gregohks Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2012 ...θα ακολουθούσατε σπουδές Αστροφυσικής;Η ερώτηση απευθύνεται κυρίως σε άτομα που θα έλεγα 'ανακάλυψαν' την παρ.αστρονομία λιγο 'αργά'(εντελώς φιλικά έτσι; ) Disclaimer:Θεωρώ πως κάποιος που ασχολείται με την παρ.αστρονομία θα γνωρίζει έστω και κάποια πράγματα θεωρητικά-γενικού αστρονομικού χαρακτήρα.Για αυτό και η ερώτηση.Εάν μπορούσατε θα θέλατε να εντριφύσετε πάνω σε αυτό;Ή από μακριά και αγαπημένοι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
nikk2875 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Ναι, θα το έκανα, αλλα δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι σχετικό σαν "σπουδές για εργαζόμενους σε Αστροφυσική" ! Αν υπήρχε κάτι θα με ενδιέφερε. Για την ώρα προσπαθώ να πάρω κάποιες γνώσεις διαβάζοντας, αν και λόγω ΑΣΟΕΕ δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη επαφή με φυσικομαθηματικά (μην πω πως ξεχάσα ακόμα και τα μαθηματικά του Λυκείου)... Νίκος Κουρούνης Celestron C8 XLTHelios Apollo 15X70Vixen Ultima 7X50
panos - LX12 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 ...θα ακολουθούσατε σπουδές Αστροφυσικής;Η ερώτηση απευθύνεται κυρίως σε άτομα που θα έλεγα 'ανακάλυψαν' την παρ.αστρονομία λιγο 'αργά'(εντελώς φιλικά έτσι; ) Disclaimer:Θεωρώ πως κάποιος που ασχολείται με την παρ.αστρονομία θα γνωρίζει έστω και κάποια πράγματα θεωρητικά-γενικού αστρονομικού χαρακτήρα.Για αυτό και η ερώτηση.Εάν μπορούσατε θα θέλατε να εντριφύσετε πάνω σε αυτό;Ή από μακριά και αγαπημένοι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Γρηγορη το τι θα ακολουθήσεις στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία είναι μεγάλη και δυσκολη αποφαση , ακόμα πιο δύσκολο είναι να μαντεψεις , τι θα σε γεμίζει αν πάσα στιγμη στην πορεία της ζωή σου . Πολλές φορές όταν είσαι απο έξω τα βλεπεις τα πράγματα ως ουτοπία σε σχέση με το να είσαι μέσα !Άλλοτε πάλι μπορει να μας αρέσει κάτι ως ιδέα , ως έννοια και ως σύνολο και να μην μας ικανοποιεί όταν θα πρέπει να ασχοληθούμε με ένα υπό σύνολο αυτου !Έχω φίλη η οποία είναι ερευνήτρια στο αστεροσκοπειο , η οποία δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με την παρατήρηση , παρα μόνο με την ανάλυση και καταγραφή δεδομένων , της γηινης ατμόσφαιρας . Της αρέσει , εσένα θα σου αρέσει ? για να φτάσεις εκει θα πρέπει να είσαι ο διαλεχτος της σχολής σου και να ακολουθήσεις ακαδημαϊκή καριέρα ! Οι περισσότεροι φυσικοί είναι καθηγητές .Ένα τέλει θα σου πρότεινα , να σπουδαστές αυτο που πραγματικά σε συναρπάζει αυτη τη στιγμη , ώστε να το ξεζουμισεις , και με την πορεία του χρόνου αν θες και κάτι άλλο το επιχειρεις . Να ξέρεις οτι πολλές φορές θα πεις γιατι δεν έκανα το ένα ή το άλλο , είναι βλεπεις στη φύση του ανθρώπου να ενθουσιάζεται ! ... αντικρίζοντας το σύμπαν , αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου .. και συνάμα , πόσα ακόμα να ψάξεις ...με την αβίαστη μελέτη Του .. χωρίς αγκυλώσεις , ιχνηλατείς στις εσχατιες του πεπερασμένου απείρου Σου ... www.spartastronomy.gr
nikk2875 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Το ερώτημα είναι μήπως τελικά η σχέση "σπουδές"="επαγγελματική σταδιοδρομία" δεν είναι και τόσο σωστή. Μήπως το νόημα των σπουδών είναι να γνωρίσουμε καλύτερα το αντικείμενο και η καριέρα ειναι μια πιθανή αλλά όχι απαραίτητη συνέπεια. Λίγο φιλοσοφικό το ερώτημα, αλλά η προσωπική μου άποψη πλέον είναι σπούδασε το γιατί το αγαπάς, όχι γιατί ενδέχεται να σε ωφελήσει επαγγελματικά. Αν λοιπόν υπήρχε μια επιλογή για σπουδές με τρόπο που να μπορούσα (έστω και δύσκολα) να το συνδυάσω με την υπόλοιπη καθημερινότητα μου (βλέπε δουλειά), τότε ναι θα το σκεφτόμουν ακόμα και τώρα. Νίκος Κουρούνης Celestron C8 XLTHelios Apollo 15X70Vixen Ultima 7X50
gregohks Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Εγώ έτσι ακριβώς σκέφτομαι.Επέλεξα το φυσικό ως 1η επιλογή,επειδή με ενδιαφέρει απο θέμα γνώσεων και όχι απαραίτητα απο τις επαγγελματικές προοπτικες (που πλέον είναι μηδαμινές)Και το θέμα των μεταπτυχιακών έτσι το βλέπω.Σκέφτομαι να κάνω κάτι πάνω στην αστροφυσική,επειδή με ενδιαφέρει και θέλω να εμβαθύνω τις γνώσεις μου.Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το αν βρω κάποια δουλειά.Ούτως η άλλως κανείς δεν ξέρει πως θα είναι τα πράγματα σε 10-11 χρόνια,έτσι δεν είναι; Απλά αναρωτιόμουν.Να το επιχειρήσω;Ή καλύτερα να επιλέξω (μέτα στην ειδίκευση που μπορεί κανείς να πάρει) κάτι με το οποίο έχω περισσότερες πιθανότητες να βρω δουλειά;Δηλαδή να προτιμήσω κάτι το οποίο θα μου δώσει δουλειά ή τις γνώσεις;Για αυτό έβαλα το θέμα.Ήθελα να δω πως σκέφτεστε εσείς οι μεγαλύτεροι (χωρίς παρεξήγηση έτσι; )
astranna Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Γρηγόρη, νομίζω ότι εάν σκεφτείς ότι το περισσότερο χρόνο της ημέρας σου θα τον περνάς στη δουλειά σου ασχολούμενος με αυτό που σπούδασες (κατά την συνήθη πορεία των πραγμάτων, γιατί όπως έχουμε γίνει τίποτα δεν είναι σίγουρο...), το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις να δουλέψεις πάνω σε ένα αντικείμενο (επάγγελμα) που σε γεμίζει.... Δυστυχώς, όταν πρέπει να διαλέξουμε τον τομέα σπουδών μας, δεν είμαστε όλοι κατασταλαγμένοι ή νομίζουμε ότι είμαστε, αλλά στην πορεία καταλαβαίνουμε ότι για άλλο "προοριζόμασταν"... Αν είσαι σίγουρος ότι η αστροφυσική σε γεμίζει, ποιος ο λόγος να μην την ακολουθήσεις? Υ.Γ. Παθούσα και μαθούσα: αλλού ήταν το πάθος μου, άλλο σπούδασα (γιατί τότε νόμιζα ότι αυτό ήθελα να κάνω) και τώρα....
panos - LX12 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Εγώ έτσι ακριβώς σκέφτομαι.Επέλεξα το φυσικό ως 1η επιλογή,επειδή με ενδιαφέρει απο θέμα γνώσεων και όχι απαραίτητα απο τις επαγγελματικές προοπτικες (που πλέον είναι μηδαμινές)Και το θέμα των μεταπτυχιακών έτσι το βλέπω.Σκέφτομαι να κάνω κάτι πάνω στην αστροφυσική,επειδή με ενδιαφέρει και θέλω να εμβαθύνω τις γνώσεις μου.Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το αν βρω κάποια δουλειά.Ούτως η άλλως κανείς δεν ξέρει πως θα είναι τα πράγματα σε 10-11 χρόνια,έτσι δεν είναι; Απλά αναρωτιόμουν.Να το επιχειρήσω;Ή καλύτερα να επιλέξω (μέτα στην ειδίκευση που μπορεί κανείς να πάρει) κάτι με το οποίο έχω περισσότερες πιθανότητες να βρω δουλειά;Δηλαδή να προτιμήσω κάτι το οποίο θα μου δώσει δουλειά ή τις γνώσεις;Για αυτό έβαλα το θέμα.Ήθελα να δω πως σκέφτεστε εσείς οι μεγαλύτεροι (χωρίς παρεξήγηση έτσι; ) Για να στο κάνω πιο λιανα αυτο που σου έγραψα νωρίτερα . Σπούδασε την καψουρα σου . Μετα την ολοκλήρωση μπορείς να επιλεξεις πολυ εύκολα και κάτι άλλο να σπουδάσεις .Η γενεσηουργός αιτία της επαγγελματικής επιτυχίας είναι το μυαλο και η επιμονή με αργά και σταθερά βήματα . Το πανεπιστήμιο σου ανοίγει το μυαλο . Δυστυχώς ένα πτυχίο σε εγκλωβιζει στο να δουλεύεις για να κανείς επιτυχίες άλλων , με αλλα λόγια δύσκολα ασχολίες με τις επιχειρήσεις !Μέχρι τα 30 έχεις περιθώριο να κανείς 75% λάθος επιλογές .Μέχρι τα 40 έχεις περιθώριο να κανείς 30% λάθος επιλογες .Μετα τα 40 δεν επιτρέπονται τα λάθη !Βάλε μεγάλους στόχους για να παλεψεις έστω και για τους μικρούς ! Βιωματικά Παναγιώτης ... αντικρίζοντας το σύμπαν , αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου .. και συνάμα , πόσα ακόμα να ψάξεις ...με την αβίαστη μελέτη Του .. χωρίς αγκυλώσεις , ιχνηλατείς στις εσχατιες του πεπερασμένου απείρου Σου ... www.spartastronomy.gr
gregohks Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Δηλαδή να ακολουθήσω αυτό που μου αρέσει τώρα ακόμα και αν σε 10 χρόνια μπορεί και να μην έχω το ίδιο πάθος;
astranna Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Σκέψου και το ανάποδο: Αν ξεκινήσεις κάτι χωρίς πάθος, πώς θα καταλήξεις σε 10 χρόνια? Έτσι
gregohks Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Έχεις απόλυτο δίκιο.Ευχαριστώ όσους απάντησαν,είναι πιο ξεκάθαρα πλέον.Φυσικά όποιες απόψεις επιπλέον, καλοδεχούμενες. Καθαρούς ουρανούς.
nikk2875 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Έχω σπουδάσει οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ, όμως δουλεύω σαν μηχανικός λογισμικού. Οι σπουδές μου έχουν πολύ μικρή σχέση με τη δουλειά μου, βρέθηκα μάλλον τυχαία στον κλάδο πριν αρκετά χρόνια. Όμως ασχολούμαι με υπολογιστές εδώ και 25 χρόνια, αυτή είναι η πραγματική μου κλίση και η επιλογή σπουδών (από την άποψη του επαγγελματικού προσανατολισμού) ήταν λανθασμένη (κρίνοντας από το αποτέλεσμα). Πριν 20 χρόνια όμως, η "glamour" προοπτική του στελέχους και η τότε πεποίθηση πως το στέλεχος έχει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης (ειδικά σε ένα πεδίο όπως τα οικονομικά) με οδήγησαν σε μια "συνετή" επιλογή. Αν έβγαλα κάποιο συμπερασμα μετά από 20 χρόνια είναι πως δεν υπάρχουν "συνετές" επιλογές, το "σωστό" του τότε μπορεί να είναι "λαθός" για το σήμερα. Κι όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Πάνος, όσο περνάνε τα χρόνια τα περιθώρια για να διορθώσει λάθη μειώνονται. Δώσε λοιπόν προτεραιότητα σε αυτό που αγαπάς. Νίκος Κουρούνης Celestron C8 XLTHelios Apollo 15X70Vixen Ultima 7X50
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα