marsias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Φιλοι μου για σας. Μπορει καποιος να μου πει γιατι χωρις το 45 πρισμα βλεπω μονο θολα ? Παραθετω δυο εικονες του setup.1. Με το πρισμα που δουλευει κανονικα2. Βλεπω Θολα. Δυο ερωτησεις ακομα .Στην δευτερη εικονα βλεπω μετα το προσοθαλμιο κατι πασα , ειναι ο Τ αδαπτορας για φωτογραφικη μηχανη ?(Ισως παρω καμμια μεταχειρισμενη Canon ωστε να την εφαρμοσω εκει.) Εαν αγορασω ενα 2" φιτρο που ακριβως μπαινει ? Ευχαριστω Θολα. Δουλευει κανονικα SKYWATCHER 102/500 AZ3, 45° Amici-Prisma , SUPER 20mm,SUPER 10mm, Seben zoom Possl(8-24mm), Digital camera Adaptor, Digital Camera Canon IXUS 75.
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Θέλει να βγει πιο έξω ο εστιαστής για να εστιάσει. Μάλλον χρειάζεσαι μια προέκταση. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Ναι, χρειάζεται μια προέκταση 1.25" ή σε σπείρωμα Μ42. Αλλά γιατί να δεις έτσι;το σπείρωμα που βλέπεις είναι το Μ42 και προσαρμόζεται εκεί το Τ ring της μηχανής, ή άλλα αξεσουάρ.Αν ξεβιδώσεις τον δακτύλιο το εστιαστή (τον μεγάλο) θα δεις αν υπάρχει σπείρωμα για φίλτρα 2". Αλλιώς θα υπάρχει σε διαγώνιο 2" αν τον αγοράσεις, καθώς και στην κάννη των φακών 2". Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Bi2L Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Με την Διαγώνιο η εστία σου πέφτει ακριβός πάνω στον φακό (π.χ στα *600μμ απ'τα πρίσμα) ενω χωρίς την διαγώνιο εστία δεν πέφτει στον φακό αλλά πιο εξω (π.χ ο φακός βρίσκετε στα 590μμ ενω η αστία στα 600μμ) οπότε χρειάζεσαι μια προέκταση για να εστιάσεις χωρίς διαγώνιο. Δεν ξέρω πιο τηλεσκόπιο έχεις αλλά η Διαγώνιος σου είναι 1,25" και δεν μπορει να πάρει 2" φίλτρο ούτε φυσικά το προσοφθάλμιο που έχεις στην φωτο. Για να βάλεις 2" φίλτρο θα πρέπει να έχις 2" υποδοχή. Εαν θες να βάλεις 2" φίλτρο στην φωτογραφική σου (αν είναι Dslr) τότε θα πρέπει να πάρεις T-ring για Dslr με Nosepiece 2" ώστε να μπορέσεις να το βιδώσεις επάνω.Υπόψην ότι αν ο εστιαστής σου δεν έχει 2" υποδοχή τότε δεν μπορείς να βάλεις τίποτα 2" πάνω. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Τουτούνης Δημήτρης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Δεν χρειάζεται προέκταση,άσε που δέν βολεύει στην παρατήρηση.Στα προσοφθάλμια θα χρησιμοποιείς το διαγώνιο για να εστιάζουν.Οταν έχεις την μηχανή επάνω θα βγάζεις το διαγώνιο.όσο για τα φίλτρα μπαίνουν στ κάτω μέρος των προσοφθάλμιωνν ή στο διαγώνιο.
Τουτούνης Δημήτρης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 αστής σου δεν έχει 2" υποδοχή τότε δεν μπορείς να βάλεις τίποτα 2" πάνω. Στην φωτογραφία φαίνεται οτι παίρνει 2" προσοφθάλμιο οπότε μπορεί να ακολουθήσει τις οδηγίες σου για τα φίλτρα
filfilip Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Ο συγκεκριμένος εστιαστής είναι σίγουρα 2". Ξεβιδώνοντας την πρώτη βίδα από δεξιά βγαίνει η τάπα-αντάπτορας 1,25" και μπορεί να βάλει 2". Λογικά όμως χρειάζεται και τον αντάπτορα που φέρνει πιο έξω την εστίαση. Αυτός είναι ο αντάπτορας που χρειάζεσαι για να προσαρμόσεις προσοφθάλμιο 2" και να φέρεις προς τα έξω την εστίαση Εδώ φαίνεται ο εστιαστής με την τάπα-αντάπτορα 2" σε 1,25" Εδώ είναι ο εστιαστής με τον αντάπτορα. Στον αντάπτορα πάνω βιδώνει το προσοφθάλμιο 2" Φίλιππος Φιλιππόγλουhttp://www.erasitexniki-astronomia.eu/https://www.facebook.com/groups/333116270119918/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Μοιάζει με των Dobson της Skywatcher. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
filfilip Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Μοιάζει με των Dobson της Skywatcher. Πράγματι... γι αυτό έκανα σύγκριση με το δικό μου που έχει παρόμοιο εστιαστή. Φίλιππος Φιλιππόγλουhttp://www.erasitexniki-astronomia.eu/https://www.facebook.com/groups/333116270119918/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Προτείνω να ξεχάσει την ευθεία παρατήρηση και να πάρει ένα καλό διαγώνιο 2" 90 μοιρών που θα χρησιμεύσει και στο μέλλον. Πωλούνται 2 αυτή την εποχή στις αγγελίες αν δεν κάνω λάθος. Το 45 μοιρών τότε παραμείνει χρήσιμο για την επίγεια παρατήρηση (επειδή δίνει ορθό είδωλο). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
filfilip Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 Η ευθεία παρατήρηση στο διοπτρικό έτσι κι αλλιώς δεν είναι βολική... και να καταφέρει να εστιάσει θα καταντήσει πολύ κουραστικό. Κώνσταντίνε, το 90 μοιρών σίγουρα είναι η καλύτερη λύση!!!! Φίλιππος Φιλιππόγλουhttp://www.erasitexniki-astronomia.eu/https://www.facebook.com/groups/333116270119918/
marsias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2012 Φιλοι μου. Ευχαριστω για τις διευκρινησεις. Σκοπος ειναι να κουμποσω μια φωτογραφικη μηχανη(dslr) κατευθεια στο εστιαστη οχι να κανω παρατηρτηση. Τωρα εχω μια compact digital camera και μια κατασκευη που κραταει την μηχανη μπροστα στο προσοφθαμιο... αλλα με βγηκε ο πατος μεχρι που να βρω το σημειο και τελικα το καταφερα μονο μερικως να φερω την πανσεληνο (χθες) στο κεντρο για φωτογραφια. Σκεφτηκα χωρις την διαγωνιο θανε πιο ευκολα. SKYWATCHER 102/500 AZ3, 45° Amici-Prisma , SUPER 20mm,SUPER 10mm, Seben zoom Possl(8-24mm), Digital camera Adaptor, Digital Camera Canon IXUS 75.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2012 Σκοπος ειναι να κουμποσω μια φωτογραφικη μηχανη(dslr) κατευθεια στο εστιαστη οχι να κανω παρατηρτηση. Άλλο αυτό. Θα πάρεις ένα Τ ring για τη μηχανή σου και θα την προσαρμόσεις χωρίς φακό, διαγώνιο και το σύστημα στήριξης, απ' ευθείας. Δοκίμασε αν εστιάζει έτσι (έχεις live view; ). Βάλε στον τίτλο κάτι σαν "ερώτηση για αστροφωτογράφους" ή στείλε ένα μήνυμα στον Άγγελο Κεχαγιά ή τον Kookoo. Θα σου λύσουν τις απορίες (οι παρατηρητές δεν ξέρουμε από αυτά τα θέματα). ΥΓ: Δεν κατάλαβα ακριβώς. Έχεις DSLR ή θα την πάρεις αργότερα; Αν είσαι με την DSC θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις φακό με μεγάλη κόρη εξόδου (τον 20mm ας πούμε) για να γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
marsias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2012 ΥΓ: Δεν κατάλαβα ακριβώς. Έχεις DSLR ή θα την πάρεις αργότερα; Αν είσαι με την DSC θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις φακό με μεγάλη κόρη εξόδου (τον 20mm ας πούμε) για να γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα. Σκεφτομαι να παρω μια μεταχηρiσμενη DSLR χωρις φακο απο ebay. Canon EOS 300D μας κανει ?? Τωρα εχω μια Compact digital camera (DSC) που δεν βγαινει ο φακος. Οι δοκιμες που εκανα ηταν με μεγαλο φακο (SUPER 20mm) + το 45" πρισμα οπως φαινεται στη 1 φωτογραφια αλλα οπως προειπα με βγηκε ο πατος και χωρις σοβαρο αποτελεσμα(κομμενο φεγγαρι/οχι και τοσο ευκρινεια). ΥΓ. Στην υπογραφη μου κατω εχω γραμμενα τα πραγματα που εχω! SKYWATCHER 102/500 AZ3, 45° Amici-Prisma , SUPER 20mm,SUPER 10mm, Seben zoom Possl(8-24mm), Digital camera Adaptor, Digital Camera Canon IXUS 75.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα