Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλησπερα.Μπορει καποιος να μου πει αν αυτη τη στιγμη υπαρχει καποιο νεφελωμα (απ αυτα τα ωραια ;-) που να ειναι ορατο; Φυσικα κι αν μπορω με τον εξοπλισμο που εχω..εχω ενα sw 150mm με ενα barlow x2 ultima της celestron και 2 προσοφθαλμια 10mm και 25 mm.Μ εχουν φαει την ψυχη (χαχαχα) αυτα τα νεφελωματα
Δημοσιεύτηκε

Ο Τοξότης στον Νότο είναι γεμάτος. Μοιάζει με τσαγιέρα. Δεξιά του είναι ο Σκορπιός με ένα κόκκινο άστρο, τον Αντάρη. Δες όλον τον Τοξότη και συνέχισε προς τα πάνω, στον Αετό, την Λύρα και τον Κύκνο.

Δες στο Stellarium τα αντικείμενα, ειναι πάρα πολλά. Φαίνονται αρκετά και με κιάλια 10x50, ακόμη και εκείνα των 20 ευρώ.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Δοκίμασε αυτό το Site http://dso-browser.com/ βάζεις τις γεωγραφικές συντεταγμένες σου, μετά Objects Types επιλέγεις Bright Nebula και Cluster with Nebulosity και θα σου βγάλει σε σειρά κατάταξής με βάση το μέγεθος με όλα τα νεφελώματα που είναι ορατά αυτήν την στιγμή. Ελπίζω να βοήθησα :cheesy:

Φιλικά,

Μηνάς

I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Δημοσιεύτηκε

Στα παραπάνω πρόσθεσε και την παρατήρηση απο σκοτεινό ουρανό.

Θα με θυμηθείς.

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε

Θα μπορούσες να κατεβασεις το Stellarium ή το Carte de ciel και να αρχίζεις να ψάχνεις για νεφελώματα :wink:

Φυσικά μπορείς να αγοράσεις και έναν χάρτη όπως Pocket Sky Atlas, Sky Atlas 2000 κ.α.

Εννοείτε ότι χρώμα όπως στις φωτογραφίες ΔΕΝ πρόκειται να δεις ποτέ μεσα απ'το τηλεσκόπιο, οπότε μην περιμένεις κατι ανάλογο με τις Αστροφωτογραφίες

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Μαλιστα.Καταρχιν ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.Δηλ τα χρωματα απο τα νεφελωματα δεν μπορω να τα δω (αυτο δεν το ξερα).Κι εκει που εψαχνα για το νεφελωμα του αετου ειδα ενα σμηνος αστεριων,αυτο φαινετε δηλ απο το νεφελωμα του αετου? Καπως ετσι βλεπουμε εμεις τα νεφελωματα αυτα?>
Δημοσιεύτηκε

Σε σκοτεινό ουρανό βλέπεις και το νεφέλωμα. Σε νέα σελήνη (όπως τώρα) με εξάσκηση και τεχνική (καλή προσαρμογή οφθαλμών επί 30', πλάγια όραση, ίσως και ένα φίλτρο UHC ή OIII) βλέπεις μέρος του νεφελώματος και μέσα από την πόλη.

img2005070503_M16rev1lg.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Πλάγια όραση νομίζω δεν χρειάζεται.Χρειάζεται ευθεία όραση για να το δεις.Πλάγια όραση

χρειάζεσαι στο NGC 6826(Blinking Plaentary).Η χρήση φίλτρων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να το δείς.

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε
Η χρήση φίλτρων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να το δείς.

Μπα... Φαίνεται και χωρίς.

\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Δημοσιεύτηκε

Γιάννη,

Τα νεφελώματα μπορείς να τα δεις και χωρίς φίλτρα.Τα κατάλληλα φίλτρα όμως είναι αυτά που

σου βελτιώνουν την εικόνα.

Μάκης Λυκόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Παιζει καθολου ρολο το οτι στο σημειο που ειμαι νοτιο-ανατολικα εχω τη θεσσαλονικη και οσο να ναι τα φωτα της πολης φεγγουν σχετικα ψηλα στην ατμοσφαιρα;
Δημοσιεύτηκε

Ναι παίζει μεγάλο ρόλο καθώς η φωτορύπανση αποκόπτει μεγάλο μέρος για τον

εντοπισμό των νεφελωμάτων.Τα μόνα νεφελώματα που μπορείς να δεις είναι το Μ8 και το Μ42!!!!

Μάκης Λυκόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Ok για να προσπαθησω γτ εχω το stelarium αλλα βλεπω μεσω iphone.ξερεις στην πλακα του σπιτιου καφεδακι,καρεκλα μια μικρη μαχη με κουνουπια...εχω θεμα :-)Για να κανω μια προσπαθεια γι αυτα που μου πες.Ευχαριστω που ασχολεισε..

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης