Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας φιλοι κανετε εκπληκτικη δουλεια συνεχιστε ετσι 8)

τωρα εγω οπως εχω αναφερει σε προηγουμενο post παρατηρω με κυαλια

αρκετο καιρο, σε αυτο το post(πριν λιγες μερες) αναφερω για καποιο τηλεσκοπιο που με ενδιεφερε[bresser 114/900] μετα απο αυτα που διαβασα τελικα και με τηνβοηθεια του nightwatch που μου προτεινατε, τελικα αλλαξα γνωμη πολυγρηγορα και αποφασισα να στραφω σε dobsonian και εδω χρειαζομαι την βοηθεια σας, τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι 450Ε για 6η8ιντσοdob θα μπορουσατε να μου πειτε ποια φιρμα να εμπιστευτω και ακομαγια αρχαριο σαν εμενα μου προτεινετε 6η8 ιντσες και γιατι δεν με διαφερει το βαρος.Χρειαζομαι κατι extra για καλυτερη αποδοση του οργανου.

Ευχαριστω πολυ.

Υ.Γ.γινεται καποιο αστρονομικο event στην περιοχη μου [ΠΑΤΡΑ]

BLOODY SHADOWS
Δημοσιεύτηκε

Φιλε hammer στα λεφτα που ζητας μια καλη επιλογη θα ηταν το celestron starhopper 8" (στα 470e αν θυμαμαι καλα) αλλα θα σου προτεινω να κανεις λιγη ακομα υπομονη κ να μαζεψεις κ αλλα χρηματα για να παρεις κατι καλυτερο ή με μεγαλυτερη διαμετρο..

Οσο για την Πατρα,υπαρχει η αστρονομικη εταιρεια Πατρας "ΩΡΙΩΝ" που διοργανωνει events οπως παρατηρησεις,διαλεξεις κ εκδρομες (δυστυχως εχασες την εκλειψη την Δευτερα) ριξε μια ματια στο προγραμμα του Οκτωβρη:

http://www.orionas.protia.net/forum/viewforum.php?f=3&sid=f8b6db11120255124db2b6a86d25cb47

Θα χαρουμε να δουμε απο κοντα!!Αν θες κατι στειλε μου πριβε..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Ρίξε μιά ματιά και στα TS απο την Ακτίς, φαίνονται καλή αγορά.

Ότι και να πάρεις όμως, υπολόγισε στο συνολικό κόστος και μερικά απαραίτητα αξεσουάρ -red-dot finder, καναδυό καλούς προσοφθάλμιους / barlow κλπ.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ κι εγώ με τα παιδιά ως προς τις κατευθύνσεις.

Μπορεί ο συγγραφέας του Nightwatch να προτείνει dobsonian 6’’για αρχάριους, προσωπικά όμως, αφενός, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στην κατασκευή τηλεσκοπίων μαζικής παραγωγής στην Άπω Ανατολή (από εκεί προέρχονται τα περισσότερα χαμηλού κόστους dobs), και αφετέρου, με βάση την προσωπική εμπειρία από παρατηρήσεις με παρόμοια όργανα φίλων του χώρου, θα σου πρότεινα να στραφείς στις 8’’. Κι αυτό γιατί τα dobs των κατηγοριών αυτών δεν διαφέρουν ιδιαίτερα σε τελικές διαστάσεις, από την άλλη όμως κερδίζεις 2 ίντσες που είναι πολύτιμες. Γενικά, όπως έχω ξαναπεί και πάντα κατά τη γνώμη μου, οι 8’’ αποτελούν την χρυσή τομή μεταξύ δυνατοτήτων παρατήρησης και ευκολίας διαχείρισης βάρους στα dobs.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνω και εγω με το Γιωργο οτι οντως ενα 8'' αρχικα ειναι οτι πρεπει και ουτε χρειαζεται να δωσεις αρκετα λεφτα.

Σιγουρα θα χρειαστεις 2 προσοθφαλμια μετα για να μπορεις να ευχαριστιεσαι αρχικα μια μεγαλη γκαμα αντικειμενων.

Ψαξε πρωτα τι σε ικανοποιει και ποσα λεφτα μπορεις να διαθεσεις,ειναι εξισου σημαντικος παραγοντας και αυτος.

Ελα τη Τριτη 11/10 στην αστροπαρατηρηση που θα κανουμε στον Ωριωνα για να τα δεις ολα live.

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημοσιεύτηκε

Για φθηνό, καλό και μεγάλο προτείνω το 8" Dob της Skywatcher. Υπάρχει και σε 6".

http://www.skywatchertelescope.net/Dob.html

Τα ίδια είναι απ' όσο ξέρω και τα Celestron Starhopper.

http://www.celestron.com/prod_pgs/tel/dob_index.htm

Εχω την εντύπωση ότι τα Celestron πρέπει να είναι λίγο πιο ακριβά.

Για τα δύο παραπάνω έχω προσωπική εμπειρία και είναι καλά. Με ένα καλό προσοφθάλμιο θα δεις πολύ ωραία πράγματα.

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης