Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Υπαρχει καποια εμπειρια απο τα Nikon Αction 10Χ50? Λενε τιποτα? Ειναι ποιοτητας?Eυχαριστω
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Υπάρχει το πολύ καλό τεστ που έχει κάνει ο Δημήτρης Γκιώνης http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=16039 και επιβεβαίωσα με άλλα δικά μου κιάλια. Το θέμα της ποιότητας είναι λίγο περίεργο αφού είμαστε ίσως το μοναδικό φόρουμ που η μετρήσιμη ποιότητα έχει καταντήσει υποκειμενικό θέμα! Οπότε στην ερώτησή σου, ποιότητα για τι σκοπό; Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Επομενως Κωνσταντινε συμφωνα με αυτα που γραφετε στο φορουμ, τα Celestron 15X70 και τα Nikon Action 10X50 δεν ειναι τοσο καλα οσο τα περιγραφουν στο ιντερνετ οι ανα το κοσμο χρηστες. Ειναι ολοι τους προκατηλειμμενοι υπερ τους η ειναι προπαγανδα των εταιρειων? Η επομενη τοτε ερωτηση ειναι ποια κυαλια συνιστας εσυ σε αυτη τη κατηγορια τιμης? Με βραχυκυκλωνεις ξερεις!
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Γιατί βραχυκυκλώνεις; Ζήτησες μια προσωπική γνώμη και αντ' αυτής σου πρόσφερα μία αντικειμενική μέτρηση. Καλύτερο δεν είναι αυτό; Δυστυχώς τα γραπτά δεν κουβαλούν τις αποχρώσεις της φωνής. Το κείμενό σου διαβάζεται με δύο τρόπους. Δεν μπόρεσα να καταλάβω αν ρωτάς πληροφοριακά ή αν έχεις ενοχληθεί από κάτι. Αν αυτό που γράφεις για τους χρήστες, για τις εταιρίες και την προπαγάνδα είναι ερώτημα η συμπέρασμα. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Γιατί βραχυκυκλώνεις; Ζήτησες μια προσωπική γνώμη και αντ' αυτής σου πρόσφερα μία αντικειμενική μέτρηση. Καλύτερο δεν είναι αυτό; Δυστυχώς τα γραπτά δεν κουβαλούν τις αποχρώσεις της φωνής. Το κείμενό σου διαβάζεται με δύο τρόπους. Δεν μπόρεσα να καταλάβω αν ρωτάς πληροφοριακά ή αν έχεις ενοχληθεί από κάτι. Αν αυτό που γράφεις για τους χρήστες, για τις εταιρίες και την προπαγάνδα είναι ερώτημα η συμπέρασμα. Ρωταω πληροφοριακα. Δεν εχω ενοχληθει και δεν υπαρχει λογος γι αυτο. Oυτε υποννοω τιποτα. Απλα απορω πως τοσος κοσμος παγκοσμιως εχει περι πολλου αυτα τα κυαλια και ειναι best sellers της κατηγοριας τους σε ολα τα online stores και επισης ολα τα reviews των ειδικων ειναι πολυ καλα, ενω εσεις και οι δυο σας τους εχετε βρει ελαττωματα. Αν θεωρησουμε οτι εσεις εχετε δικιο, τοτε ολοι οι αλλοι ειναι προκατειλημμενοι λογω προπαγανδας των ειδικων που κανουν τις κριτικες. Η παλι οι ιδιοι απο ιδια εμπειρια διαπιστωνουν οτι ειναι πολυ καλα. Δεν ειναι λογικο να απορω γι αυτο? Μηπως οι δοκιμες σας δεν ειναι τοσο επιστημονικα σωστες. Μηπως υπαρχουν και διαφορα μηχανηματα που μετρουν ολες τις παραμετρους των φακων και λοιπων στοιχειων βασει συγκεκριμμενων προδιαγραφων?Δεν ξερω για αυτο ειμαι μπερδεμενος και αν για ενα ζευγαρι κυαλια μπερδευομαι ετσι, φαντασου τι θα γινει με τα τηλεσκοπια. Δεν μου συνεστησες κατι εναλλακτικο, περιμενω. Πρεπει να καταληξω καπου. Κυαλια ειναι.Φιλικα
nikk2875 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Φίλε Κυριάκο, Δυστυχώς στην ελληνική αγορά οι επιλογές στον τομέα κιάλια είναι περιορισμένες. Ίσως να μην υπάρχει τόσο ισχυρή ζήτηση που να ευνοεί την ύπαρξη περισσότερων επιλογών. Γενικά ο κανόνας πως ότι πληρώνεις παίρνεις, νομίζω πως ισχύει. Δεν χρειάζεται βέβαια να πάρεις ZEISS και SVAROVSKI, αλλά η ποιοτική διαφορά ανάμεσα σε κιάλια των 50 και των 200 ευρώ νομίζω πως είναι σημαντική (προσωπική μου εκτίμηση στα λίγα ζευγάρια που είχα την ευκαιρία να συγκρίνω). Να τονίσω πως μιλάμε πάντα για κιάλια κατάλληλα πρώτα για αστρονομική χρήση. Σχετικά με το Nikon που ρωτάς, θες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ως προς το μοντέλο των Action που έχεις βρει? Ιδιαίτερα τι FOV έχει? Ο Κωνσταντίνος έχει δώσει ήδη μια εναλλακτική (τα TS Marine), θα μπορούσα να δώσω και μια δεύτερη τα Pentax PCF WP II (που έχω) που επίσης κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Γενικά βασική μου πηγή για κριτικές σε κιάλια είναι το cloudynights. Εκεί για τα skymaster που αναφέρεις έχω βρει ορισμένες θετικές αναφορές (σε καμία περίπτωση ενθουσιώδεις), αλλά η γενικότερη αίσθηση που πήρα είναι μάλλον χλιαρή. Γενικά οι Αμερικάνοι δεν χαρίζονται... Προσωπικά θεωρώ τις κριτικές του Κωνσταντίνου εξαιρετικές, γιατί είναι πλήρεις, αναλυτικές και υποστηρίζονται από συγκεκριμένες μετρήσεις. Αν όμως τις βρίσκεις υπερβολικές δες και την παρακάτω κριτική για Vixen, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε κορυφαία (μάλλον επειδή είναι ακριβά): http://www.cloudynights.com/ubbarchive/showthreaded.php/Cat/1,2,3,4,5,8,9,10/Number/571426/page/1/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1 Από τις πλέον αποτρεπτικές που έχω διαβάσει... Νίκος Κουρούνης Celestron C8 XLTHelios Apollo 15X70Vixen Ultima 7X50
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Απλα απορω πως τοσος κοσμος παγκοσμιως εχει περι πολλου αυτα τα κυαλια και ειναι best sellers της κατηγοριας τους σε ολα τα online stores και επισης ολα τα reviews των ειδικων ειναι πολυ καλα, ενω εσεις και οι δυο σας τους εχετε βρει ελαττωματα. Ο Νίκος έχει περάσει από διάφορα κιάλια και έχει και αυτός άποψη για τα Celestron. Οπότε προσθέτεις ακόμη έναν στους δύο που προανέφερες. Αγαπητέ Κυριάκο και τα φαστ-φουντ πουλάνε πολύ. Πολλοί τρώνε εκεί και τα έχουν περί πολλού. Αυτό σημαίνει ότι είναι ποιοτική κουζίνα; Και οι μαϊμούδες γυαλιά ηλίου πουλάνε πολύ. Αυτό σημαίνει ότι είναι ποιοτικά; Μίλησες για ποιότητα στην αρχή. Αυτό που μας λες εδώ, είναι ότι για εσένα ότι πουλάει πολύ είναι και ποιοτικό; Δεν μου συνεστησες κατι εναλλακτικο, περιμενω. Και εσύ δεν μου απάντησες στο αρχικό ερώτημά μου. Ζητάς κάτι ποιοτικό, για ποιό σκοπό; Περιμένω και προηγούμαι. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Πιο κατω παραθετω μια πολυ πιθανη εξηγηση του φαινομενου "θολοτητος" στις ακρες του φακου της Nikon. Παραθετω κριτικη χρηστη. Και το κανω για το καλο της συζητησης και οχι για πεισμα. Οποιος εχει ανοικτο μυαλο το διαβαζει και το κριτικαρει.Φαινεται οτι το ευρυ FOV της Nikon δημιουργει αυτο το προβλημα περιφερειακα σε συγκριση με το στενο FOV της Pentax που λογω στενοτητος οι φακοι της ειναι καθαροτεροι περιφερειακα.Ειναι μια λογικη εξηγηση. Ενα πλεονεκτημα της Nikon σε αυτη τη περιπτωση ειναι η πιο ανετη και ξεκουραστη χρηση τους λογω της ευρειας γωνιας θεασης τους. By John RobinsonSize Name:12x50 Nikon Action EXThis binocular simply fell into my hand as though it were made for me personally. Love at first feel? Yes! I compared this binocular to several others in the same price range, here is what I found: Fit and finish: Nikon is easily the equal of any Vixen or Pentax or Olympus (I didn't try Canon). Feel: Nikon was by far the best. Optics: Nikon did something clever here. First of all, they gave this one a wider field of view than, for example, the Pentax PCF. Looking through the Pentax (and, by the way, I have a high regard for Pentax and *love* their Papilio series, but that is another binocular for a different purpose) after using the Nikon, the view seemed dimmer and claustrophobic. With the Nikon, you have that wonderful feeling of actually being "out there" in the field or in the sky with your object. And everything is so bright and sharp! The Nikon really excels in sharpness at the center. However, Nikon did another clever thing (and I checked a couple of pairs of these Nikon binos to see if this was true generally, and it was): at this price point you can't possibly have the whole field of view perfectly sharp. No binocular is perfectly sharp at the edges. Here is what Nikon did, best as I can tell: they put the sloppiest edges at the outside and top of the field of view. Wow! Think about it: if you had to compromise somewhere, you want to compromise AWAY from the center and bottom. Why? Because, the inside edge of the FOV of each barrel is where the object will be. And, most likely (especially for terrestrial viewing), the object or its environment will also be resting on or near the bottom (think of a bird in a tree or an animal on the ground) So, Nikon seems to have made sure that the bottoms and inside edge of the FOV was as sharp as possible, while allowing the far outside and top edges to be a little worse. Smart! There is some chromatic abberation, but that, too, is unavoidable at this price. Even some very high priced camera lenses (with only one barrel to worry about) have this. The CA is not at all objectionable. A little rim of faint purple at the edges of the FOV in high contrast situations. A very nice binocular. Not too heavy, not too big, very comfortable to use, excellent imagery, top-of-the-line sharpness-at-center, great construction. I expect to get a lifetime's enjoyment out of them.
Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Δεν μου συνεστησες κατι εναλλακτικο, περιμενω. Και εσύ δεν μου απάντησες στο αρχικό ερώτημά μου. Ζητάς κάτι ποιοτικό, για ποιό σκοπό; Περιμένω και προηγούμαι. Νομιζα οτι ειχα κανει καθαρο οτι ενδιαφερομαι για την Αστρονομια.Αλλα ειπα να αρχισω με κυαλια για να δω και να μαθω τα βασικα και μετα αποφασιζω αν θα ασχοληθω με το αντικειμενο και θα πρεπει να παρω τηλεσκοπιο.Δεν προκειται να παρω κυαλια πανω απο 150 ευρω αλλιως θα πηγαινα κατ ευθειαν σε ενα μοντελο τηλεσκοπιου κοντα στα 200-250 ευρω. Επομενως ρωτω για κυαλια με ποιοτητα αναλογη των 150 ευρω με σκοπο το stargazing.
Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Αγαπητέ Κυριάκο και τα φαστ-φουντ πουλάνε πολύ. Πολλοί τρώνε εκεί και τα έχουν περί πολλού. Αυτό σημαίνει ότι είναι ποιοτική κουζίνα; Και οι μαϊμούδες γυαλιά ηλίου πουλάνε πολύ. Αυτό σημαίνει ότι είναι ποιοτικά; Μίλησες για ποιότητα στην αρχή. Αυτό που μας λες εδώ, είναι ότι για εσένα ότι πουλάει πολύ είναι και ποιοτικό; Δεν ηθελα να συνεχισω αυτη την ενταση αλλα δυστυχως δεν μπορω να το καταπιω.Αν καταλαβαινω καλα Κωνσταντινε το συγκεκριμμενο Nikon για σενα ειναι ποιοτητας φαστ φουντ και τυπου μαιμου!!! Και εγω ο λιγουρης εχω στρωσει λαδοκολλα στο φαστ φουντ να φαω τις μαιμουδες που μου σερβιρουν αντι να ελθω στο δικο σου εστιατοριο 5 αστερων!!Για ξαναδιαβασε αυτα που γραφεις. Δεν ξερω τι αλλο να πω γι αυτο θα το κλεισω εδω!!Ευχαριστω για τη βοηθεια σου, δεν χρειαζομαι αλλη.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Είχα κάνει και εγώ μετρήσεις με τα Bresser 10x50 (που ο Σεβάχ βρήκε παρόμοια με τα Nikon αν και κόστισαν μόνο 20 ευρώ), τα Skymaster 15x70 και ένα αχρωματικό διοπτρικό, το Orion 80ST, παραπλήσιας τιμής με τα Skymaster (χωρίς τον προσοφθάλμιο φακό). Τα Skymaster ήταν ελαφρώς καλύτερα από τα Bresser και το Orion πολύ- πολύ ανώτερο και από τα δύο κιάλια, τόσο κατά την (ερασιτεχνική) μέτρηση όσο και σε υποκειμενική αίσθηση.Η υποκειμενικότητα είναι αντικειμενικό φαινόμενο, ακόμη ΚΑΙ στις μετρήσεις. Γιατί νομίζετε πως μόνο τις διπλά τυφλές μελέτες λαμβάνουμε υπόψιν στην ιατρική και άλλες επιστήμες;Πάντως δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις. Και τα μεν και τα δε (φθηνά και ποιοτικά) έχουν το κοινό τους. Αν το κοινό είναι ενημερωμένο, ακόμη και αν διαλέξει το φθηνότερο θα βγει κερδισμένο, καθώς θα ξέρει τι να περιμένει από την αγορά του. Και αν διαλέξει το ακριβότερο θα είναι ικανοποιημένο και πάλι, γνωρίζοντας αν απλώς πλήρωσε για Brand Name ή για ουσιαστικές διαφορές. Οπότε προτείνω να διαφοροποιήσουμε τις γνώμες μας για τα κιάλια από τις γνώμες μας για τους ανθρώπους. Όλοι, αλλιώς δεν έχει νόημα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Κυριάκο το ότι ήθελες να δημιουργήσεις ένταση το έχω δει από την πρώτη απάντηση που μου έδωσες και σε ρώτησα ευθέως. Τους λόγους δεν τους κατάλαβα, απλώς είχα την αίσθηση από τα γραπτά σου ότι δεν σε ενδιαφέρει τόσο να ασχοληθείς με κιάλια αλλά είχες από την αρχή άλλη πρόθεση. Με λίγη πίεση είδα ότι γρήγορα αποκάλυψες τους σκοπούς σου κατηγορώντας εμένα και τον Sevax και στην συνέχεια φωνάζοντας ότι κάνουμε λάθος, δεν είναι επιστημονικά σωστές (!) οι μέθοδοί μας κλπ. Και καταλαβαίνω γιατί θέλεις να σταματήσεις τώρα. Επομενως Κωνσταντινε συμφωνα με αυτα που γραφετε στο φορουμ, τα Celestron 15X70 και τα Nikon Action 10X50 δεν ειναι τοσο καλα οσο τα περιγραφουν στο ιντερνετ οι ανα το κοσμο χρηστες. Ειναι ολοι τους προκατηλειμμενοι υπερ τους η ειναι προπαγανδα των εταιρειων? … τι να σου πω με έβαλες σε σκέψεις από την πρώτη στιγμή. Λες να είναι προπαγάνδα των εταιρειών και κάποιων χρηστών; Τώρα που το σκέφτομαι, είναι πολύ πιθανόν. Πολλές φορές έχει γραφτεί αυτό σε ξένα φόρουμ. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί η τόση επιμονή, η ανησυχία όταν γράφεται κάτι αρνητικό για όλα αυτά τα κιάλια και η συνεχής διαφήμιση από διάφορα φόρουμ, είτε από μέλη κομήτες ανά τρίμηνο είτε μόνιμους που δεν παρατηρούν με κιάλια. Δεν το είχα σκεφτεί αλλά με βοήθησες σε αυτό, σε ευχαριστώ. Πρεπει να καταληξω καπου. Κυαλια ειναι. Προφανώς το κοιτάς λάθος το όλο πράγμα. Από το παραπάνω δεν διακρίνω να έχεις κάποια ιδιαίτερη εκτίμηση στα κιάλια αλλά τα θεωρείς εκ προοιμίου υποδεέστερα του τηλεσκοπίου και μια γρήγορη αγορά. Για εμένα τα κιάλια ΕΙΝΑΙ αστρονομικό όργανο. Είναι ένα τηλεσκόπιο. Στην πραγματικότητα είναι δύο ενωμένα τηλεσκόπια. Και η ποιότητά τους μας βοηθά απροβλημάτιστα στην ανακάλυψη των όμορφων στοιχείων που κοσμούν το ουράνιο στερέωμα, σε ολιγόωρη ή πολύωρη παρατήρηση. Αν δεν τα δεις έτσι δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς την ποιότητά τους. Δεν μπορώ να προτείνω λοιπόν κάτι αν δεν ξέρω τι ακριβώς ζητάς. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Η υποκειμενικότητα είναι αντικειμενικό φαινόμενο, ακόμη ΚΑΙ στις μετρήσεις. Το γράφω γιατί βλέπω ότι το επαναλαμβάνεις. Για άλλη μια φορά θα διαφωνήσω όπως και στο θέμα με την μεζούρα που το είχες πρωτογράψει. Όταν μετράμε, μετράμε κάτι που ο καθένας θα μπορεί να το επαληθεύσει με την ίδια μέθοδο. Αλλιώς δεν λέγονται μετρήσεις, αλλά προσωπική εκτίμηση. Δεν είναι επιστήμη, δεν είναι υποκειμενικές οι μετρήσεις. Οι λανθασμένες μετρήσεις που είχες κάνει για παράδειγμα δεν ήταν υποκειμενικό σου θέμα. Αρκεί κάποιος να τις κάνει αυτές τις μετρήσεις και όχι να τις υποθέτει. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Κυριάκο το ότι ήθελες να δημιουργήσεις ένταση το έχω δει από την πρώτη απάντηση που μου έδωσες και σε ρώτησα ευθέως. Τους λόγους δεν τους κατάλαβα, απλώς είχα την αίσθηση από τα γραπτά σου ότι δεν σε ενδιαφέρει τόσο να ασχοληθείς με κιάλια αλλά είχες από την αρχή άλλη πρόθεση. Με λίγη πίεση είδα ότι γρήγορα αποκάλυψες τους σκοπούς σου κατηγορώντας εμένα και τον Sevax και στην συνέχεια φωνάζοντας ότι κάνουμε λάθος, δεν είναι επιστημονικά σωστές (!) οι μέθοδοί μας κλπ. Και καταλαβαίνω γιατί θέλεις να σταματήσεις τώρα. Επομενως Κωνσταντινε συμφωνα με αυτα που γραφετε στο φορουμ, τα Celestron 15X70 και τα Nikon Action 10X50 δεν ειναι τοσο καλα οσο τα περιγραφουν στο ιντερνετ οι ανα το κοσμο χρηστες. Ειναι ολοι τους προκατηλειμμενοι υπερ τους η ειναι προπαγανδα των εταιρειων? … τι να σου πω με έβαλες σε σκέψεις από την πρώτη στιγμή. Λες να είναι προπαγάνδα των εταιρειών και κάποιων χρηστών; Τώρα που το σκέφτομαι, είναι πολύ πιθανόν. Πολλές φορές έχει γραφτεί αυτό σε ξένα φόρουμ. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί η τόση επιμονή, η ανησυχία όταν γράφεται κάτι αρνητικό για όλα αυτά τα κιάλια και η συνεχής διαφήμιση από διάφορα φόρουμ, είτε από μέλη κομήτες ανά τρίμηνο είτε μόνιμους που δεν παρατηρούν με κιάλια. Δεν το είχα σκεφτεί αλλά με βοήθησες σε αυτό, σε ευχαριστώ. Πρεπει να καταληξω καπου. Κυαλια ειναι. Προφανώς το κοιτάς λάθος το όλο πράγμα. Από το παραπάνω δεν διακρίνω να έχεις κάποια ιδιαίτερη εκτίμηση στα κιάλια αλλά τα θεωρείς εκ προοιμίου υποδεέστερα του τηλεσκοπίου και μια γρήγορη αγορά. Για εμένα τα κιάλια ΕΙΝΑΙ αστρονομικό όργανο. Είναι ένα τηλεσκόπιο. Στην πραγματικότητα είναι δύο ενωμένα τηλεσκόπια. Και η ποιότητά τους μας βοηθά απροβλημάτιστα στην ανακάλυψη των όμορφων στοιχείων που κοσμούν το ουράνιο στερέωμα, σε ολιγόωρη ή πολύωρη παρατήρηση. Αν δεν τα δεις έτσι δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς την ποιότητά τους. Δεν μπορώ να προτείνω λοιπόν κάτι αν δεν ξέρω τι ακριβώς ζητάς. Αλλα λογια να αγαπιομαστε.Κριμα που εχεις 5 γνωσεις που πανε χαμενες, αν και αυτες οι γνωσεις σου εχουν προσδωσει ενα υπερμετρο εγωισμο και αλλαζονεια. Η δε επιχειρηματολογια σου ειναι απιστευτα παιδικη. Επι πλεον εισαι και ανασφαλης και το αποδεικνυεις μπλεκοντας και τον Σεβαχ στην υποθεση για να δημιουργησεις αντιπραξη.Πληροφοριακα σου λεω οτι εχω αποφασισει να παρω η τα Nikon Action EX η τα Pentax PCF II με προτιμηση στα πρωτα.Εσυ συνεχισε να εχεις μυγες και να μυγιαζεσαι και σου ζητω να μην ασχολεισαι μαζι μου στο εξης.
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Ωραία, χαίρομαι για τις επιλογές σου, ας το κλείσουμε εδώ δεν έχει νόημα. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Μάλλον πρέπει να ενημερώσουμε τους φίλους εδώ γιατί δεν θα καταλάβουν. Με προτροπή του Κων/νου έκανα τις μετρήσεις και εγώ. Απείχαν σε κάποιο βαθμό από τις δικές του και μου ζήτησε να παραδεχτώ (σε μήνυμα) πως δεν τις έκανα πραγματικά και είπα ψέμματα! Πράγμα που θεώρησα απαράδεκτο. Φανερά μου είπε ''άστο καλύτερα, μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν να μετρούν''. Υποθέτω πως εννοούσε τους διαφόρους καθηγητές που με βαθμολογούσαν στο σχολείο και το Πανεπιστήμιο.Φυσικά η μέτρηση περιελάμβανε την οπτική αναγνώριση γραμμών μιας μεζούρας που σχετίζεται με το κοντράστ, τον φωτισμό, την κατάσταση των οφθαλμών κλπ. Αυτά λέω πως είναι υποκειμενικά, ως προς τις συνθήκες και εκείνον που μετρά. Το θέμα είναι να σέβεσαι τη γνώμη των άλλων και όταν δεν συμφωνεί με τη δική σου. Η δική μου γνώμη συμφωνεί με του Takis63, του Kostakis και αρκετών ''κομητών''. Διαφωνεί (λίγο) με του Κων/νου, αλλά αναγνωρίζω πως ξέρει περισσότερα και μάλλον έχει εκείνος δίκιο σχετικά με τα κιάλια. Σχετικά με το τι είναι σωστή συμπεριφορά και εκτιμήσεις για άλλα, ανθρώπινα, θέματα θα εμπιστευτώ περισσότερο τη δική μου κρίση. Καθένας στο είδος του, έτσι;Το θέμα το είχαμε αφήσει εκεί, έως ότου δέχθηκα αλλεπάλληλες υποκριτικές και προκλητικές ερωτήσεις με quotes (γνώριζε πως δεν ήθελα να του απαντήσω). Και εσείς γίνατε θεατές μιας παράλογης επικοινωνίας.Αυτά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Με έχουν ρωτήσει τι ακριβώς έχει συμβεί και αφού θέλεις να γίνουν κοινωνοί όλοι ας ξεκαθαριστεί και αυτό αν και πιστεύω ότι λίγους ενδιαφέρει. Ξέρω ότι οι περισσότεροι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας και εκτιμούμε την αντικειμενικότητα κάποιου όχι από μια διένεξη άλλα από όσα γράφει στο βάθος του χρόνου. Θα πω τι με έχει ενοχλήσει. Με έχει ενοχλήσει ότι κάποια στιγμή ξεκίνησε ένα θέμα με ένα απλό και μοναδικό τεστ εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=16039&postdays=0&postorder=asc&start=0 που τόσο έχουμε ανάγκη σαν φόρουμ και που αν είχε γραφτεί σε φόρουμ του εξωτερικού θα είχε λάβει αμέσως τα εύσημα. Με ενόχλησε ότι ο Κώστας κατέστρεψε το όλο θέμα γράφοντας θεωρίες και εικασίες λέγοντας από την αρχή στον δημιουργό του θέματος ότι έχει πρόβλημα με τα μάτια του και δεν είδε καλά τι μέτραγε. Τις οποίες εικασίες κατόπιν τις διέγραψε. Ουσιαστικά το ζήτημα ήταν άλλη μια φορά ότι κάποιος υπεδείκνυε ένα τρόπο να διαπιστώσουμε απλά πόσο καλά ή κακά είναι τα κιάλια μας στην οξύτητα εκτός κέντρου του πεδίου. Με ενόχλησε στην συνέχεια οτι ο Κώστας έγραψε εκεί εντελώς αναληθείς μετρήσεις, πιστεύω με σκοπό. Καταλαβαίνω το πως ακούγεται αυτό άλλα ξέρω τι γράφω. Θα εξηγήσω αργότερα. Τέλος με προβλημάτισε κάπως που από τότε που υπέδειξα όχι με προσωπικές εκτιμήσεις αλλά με μετρήσεις, πως μπορεί να επαληθεύσει ο καθένας τι σημαίνει κακά και τι καλά κιάλια κάποιοι έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ το αποδεικνύουν κατά καιρούς με τα γραφόμενά τους σε εμένα. Φυσικά το τελευταίο ήταν αναμενόμενο και δεν ενοχλήθηκα το διασκεδάζω πολλές φορές. Να ξεκαθαρίσω κάτι πριν συνεχίσω: Προσωπικές απόψεις μπορεί να γράφει ο καθένας και άλλοι να συμφωνούν και άλλοι να διαφωνούν. Μετρήσεις όμως επαληθεύσιμες ξανά και ξανά που μπορεί να κάνει ο καθένας, δεν χωρούν διαφωνίες. Αν το φόρουμ ενδιαφέρεται για απόψεις, θεωρίες και εικασίες και όχι αποδείξεις σε θέματα που μπορούν να αποδειχτούν, θα ήθελα να το γνωρίζω να ξέρω τι γράφω από εδώ και πέρα. Δεν υπάρχει λόγος να δημοσιεύω τις δοκιμές για θέματα που τόσο αγαπώ από μετρήσεις και χρονοβόρους ελέγχους, εμπειρίες μου από χρήση εξοπλισμού, μελέτες που έχω κάνει χρόνια να τις συλλέξω, όταν εισπράττω άποψη ότι αυτά είναι "υποκειμενικά και αυτό είναι αντικειμενικό φαινόμενο". Μήπως τελικά αυτή είναι και η γνώμη των περισσοτέρων; Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Με έχουν ρωτήσει τι ακριβώς έχει συμβεί και αφού θέλεις να γίνουν κοινωνοί όλοι ας ξεκαθαριστεί και αυτό αν και πιστεύω ότι λίγους ενδιαφέρει. Ξέρω ότι οι περισσότεροι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας και εκτιμούμε την αντικειμενικότητα κάποιου όχι από μια διένεξη άλλα από όσα γράφει στο βάθος του χρόνου. Θα πω τι με έχει ενοχλήσει. Με έχει ενοχλήσει ότι κάποια στιγμή ξεκίνησε ένα θέμα με ένα απλό και μοναδικό τεστ εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=16039&postdays=0&postorder=asc&start=0 που τόσο έχουμε ανάγκη σαν φόρουμ και που αν είχε γραφτεί σε φόρουμ του εξωτερικού θα είχε λάβει αμέσως τα εύσημα. Με ενόχλησε ότι ο Κώστας κατέστρεψε το όλο θέμα γράφοντας θεωρίες και εικασίες λέγοντας από την αρχή στον δημιουργό του θέματος ότι έχει πρόβλημα με τα μάτια του και δεν είδε καλά τι μέτραγε. Τις οποίες εικασίες κατόπιν τις διέγραψε. Ουσιαστικά το ζήτημα ήταν άλλη μια φορά ότι κάποιος υπεδείκνυε ένα τρόπο να διαπιστώσουμε απλά πόσο καλά ή κακά είναι τα κιάλια μας στην οξύτητα εκτός κέντρου του πεδίου. Με ενόχλησε στην συνέχεια οτι ο Κώστας έγραψε εκεί εντελώς αναληθείς μετρήσεις, πιστεύω με σκοπό. Καταλαβαίνω το πως ακούγεται αυτό άλλα ξέρω τι γράφω. Θα εξηγήσω αργότερα. Τέλος με προβλημάτισε κάπως που από τότε που υπέδειξα όχι με προσωπικές εκτιμήσεις αλλά με μετρήσεις, πως μπορεί να επαληθεύσει ο καθένας τι σημαίνει κακά και τι καλά κιάλια κάποιοι έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ το αποδεικνύουν κατά καιρούς με τα γραφόμενά τους σε εμένα. Φυσικά το τελευταίο ήταν αναμενόμενο και δεν ενοχλήθηκα το διασκεδάζω πολλές φορές. Να ξεκαθαρίσω κάτι πριν συνεχίσω: Προσωπικές απόψεις μπορεί να γράφει ο καθένας και άλλοι να συμφωνούν και άλλοι να διαφωνούν. Μετρήσεις όμως επαληθεύσιμες ξανά και ξανά που μπορεί να κάνει ο καθένας, δεν χωρούν διαφωνίες. Αν το φόρουμ ενδιαφέρεται για απόψεις, θεωρίες και εικασίες και όχι αποδείξεις σε θέματα που μπορούν να αποδειχτούν, θα ήθελα να το γνωρίζω να ξέρω τι γράφω από εδώ και πέρα. Δεν υπάρχει λόγος να δημοσιεύω τις δοκιμές για θέματα που τόσο αγαπώ από μετρήσεις και χρονοβόρους ελέγχους, εμπειρίες μου από χρήση εξοπλισμού, μελέτες που έχω κάνει χρόνια να τις συλλέξω, όταν εισπράττω άποψη ότι αυτά είναι "υποκειμενικά και αυτό είναι αντικειμενικό φαινόμενο". Μήπως τελικά αυτή είναι και η γνώμη των περισσοτέρων; Eμενα με λενε Κυριακο και οχι Κωστα. Δεν θα ξεσπας τα νευρα που εχεις με τον Κωστα σε μενα. Δεν με ενδιαφερει το παρελθον σου με το Κωστα. Ουτε ειμαι κανενας ασχετος να μου μιλας για φαστ φουντ σκουπιδια και μαιμουδες. Ολα αυτα που ισχυριζεσαι για μενα και μου επισυναπτεις ειναι για γελια και δεν εχεις το δικαιωμα ακομη δεν μπηκα στο φορουμ να με ειρωνευεσαι. Πως εννοεις τη βοηθεια που ζητα ενας καινουργιος εσυ? Χωρις διαλογο? Εμεις δεν εχουμε κριση? Ετσι δηλαδη επειδη μας παινευουν για τη γνωση μας θα πρεπει και να την επιβαλλουμε αδιαμαρτυρητα? Αλλιως ειμαστε εχθροι σου και κοιταμαι να σε θιξουμε? Γιατι που σε ξερω? Γνωριζομαστε και απο πριν?Δεν τα χεις δει καλα τα πραγματα μου φαινεται και καλο ειναι να ηρεμησεις και να αναθεωρησεις τις ιδεες σου. Εχεις προβλημα στασης.
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Παρακαλώ ας το αφήσουμε πίσω μας, επιστροφή σε συζήτηση για κιάλια «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Σύμφωνοι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Κυριάκο είπες ότι δεν θα ξανασχοληθείς μαζί μου αλλά βλέπω ότι συνεχίζεις. Δεν θέλω να ασχοληθείς ξανά λοιπόν γιατί γνωρίζω τα κίνητρά σου και τον λόγο της υπερβολικής αντίδρασή σου. Θα μπορούσα να σου γράψω ένα σωρό πράγματα αφού είδα την διάθεσή σου από την αρχή για να τσακωθείς. Την επόμενη φορά που θα γράψεις το οτιδήποτε για εμένα θα ήθελα να επιληφθεί ο administrator. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Παρακαλώ ας το αφήσουμε πίσω μας, επιστροφή σε συζήτηση για κιάλια Το θέμα είναι το εξής: Εδώ που έχει φτάσει η συζήτηση δεν θα βοηθήσει να σταματήσει γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν οι θεωρίες οι υποθέσεις αλλά και το να εμφανίζονται διάφοροι κατά καιρούς από το πουθενά κάνοντας μου επίθεση με το παραμικρό που θα γράφω για κιάλια. Το να προτείνουμε να κλείσει το θέμα και να λειτουργήσουμε πυροσβεστικά δεν θα βοηθήσει τώρα. Το λέω με σιγουριά γιατί βλέπω την πορεία που έχει πάρει το θέμα μετά την ανταλλαγή πμ που είχαμε με τον Κώστα γιατί τίποτα δεν σταμάτησε από όσα είχα ζητήσει. Θα συνεχίσω μέχρι να κλείσει το θέμα εκεί που είχε ξεκινήσει όλο αυτό. Στο τεστάκι που ανέφερα προηγουμένως. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 εχω αποφασισει να παρω η τα Nikon Action EX η τα Pentax PCF II με προτιμηση στα πρωτα.Κυριάκο καλορίζικα αν τελικά πάρεις αυτά, Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου όταν με το καλό τα έχεις στα χέρια σου και κάνεις δοκιμές Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Παρακαλώ ας το αφήσουμε πίσω μας, επιστροφή σε συζήτηση για κιάλια Αντρεα μην ανησυχεις δεν προκειται να σου χαλασω το blog σου γιατι σεβομαι τη προσπαθεια σου. Τον Δον Κιχωτη να φοβασαι που μετα απο ολα αυτα βλεπει ακομη φανταστικους εχθρους και σαμποτερ. Εγω μια ερωτηση εκανα για τα κυαλια και αυτος με εβγαλε συνωμοτη και φανταστηκε ραδιουργιες και σαμποταζ!!Λυπαμαι για το συμβαν και σου ζητω συγγνωμη
Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 εχω αποφασισει να παρω η τα Nikon Action EX η τα Pentax PCF II με προτιμηση στα πρωτα.Κυριάκο καλορίζικα αν τελικά πάρεις αυτά, Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου όταν με το καλό τα έχεις στα χέρια σου και κάνεις δοκιμές Βασιλη εκτιμω τη προσπαθεια σου αποφορτισης της συζητησης και συμφωνω μαζι σου. Ειμαι στην Νεα Υορκη αυτη τη στιγμη. Και τα δυο κυαλια κανουν γυρω στα 120 ευρω ($150) το καθενα. Χθες τα Pentax τα ειχαν 100 ευρω αλλα σημερα τα ανεβασαν στα 120. Δεν βιαζομαι διοτι θα μεινω εδω κανα μηνα ακομη. Οι τιμες παιζουν καθημερινα. Και μη ξεχνας θα χρειαστω και ανταπτορα για το τριποδο γυρω στα 15 ευρω.Θα προτιμησω μαλλον τα Nikon διοτι το στενο FOV των Pentax θα με ενοχλει. Προτιμω το ευρυ FOV των Nikon εστω και αν στις ακρες του πεδιου εχει μια μικρη θολοτητα. Δεν ξερω ισως το βλεπω λαθος.Ποια ειναι η γνωμη σου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα