Jump to content

Adomingo

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    202
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Adomingoτελευταία νίκη στο Φεβρουάριος 3 2022

Το Adomingo είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

Σχετικά με Adomingo

  • Γενέθλια 07/02/1991

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Adomingo Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Dedicated Σπάνιος
  • Reacting Well Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

6

Φήμη

  1. Όχι δεν έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχουν πάντως επιλογές και εντός EU αν θες να αποφύγεις το τελωνείο. Μερικά e-shops που μου έρχονται στο μυαλό: https://www.astroshop.eu/ https://www.teleskop-express.de/shop/index.php/language/en https://teleskopy.pl/ και φυσικά το ελληνικό https://www.planitario.gr/
  2. Αν το dob σου προσφέρει ευκολία για παρατήρηση νομίζω οτι αξίζει πρώτα προσπαθήσεις να λύσεις αυτό το κομμάτι πριν κάνεις αλλαγή στο setup σου. Για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και έγινε μια ομιλία για χάρτες στην πανελλήνια (και αναφέρθηκε το θέμα της πρεσβυωπίας) συγκράτησα τα εξής: Σκανάρισμα χαρτών και εκτύπωση/πλαστικοποίηση σε μεγαλύτερο μέγεθος. Χρήση πολυεστιακων γυαλιών Δεν ξερω κατα πόσο μπορούν να βοηθήσουν, αλλά το ελπίζω. 🙂
  3. Άγγελε σε ευχαριστώ πολύ! το έχω από εχτές στα χέρια μου. 🥳
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν έχει κανείς υπόψιν κάποιο ευρωπαϊκό store που το έχει ας το αναφέρει. Ίσως με κάποιο fast shipping να προλάβω την ΠΕΕΑ. (Δύσκολο το ξέρω 🥲) Έχει και αυτό το πλανητάριο (όχι άμεσα διαθέσιμο) αλλά απ’οτι καταλαβαίνω θα χρειαστώ και την φλάντζα προσαρμογής που αναφέρει. Δεδομένου οτι το κόστος με Τα μεταφορικά θα είναι αντίστοιχο να προτιμήσω το geoptic η το AMD;
  5. Καλησπέρα σας, Ανακάλυψα προς έκπληξη μου (δυστυχώς ελάχιστες μέρες πριν την πανελλήνια) ότι το dovetail του σωλήνα του c9.25 είναι πολύ μεγαλύτερο από την υποδοχή που έχει η AZEQ5. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι πρέπει να προμηθευτώ; Ψάχνω για άλλο dovetail ή για άλλο saddle; ευχαριστώ πολύ!
  6. Adomingo

    SkySafari 7 Pro

    FYI είναι πάλι σε προφορά το 7 pro. Αυτή τη φορά το πήρα μιας και γύρισα τελικά σε iOS. 😁 Με μια πρώτη μάτια, αν και δεν είχα το 6 pro το UI είναι βελτιωμένο και γενικά είναι πιο καθαρό. Επίσης οι λειτουργίες λίστας που σου δίνει πιστεύω θα αξιοποιηθούν αρκετά. Εκτός από το ότι φτιάχνεις εύκολα λίστες σου εμφανίζει τους αντίστοιχους στόχους που έχεις αποθηκεύσει στον ουρανό.
  7. Γεια σου Σπύρο, Καλωσόρισες στο φόρουμ! Σου έχουν γράψει αρκετά παραπάνω συνεπώς επιλέγω να σχολιάσω κάτι που έγραψες που ελπίζω να συμπληρώσει τις γνώσεις σου γύρω από το χόμπι και να σε βοηθήσει. Αυτό που προτείνω πάντα σε κάθε νέο μέλος που ψάχνει για τηλεσκόπιο είναι να διαβάσει την παρακάτω λίστα. Με μια γρήγορη ματιά δεν είδα να στην έχει postάρει κάποιος. 10 Βήματα για Επιτυχημένη Αστροπαρατήρηση Ειδικα αφού διαβάζεις, ξεκίνα με 1-2 βιβλία. Θα σου λύσουν αρκετές απορίες (τωρινές ή και μελλοντικές) ενώ ταυτόχρονα θα σε βοηθήσουν να αγοράσεις κάτι που σου ταιριάζει τώρα. Επιστρέφοντας λοιπόν σε αυτό που έκανα quote, δεν υπάρχει ένα τέλειο τηλεσκόπιο που να τα κάνει όλα. Οι παράγοντες είναι τόσοι πολλοί που καλώς ή κακώς και οι απαιτήσεις σου θα αλλάζουν ενώ θα παίξουν ρόλο και πρακτικοί παράγοντες που μπορεί να μην υπολογίσεις (χρόνος στησίματος, βάρος εξοπλισμού κλπ.). Συνεπώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να σου προτείνουν 10 άνθρωποι που δεν σε ξέρουν κάτι ειδικά για σένα και να πετύχουν όλες τις παραμέτρους (παραμέτρους που δεν γνωρίζεις καν ακόμη). Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι όμως ότι το χόμπι είναι ανεξάντλητο. Πάντα θα έχεις πράγματα να δεις, πάντα θα έχεις πράγματα να μάθεις...και να αγοράσεις.
  8. Adomingo

    Skymax Mak 150 pro

    Καλησπέρα σας! Έχει ανταλλαχθεί.
  9. @qforce απο περιέργεια, μιας και νόμιζα οτι θες αναγκαστικά asiair για κάτι τέτοιο, τι tablet έχεις για αυτή τη χρήση;
  10. Adomingo

    Αγορα τηλεσκοπιου για αρχαριο

    Καλωσόρισες Mιας και είσαι στο ξεκίνημα σου, θα σου πρότεινα να δεις αυτόν εδώ τον πολύ κατατοπιστικό οδηγό: Για μένα, επειδή το χόμπι είναι αχανές, και θα συναντήσεις διάφορα γνωστικά εμπόδια ξεκίνα από ένα βιβλίο και τον σκοτεινό ουρανό. Όσον αφορά το πρώτο τηλεσκόπιο, θα συμφωνήσω πως το 8άρι είναι σούπερ για ξεκίνημα, αλλά μην βιαστείς να το πάρεις.
  11. Σωστό.👌 Θα το κάνω edit και θα το προσθέσω κι εγώ.
  12. @johnpap μήπως αντι για για τον Αντάρη βλέπεις το M4 που είναι δίπλα του; Δεν ξέρω τι μεγένθυση έχεις, παρακάτω μπορείς να δεις με προσοφθάλμια 25mm και 10mm πως φαίνεται μέσα απο το τηλεσκοπιο σου στο συγκεκριμένο σημείο (ο Αντάρης είναι αριστερά). Τέλος, να αναφέρω ότι δεν θα δεις ποτέ μέσα απο το τηλεσκόπιο κάποιο αστέρι (πέρα απο τον ήλιο προσοχή: μόνο με ειδικό φίλτρο) σαν δίσκο, παρα μόνο σημειακά. (Το αναφέρω μήπως υπήρχε κάποια παρανόηση πάνω σε αυτό.)
  13. Καλησπέρα, θα σου πρότεινα να μας γράψεις τι budget έχεις και τι έχεις σκοπό να παρατηρείς ώστε να σου προτείνουμε ανάλογα.
  14. Προς το παρόν για το alt-az με νοιάζει. Αυτό με βολεύει πολύ για να μην παίρνω άλλα. 😛 Αλλά δεν θέλω να τη ζορίσω κιόλας-γι'αυτό και δεν δοκίμασα καν να βάλω το σωλήνα πάνω ακόμη. Υπάρχει η προέκταση, ναι.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης