giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Παίζει ρόλο για σας η αισθητική ενός τηλεσκοπίου, προσοφθαλμίου ή οποιουδήποτε άλλου κομματιού εξοπλισμού στην απόφαση αγοράς του; Προσωπικά πάντως απορρίπτω ασυζητητί κάτι που δεν μου αρέσει αισθητικά... Πείτε το υπερβολή ιδιοτροπία όπως θέλετε... αλλά για παράδειγμα κλασσικούς ορθοσκοπικούς ή erfle προσοφθάλμιους με το αηδιαστικό "safety undercut" δεν θα αγόραζα ποτέ... Γενικά μου αρέσει η το δυνατόν μινιμαλιστική, λιτή και στιβαρή δωρικού τύπου αισθητική στον αστρονομικό εξοπλισμό συνδυαζόμενη με την καθόλου ή έστω την ελάχιστη δυνατή χρησιμοποίηση πλαστικού. Τρανταχτό παράδειγμα προσοφθαλμίων που μόνο και μόνο το πως είναι εμφανισιακά θα τους απέρριπτα είναι οι Delos (η κιτς διαφήμισή τους είναι επίσης απωθητική τουλάχιστον για κάποιον έλληνα για έναν αμερικανό που δεν ξέρει που είναι αυτή η εξωτική "Delos" ίσως όχι και τόσο!).Για να ακούσω και τις δικές σας γνώμες Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
astroMAn2001 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 κι εγω αν δω κατι που δν μου αρεσει εμφανισιακα δν θα το προτιμησω.
sportikus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Να βάλω και μια παράμετρο κι εγώ στο ερώτημα¨.Ο μόνος λόγος για να διαλέξω ένα τηλεσκόπιο είναι η αισθητική του ή και η τιμή του?5.824,00 EUR4.405,00 EUR2.069,00 EUR$4,995£ 3895 Γιατί αν διαλέγαμε βάση αισθητικής ,το συγκεκριμένο fοrum κάπου πάσχει. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Σωστό το ερώτημα sportikus αλλά η αλήθεια είναι ότι η αισθητική παίζει μεγάλο ρόλο, προσωπικά τουλάχιστον. Εννοείται ότι δεν διαλέγουμε βάσει μόνο αισθητικής..αλλά αυτό οδηγεί την ερώτηση αλλού κ νομίζω ότι ο Γιώργος είχε κάτι άλλο στο μυαλό του όταν έθεσε αυτή την ερώτηση. Προσωπικά εαν ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε κάτι αισθητικά εξαιρετικό με ποιότητα 80/100 κ κάτι αισθητικά μέτριο κ ποιότητα 90/100, θα διάλεγα το πρώτο μάλλον. Η ομορφιά είναι σημαντική. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Τι δουλειά έχει το κουκλί Flextube με τις ασχημομούρες Sporty? Έχεις δει την Κατερίνα μου ντυμένη με το Little Black Dress; Και τα μπρούτζινα σκουλαρίκια σε echelon; Φυσικά και μετρά η αισθητική. Οι εταιρίες το γνωρίζουν. Οι σχεδιαστές το γνωρίζουν. Οι διαφημιστές το γνωρίζουν. Οι αγοραστές το γνωρίζουν. Οι επιστήμονες το γνωρίζουν. Οι ερασιτέχνες το γνωρίζουν. Οι επαγγελματίες το γνωρίζουν. Κάποια ημέρα θα το μάθει και η Meade. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
AstroGEO Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Η αισθητικη στο οπτικο μαs συστημα ειναι το πρωτο κλικ για αγορα οποιουδηποτε προιοντos. Υπαρχη καποιοs που αγορασε κατι,εκτοs του παραγοντα "αισθητικη" για τα προσωπικα του δεδομενα,ανεξαρτητοs χρηματικηs αξιαs,να το βλεπει καθε μερα και να μονολογη, το σιχαινομαι , μου την βαραει, αλλα το αγορασα σε εξευτελιστικη τιμη,η το αντιθετο. Προσωπικη μου αποψη, αλλα και κανοναs το αγοραζω εφοσων μου Αρεσει, μετα ερχονται τα υπολοιπα. Τιμη, αξιοπιστια, υποστηριξη............
sportikus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Παίδες δεν νομίζω οτι οι "κουμουτσες" οι κινέζικες skywatcher,gso,meade είναι ποιό όμορφες αισθητικά απο αυτά τα τηλεσκόπια.http://www.dobsonians.co.uk/Ultra%20Portable.htmή απο αυτά http://www.obsessiontelescopes.com/telescopes/15UC/index.phphttp://www.teleporttelescopes.com/Pricing.htmlΣπάνια βλέπω κάποιον να συζητάει την αγορά τους και όλοι τρέχουν στα γνωστά.Αν ήτανε θέμα αισθητικής και όχι τιμής είμαι σίγουρος οτι κάποιος που δίνει 2-3000κ για τηλεσκόπιο το να δώσει άλλο 1κ δεν είναι πρόβλημα.Τώρα για το αν είμαστε "αμερικανάκια" στον τρόπο που αγοράζουμε αστρονομικό εξοπλισμό είναι ηλίου φαεινότερο. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δεν θα έλεγα πως είναι τόσο κριτήριο αγοράς η αισθητική ενός προϊόντος περισσότερο είναι λόγος αποφυγής κάποιου η έλλειψή της (υποκειμενική πάντοτε). Πχ ethos 3.7mm ΜΠΛΙΑΧ! Τέτοιον προσοφθάλμιο δεν θα τον αγόραζα γιατί δεν μπορώ να κοιτάζω προς αυτόν ασχέτως πως βλέπεις μέσα από αυτόν... Αντιθέτως προς τον θελκτικό 8mm που φέρνει στο μυαλό τον θρυλικό Nagler 9mm type I. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kostasigou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Όλα μετράνε, μην ξεχνάτε ότι η πρώτη ματιά σε δένει η σε αποτρέπει από κάποιον η κάτι.Κώστας
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Πιστεύω ότι η αισθητική παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή οποιουδήποτε καταναλωτικού αντικειμένου. Όλες οι μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν σχεδιαστές προκειμένου να κάνουν ελκυστικά τα προϊόντα τους. Λογικά η αισθητική δεν πρέπει να αποτελεί τον πρώτο παράγοντα επιλογής στο χώρο του αστρονομικού εξοπλισμού. Παρόλα αυτά όταν έχεις να επιλέξεις μεταξύ δύο αντικειμένων με παραπλήσια τεχνικά χαρακτηριστικά και κοντινή τιμή τότε η αισθητική μετράει! Από την άλλη πάλι υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που παρότι μπορεί να έχουν καλή ποιότητα κατασκευής είναι τόσο κακής αισθητικής που πολλές φορές εξαιρούνται από τα υποψήφια προς αγορά! Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα