Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλημέρα σε όλους & όλες,

το θέμα ''χαμένος στο διάστημα'' δεν είναι καθόλου τυχαίο.

εδώ και μερικούς μήνες (3) έχω μπει στη πρίζα να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο, ευτυχώς δεν το αγόρασα ακόμα.

ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και σκέφτηκα δεν παίρνω και ένα τηλεσκόπιο να φωτογραφίσω κανένα πλανήτη, άστρο, γαλαξία, νεφέλωμα κλπ κλπ....

πριν ξεκινήσω το ταξίδι μου στο διάστημα έπρεπε να ψάξω το μέσο...

και εκεί όπως πολλοί άλλοι που διαβάζω στο φόρουμ χάθηκα....

θέλω τη βοήθεια σας για να ξεκινήσω το διαστημικό μου ταξίδι----

βασικά τα χρήματα που θέλω και μπορώ να διαθέσω τη συγκεκριμένη στιγμή είναι το πολύ 700 ευρώ.. ύστερα βλέπουμε...

ένα άλλο θέμα είναι ότι χρειάζομαι ένα τηλεσκόπιο που να μπορώ να το μεταφέρω σε διάφορα μέρη που πηγαίνω...

για τι φωτογράφηση ίσως να είναι νωρίς και μάλλον είναι, αλλά δεν θα με χάλαγε κιόλας...

τι προτείνετε??

Δημοσιεύτηκε
ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και σκέφτηκα δεν παίρνω και ένα τηλεσκόπιο να φωτογραφίσω κανένα πλανήτη, άστρο, γαλαξία, νεφέλωμα κλπ κλπ....

Θελεις γνωσεις και εμπειρια δεν ειναι κατι το casual οπως φαινεται οτι το βλεπεις.......

βασικά τα χρήματα που θέλω και μπορώ να διαθέσω τη συγκεκριμένη στιγμή είναι το πολύ 700 ευρώ.. ύστερα βλέπουμε...

Δεν γινεται!!! Ειδικα για σοβαρη φωτογραφηση deep sky θελεις εξοπλισμο (πολυ ανω των 700 ευρω) και πειρα που αποκτιεται με κοπο.

για τι φωτογράφηση ίσως να είναι νωρίς και μάλλον είναι

Σωστο! με 700 ευρω παιρνεις μια χαρα τηλεσκοπιο (πχ dobsonian 10") ,παρατηρεις και μαθαινεις...αν σου αρεσει το αθλημα προχωρας και παρακατω στην αστροφωτογραφια.

ΥΓ καλως ορισες στο Astrovox!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά πιστεύω πως με 700€ μπορεί κανείς να αγοράσει εξοπλισμό για αρχική φωτογράφιση.Μπορεί κανείς, επείσης, να κατασκευάσει ένα σύστημα στήριξης με δυνατότητα χειροκίνητης παρακολούθησης για την φωτογραφική του μηχανή.Αναλυτικά υπάρχει η κατασκευή στο βιβλίο "Αστροφωτογραφία" των εκδόσεων "Πλανητάριο Θεσσαλονίκης".Για φωτογράφηση αντικειμένων βαθέως ουρανού,όπως νεφελώματα,γαλαξίες,σφαιρωτά σμήνη,αστερισμούς,κτλ. δεν είναι απαραίτητη η χρήση του τηλεσκοποίου άμεσα,αλλά με piggyback,δηλαδή στήριξη στη ράχη του και οδήγηση με το μοτέρ.Τέτοια παραδείγματα μπορείς να δεις στις φωτογραφίες του γαλαξία που έχω τραβήξει με αυτή τη μέθοδο.Για ποιό εξειδικευμένα αντικείμενα σίγουρα θα χρειαστείς αρκετό εξοπλισμό.Το κόστος του θα εξαρτηθεί από το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.Χρήσιμες συμβουλές θα σου δώσει ο αστροφωτογράφος μας Aristarchus.Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνεις.
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

giorgosgr ευχαριστώ για τις πληροφορίες,,

κοίταξα στο internet το συγκεκριμένο είδος dobsonian πέρα απο τις τιμές οι φωτογραφίες που είδα δείχνουν τα τηλεσκόπια χωρίς βάση στήριξης,, έτσι είναι αυτά τα τηλεσκόπια ή είναι εξτρά??

Δημοσιεύτηκε

Φίλε XLOOK,

τα Dobsonian είναι αυτό ακριβώς που είδες, ένας κατοπτρικός σωλήνας πάνω στη βάση αυτή. Αργότερα βέβαια, μπορείς να αγοράσεις μια ισημερινή βάση και να προσαρμόσεις πάνω τον σωλήνα.

Δημοσιεύτηκε

οκ!!!!

ευχαριστώ για τις πληροφορίες ....

πολύ χρήσιμο για αρχάριους το κείμενο του Alan Dyer "10 steps to successful Stargazing" . ψάξτε το κάπου στο φόρουμ

ελπίζω κάποια στιγμή να ανταλλάξουμε απόψεις πιό συμ(π)αντικές....

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης