vavouras35 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2012 ΠΟΙΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑ?
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2012 Μάστορα, πολύ βαβούρα κάνεις και δεν βγάζουμε άκρη. Ήρεμα λίγο να σε προλαβαίνουμε.Ψάξε στο forum, υπάρχει ένα thread με τιτλο "Ο ουρανός αυτή την εβδομάδα". Επίσης στο www.astronomy.gr, έχει την ίδια πληροφορία.Και (αν μπορείς) μην φωνάζεις (δηλ μην γράφεις με κεφαλαία) είναι ενοχλητικό Φιλικά Δημήτρης Δημήτρης
vavouras35 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2012 Ναι είδα τον χάρτη και βλέπω οτι έχει μόνο αστερισμούς .Ας πούμε τον κρόνο σήμερα πώς μπορώ να τον δώ.Με το dob 6 που έχω να βάλω το 10mm ή το 25mm?και πρέπει να έχω το τηλεσκόπιο σταθερό για ώρα μέχρι να φανεί και να παίζω με το zoom???
Adomingo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2012 Καλημέρα κι απο μένα! οι πλανήτες λόγω της κινησης της γης, αλλα και των ιδίων στο ηλιακό σύστημα δεν έχουν μία σταθερή θέση (ως προς τη γη-όπως γίνεται με τους αστερισμούς) με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σε κάποιο χάρτη. το μόνο που θα βρεις στο χάρτη/αλλά κάτι που θα παρατηρήσεις και μόνος σου είναι η ελλειπτική:μία νοητή γραμμή, που οι πλανήτες δύουν και ανατέλουν πάνω σ'αυτή.δες το σαν το επίπεδο του ηλιακού συστήματος όπου όλοι οι πλανήτες,κι ο ήλιος "πατάνε" εκει. απλά μία απλοική εξήγηση σαν την δική μου δεν θα μπορούσε να σου καλύψει την απορία όπως ένα αστρονομικο βιβλιο. Οπως και να το κάνουμε η αστρονομία είναι Επιστήμη. σίγουρα ως ερασιτέχνες αστρονόμοι όλοι μας αποκτούμε εμπειρικά γνώσεις, αλλά σε ένα τέτοιο ξεκίνημα χρειαζεσαι μια πηγη. γιατί οι πληροφορίες που θα χρειαστείς είναι πραγματικά πολλές. πχ. οι προσοφθάλμιοι σου(υποθέτω) πως δεν έχουν ζουμ, κι ότι αυτό που πέρασες για ζουμ είναι ο εστίαστης του τηλεσκοπιού σου. θέλει μεράκι και υπομονή! σου προτείνω να κατεβάσεις το stellarium,ένα free προγραμματάκι το οποίο δίχνει το πως φαίνεται ο ουρανός από διαφορετικά σημεία στη γη σε συγκεκριμένες ώρες. κάτι το οποίο θα μπορούσε να σε βοηθήσει στον εντοπισμό αντικειμένων. επίσης εδώ http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=sky όπως είπε και παραπάνω ο κ.Δημήτρης Σοφούλης έχει πληροφορίες για τη θέση των πλανητών. επιστρέφοντας θέμα του βιβλίου το πιο γνωστό είναι το nightwatch: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598 η αλήθεια είναι πως δεν το έχω γιατί ξεκίνησα με το Practical astronomer(http://www.amazon.com/The-Practical-Astronomer-DK-Publishing/dp/0756662109) παρόλα αυτά έχω ακούσει τα καλύτερα! δεν το προτείνω φυσικά...φαντάζομαι θα το κάνει κάποιος που το έχει! καλό ξεκίνημα! Τάσος
vavouras35 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2012 Φίλε μου να σε καλά ,ήδη διαβάζω αυτλεσ τις μέρες το βιβλίο nightwatch. ;Σήμερα πήγα και πήρα το 8άρι και είχε μέσα 2 προσοφθάλμια ενα super 25mm(wide Angle Long Eye Relief) και ένα 10mm (wide Angle Long Eye Relief) αν και στο Internet στο πλανητάριο λέει οτι το δίνουνε με LET 28mm, Ø50.8mm (2 ″) .Να τους πάρω τηλ να τους το πώ γιατί κάνανε λάθος - Αυτα που με δώσανε ειναλι καλύτερα?Και γιατί μου είχες γράψει ότι : ''οι προσοφθάλμιοι σου(υποθέτω) πως δεν έχουν ζουμ'' ; έχει και μέσα έναν αντάπτορα αλλά σε τι με χρησιμεύει αυτό;
Adomingo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2012 σου προτείνω, όπως σου είπαν κι άλλα παιδια του φόρουμ,να μην γράφεις παράλληλα σε πολλά θρεντς για το ίδιο θέμα! γίνεται ουσιαστικά μπέρδεμα χωρίς λόγο. είναι και για σένα πιστεύω καλύτερα να έχεις τις απαντήσεις των ερωτήσεων σου σε μία σελίδα, και για μας -να μην απαντάμε δευτερη φορά σε κάτι που,ενδεχομένως, έχει ήδη απαντηθεί! καλορίζικο το 8άρι! δεν νομίζω ότι κάναν λάθος-απ'όσο ξέρω(οκ,ασχετα απ'τη συσκευασία) δίνονται αυτοί οι προσοφθάλμιοι! έχεις λοιπόν έναν μικρής μεγένθυσης κι έναν μεγάλης μεγένθυσης .είσαι μια χαρά! καλή ανάγνωση του Nightwatch λοιπόν, και καλές παρατηρήσεις!
cygnus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Βάλε στο κινητό σου ένα application να στους βρίσκει τους πλανήτες.
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 απαντηση για αυτο που λεει ο φιλος cygnus,δυο πολυ καλες εφαρμογες για κινητο android τα: Google Sky Map και το SkEyeσου δειχνουν τι υπαρχει απο πανω σου. Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
astroMAn2001 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 για μενα το καλυτερο ειναι το google sky maps.το skyeye εμενα δν με βολευε καθολου
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Το google sky map ειναι πολυ καλο,αλλα εγω προσωπικα εχω ενα προβλημα με την τοποθεσια και γενικα με την εφαρμογη,το skeye θελει προσοχη και συγκεκριμενο στοχο. Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
DRG2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Το λυκαυγές θα δείς την Αφροδίτη ,επίσης πάνω απο αυτήν τον Δία, δεξιά του χαμηλά έχει τον λαμπαδιά προς νότο. Επίσης να περιμένεις κατά τα μέσα του μήνα και τον Ερμή χαμηλά μισό σε μέγεθος περίπου απο τον ΆρηΤον Ερμή θα τον εντοπίσης στην ίδια γραμμή άν τεντώσεις το μικρό δακτυλάκι του δεξιού σου χεριού και τον δίκτη απο τον ορίζοντα.ωρα ακριβώς δεν γνωρίζω.τον Αρη στην δύση το λυκόφως κάτω απο τονΚρόνο.Άν έχεις καθώς λέγεις 8η τότε ίσως δείς στον Τοξότη στο μεσαίο βέλος πάνω απο το νεφέλωμα 25 τον Πλούτωνα τον είδα τον προηγούμενο με 5η Για τον ουρανό και Ποσειδώνα δεν γνωρίζω επειδή δεν κατοικώ σε επαρχία και είναι δύσκολη η αστροπαρατήριση σου εύχομαι καλή επιτυχία
DRG2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 επανέρχομαι.τον Πλούτωνα ξέχνα τον μετά απο χρόνια θα τον ξαναδείςτον Ουρανό θα τον δείς κατά της 11μμ στους ιχθύες στον δεξιό, δύο αστέρια κάτω απο το κεφάλι.Τον ποσειδώνα στον Υδροχόο στο τρίγωνο που κάνουν τα δύο ποδαράκια τα κάτω δεξιά στο σχήμα καθίσματος στην μέση περίπου.Θα τα εντοπίσεις με κιαλια 7/50 ή καθαρά με κιάλια 15/70 της σέλεκτρον τα δεύτερα απειδή είναι ελαφρός ευρυγώνια θα πρέπει να στοχεύεις ψηλά.Ο ουρανός είναι μεγαλύτερος απο τον ποσειδώνα περίπου 6 και ο π[οσειδώνας περίπου 8 έχουν μπλέ χρώμα και οι δύο καλή επιτυχία
Mr Pseiras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2012 Πολυ καλη εφαρμογη αν και επι πληρωμη ειναι το Skysafari.Ειδικα για εμας τους ασχετους εχει επιλογη που σου προτεινει τι μπορεις να δεις απο το σημειο που βρισκεσαι , καθημερινα.
vavouras35 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2012 Ευχαριστώ πολύ ρε παίδες.Απλά φίλε DRG2 δέν έχω κιάλια αλλά ενα dob8 με προσοφθάλμια 25mm και 10mm
cygnus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2012 Δοκιμάστε το sky survey σε iPad. Δεν είναι όπως τα αλλα apps που δείχνουν τα αστέρια σαν κουκιδες, αυτο έχει μία ενιαία φωτογραφία όλου του ουρανού που ζουμάρει και μετακινείται αναλόγως της θέσης του iPad. Τη μέρα που κυκλοφόρησε πριν μία βδομάδα το είχε το AppStore 1ευρω σε προσφορά, ίσως ακόμα ισχύει. Αξίζει. http://skysurvey.org/ Το skysafari είναι πολύ καλό αν και πλήρωσα 30ευρώ για την pro έκδοση. Ακριβό. Μία μέση λύση είναι το redshift που κοστίζει κάπου στα 10ευρώ. Κατα την άποψη μου είναι η καλύτερη επιλογή, και όπως έχω παρατηρήσει στο iPad έχει την καλύτερη ανταπόκριση όταν χρησιμοποιείται με την πυξίδα και το ενσωματωμένο accelerometer.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2012 Τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα δεν θα τους βρεις χωρίς χάρτες. Τύπωσε χάρτες της περιοχής που βρισκονται από ένα πρόγραμμα όπως το Cartes du Ciel ή το HNSky (δεν λεω για stellarium γιατι δεν μου αρέσει αν και κάνει κι αυτο). Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
vavouras35 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2012 Ναι όλα καλά αυτά και έχω κατεβάσει και κάποιες εφαρμογές στο κινητό μου free αλλά πως μπορώ να ξέρω τι ώρα θα βγεί ο κάθε πλανήτης???
Adomingo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2012 Στην εβδομαδιαία ενημέρωση του "ο ουρανός και οι πλανήτες" όπως σου έγραψα και παραπάνω(στο λινκ) λέει τί ώρα δύουν και ανατέλουν οι πλανήτες. παρόλα αυτά αν θες να έχεις την ακριβή εικόνα του ουρανού στο μυαλό σου ...μπαίνεις στο Stellarium, βάζεις 1) τη θέση που είσαι, 2)την ώρα που θέλεις (την ώρα που θα παρατηρήσεις δηλαδή), και έχεις επιλέξει το "Planets Labels",κι έτσι αν υπάρχει κάποιος πλανήτης, θα υπάρχει στην οθόνη σου και το όνομα του. αν τώρα, για την ώρα που έγραψες ότι θα παρατηρήσεις δεν βλέπεις τίποτα.... 1)γράψε στην αναζήτηση το όνομα του πλανήτη. θα τον εντοπίσει πολύ πιθανό κάτω απ΄τον ορίζοντα. 2) κάτω δεξιά υπάρχουν κουμπιά όπως pause/play/fast forward κτλ. πατάς το fast f. για να ανεβάσεις την ταχύτητα της περιστροφής της γης και να δείς τί ώρα βγαίνει ο κάθε πλανήτης.
vavouras35 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2012 Φίλε όλα καλά.Το είχα το πρόγραμμα αλλά δεν το είχα δουλέψει έτσι.Είναι πολύ καλό!!!!Να σε καλά
cygnus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2012 Στο λέει το application τι ώρα θα ανατειλει και με τη πυξίδα στο βρίσκει. Σου κάνει και ένα διάγραμμα ποιους μήνες είναι καλύτερα ορατό.
Adomingo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2012 Στο λέει το application τι ώρα θα ανατειλει και με τη πυξίδα στο βρίσκει. Σου κάνει και ένα διάγραμμα ποιους μήνες είναι καλύτερα ορατό. λες για το iOS stellarium, την έκδοση σε pc, ή άλλο application?
vavouras35 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2012 αυτό που είπες με το διάγραμμα και ποιους μήνες είναι καλύτερα ορατό
cygnus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2012 Το starmapHD σε ios κανει διαγραμματα. Και το redshift σε windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα