gregohks Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Δεν έχεις κάνει καλη ευθυγράμμιση φίλε μου.Βέβαια μπορεί και οι καθρέφτες να μην είναι τοποθετημένοι σωστά.Δες αυτόν τον οδηγό. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύhttp://www.astro-baby.com/collimation/astro%20babys%20collimation%20guide.htm
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Καλησπέρα. Συνεχίζω να έχω προβληματα...εκανα την ευθυγραμμιση με το καπακι του φιλμ. Δειτε και τις φωτο, νομιζω ειναι αρκετα καλο...παρ ολα αυτα, η εικονα καθαρισε μονο οταν εκανα τερμα πισω το focus και εβγαλα το eyepiece απο τον focuser και κρατησα τον φακο ακομα πιο πισω! Τι σημαινει αυτο? Πρεπει να μετακινησω καποιον απο τους 2 καθρεφτες μπροστα 'η πισω? Η ευθυγράμμισή σου δεν είναι καλή αλλά πέρα από αυτό, πράγματι εκεί εστιάζουν οι προσοφθάλμιοι. Μαζι με το τηλεσκόπιο πρέπει να παρέλαβες και μια επέκταση 35μμ που πρέπει να μπει στον εστιαστή προκειμένου να εστιάσεις με προσοφθάλμιο.Αν μπορείς ανέβασε και κάποια φωτό του ίδιου του τηλεσκοπίου να δούμε περί τίνος πρόκειται, γιατί είναι λίγο περίεργο που σου έστειλαν το πρωτεύον ΚΑΙ το δευτερεύον στο χέρι...
vtec7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Ok αλλα αυτο δικαιολογει οτι εστιαζει οταν τραβαω τοσο μακρια το προσοφθαλμιο??? Ναι μου εχουν στειλει μαζι εναν ανταπτορα, κυκλικο, αλλα μεχρι στιγμης δεν εχω καταλαβει που και πως μπαινει...φωτογραφιες σε λιγο
vtec7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Οι φωτο: Πρωτευον Προεκταση, δεν ξερω που παει!
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Όλα καλά με τις φωτό! Για μια στιγμη που πέρασε από το μυαλό μήπως ήταν κάποιο παλαιότερο μοντέλο (παλαιότερα έστελναν όλα τα οπτικά χωριστά). Δοκίμασε μήπως τυχόν ξεβιδώνει το κομμάτι που έχω σημειώσει στη φωτό και μπαίνει ανάμεσα η επέκταση που έχεις.
vtec7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Αυτό ήταν! Και εστιασε αμέσως! Θα προσπαθησω τωρα για καλύτερη ευθυγράμμιση! Ευχαριστώ!
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2012 Μια χαρά! Σε κάθε περίπτωση πρώτα σιγούρεψε ότι τα σκέλη της αράχνης έχουν ακριβως την ίδια απόσταση και κέντραρε σωστά το δευτερεύον πριν ασχοληθείς με την κλίση του πρωτεύοντος. Η χρήση ενός cheshire ή ενός καπακιού από φιλμ είναι απαραίτητη (αν δεν ξέρεις σε τι αναφέρομαι δοκίμασε μια αναζήτηση στο φορουμ με τη λέξη "φιλμοκαπάκι").Καλή επιτυχία!
vtec7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2012 Καλημερα! Λογω φορτου εργασιας δεν μπορεσα να σας κανω ενα update! Αγορασα τελικα ενα Cheshire και μετα απο αρκετες προσπαθειες, καταφερα να κανω μια ευθυγραμμιση σχετικα καλη! Ο λογος που λεω σχετικα καλη είναι οτι το Σαββατο το βραδυ που βγηκα για δοκιμη, ολα φαινονταν πεντακαθαρα! Φεγγαρι, αστερια, με ολους τους συνδιασμους φακων (10, 25, 32) και μαζι με το barlow, δεν παρατηρησα καμια αλλιωση (εννοειται οτι θα ξανακανω την ευθυγραμμιση). Τωρα βεβαια εχω μερικες αποριες: -Γιατι χρειαζεται η επεκταση που μου εστειλαν ξεχωριστα, ωστε να κανει εστιαση? Βλεπω οτι ο φακος παει πολυ εξω ωστε να βλεπω καθαρα -Τι χρειαζεται να προσεχω στη μεταφορα? Ποσο ευαισθητο ειναι? Ρωταω γιατι εχω σκοπο να παω σχετικα μακρια εκδρομη, η οποια μπορει να εχει και εκτος δρομου διαδρομη (διαθετω το αναλογο οχημα για εκτος δρομου). Προς το παρον το βαζω στο πισω καθησμα, με τις ζωνες ασφαλειας και τα 2 αφρολεξ στις ακρες (οπως ηταν μεσα στην κουτα). Ετσι μενει σταθερο, δεν κουνιεται καθολου. -Κατι αλλο που ενδεχομενως να χρειαστω και δεν το εχω σκεφτει καθ οτι αρχαριος? Ευχαριστω!
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2012 Γιατι χρειαζεται η επεκταση που μου εστειλαν ξεχωριστα, ωστε να κανει εστιαση? Βλεπω οτι ο φακος παει πολυ εξω ωστε να βλεπω καθαρα Αυτό όχι μόνο είναι φυσιολογικό αλλά είναι και επιθυμητό. Το τηλεσκόπιο σχεδιάστηκε ώστε το σημείο εστίασης του τηλεσκοπίου σου (δηλαδή το σημείο που απέχει από το κέντρο του κατόπτρου απόσταση ίση με την εστιακή του απόσταση) να βρίσκεται αρκετά μακριά από τον εστιαστή σου. Αυτό σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς προσοφθάλμιους φακούς με την επέκταση και χωρίς αυτή φωτογραφικές μηχανές ή αξεσούαρ όπως διοφθάλμια τα οποία πρέπει να μπουν πιο μέσα στον εστιαστή για να εστιάζουν. Αν εστίαζε με τους προσοφθάλμιους χωρίς την επέκταση, τότε δε θα εστίαζε καθόλου με τα δύσκολα αξεσουάρ που πρέπει να μπουν πιο βαθιά στον εστιαστή διότι, για παράδειγμα, η φωτογραφική μηχανή πρέπει να μπει τόσο μέσα ώστε ο αισθητήρας να είναι στο σημείο εστίασης. Τι χρειαζεται να προσεχω στη μεταφορα? Ποσο ευαισθητο ειναι? Στοιχειώδης προσοχή και φροντίδα, όχι τίποτα ιδιαίτερο. Δεν παθαίνει κάτι από το κούνημα κατά τη μεταφορά, δώσε μόνο προσοχή να είναι καλά στερεωμένο σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος. Φυσικά, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί ευθυγράμμιση μετά από κάθε ταξίδι αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, όσοι έχουμε νευτώνεια ελέγχουμε την ευθυγράμμιση πάντα, είτε το πήγαμε από το διαμέρισμα στην ταράτσα είτε το πήγαμε στην άλλη άκρη της χώρας. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
vtec7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2012 Ευχαριστω! Τωρα το μονο που μενει ειναι να τελειωποιησω την ευθυγραμμιση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα