Jump to content

Φωτογράφηση ηφαιστείων του Άρη από τη γη.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα δημοσίευσα μια φωτό του Άρη με το 5" και στην οποία διακρινόταν το όρος Όλυμπος και τα νέφη πάνω από τα ηφαίστεια στην περιοχή της Θαρσίδος.

Σε δημοσίευση μου στο Cloudy nights και προς μεγάλη μου έκπληξη απάντησε ο βετεράνος παρατηρητής του Άρη και πρώην συντονιστής του ALPO Mars section επί δεκαετίες Jeff Beish.

Είναι γεγονός ότι οι παλαιότεροι παρατηρητές τα έχουν πλέον χαμένα με τις δυνατότητες της ψηφιακής φωτογράφησης, καθώς ακόμη κυριαρχεί η άποψη ότι όρη, ηφαίστεια, κρατήρες κ.λ.π. του Άρη είναι αδύνατο να παρατηρηθούν ή να φωτογραφηθούν από επίγεια τηλεσκόπια. Να όμως που πλέον αυτή η άποψη αρχίζει να αμφισβητείται. Για παράδειγμα, τις τελευταίες μέρες πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφησαν τον Όλυμπο και τη σκιά του (!!!), καθώς και αμυδρότερες λεπτομέρειες στην επιφάνεια του Άρη.

Και το thread: http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/637798/page/0/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλά, τρελλάθηκα με την ανταπόκριση του κου Beish, η οποία μάλιστα επανέφερε το θέμα μετά από μέρες και το έκανε "φλέγον"!

Η Aμερικάνικη APLO είναι φετίχ για μένα και ξέρω πόσο δυσπρόσιτη είναι!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ηλια,

 

Συνεχιζε να βγαζεις τη δουλεια που βγαζεις και τα υπολοιπα θα ερθουν απο μονα τους! Οταν ανοιξουν οι "πορτες", θα τρεχεις και δεν θα μπορεις να προλαβεις.

 

Απλα προχωρα με το εργο σου και αυτο θα μιλαει για εσενα και θα σε αντιπροσωπευει. Τιποτα αλλο χρειαζεται.

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το αστείο είναι ότι μόλις τους τελευταίους μήνες ασχολήθηκα με τον Άρη και πολύ τελευταία άρχισα να μαθαίνω τα χαρακτηριστικά του, κι έχω άπειρο δρόμο μπροστά! Χρειάζεται πολύ μελέτη για να είναι κανείς σε θέση να ανακαλύπτει φαινόμενα στην επιφάνεια του Άρη. (αμμοθύελες, ορεογραφικά νέφη, ομίχλες κ.λ.π.) Οπωσδήποτε χρειάζεται και μεγάλη διάμετρος τηλεσκοπίου.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης