για νέα ισημερινή βάση. Ομως, όπως σου είπαν και τα παιδιά, χρειάζεται καλή έρευνα και καλύτερα να συγκεντρώσεις πρώτα ένα μεγαλύτερο ποσό παρά να πάρεις βιαστικά κάτι φθηνότερο.Φιλικά Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Το EUROPA εχει εγκυημενα λ/4 p-v κ μου ειπαν στο AKTIS οτι με 150 ευρω μπορω να το παραγγειλω με οπτικα λ/6 p-v.(κατι που το σκεφτομε σοβαρα αν παρω το EUROPA)Για dopson δεν το συζητω(αν κ αυτο ισος ειναι το πιο λογικο) γιατι θα παρω το τηλεσκοπιο μεσω δανειου.Ετσι δε θα εχω δυνατοτητα μελλοντικης αναβαθμισης απο dopson σε ησιμερινο.Eπισης το αντιστιχο dobson της orion κοστιζει 809 ευρω. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Adam Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Φίλε FiliatraΜπορείς να πάρεις τώρα τον ΟΤΑ που σου κάνει με βάση Dob , να μαθεις τον ουρανό καλά, και αργότερα παίρνεις ανάλογα με τις οικονομικές σου δυνατότητες για τον ίδιο οπτικό σωλήνα μια ισημερινή βάση.Φιλικά Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
sergios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Φίλε Filiatra:- Τα New Europa όπως ορθά είπες έρχονται με πιστοποίηση λ/4 (τα meade lx200 gps όταν ελέχθηκαν έδωσαν λ/2-λ/3) ενώ μπορείς να τα αναβαθμίσεις σε λ/6 ή λ/8.- Η πρώτη διαφορά είναι στη στήριξη η οποία στα dx είναι η deluxe version της gp ενώ στα New europa είναι η απλή.- Η δεύτερη διαφορά είναι στον σωλήνα ο οποίος είναι ο λευκός αντί ο μάυρος (δεν ξέρω τις ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο)- Η τρίτη διαφορά είναι το ότι τα dx έρχονται με πυλώνα αντί για τριπόδι. Η τιμή είναι διπλάσια αλλά παίρνεις μια αρκετά καλύτερη στήριξη και σωλήνα με οπτικά λ/6 (που όπως είπες είναι 150 ευρώ η διαφορά). Για τα προσοφθάλμια εγώ προσωπικά δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος από τα LV της Vixen. Έχω ένα 9μμ (απλό όχι ευρυγώνιο) το οποίο ουδέποτε δε με ενθουσίασε με την απόδοσή του. Το ορθοσκοπικό που σου πρότεινε ο κύριος Γιάννης εγώ θα το έπαιρνα αφού τα ορθοσκοπικά θεωρούνται τα καλύτερα προσοφθάλμια για πλανητική παρατήρηση.
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Για το τηλεσκόπιο πάρε το καλύτερο λ/6 ή λ/8 που μπορείς. Εδώ μια καλή site για προσοφθάλμια και σχετικά θέματα: http://www.belmontnc.4dw.net/optics.htm Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Φίλε filiatra, απ' ότι φαίνεται έχεις ήδη κάνει μιά καλή έρευνα αφού σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα ποιοτικό νευτώνειο. Τα Orion Optics είναι από τα πιό αξιόπιστα νευτώνεια διεθνώς και σίγουρα τα καλύτερα που εισάγονται στην Ελλάδα. Αν είσαι αποφασισμένος να ασχοληθείς με την αστρονομική παρατήρηση μακροχρόνια και έχεις αποδεχτεί το οικονομικό κόστος, πάρε οπτικό σωλήνα της σειράς DX. Είναι πιό προσεγμένος από τη σειρά Europa, με καλύτερο εστιαστή (πολύ σημαντικό για τη φωτογραφία, αλλά και για την παρατήρηση) και γενικότερα πιό ραφιναρισμένη κατασκευή. Ένα μικρό «πρόβλημα» στα Europa είναι το αυξημένο πάχος της ράβδου που στηρίζει το δευτερεύον κάτοπτρο. (Η μελλοντική αναβάθμισή της με λεπτή στήριξη βελτιώνει αισθητά το κοντράστ στην πλανητική παρατήρηση.) Η σειρά Europa έχει εγγυημένα οπτικά ακρίβειας λ/4 και σε καμία περίπτωση δεν είναι της ίδιας ποιότητας με τα τηλεσκόπια μαζικής παραγωγής όπως ανέφερε λανθασμένα ο φίλος dkef. Απλά, ο κατασκευαστής δεν συνοδεύει την οικονομική σειρά με αποκλειστικό ποιστοποιητικό μετρήσεων για κάθε τηλεσκόπιο. Μέχρι πριν 3-4 χρόνια η Orion Optics κατασκεύαζε μόνο κάτοπτρα λ/4 και μ΄αυτά εφοδίαζε όλες τις σειρές τηλεσκοπίων της. Ήταν όμως ήδη διάσημη για τα οπτικά της γιατί τηρούσε αυτό το οπτικό στάνταρ. Τα λ/4 είναι πολύ καλή ακρίβεια και πολλά κάτοπτρα αστεροσκοπείων κατασκευάζονται με αυτό το βαθμό ακρίβειας. Το δικό μου Orion Optics (GX 250mm, μοντέλο 2001) έχοντας τέτοια κάτοπτρα μου επιτρέπει να φτάνω σε μεγεθύνσεις 300-400Χ με πολύ καλές εικόνες, και όποτε είναι κακές οφείλεται στο κακό seeing και όχι στα οπτικά. Φυσικά όμως τα λ/8 όταν το seeing το επιτρέπει (σπάνια) θα δώσουν λίγο καλύτερες εικόνες. Αν το πορτοφόλι σου το αντέχει, προχώρησε στα λ/6 ή λ/8. Η στήριξη GP Deluxe θα συμπεριφερθεί καλύτερα από την απλή GP όταν το βάρος του οπτικού σωλήνα αυξηθεί από τον φωτογραφικό-οδηγητικό εξοπλισμό. Ένα νευτώνειο 200mm στηριγμένο στην GP Deluxe αποτελεί πολύ σοβαρό φωτογραφικό τηλεσκόπιο, ικανό για κάθε είδος φωτογραφίας. Παρά τα όσα γράφω, θεωρώ ότι πιό εύκολα και αποτελεσματικά θα ξεκινήσεις με ένα dobsonian, όχι οποιοδήποτε, αλλά ένα Orion Optics ακριβώς επειδή η βάση του έχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και στη χρήση από οποιαδήποτε άλλη βάση dob. Όταν μετά από κάποιο διάστημα έχεις την εμπειρία να κρίνεις, μπορείς να επιλέξεις ή όχι τον απαιτητικό δρόμο της αστροφωτογραφίας και να αγοράσεις μιά GP Deluxe. Οι δύο προσοφθάλμιοι φακοί που αναφέρεις έχουν κορυφαία ποιότητα. Οι ορθοσκοπικοί της Baader είναι οι καλύτεροι που μπορείς να βρεις σε ρεαλιστικές τιμές, σχεδόν εφάμιλοι οπτικά με τους πανάκριβους και δυσεύρετους Ζeiss. Οι Vixen LVW είναι μια άριστη εναλλακτική λύση αντί των ακριβότερων (νομίζω) TV Panoptic. Τον LVW 22mm δοκίμασα για λίγο σε αστροβραδιά στο Κρυονέρι και μου άρεσε πολύ. Φιλικά, Στέφανος ΣΓ. Η αστροφωτογράφηση γίνεται και με υποδεέστερες ισημερινές βάσεις, όμως τότε απαιτεί περισσότερο κόπο και προσοχή και δεν είναι επιτυχημένη σε όλα τα πεδία αστροφωτογραφίας. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.ειναι πολυ κατατοπιστικες.Καταλαβαινω τους λογους για τους οποιους θα επρεπε να ξεκηνισω με dob αλλα οπως προειπα το αντιστιχο dob της orion κοστιζει 809 ευρω.Οταν θα θελησω να το αναβαθμισω με μια gpd θα χρειαστω δεν ξερω κι εγω ποσα χρηματα. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
quendi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Φιλε filiatra, Μιας που κ εγω εχω ψαξει τα Orion Optics κ τωρα μαζευω χρηματα για να αποκτησω ενα,θα σου προτεινω κ εγω την σειρα dx αλλα θα σου πω επισης οτι απ την στιγμη που λες οτι εισαι νεος στο χομπυ να παρεις καλυτερα ενα dob για να κανεις πρωτα παρατηρηση,να δεις αν σου αρεσει κ αν αποφασισεις να ασχοληθεις με την φωτογραφια παιρνεις την στηριξη.Απλα στο λεμε αυτο για να μην πληρωσεις τζαμπα λεφτα απ την αρχη.Απ την αλλη ειναι δικη σου αποφαση κ αν ειναι σιγουρος για το τι θες προχωρα..αυτα κ καλες παρατηρησεις!! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2005 Καλημέρα σε όλους!Φίλε filiatra μη ξεχνάς πως το dx στα 1642 δε περιλαμβάνει το μοτέρ Skysensor 2000, για το οποίο θα πρέπει να δώσεις αργότερα άλλα 1350 ευρώ. Γενικά ότι και να αποφασίσεις να αγοράσεις, είναι ευνόητο πως θα δώσεις και άλλα λεφτά αργότερα... Γιατί δε κοιτάς ένα 10" ή ένα 12" με οπτικά λ/6 ή λ/8 σε στήριξη dob?? Πιστεύω όλοι θα συμφωνήσουν πως θα έχεις κάνει μια πολύ καλή αγορά- μεγάλη διάμετρος, πολύ καλά οπτικά και μία από τις καλύτερες στηρίξεις τέτοιου είδους που κυκλοφορούν... Στον ΟΤΑ να κοιτάξεις να αλλάξεις τον εστιαστή ( βάλε Crayford 2" ) και τον ερευνητή (9x50 αντί για τον 7x30 που δίνει η εταιρία) δίνοντας περίπου 180 ευρώ παραπάνω... Σκέψου πριν κάνεις κίνηση, πόσα χρήματα ακόμα θα πρέπει να δώσεις για ένα ολοκληρωμένο σύνολο, που θα αποδίδει σε ΟΛΕΣ τις μελλοντικές σου απαιτήσεις (π.χ. αστροφωτογράφηση).... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
xristoforos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2005 PAIDIA,MIA PARENTHESH.SHMERA AGORASA TO SPX ME XILUX:)TO EUROPA KRATAEI TO DEYTEREYON ME DYO ALOUMINENIA GANTZAKIA KAI THA FENETAI ASXHMO STA LAMPRA ASTRA POU THA EXOUN DYO KROSSOUS!!!TO DX EXEI TESSERA ATSALENIA GANTZAKIA KAI TA ASTRA THA FENONTE ME 4 KROSSOUS.DHLADH SAN ASTRA.......ME EKTIMHSH XRISTOFOROS
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2005 Φιλε Αργυρη αν δεν κανω λαθος το Skysensor 2000 ειναι συστημα GO TO.Αν ισχειει αυτο τοτε δεν με ενδιαφερει.Αν ειναι κατι αλλο σε παρακαλω μου εξηγεις τι ειναι?Επισης δεν ξερω τι ειναι ο εστιαστης.Για τον ερευνητη εχεις δικιο.Δεω ειχα σκεφτει να το ψαξω.Θα πρεπει να βαλω καποιον αλλο.Για 10'' θα μπορουσα να το σκευτω(κι αυτο με μεγαλη επιφιλαξη).Παραπανω με τιποτε γιατι θελω κ να το μεταφερω.Τελικα θα πρεπει να δω τηλεσκοπια απο κοντα για να μαθω περισσοτερα πραγματα γι αυτα.Την τριτη θα προσπαθησω να παω Πατρα.Εχει ο Ωριωνας συγκεντρωση Φιλε maxplanc δεν ξερω πια televu με ενδιαφερουν ακομη.Μαλλον τα PANOPTIC 22mm αλλα ειναι ακομη νωρις οπως μου ειπατε γι αυτα.Θα κοιταξω αρχικα να παρω εναν Powermate barlow κ μετα βλεπουμε. Επισης πρεπει να σας πω οτι δεν βιαζομε καθολου.εδω κ περιπου 6 μηνες παρατηρω με κιαλια κ κανω ερευνα αγορας.Τα Χριστουγεννα θα το παρω. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
quendi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2005 Την τριτη θα προσπαθησω να παω Πατρα.Εχει ο Ωριωνας συγκεντρωση Παναγιωτη..θα ερθεις απ τα Φιλιατρα Μεσσηνιας στην Πατρα για την συγκεντρωση..? Δεν ειναι μακρια?? θα χαρουμε πολυ να σε δουμε παντως..αλλα αυτην την Τριτη θα εχει παρατηρηση κ νομιζω θα πρεπει να ξερεις αν ο καιρος ειναι καλος για να μην ερθεις τζαμπα,κριμα θα ειναι..(αν κ σε περιπτωση κακοκαιριας κατι αλλο θα κανουμε) Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2005 Ειναι περιπου 2 με 2.5 ωρες.Αν καταφερω να λειψω απ τη δουλεια θα ερθω σιγουρα.Το θεμα ειναι να μπορεσω να βρω το πανεπιστιμιο.Ειναι ευκολο?Δεν ξερω τιποτε απο Πατρα.Αν παντος δεν τα καταφερω θα προσπαθησω τον επομενο μηνα γιατι στις 25 δε θα μπορω σιγουρα.Ελπιζω να το επαναλαβετε κ το Νοεμβριο.Αληθεια η παρατηρηση γινετε εξω απ την Πατρα η στο χορο του πανεπιστημιου?Για να ξερω τι ρουχα να φερω.Εστειλα μηνυμα κ στον Ωριωνα αλλα δεν το βρισκω.Μαλλον κατι λαθος θα εκανα.Θα το ξαναστειλω Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
quendi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2005 Παναγιωτη,το Πανεπιστημιο ειναι εξω απ την Πατρα,στο Ριο.Αν φτασεις στο κεντρο της Πατρας (που ειναι αρκετα ευκολο νομιζω) θα καταφερεις να βρεις εξισου ευκολα κ το Πανεπιστημιο.Θα μπορουσε να ειναι καποιος εκει κ να σε καθοδηγησει εως το Παν/μιο. Η παρατηρηση αυτης της εβδομαδας θα γινει (λογω Σεληνης) στον χωρο του Πανεπιστημιου κ δεν θα παρουμε τα βουνα..Κυριως Σεληνη,Αρη,Αφροδιτη κ καποια φωτεινα/εντυπωσιακα Messier.Στις 25 θα ανεβουμε στο βουνο.Απ την πλευρα μας θα προγραμματισουμε παρατηρησεις κ για τον Νοεμβρη αλλα ολα εξαρτωνται απ τον καιρο οπως καταλαβαινεις.Για αυτο καλο θα ειναι να επικοινωνησουμε Δευτερα κ Τριτη κ να σε ενημερωσουμε για τον καιρο.Αυτα γενικα..καλυτερα να συνεχισουμε την κουβεντα σε πριβε επιπεδο..τα λεμε Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα