paranoia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2012 Πολυ κρυο αλλα εχουμε πολυ καλο ουρανο! Μολις φτασαμε βεβαια ο σκινακας ηταν μεσα σε ενα συννεφο, ομιχλη παντου. Τωρα σουπερ! Ελπιζω και αυριο να ειμαστε το ιδιο τυχεροι! Καλα να περασετε οσοι πατε παρνωνα! Καθαρους ουρανους ευχομαι! "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
wereniki Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Εν τέλει εταξίδεψε στον Πάρνωνα η ομάδαή ο καιρός σας κράτησε κάτω εις την πεδιάδα; Στήσατε τηλεσκόπια, είδατε γαλαξίες,ψήσατε και στα κάρβουνα τις σταθερές..."αξίες";;; Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Παρασκευή εφτάσαμε με καιρό καλόπαρατήρηση εκάναμε με το 8" dοb τον γνωστό.Όσοι φωτογράφισαν απότομα χαρήκαντα fits τα επέταξαν διότι χάλια όλα ήταν.Το σάββατο ο καιρός εχάλασε αλλά εμάς ......δεν μας χάλασεμανίτες κοτόπουλα λουκάνικα στην σχάρα μασούλισε όοοολη η ομαδάρα . http://pegasusastro.com/
panos - LX12 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Παρασκευή εφτάσαμε με καιρό καλόπαρατήρηση εκάναμε με το 8" dοb τον γνωστό.Όσοι φωτογράφισαν απότομα χαρήκαντα fits τα επέταξαν διότι χάλια όλα ήταν.Το σάββατο ο καιρός εχάλασε αλλά εμάς ......δεν μας χάλασεμανίτες κοτόπουλα λουκάνικα στην σχάρα μασούλισε όοοολη η ομαδάρα . ....και Τα περασαμε όμορφα , όμορφα, όμορφαΤα περάσαμε όμορφα και τούτη τη φορά! Παλιοί και νέοι ήρθανε, ήρθανε, ήρθανεΠαλιοί και νέοι ήρθανε, ώριμοι και μωρά! Μία παρέα γίναμε, γίναμε, γίναμεΜία παρέα γίναμε, δέσαμε μια χαρά! Όλη τη νύχτα πίναμε, πίναμε , πίναμεΌλη τη νύχτα πίναμε, μπουκάλια στη σειρά! ... αντικρίζοντας το σύμπαν , αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου .. και συνάμα , πόσα ακόμα να ψάξεις ...με την αβίαστη μελέτη Του .. χωρίς αγκυλώσεις , ιχνηλατείς στις εσχατιες του πεπερασμένου απείρου Σου ... www.spartastronomy.gr
vtsamis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ Βήμα το βήμα κίνησαγνώριμα μέρη γύρισαπεύκο σε πεύκο μίλησαπού ήξερ' από μωρά. -Πεύκα πώς μεγαλώσατεΈλατα πώς ψηλώσατε!Νερά πώς εθεριώσατετα δέντρα τα χλωρά; -Μην απορείς για χάρη μας,ο Πάρνων το καμάρι μας.Λαμπρύνουμε τα κάλλη μαςγια τ' άστρα τα λαμπρά. Εδώ γενιές εμάθανεάστρα θωρούν και πάθανετο μέσα και το είναι τουςνα φλέγει σαν φωτιά. Τους αστρονόμους νιώσαμε μαζί τους μεγαλώσαμεκαι λίγη απ' την αστρόσκονηθεριεύει τα κλαριά. https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
wereniki Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Σας παραδέχομαι όλους σας με τα γραφούμενά σαςκι ειλικρινά σας χαίρομαι και σας και τα παιδιά σας!Είστε στ΄αλήθεια τυχεροί κι ο Πάρνωνας αντάματέτοιες βραδιές στις μέρες μας είναι μεγάλο πράμα! Υγεία να’ χετε λοιπόν σύμπνοια και ομόνοια,τους ουρανούς να χαίρεστε όσο περνούν τα χρόνια.Μακάρι και το meteo τη χάρη να σας κάνειμόνο δελτία αστροφεγγιάς εις το εξής να βγάνει. Κι αν τύχει και καμιά φορά ο δρόμος μου με φέρει,στην όμορφη περιοχή, στου Πάρνωνα τα μέρη, θα στείλω αίτημα ευθύς για άλλη μια προσθήκηκι ελπίζω στην παρέα σας, να μπει κι η wereniki! .................................................................... Βαγγέλη... Βαγγέλη!!! Βαγγέλη, με συγκίνησες με τη "φωτιά που φλέγει"κι αφού "η αστερόσκονη θεριεύει τα κλαδιά",φαντάζομαι τον Πάρνωνα να λάμπει, να μαγεύεισυντονισμένος τις νυχτιές με κάθε μια καρδιά!!! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Θέλουμε και haiku... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vtsamis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2012 a-ste-ras-o-ro psy-chos-de-dri-my-ny-ktos ta-chy-ka-theu-do https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
wereniki Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2012 (Από τη δουλειά, στο κενό της πρώτης ώρας) Πάρνωνας: έναβουνό λαμπρός γίγανταςστην αστροφεγγιά......... Νύχτα! παρέαμε τα τηλεσκόπιανα ταξιδεύουν..............Τσουχτερό κρύο,κορυφαία παρέαστη θράκα σμίγει. ..................Μυσταγωγίασε ιερό κορυφήςμε σπονδές, χοές....................Ξυπνά ο χρόνοςτο παρελθόν θυμάταιμε τους Λάκωνες......................Σμίγει στο παρόνκαι διάρκεια δίνεισε όνειρα και άστρα..................Μα εσύ τώραΚωνσταντίνε, γιατί δενμπαίνεις στο χορό;..................Φαντάζομαι πως,"πυγολαμπίδες" έχεικαι ο Πάρνωνας! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2012 Σάπφισμα σε αποκωδικοποίηση Γραμμικής Β' και Ελληναπώνιο Haiku. Τέλεια. Με καλύψατε πλήρως.Εγώ έχω πλήρη Παρνάγνοια. Η ποίηση είναι νεκρή όταν δεν είναι βιωματική. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2012 Απο την Πινια αρεντεψα να παω στη Πηλιδίτσατο σκόπιο να βάλω εγω να πιω και μια μπιρίτσακαι μια βροχάλα αγναντεψα ως πέρα την Γαρίτσαμου χαλάσε τον κορφο μου σούρωμα τον εκάνεικαι το δεκαεξαρι μου τούμπουλες μου το κάνειΑρεντεύω λοιπόν και περνάω το Λιστόνκαι με πιάνει κοντά στου Μπιγοτάκαι τση λέω φύγε μιά και μου ρίχνει αστραψιάΙνσόμα χωριστήκαμε και μούπε αριβεντέρλοκι απένα νότε αρίβαρε με βέστα όλο μέρλο.Αλαμπρατσάντε φτάκαμε όξω απ'το Σωκράκιτο Τακοχάσι να'χουμε για κανα πλανητάκιτην Τεμμα την εχάιδεψα στο πέτο την εβάνωκαι την ασκόνω'γω στο τρίποδο την βάνωΑγριεύει αυτή, φαστιντιάδα πολύ,και σαν το αβαταρ πολύ τα πράματα μαζέυωκαι μου δίνει η μπαρόνα μία μπούφακαι το κότολο εγώ το ασκώνω όπου βρωμέσα σ’ όλη αυτή τη μπαρούφαΔεν ήμουνα μπαρόντσολο να δέχομαι κομφρόνταούτε κανένα ρόνκολο για τέτοια μπαραόντα,μα τ’ ατσιντέντε γίνηκε γιατ’ ήμουνα φουριόζος,χωρίς με το ρεντίκολο να είμαι και μορόζος.... Τμήμα απ'τον "Γάμο του Πίπη" σε Αστρονομική εκδοση με Καταιγίδες (σίγουρα δεν ταιριάζουν όλα αλλά βγαίνει κάποιο νόημα)Μπράβο σε όλους που πήγατε πάνω στον Πάρνωνα ακόμα και αν ο καιρός δεν σας έκανε την χάρη!Κατερίνα και Βαγγέλη απλά γράψατε Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
vtsamis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2012 Βασίλη πολύ καλό το επτανησιακό! Βερενίκη υπέροχη, ότι και να πω είναι λίγο! Εννοείται ότι σε περιμένουμε με χαρά στον Πάρνωνα!Όσο για τα haiku, αυτό το ΠΣΚ θα έχω τη χαρά να απολαύσω και πάλι τους Ιάπωνες, στο IMC-2012. Κάθε φορά, στο καθιερωμένο AstroPoetry Show στα συνέδρια της IMO, απαγγέλλουν απανωτά haiku - για μετέωρα και όχι μόνο - και κλέβουν την παράσταση. Είναι σα να παρακολουθείς θεατρικό έργο! Βαγγέλης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2012 Εμείς δυστυχώς ούτε Πάρνωνα πήγαμε ούτε πουθενά αλλού λόγω καιρού. Να δω αν θα επαναληφθεί πάλι η περσινή γκαντεμιά... «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
3c273 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2012 Εκπροσωπήθηκε ο Ωρίωνας. Παραγγείλαμε και στο Βαγγέλη το βιβλίο για τους διάττοντες. money money Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα