titi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2012 ψαχνω γωνιακο ερευνητή right angle correct image.κατα προτιμηση της Stellarvue. βαση στηριξης δεν με ενδιαφερει γιατι σκεφτομαι την λυση που μου ειχε προτεινει καποτε ο Τάσος με την original του τηλεσκοπιου. " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
titi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2012 κανεις με ερευνητη? " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2012 Πάντως titi αν δεν βρεις κάποιον να σου πουλήσει έναν Stellarvue F50Μ, μπορείς να πάρεις και τους παρακάτω RACI ερευνητές από το εμπόριο. Η διαφορά τους με τον Stellarvue είναι κυρίως ότι δεν μπορείς να αλλάζεις προσοφθάλμια 1.25", ώστε να χρησιμοποιηθούν και ως μονοκυάλια, καθώς και στο ότι ο Stellarvue υπερέχει σαφώς στα οπτικά. Όμως είναι πολύ καλοί και αυτοί, θα την κάνουν επάξια την δουλειά και αν δεν μπορέσεις να πάρεις τον Stellarvue, θα σου τους πρότεινα ανεπιφύλακτα! Άλλο πλεονέκτημά τους είναι ότι το σταυρόνημά τους είναι παχύ και φαίνεται εύκολα και στο σκοτάδι. Του Stellarvue επειδή είναι φωτιζόμενο κόκκινο είναι πολύ λεπτό και αν δεν το φωτίσεις, δεν θα το βλέπεις στο σκοτάδι! Το εξαρτηματάκι (illuminator) που το φωτίζει, πουλιέται ξεχωριστά και κοστίζει γύρω στα 19 δολλάρια.Εμένα δεν με απασχολεί και τόσο το σταυρόνημα και σχεδόν δεν το χρησιμοποιώ αλλά αν το έχεις συνηθίσει, είναι θέμα. Επίσης μην ξεχνάς ότι παίρνοντας έναν από αυτούς, θα γλυτώσεις και το μαστοριλίκι, δηλαδή να προσαρμόσεις με την σιδερόβουρτσα την SW βάση του ερευνητή ώστε να χωράει ο Stellarvue. Αυτοί έρχονται με την σωστή και εύκολη βάση έτοιμη. Δεν θα χάσεις με τον Stellarvue, αυτό είναι σίγουρο, σκέψου και αυτή την πιθανότητα όμως... http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p297_TS-8x50-Finder---with-Bracket---black-colour---90--angled.html http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=168-13763 και από Ελλάδαhttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1402 «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
titi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2012 Τάσο σε ευχαριστώ πολύ. θα το σκεφτώ καλά και θα αποφασίσω..να΄σαι καλά που μου το πρότεινες γιατί δεν ήξερα για τους RACI. " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
titi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2012 up " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
titi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 βρηκα μεταχειρισμενο τονhttp://www.astronomics.com/main/product.asp/catalog_name/astronomics/category_name/5QKXWMM37DFH9HWGT0JW88RNN2/product_id/750EWH ειναι ο Antares 7.5 x 50mm white right angle correct image finder , και ειναι σε καλη τιμή. αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης:με τι βαση θα τον προσαρμοσω στο dob?αυτη του ερευνητη με ο φαρδυ δαχτυλιδι κανει?το εχει δοκιμασει κανεις?επισης φαινεται να μπορεις να αλλαξεις προσοφθαλμια ετσι δεν ειναι?[/url] " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 Titi σαν κλώνος του Stellarvue μου φαίνεται...οπότε μάλλον ισχύει ότι έχουμε πει για την εφαρμογή του στην εργοστασιακή SW στήριξη. Δεν θα τον χωράει αν δεν λιμάρεις το εσωτερικό...εκτός αν διαφοροποιείται από τον Stellarvue, τι να πω, δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος για τον Antares. Αν είναι όντως κλώνος του Stellarvue δεν θα χωράει στην SW βάση χωρίς την μετατροπή. Ναι, αλλάζει προσοφθάλμια 1.25". Νομίζω πως ο Ανδρέας mr. Astrovox έχει έναν τέτοιο...θα σου πει αν τον δει τι γίνεται με αυτόν. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 Εγώ έχω απαντήσει στην αγγελία της Αφροδίτης και προσφέρω ακριβώς αυτόν τον ερευνητή Δεν ξέρω αν χωράει στη βάση της SW διότι είχα εξαρχής αγοράσει άλλες βάσεις, μεταξύ άλλων τη βάση της Stellarvue (η "αγαπημένη" σου, Τάσο) καθώς και μία που μοιάζει με της SW σχεδιαστικά αλλά είναι πιο φαρδιά. Θεωρώ πολύ πιθανό να ισχύουν αυτά που λέει ο Τάσος πάντως. (Βέβαια, δεν πρόκειται για κλώνο του Stellarvue, είναι διαφορετικοί ερευνητές). Αύριο πιθανό να το βγάλω σε αγγελία αν δεν καταλήξουμε.. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 Ανδρέα χαίρομαι που δεν είναι κλώνος του Stellarvue, γιατί έτσι μπορεί ο συγκεκριμένος και να χωράει στην SW βάση.. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 Ο Stellarvue διαθέτει πιο παχύ σωλήνα από τους συνήθεις ερευνητές, ιδίως τους πλαστικούς. Πιθανότατα θα χωρέσει.Εγώ έχω βολευτεί με τους Celestron Quick Release πάντως. Χαμηλού προφίλ και αρκετά σταθεροί. Το πρόβλημα είναι πως η μία βίδα (η κόντρα με το ελατήριο) ρυθμίζεται δύσκολα, με Allen. Δεν θυμάμαι ποιούς φακούς έχεις titi, αλλά με έναν 24mm SWA καλής ποιότητας λαμβάνεις υπέροχες εικόνες του ουρανού (αν υποθέσουμε πως έχει παραπλήσια ποιότητα με τους SV) με κόρη εξόδου 6mm, 8 μοίρες πεδίο και περίπου 8x μεγέθυνση. "Το μάτι είναι το καλύτερο σταυρόνημα" λέει ένας φίλος αστροφωτογράφος και δεν πειράζει και πολύ το να μην έχει σταυρόνημα ο φακός (αν το χρειαστείς θα βάλεις τον μητρικό). Αν το θέλεις, βάζεις και έναν φακό 8mm για 25x, έχοντας 2-3 μοίρες πεδίο και πάλι.Ακόμη, δεν μπερδεύεσαι με τους χάρτες και τον Telrad- Rigel. Όλα θα έχουν την ίδια φορά, εκτός από το ίδιο το τηλεσκόπιο.Και το κυριότερο, δεν θα πάθεις αυχενικό σύνδρομο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
titi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2012 τελικά το αποφάσισα και τον "χτύπησα" τον ερευνητή... λυπαμαι πολυ, αλλα οι υπολοιποι ενδιαφερόμενοι, απλά... χάσατε το μόνο που μένει είναι αν δεν χωράει στην SW βάση να βρω μια μεταχειρισμένη και να της κάνω "δίαιτα"... " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
titi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 πριν απο λιγες ημερες παρελαβα τον ερευνητη απο τον Ανδρεα δυστυχως δεν χωραει στην βαση του μανισιου για 1-2 χιλιοστα οπως το βλεπω σκεφτομαι να την "φαω" λιγο στην ακρη, ουτως η αλλως μετα φαρδαινει και δεν υπαρχει προβλημα.εκτως και αν βρω μεταχειρισμενη που δεν το βλεπω δηλαδη, γιατι ειχα ψαξει και παλιοτερα και... τιποτα. " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα