GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 To βρήκα προσφορά 480εΑξίζει τα χρήματα του σε σχέση με το 6ιντζο της Celestron; Σκευτόμουν να πάρω το 6ιντζο της celestron 320 απο αμερική(+μεταφορικα κλπ) αλλά αυτο πανω κάτω θα στοιχίσει το ίδιο
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 To βρήκα προσφορά 480εΑξίζει τα χρήματα του σε σχέση με το 6ιντζο της Celestron; Σκευτόμουν να πάρω το 6ιντζο της celestron 320 απο αμερική(+μεταφορικα κλπ) αλλά αυτο πανω κάτω θα στοιχίσει το ίδιο Το 6" της Celestron το έχω και είναι ένα αξιαγάπητο τηλεσκόπιο γενικής χρήσης. Τι SW δεν το έχω (έχω ένα μικρότερο Mak, C4) αλλά μπορώ να σε ενημερώσω για μερικά ευρέως γνωστά πράγματα. Σε σχέση με το C6, το SW6 χαρακτηρίζεται από: Πλεονεκτήματα Μικρότερη κεντρική παρεμπόδιση (μεγαλύτερη αντίθεση για τους πλανήτες και σφικτούς διπλούς αστέρες)Δεν χρειάζεται ευθυγράμμιση δευτερεύοντοςΜεγαλύτερες μεγεθύνσεις με τον ίδιο φακό (για πλανήτες)Ο μηνίσκος Maksutov είναι ανθεκτικότερος της πλάκας Shmidt Μειονεκτήματα Μεγαλύτεροι χρόνοι ψύξηςΜικρότερα πεδίαΝομίζω πως έχει μικρότερο baffle tube και άρα βινιετάρει περισσότερο με φακούς >30mmΔυσκολότερο να επιτύχεις μικρή κόρη εξόδου για Deep Sky (ιδανικός φακός ο 24mm SWA) Κατά τ' άλλα είναι παραπλήσια. Για Deep Sky θα πρότεινα και με τα 2 να χρησιμοποιήσεις μειωτή 0.63 ώστε να έχεις κόρη εξόδου >4mm με φακό >30mm για το Mak και με φακό >25mm για το SCT. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 To ένα είναι Maksutov Cas. και το άλλο Schimdt Cas. Τι θα κάνεις με το τηλεσκόπιο;Παρατήηρηση και κυρίως ποιοι στόχοι σε ενδιαφέρουν; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 To ένα είναι Maksutov Cas. και το άλλο Schimdt Cas. Τι θα κάνεις με το τηλεσκόπιο;Παρατήηρηση και κυρίως ποιοι στόχοι σε ενδιαφέρουν;κυρίως πλανητική αλλα θα δοκιμάσω και για πιο deep sky
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 To βρήκα προσφορά 480εΑξίζει τα χρήματα του σε σχέση με το 6ιντζο της Celestron; Σκευτόμουν να πάρω το 6ιντζο της celestron 320 απο αμερική(+μεταφορικα κλπ) αλλά αυτο πανω κάτω θα στοιχίσει το ίδιο Το 6" της Celestron το έχω και είναι ένα αξιαγάπητο τηλεσκόπιο γενικής χρήσης. Τι SW δεν το έχω (έχω ένα μικρότερο Mak, C4) αλλά μπορώ να σε ενημερώσω για μερικά ευρέως γνωστά πράγματα. Σε σχέση με το C6, το SW6 χαρακτηρίζεται από: Πλεονεκτήματα Μικρότερη κεντρική παρεμπόδιση (μεγαλύτερη αντίθεση για τους πλανήτες και σφικτούς διπλούς αστέρες)Δεν χρειάζεται ευθυγράμμιση δευτερεύοντοςΜεγαλύτερες μεγεθύνσεις με τον ίδιο φακό (για πλανήτες)Ο μηνίσκος Maksutov είναι ανθεκτικότερος της πλάκας Shmidt Μειονεκτήματα Μεγαλύτεροι χρόνοι ψύξηςΜικρότερα πεδίαΝομίζω πως έχει μικρότερο baffle tube και άρα βινιετάρει περισσότερο με φακούς >30mmΔυσκολότερο να επιτύχεις μικρή κόρη εξόδου για Deep Sky (ιδανικός φακός ο 24mm SWA) Κατά τ' άλλα είναι παραπλήσια. Για Deep Sky θα πρότεινα και με τα 2 να χρησιμοποιήσεις μειωτή 0.63 ώστε να έχεις κόρη εξόδου >4mm με φακό >30mm για το Mak και με φακό >25mm για το SCT. τι προσοφθάλμια έχεις με το 6" της celestron?Σκευτόμουν να πάρω έναν zoom, αλλά δεν ξέρω ποιόν
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Έχω αρκετά αλλά χρησιμοποιώ τον Hyperion Zoom κατά την ευθυγράμμιση και μετά τον Nagler 22 T4 και τον Nagler 12 T4. Με το GOTO δεν χρειάζομαι ερευνητικούς φακούς, αλλά όταν κάτι δεν χωρά στο πεδίο χρησιμοποιώ τον Hyperion Aspheric 31 και για μεγάλη μεγέθυνση στους πλανήτες τον Radian 8mm. Σπανίως σηκώνει μεγαλύτερη μεγέθυνση. Ίσως τώρα παρεμβάλλω τον Delos 10 αλλά δεν έχω κάνει παρατήρηση με αυτόν και το C6 ακόμη. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Έχω αρκετά αλλά χρησιμοποιώ τον Hyperion Zoom κατά την ευθυγράμμιση και μετά τον Nagler 22 T4 και τον Nagler 12 T4. Με το GOTO δεν χρειάζομαι ερευνητικούς φακούς, αλλά όταν κάτι δεν χωρά στο πεδίο χρησιμοποιώ τον Hyperion Aspheric 31 και για μεγάλη μεγέθυνση στους πλανήτες τον Radian 8mm. Σπανίως σηκώνει μεγαλύτερη μεγέθυνση. Ίσως τώρα παρεμβάλλω τον Delos 10 αλλά δεν έχω κάνει παρατήρηση με αυτόν και το C6 ακόμη.αρα ο hyperion zoom(για αρχή) θα ηταν η πιο οικονομικη λύση;ή δεν χρειάζεται ενας τοσο ακριβος ζουm;
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Εγώ προσωπικά για κύριο λόγο τους πλανήτες θα έπαιρνα το mak. Βέβαια αυτό είναι πάντα και θέμα γούστου. Και τα 2 τηλεσκόπια μπορείς να τα ευθυγραμμίσεις αλλά αν το κάνεις μια φορά ή επόμενη θα είναι μετά από πολύυυυυ καιρό.Κρατάνε καλά την ευθυγράμμιση τους. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Αν πάρεις έναν κύριο φακό zoom καλό είναι να πρόκειται για τον Hyperion. Barlow δεν θα χρειαστείς, ίσως χρειαστείς έναν φακό χαμηλής μεγέθυνσης. Εφόσον διαθέτει 2" διαγώνιο ένας Skywatcher Panaview 38mm με το Mak θα είναι μια χαρά, αλλιώς ένας Hyperion 24. Χρειάζεται επειδή ο zoom στα 24mm έχει πολύ στενό πεδίο (και οι άλλοι zoom ακόμη στενότερο). Αν το χρησιμοποιείς μόνο για πλανήτες μπορεί να μη χρειαστείς άλλο φακό εκτός του zoom. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο το εχω στην κατοχη μου εδω και λιγο καιρο και μονο καλα πραγματα εχω να πω. Για πλανητικη ειναι οτι πρεπει και μαλιστα μπορω να σου πω πως ειναι ο τομεας που διαπρεπει. Να ξερεις επισης πως ο 6,3 flattener reducer της celestron δουλευει μια χαρα στο συγκεκριμενο τηλεσκοπιο και πως θα σου δωσει μικροτερη εστιακη (περιππου στα 1100mm ) αλλα και μεγαλυτερο πεδιο , και ετσι μπορεις ετσι να δεις και πιο εκτεταμμενα πραγματα στον ουρανο μιας και οι ιντσες του ειναι αρκετες πχ για ολα τα μεσιε αντικειμενα . Επισης λογω του οτι ειναι f12 εχει σαν αποτελεσμα να μην χρειαζεσαι πανακριβα προσοφθαλμια που δειχνουν την ανωτεροτητα των οπτικων τους στα γρηγορα τηελσκοπια . Και τελος εχω να σου πω πως σου δινει εικονα ξυραφι (sharp) και τιποτα δεν το ξεπερνα εκτος απο ενα διοπτρικο αναλογης διαμετρου πολαπλασιου ομως κοστους . Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο το εχω στην κατοχη μου εδω και λιγο καιρο και μονο καλα πραγματα εχω να πω. Για πλανητικη ειναι οτι πρεπει και μαλιστα μπορω να σου πω πως ειναι ο τομεας που διαπρεπει. Να ξερεις επισης πως ο 6,3 flattener reducer της celestron δουλευει μια χαρα στο συγκεκριμενο τηλεσκοπιο και πως θα σου δωσει μικροτερη εστιακη (περιππου στα 1100mm ) αλλα και μεγαλυτερο πεδιο , και ετσι μπορεις ετσι να δεις και πιο εκτεταμμενα πραγματα στον ουρανο μιας και οι ιντσες του ειναι αρκετες πχ για ολα τα μεσιε αντικειμενα . Επισης λογω του οτι ειναι f12 εχει σαν αποτελεσμα να μην χρειαζεσαι πανακριβα προσοφθαλμια που δειχνουν την ανωτεροτητα των οπτικων τους στα γρηγορα τηελσκοπια . Και τελος εχω να σου πω πως σου δινει εικονα ξυραφι (sharp) και τιποτα δεν το ξεπερνα εκτος απο ενα διοπτρικο αναλογης διαμετρου πολαπλασιου ομως κοστους .τι προσοφθάλμια έχεις με το μακ?
50mm Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 hyperion 36 , hyperion 21, pentax xw 14 και ολη την σειρα των ορθοσκοπικων της baader αλλα οπως σου γραφει και ο Κωστας παρε ενα καλο ζοομ για αρχη και ενα "μεγαλης" εστιακης προσοφθαλμιο και εισαι καλυμμενος . Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Πάνω κάτω ξεκαθάρισα την εικόνα που είχα για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιοΕυχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις
Δημητρης .Δ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Φίλε μου έχω και εγώ αυτό το τηλεσκοποιο όπως και ο φίλος 50mm και ότι έχει πει είναι αλήθεια.Το κοντράστ του είναι πολύ καλό και τα αστερία τα βλέπεις κουκκίδες(έχει και από το εργοστάσιο τέλεια ευθυγράμμιση).Σου παραθέτω και 3 φωτογραφίες με φθηνό εξοπλισμό για να δεις τι περίπου κάνει. 73 SV1EIHΔεληγεωργόπουλος Δημήτριοςwww.edsro.eusw1eih@yahoo.grGSO 6\" RC-CCD67 FRATIK 16 HRASI 120 mc ccdNIKON D-7000CANON EOS 500D(mod)HEQ5 SKYSCAN PRO GOTO
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Φίλε μου έχω και εγώ αυτό το τηλεσκοποιο όπως και ο φίλος 50mm και ότι έχει πει είναι αλήθεια.Το κοντράστ του είναι πολύ καλό και τα αστερία τα βλέπεις κουκκίδες(έχει και από το εργοστάσιο τέλεια ευθυγράμμιση).Σου παραθέτω και 3 φωτογραφίες με φθηνό εξοπλισμό για να δεις τι περίπου κάνει. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες Όταν λες με φθηνό εξοπλισμό τι ακριβώς εννοείς?Γιατί σκευτόμουν αντί να πάρω Hyperion Zoom να πάρω τον φθηνό της Celestron και ένα-δυό πιο ακριβούς σταθερούς με μεγαλύτερα οπτικά πεδία...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Γιατί κάνεις άνωση; Πουλάς κάτι; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Γιατί κάνεις άνωση; Πουλάς κάτι; εξαφανίστηκε...περιμένω την απάντηση του Δημήτρη
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Γιατί σκευτόμουν αντί να πάρω Hyperion Zoom να πάρω τον φθηνό της Celestron και ένα-δυό πιο ακριβούς σταθερούς με μεγαλύτερα οπτικά πεδία... Νομίζω πως αυτή η προσέγγιση είναι πιο σωστή... Ο ζουμ είναι "ελβετικός σουγιάς" ελβετικός μεν σουγιάς δε... Κάνει για λίγο απ' όλα αλλά για τίποτα δεν είναι ο καλύτερος. Συνεπώς πάρε έναν "κινέζικο σουγιά" (Celestron zoom αν βρεις τον παλιό γιατί τον αλλάζει και ο νέος είναι παρόμοιος με τον Hyperion υποθέτω) και δυο καλά κοφτερά ελβετικά "μαχαίρια" δηλαδή προσοφθάλμιους σταθερής εστιακής απόστασης. Για γρήγορη παρατήρηση, για να πάς κάπου χωρίς να κουβαλάς πολλά κλπ ζουμ για "σοβαρή" παρατήρηση δύσκολων στόχων και πλανητών οι σταθεροί προσοφθάλμιοι. Εγώ αυτή την τακτική ακολουθώ αν και πολλές φορές την βγάζω μόνο με τον ζουμ γιατί απλά με έκανε τεμπέλη Κάποια αντικείμενα που ειναι στο όριο πάντως με κάνουν να ξετεμπελιάζω και βγάζω τους koenig, eudiascopic/ultima και τον Meade UWA 8.8 Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Οι explore scientific 82 αξίζουν?
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Φυσικά και με τηλεσκόπιο με τόσο μακρύ εστιακό λόγο θα αποδίδουν μια χαρά! Όλοι οι προσοφθάλμιοι αποδίδουν μια χαρά με τόσο μακρύ τηλεσκόπιο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Οι ES68, 82 και 100 είναι όλοι εξαιρετικοί φακοί, κατάλληλοι για όλα τα τηλεσκόπια. Οι 2" κοστίζουν βέβαια. Ένα καλό ζευγάρι θα ήταν ο ES68 24mm με τον ES82 11mm. Αν το οικονομικό δεν είναι θέμα, μπορείς να δεις και τους ES68 40mm και ES82 30mm. Για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει, με το Mak προτιμώ φακούς με μεγάλο eye relief, όπως οι Hyperions, οι Nagler T4, οι Delos και οι Radian (ή Pentax και όλοι οι κλώνοι Vixen LVW και ΤΜΒ Planetaries). Τους ES τους προτιμώ σε Νευτώνια. Ίσως έχει να κάνει με το μάτι μου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Έτοιμος να το παραγγείλω και με τα προσοφθάλμια Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα