stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2012 Εχω ενα Konus 70/700 καπου παρατημενο και σκεφτομαι να τον κοψω περιπου 15-20cm.υπαρχει περιπτωση να εστιασει?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2012 Όχι. Εκτός αν μεγαλώσεις τον σωλήνα εστίασης κατά 150-200mm ή μεσολαβήσεις κάποιους φακούς που να φέρνουν το σημείο εστίασης πιο μπροστά. Γιατί να κάνεις τέτοιο πράγμα; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2012 Για να εχω μεγαλυτερο πεδιο, θα το χρησιμοποιησω για τηλεφακο.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2012 Πως θα έχεις μεγαλύτερο πεδίο δεν αντιλαμβάνομαι. Η εστιακή απόσταση του φακού ειναι δεδομένη. Για το ενδεχόμενο βινιετάρισμα ευθύνεται ο μικρός εστιαστής. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2012 Το πεδίο, που καθορίζεται από την εστιακή απόσταση, είναι δεδομένο χαρακτηριστικό του αντικειμενικού φακού. Αυτός το καθορίζει. Το σώμα του τηλεσκοπίου δεν έχει σχέση, απλά φτιάχνεται όσο μακρύ χρειάζεται για να φέρει τον προσοφθάλμιο στην εστία. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2012 ΜΗΝ το κόψεις! Έχω το ίδιο και το έχω ανοίξει. Στους 15 πόντους από τον εστιαστή έχει ένα Baffling διαμέτρου 1,5cm. Επειδή είναι αργό, ο κώνος φωτος περνάει από μέσα, αν όμως το μετατρέψεις σε πιο γρήγορό δεν θα χωράε!!! \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα