Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Απο το δελτίο τύπου του Σ.Φ.Α.Κ.

Η Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης (Α.Ο.Φ.Π.Κ.) και ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης διοργανώνουν βραδιά Αστρονομίας στην Πανέμορφη Χίο.

Για πρώτη φορά κλιμάκιο των δύο ομάδων θα βρεθεί στην Χίο για εκλαϊκευμένες παρουσιάσεις Αστρονομίας και αστροπαρατήρηση μέσα από μεγάλα ερασιτεχνικά τηλεσκόπια με παράλληλο μάθημα ουρανογραφίας.

Η εκδήλωση θα φέρει κοντά και Χιώτες με τηλεσκόπια, και θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τα τηλεσκόπια τους και τον νυχτερινό ουρανό.

Παράλληλα θα γίνουν φωτομετρήσεις με ειδικά όργανα για να διαπιστωθεί η ποιότητα του νυχτερινού ουρανού της Χίου, τα δεδομένα των οποίων θα προστεθούν στον Πανελλήνιο Χάρτη φωτορύπανσης που σχεδιάζει το darksky.gr

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Ιωάννα Ψαραδάκη (Α.Ο.Φ.Π.Κ.) & Μιχάλης Περάκης (Σ.Φ.Α.Κ.)

AFISA.thumb.jpg.50428665361a44ccad131e9ba7d2f1e0.jpg

"Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε"

Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξερω που ειναι το σημειο παρατηρησης,αλλα γενικα το νησι εχει σκοτεινο ουρανο.Αν υπαρχει διαθεση,μετα την σιγουρα μεγαλη επιτυχια που θα εχετε,τον Αυγουστο μπορω να ερθω απο Μυτιληνη να βοηθησω και εγω με το τηλεσκοπιο μου σε αναλογη εκδηλωση,μιας και ειμαστε κοντα και δεν ειναι πολλα τα εξοδα μου.

Περυσι ειχα ερθει 2 φορες για ιδιωτη(τουριστικο πρακτορα)και η παρατηρηση προς την περιοχη των Μεστων ηταν απολαυση. :D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

Θα είμαι εκεί :)

Πολύ καλή πρωτοβουλία και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες

ώστε και ο κόσμος στην επαρχία να έρθει σε επαφή με τον έναστρο ουρανό.

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Ωραια Αλεξ! Θα μιλησουμε! Αν ξερεις γενικα και αλλο κοσμο με τηλεσκοπιο στη Χιο ειδοποιησε τον! Η εκδηλωση ξεκιναει περιπου στις 9, εμεις λογικα θα παμε κατα τις 7 εκει.

"Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε"

Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης