Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλησπερα και καλως σας βρήκα... Είμαι τελείως ξένος με το κομμάτι της παρατηρισιακής αστρονομίας.. Παρόλο που έχω ασχοληθεί εκτεταμένα με αστροφυσική και αστροσωματιδιακή φυσική δεν ήχω ιδέα όσον αφορά το πανέμορφο χόμπι σας....Αποφάσισα λοιπόν να αρχίσω να ασχολούμαι και θα ήθελα τις συμβουλές σας πρώτα στο κομμάτι της επιλογής του κατάλληλου εξοπλισμού...και έπειτα να είστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν αρκετές ερωτήσεις...Ευχαριστώ....!!
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και καλωσηρθες στο forum.

Ειμαι κι εγω σχετικα καινουριος στο χομπυ και προσφατως απεκτησα το πρωτο μου τηλεσκοπιο.

Σου παραθετω καποια βασικα βηματα που πιστευω πως θα σε βοηθησουν

1. Αγορασε το βιβλιο "Backyard Astronomer's Guide". Εδω θα μαθεις πολλα γυρω απο τον εξοπλισμο και γενικοτερα θα σε βοηθησει να παρεις μια ιδεα για το τι πραγματικα θελεις.

2. Να πας σε μερικες εξορμησεις και να δεις μεσα απο διαφορετικα τηλεσκοπια ωστε να καταλαβεις στην πραξη τι ειναι αυτο που σου αρεσει πραγματικα. Θεωρω πως κανεις δε μπορει να σου πει ποιο ειναι το καλυτερο τηλεσκπιο. Αυτο ειναι κατι που θα το δεις σιγα σιγα μονος με διαβασμα και παρατηρησεις.

3. Ξεκαθαρισε αν σε ενδιαφερει παρατηρηση ή φωτογραφηση.

4. Προσδιορισε το budget σου για να γινουν καποιες προτασεις.

Σιγουρα οι περισσοτεροι εδω ειναι πολυ πιο εμπειροι απο εμενα και μπορουν να σε κατατοπισουν πολυ καλυτερα, αλλα πιστευω τα παραπανω ειναι καποια πραγματα που πρεπει να τα κανεις ουτως η αλλιως.

Keep your friends close, and your enemies closer...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα Μένιο, καλωσόρισες στο Astrovox

Αν μπορείς να έρθεις 20 με 22 Ιουλίου στον Πάρνωνα θα ήταν θαυμάσια εμπειρία, κατα αλλα ότι λεει ο Στράτος.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης