Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Περισσοτερα στο : www.garnier-malet.com

Εγιναν δυο διαλεξεις 1-Αθηνα και 1-Βολο.Αν και ειναι θεωρια=υποθεση και η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να ειμαστε ανοικτοι σε ολα δεν εξεπλαγην οταν ο μονος που ενδιαφερθηκε ηταν καποιος Αδωνις στο ΤΥΛΕΑΣΤΥ νομιζω ο οποιος πουλαει βιβλια οπως και ο Λιακοπουλος.

Πηγε κανεις σε καποια απο τις διαλεξεις?Τα σχολια σας ποια ειναι?

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μάλλον αυτή η διάλεξη ανήκει στην γενικότερη τάση ψευδοεπιστήμης. Και όταν σε διαφημίζουν σε τέτοιες εκπομπές μάλλον αρνητικό πρέπει να είναι.

Αν λίγο κοιτάξει κανείς παραπέρα στη σελίδα, λίγο μπλέκουν αρχαιότητα και επιστήμη, με τον Ερμή, την "ώρα" το γιν και το γιανγκ και πάει λέγοντας. Πάντως και μόνο το γεγονός ότι στην πρώτη τους σελίδα διαφημίζουν το βιβλίο τους για 15 ευρώ μάλλον στην κονόμα το χουν ρίξει τα παιδιά. Δεν έχασε και τίποτα πιστεύω κάποιος που δεν πήγε.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εμένα μου άρεσε το παρακάτω συμπέρασμα:

 

"Les grecs pouvaient ecrire cette relation sous la forme suivante :

 

(2pR02)0=aR0 avec a=(2pR0)0 et (R0)0=1

(2pR0R-1)-1 =Wr avec W=(2pR0)-1 et ®-1=(R-1)-1=1

Ainsi : Wra=arW.

Curieusement, Wra signifie la division du temps et arW, grandir dans le futur. "

 

Η εξίσωσή τους καταλήγει δηλαδή στο ώρα = άρω που επιβεβαιώνει την βαθύτερη φιλοσοφική της σημασία....

Διασκεδαστικό !!!

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η παραπανω θεωρεια υπαρχει αναλυτικα στο περιοδικο ιχωρ.Την διαβασα και την βρηκα πολη ενδιαφερουσα αφου υποστηριζεται και απο τον Πλάτωνα.Αν αληθευει παντως εξηγει πολλα παραδοξα της επιστημης.Ας ειμαστε λιγο ανοικτοι σε καποιες αποψεις αφου βλεπουμε οτι η συγχρονη αστροφυσικη μιλαει για πολλες διαστασεις με τη θεωρεια των χορδων.Αν πριν 10 χρονια μιλουσαμε για διαστασεις εκτος των τριων θα μας λεγανε γραφικους και Λιακοπουλους. :lol: :lol:

Θεόδωρος Σπανός

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να αποδίδουν στον Πλάτωνα την κάθε χαζομάρα που σκέφτεται ο καθένας, παραποιώντας αρχαία κείμενα. Θέλω πολύ κάποιος να μου δώσει την πηγή, κοινώς που στην αρχαιότητα ο Πλάτωνας υποστηρίζει κάτι τέτοιο.

 

Οι χορδές είναι μια τάση όχι κοινά αποδεκτή από το σύνολο του επιστημονικού κόσμου και έχω τις επιφυλάξεις μου και τις απόψεις μου, όπως και όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα.

 

"Αν πριν 10 χρονια μιλουσαμε για διαστασεις εκτος των τριων θα μας λεγανε γραφικους και Λιακοπουλους."

 

Παρακαλώ; Το πολυδιάστατο σύμπαν υπάρχει σε κείμενα πριν την εποχή του Άινσταιν. Ο ίδιος με την δημοσίευση της θεωρίας του έβαλε τις βάσεις για το πολυδιάστατο σύμπαν και όλα αυτά μέχρι το 1920. Μπορείς να διαβάσεις και το καταπληκτικό βιβλίο του Έντγουιν Άμποτ ον-λάιν (Flatland: A romance of many dimensions by Edwin A. Abbott) το οποίο έγραψε το 1884 παρακαλώ. (γράψε flatland pdf στο google και κατέβασε το

 

Όπως το παρουσιάζεις, τότε στην δεκαετία του 80 καίγαμε μάγισσες. Και βέβαια το να συνδέεις τον Λιακόπουλο με την θεωρία του Άινστάιν και το πολυδιάστατο σύμπαν προσβάλει την επιστημονική κοινότητα και την νοημοσύνη όλων μας

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επισης δεν μειωνω την νοημοσυνη κανενος αλλα δεν αντεχω ποια αλλο τις δογματικες αντιληψεις πολλων θετικων επιστημόνων που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα. π.χ Οταν ο Σλημαν (που δεν υπηρξε ποτε του αρχαιολογος) ανεσκαψε τις Μυκηνες ολη η επιστημονικη κοινοτητα τον εβγαζε τρελο και οτι τελικα ανεσκαψε ενα μεσαιωνικο φρουριο.

Και οσο για τον Πλατωνα: "Ανάμεσα στην ουσια που ειναι αδιαιρετη (παρελθον) και αμεταβλητη (μεσα στον χρονο της) και στην ουσια που γινεται διαιρετή και μεταβλητή στα σωματα (δημιουργοι του μελλοντος) ανεμειξε ένα τριτο είδος ουσιας (δημιουργοι του παροντος,) που αποτελειται τοσο απο το αμεταβλητο οσο και απο το μεταβλητο. Την τοποθετησε λοιπον αναμεσα στην αδιαιρετη και διαιρετη ουσια των πραγματων". ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ :!: :!: :!: :shock:

Θεόδωρος Σπανός

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν πιστεύω ότι "όλη" η επιστημονική κοινότητα έδινε δεκάρα για τον Σλήμαν και για το έργο του, εκτός και αν "όλη" εννοείς την αρχαιολογική επιστημονική κοινότητα.

 

Ο Σλήμαν δεν έχει σχέση με Αστρονομία αλλά με αρχαιολογία. Τα παραδείγματα που παραθέτω έχουν να κάνουν με Άινσταιν και πολυδιάστατο σύμπαν.

 

Το "διάβασε Τίμαιο" δεν είναι απάντηση. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Τίμαιος είναι έργο του Πλάτωνα με ένα υποθετικό για πολλούς μελετητές διάλογο ανάμεσα στον Σωκράτη και τον Τίμαιο όπου αναφέρονται διάφορα θέματα από την ισότητα των δύο φύλλων μέχρι και αναφορά στην χαμένη Ατλαντίδα. Όλα τα μυστικο-συνομο-ατλαντο σάιτ που συνάντησα στην σύντομη ερευνά μου θεωρούν το κείμενο του Τίμαιου ως "απόδειξη" της ύπαρξης της Ατλαντίδας. Το κείμενο μπορείτε να το βρείτε στα Αρχαία Ελληνικά στο http://www.mikrosapoplous.gr/zpd/timaios_u10.zip

 

Εγώ σταματώ εδώ. Το γεγονός ότι η αφίσα πάνω από την οθόνη μου γράφει «Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο, δουλεύει καλύτερα όταν είναι ανοιχτό» δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι ότι διαβάσω και δεν είμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε ενδιαφέρον.

 

Καθαρούς ουρανούς

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αντί να ασχολείστε με τα «εύληπτα» καταναλωτικά σκουπίδια των επιτήδειων θαυματοποιών και τις ψευδαισθήσεις που υπόσχονται μελετήστε καλύτερα φυσική και αρχαία φιλοσοφία μέσα από τα ενδεδειγμένα εγχειρίδια και τους καταξιωμένους σχολιαστές. Περισσότερος κόπος αλλά γνησιότερη η απόλαυση !! Η διάκριση μεταξύ επαναστατικής επιστημονικής πρότασης και καθαρής απατεωνίας γίνεται τότε πιο εύκολα.

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

μελετήστε καλύτερα φυσική και αρχαία φιλοσοφία μέσα από τα ενδεδειγμένα εγχειρίδια και τους καταξιωμένους σχολιαστές. Η διάκριση μεταξύ επαναστατικής επιστημονικής πρότασης και καθαρής απατεωνίας γίνεται τότε πιο εύκολα.

 

Γιάννης

 

ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ :D

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν ασχολουμε με την αρχαια φιλοσοφια μέσα από τα "ενδεδειγμένα" εγχειρίδια και τους "καταξιωμένους" σχολιαστές αλλα απο τα ιδια τα κειμενα.Εδω υπαρχουν καταξιωμενοι σχολιαστες αρχαιων κειμενων που πιστευουν οτι η αρχαια Μακεδονια δεν υπηρξε ποτε Ελληνικη.Και οσο για τα ενδεδειγμένα εγχειρίδια ας ειναι καλα ο Παπυρος ο Κακτος ο Ζητρος και η Εκδοτικη Αθηνων.

"Η διάκριση μεταξύ επαναστατικής επιστημονικής πρότασης και καθαρής απατεωνίας γίνεται τότε πιο εύκολα". Σε αυτο συμφωνω με την προυποθεση η προταση της επιστημονικης γνωσης να μην δινεται στο ευρυ κοινο ελεγχομενη απο μεγαλα οικονομικα συμφεροντα.Δυστηχως την ιστορια αλλα και την επιστημη την γραφουν παντα οι νικητες.Εχετε μηπως την εντυπωση πως αν οι ναζοι ειχαν κερδισει τον Β παγκοσμιο πολεμο θα μιλουσαμε σημερα για big bang και για Αϊνσταιν.Οι γερμανοι ειχαν αλλη αποψη για την δημιουργια του συμπαντως και φυσικα ο Αινσταιν θα ηταν αγνωστος λογω εβραικής καταγωγης.Μηπως εχεις aktistar την εντυπωση οτι ζεις σεν εναν ελευθερο επιστημονικα κοσμο;Αν ναι τοτε μαλλον δεν ζω εγω στην ψευδαισθηση.Αν θες και παραδειγμα διαβασε και τι επαθε ο Βιλχελμ Ραϊχ με την θεωρεια της οργονης. Κσποιοι "καταξιωμενοι" επιστημονες τον φυλακισαν (και καλα αυτοκτονησε μια μερα πριν την αποφυλακηση του) και του καταστρεψαν το εργαστηριο.

Θεόδωρος Σπανός

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

...Εχετε μηπως την εντυπωση πως αν οι ναζοι ειχαν κερδισει τον Β παγκοσμιο πολεμο θα μιλουσαμε σημερα για big bang και για Αϊνσταιν...;

 

'Ωστε οι κοπιώδεις και διαχρονικές προσπάθειες αναρίθμητων επιστημόνων και η εμμονή τους να κατασκευάζουν πανάκριβα και ακριβέστατα όργανα παρατήρησης, γίνονται για να υποστηριχθούν οι εκάστοτε δοτές και ύποπτες θεωρίες;

 

eleos aiolos... Άφησε να μιλήσουν για την επιστημονική κοινότητα και το έργο της αυτή που γνωρίζουν το μέγεθος και τη δυσκολία του από πρώτο χέρι. Εδώ δεν είναι ιστοσελίδα για να λέμε ανεύθυνα τις εντυπώσεις μας επί παντός επιστητού, και ασφαλώς δεν είναι το κατάλληλο site για να χλευάζουμε την επιστήμη, τη δυσκολότερη και αυθεντικότερη προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τους περιορισμούς του (παντός είδους) και να ερευνήσει την αλήθεια και τον Κόσμo. Εξάλλου όταν η επιστήμη κάνει λάθη πρώτη αυτή τα αναδεικνύει και τα διορθώνει. Αυτή είναι η φύση της και η ιστορία της.

 

Για όλους μας: ας μή φλυαρούμε εδώ (πουθενά) για ό,τι δεν γνωρίζουμε καλά.

 

Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για κάποιο λόγο που δε θα ερευνήσω τώρα, μου έρχεται να δικαιώσω τόσο τον Στέφανο όσο και τον Αίολο!!!

Ο μεν Στέφανος εκφράζει την πίστη του στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ και τον χειροκροτώ :D

Απο την άλλη όμως ο Αίολος αναφέρθηκε έμμεσα στους ερευνητές που έκαψε π.χ. η Ιερά Εξέταση κάθε εποχής!!!

Φίλοι, αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά από όσα μας χωρίζουν!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητε Αιολε,δεν ξερω απο που να αρχισω κ απο που να τελειωσω..

 

Η παραπανω θεωρεια υπαρχει αναλυτικα στο περιοδικο ιχωρ.Την διαβασα και την βρηκα πολη ενδιαφερουσα αφου υποστηριζεται και απο τον Πλάτωνα

 

Για μισο λεπτο,απο που κ ως που πρεπει να δεχθουμε σαν τεκμηριωση μιας επιστημονικης θεωριας το γεγονος οτι αναφερεται σε κατι παρομοιο ο Πλατωνας? ΚΑΙ??Τι παει να πει αυτο??Εχουν αποδεικτικη ισχυ στην επιστημη τα λογια ενος φιλοσοφου κ μπορουμε να τον επικαλεστουμε σαν αυθεντια απ την στιγμη που οτι εχει πει ειναι απλα καρπος σκεψεων,μη στηριζομενων σε πειραμα κ σε μαθηματικη θεμελιωση??Απο ποτε γινεται αυτο κ δεν το εμαθα??Θεωρεις οτι μια τετοια θεωρια μπορει να σταθει ετσι στον επιστημονικο χωρο..?Οσο για το περιοδικο Ιχωρ,αν αρχισουμε να διαβαζουμε εκει περι επιστημης..ζητω που καηκαμε αγαπητοι φιλοι!!! (Προσοχη: Δεν μειωνω με αυτον τον τροπο την αξια της φιλοσοφιας ουτε την σχεση της με την επιστημη,η οποια ειναι αδιαρρηκτη,απλα βαζω στην θεση τους τα πραγματα)

 

Διαβασε τον Τιμαιο

 

Δεν νομιζω οτι με τα κειμενα αυτα θα παει μπροστα η επιστημη..

 

δεν αντεχω ποια αλλο τις δογματικες αντιληψεις πολλων θετικων επιστημόνων που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα. π.χ Οταν ο Σλημαν (που δεν υπηρξε ποτε του αρχαιολογος) ανεσκαψε τις Μυκηνες ολη η επιστημονικη κοινοτητα τον εβγαζε τρελο και οτι τελικα ανεσκαψε ενα μεσαιωνικο φρουριο.

 

Που κολλανε οι θετικες επιστημες με τον Σλημαν κ τους αρχαιολογους ακομα το ψαχνω..οπως κ το πως γινεται να συγκρινουμε τα πραγματα τοτε κ σημερα..Δεν νομιζω οτι ισχυουν τα ιδια την σημερινη εποχη..Αιολε θα μπορουσες ισως να αναφερεις δογματικα παραδειγματα στην σημερινη εποχη????

 

Μηπως εχεις aktistar την εντυπωση οτι ζεις σεν εναν ελευθερο επιστημονικα κοσμο

 

Τωρα γιατι εγω που κινουμαι σε αυτον τον "βουρκο της επιστημονικης ανελευθεριας" δεν τα βλεπω αυτα τα πραγματα..?Μηπως να μελετουσες καλυτερα τις κατηγοριες τις οποιες εκτοξευεις,κ να σταματαγες να διαβαζες ολα τα συνωμοσιολογικα περιοδικα κ βιβλια..?Τα διαβαζα κ εγω "μικρος" αλλα οταν "μεγαλωσα" κ αρχισα να σπουδαζω δεν μπορεις να φανταστεις τι βλακειες ανακαλυψα οτι ελεγαν οι ασχετοι στηριζομενοι στα αρχαια ελληνικα κειμενα κ σε "ερευνητες"(ο θεος να τους κανει) του χωρου..

 

'Ωστε οι κοπιώδεις και διαχρονικές προσπάθειες αναρίθμητων επιστημόνων και η εμμονή τους να κατασκευάζουν πανάκριβα και ακριβέστατα όργανα παρατήρησης, γίνονται για να υποστηριχθούν οι εκάστοτε δοτές και ύποπτες θεωρίες;

 

eleos aiolos... Άφησε να μιλήσουν για την επιστημονική κοινότητα και το έργο της αυτή που γνωρίζουν το μέγεθος και τη δυσκολία του από πρώτο χέρι. Εδώ δεν είναι ιστοσελίδα για να λέμε ανεύθυνα τις εντυπώσεις μας επί παντός επιστητού, και ασφαλώς δεν είναι το κατάλληλο site για να χλευάζουμε την επιστήμη, τη δυσκολότερη και αυθεντικότερη προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τους περιορισμούς του (παντός είδους) και να ερευνήσει την αλήθεια και τον Κόσμo. Εξάλλου όταν η επιστήμη κάνει λάθη πρώτη αυτή τα αναδεικνύει και τα διορθώνει. Αυτή είναι η φύση της και η ιστορία της.

 

Νομιζω οτι ο Στεφανος το εθεσε πολυ σωστα κ θεωρω οτι εχει απολυτο δικιο.Εχει αρχισει να γινεται πολυ κουραστικος ο πολεμος που εχει ξεσπασει εναντιον των θετικων επιστημων γενικα (βλεπε και Βιολογια/θεωρια εξελιξης κ Γεωλογια/Ηλικια Γης στις ΗΠΑ).Φιλε Αιολος..μηπως τα κεντρα που κατευθυνουν την γνωση στον κοσμο κ προσπαθουν να αποπροσανατολισουν τους ανθρωπους απο την λογικη σκεψη βρισκονται σε διαφορετικο στρατοπεδο απο αυτο που νομιζεις..???

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σταματαω λοιπον να μιλαω αλλο για αυτο το θεμα γιατι ουτε εγω μπορω να σας πεισω ουτε εσεις να με πεισετε.Και φυσικα δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου απλα να εκθεσω την αποψη μου.Ο καθενας εχει τα δικα του βιωματα και αν καποιον δεν νοιωθει το μεγεθος της σκλαβιας του δικαιωμα του.Θα ειναι σαν το πουλι που βρισκεται σε ενα κλουβι και οταν βγανει εξω ξανα μπαινει μεσα γιατι φοβαται.Καλες αστρονομικες παρατηρησεις λοιπον και τα ξανα λεμε σε αλλα θεματα του Forum.

Θεόδωρος Σπανός

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οταν καποιος εχει τετοιες αποψεις πρεπει να εκθετει επιχειρηματα αγαπητε..μονο αυτο εχω να πω.

 

αν καποιον δεν νοιωθει το μεγεθος της σκλαβιας του δικαιωμα του.Θα ειναι σαν το πουλι που βρισκεται σε ενα κλουβι και οταν βγανει εξω ξανα μπαινει μεσα γιατι φοβαται

 

Οκ..whatever..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης