astroMAn2001 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2012 Εχω τα κυαλια spezial saturn 20x60 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με αυτα.μονο που εχω παρατηρησει ενα προβλημα.Ενω κοιταω ενα αστερι και φτιαχνω την εστιαση μολις αλλαξω θεση στον ουρανο(παω σε αλλο αστερι για οποιον δν καταλαβε)χαλαει η εστιαση.τι να κανω?
MARINOS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2012 Γειά χαρά,υποψιάζομαι ότι είναι κοινό πρόβλημα με άλλα, ίδιας προέλευσης κυάλια:Το σύστημα που ελέγχει την εστίαση των προσοφθάλμιων "κυλάει" προςτα πίσω, ιδίως με ζεστό καιρό, καθώς μαλακώνει το λιπαντικό.Απόφυγε να ακουμπάς / πιέζεις τους προσοφθάλμιους με τα μάτιαή τις κόγχες όταν παρατηρείς. Χρήστος Μαρινός
nikk2875 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2012 Τα 2 αστέρια είναι σχετικά κοντά? Ή μήπως το ένα είναι χαμηλά και το άλλο ψηλά? Αν κατάλαβα καλά πάντως παρατηρείς χωρίς τρίποδα, οπότε αναρωτιέμαι μήπως δεν είχες 100% εστιάσει την πρώτη φορά. Θα σου πρότεινα ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ την εστίαση με bahtinov. Μπορείς εύκολα να φτιάξεις μία μάσκα, δες το astrojargon.net . Δυστυχώς η εστίαση χωρίς bahtinov και χωρίς τρίποδα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Νίκος Κουρούνης Celestron C8 XLTHelios Apollo 15X70Vixen Ultima 7X50
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2012 Το υλικό του εστιαστή πολλές φορές (σχεδόν πάντα στα φθηνά κιάλια) είναι πλαστικό αμφίβολης ποιότητας και παρουσιάζει ευκαμψία (flexure). Όταν παρατηρείς ψηλότερα η βαρύτητα μετακινεί τους φακούς λίγο προς τα πίσω, όταν ακουμπάς τις κόγχες στα παρεκτάματα τους μετακινείς προς τα εμπρός. Ή και δεν μετακινεί τους φακούς ευθυγραμμισμένα και ο ένας είναι λίγο πιο μπροστά, ώστε να αναγκάζεσαι να ρυθμίζεις συχνά τις διοπτρίες. Μπορείς να μαζέψεις τα παρεκτάματα ώστε να μην ακουμπάς πάνω τους. Θα έχεις ευκολότερη αμαύρωση και δυσκολία να ταιριάξεις τις κόρες εισόδου/ εξόδου (βοηθά να έχεις καλή προσαρμογή στο σκοτάδι) αλλά από την άλλη θα απογειωθεί η διόφθαλμη εμπειρία και η αντίληψη του φαινομενικού πεδίου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα