Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αναρωτιέμαι αν χρησιμοποιεί κανείς το gimp για επεξεργασία αστρονομικών φωτογραφιών. Και γιατί όχι; είναι δωρεάν, έχει αστρονομικά πρόσθετα (plug ins) και έχει εκδόσεις για όλες τις πλατφόρμες. Έχει κανείς σχετική εμπειρία; Βαρέθηκα να ακούω για photoshop tutorials και για photoshop εν γένει που κοστίζει χιλιάρικα (λέμε τώρα :mrgreen: )
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με το Gimp. Μόλις το κατέβασα και φαίνεται ιδιαίτερα απλό για κάποιον που γνωρίζει τα βασικά στην επεξεργασία εικόνας. Εξάλλου αυτά που χρειαζόμαστε φαίνονται σχεδόν ίδια με το photoshop.

Μειονέκτημα: Νομίζω πως είναι πιο αργό από το Photoshop

Δημοσιεύτηκε

Φιλιππε παντα ηταν ποιο αργο,αλλα ειναι δωρεαν.

Εξαλου ολα εχουν τα συν και τα πλην το θεμα ειναι τι μας φοριεται καλυτερα για να το απολαυσουμε.

Αντικειμενικα το Photoshop υπερτερει σε πολλα,αν και δεν το δουλευω.

Δημοσιεύτηκε
Γιώργο, δεν μπορώ να σου πω αν υστερεί σε κάτι γιατί δεν γνωρίζω το Gimp και με το Photoshop έχω μικρή σχετικά εμπειρία... πάντως το πλεονέκτημα του Gimp πως είναι δωρεάν πιστεύω πως αναιρεί κάθε μειονέκτημα που μπορεί να έχει. Καλώς ή κακώς δεν είμαστε όλοι ούτε επαγγελματίες για να επενδύουμε μεγάλα ποσά σε softwares ούτε έχουμε τρελά λεφτά για να ξοδεύουμε σε κάτι που υπάρχει εναλλακτική λύση. Και μόνο που υπάρχουν τέτοια softwares πλήρως δωρεάν είναι μεγάλου ατού για όλους μας. Κρίμα που αργούμε να τα ανακαλύψουμε.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης