Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μεγάλη και απότομη αύξηση στην φωτεινότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες (σχεδόν 1mag!!!!)

Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να μας αφήσει ο καιρός να πάρουμε λίγο μάτι και κανά φάσμα!

http://www.isoncampaign.org/Present

• Απαντήσεις 245
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Μεγάλη και απότομη αύξηση στην φωτεινότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες (σχεδόν 1mag!!!!)

Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να μας αφήσει ο καιρός να πάρουμε λίγο μάτι και κανά φάσμα!

http://www.isoncampaign.org/Present

Ο κομητης εμφανιζεται πριν το λυκαυγες τωρα; Τι ωρα περιπου ανατελλει; Που βρισκεται σε σχεση με τον ηλιο; Ν? ΝΑ? ΝΔ?

Δημοσιεύτηκε
Στις 7/11 που ηταν κ ευκολος ο εντοπισμος του βγηκα και τον ειδα εκει γυρω στις 5.30 και φαινοταν ευκολα με το dob. Θα σε βοηθησει και η φωτο που εβαλε ο loufas πιο πανω για να ξερεις που περιπου να τον ψαξεις
Δημοσιεύτηκε

Μπορείς να περάσεις τα δεδομένα του ISON στο Stellarium για να ξέρεις που να ψάξεις

http://www.wikihow.com/Add-Comet-ISON-to-Stellarium

http://scully.cfa.harvard.edu/cgi-bin/returnprepeph.cgi?d=c&o=CK12S010

Δημοσιεύτηκε
Στο 5.4 έχει φτάσει η φωτεινότητα του ISON!!!!!

Πλέον ορατός και με γυμνό μάτι σε σκοτεινές περιοχές!

5.4 ειναι και ο Ουρανος και σχεδον κανεις δε μπορει να τον δει ακομα και στους σκοτεινοτερους ουρανους...

Δημοσιεύτηκε

LAST NOTICES FROM ISON COMET ...

Morning all . What a turn around in ISON ! Today at 05.30 UT a friend of mine caught our friend well and truly naked eye and estimated the magnitude to be 3.5 - 4 ! Through bins a short tail is discernible too exciting times

notice from : N.Norman ....

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε

Και έχουν φύγει και τα σύννεφα εδώ. Αύριο θα έχει πρωινό ξύπνημα!

(συνημμένος χάρτης εύρεσης από το S&T).

ison-path-st.thumb.png.2f85c7b3add7aeb29f3b372612b69d61.png

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Ελα ρε γαμωτο ακομα συννεφια βαρια στην Δραμα και δε βλεπω να γινεται καλυτερα σημερα. Ισως αυριο ομως. Δυστυχως θα προσπαθησω φωτογραφια μονο με compact camera... και καθε μερα που περναει το φεγγαρι το χαλαει!

Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.

HEQ5 Pro synscan

Bresser skylux 70/700.

Logitech webcam.

A3 webcam

Samsung pl70 12mp. compact camera

Acer Aspire One.

Δημοσιεύτηκε
Στο 5.4 έχει φτάσει η φωτεινότητα του ISON!!!!!

Πλέον ορατός και με γυμνό μάτι σε σκοτεινές περιοχές!

5.4 ειναι και ο Ουρανος και σχεδον κανεις δε μπορει να τον δει ακομα και στους σκοτεινοτερους ουρανους...

Από Κύπρο πάντως ήδη αναφέρθηκε πως φάνηκε με γυμνό μάτι (και από άλλες περιοχές όπως Μεξικό).

5.4 είναι στα όρια αλλά όχι απίθανο σε ξηρές και σκοτεινές περιοχές.

Δημοσιεύτηκε
Το κακό είναι ότι ο κομήτης πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τον Ήλιο, οπότε οι ευκαιρίες παρατήρησης λιγοστεύουν όσο περνούν οι ημέρες.

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε
Επειδή είμαι από Αθήνα ( φωτορύπανση στο ζενίθ !! ) ξέρουμε να θα μπορέσουμε να τον δούμε και από εδώ με γυμνό μάτι τις επόμενες μέρες ??
KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Δημοσιεύτηκε
Επειδή είμαι από Αθήνα ( φωτορύπανση στο ζενίθ !! ) ξέρουμε να θα μπορέσουμε να τον δούμε και από εδώ με γυμνό μάτι τις επόμενες μέρες ??

Ίσως τον Δεκέμβριο και αν επιζήσει από τον Ήλιο!

Δημοσιεύτηκε
Αν τον ψάξω τώρα μαζί με τον κομήτη Lovejoy απ'το 8ιντσο λέτε να δω τίποτα ? Έσθω μία μικρή χιονόμπαλα ? Η Σελήνη εμποδίζει την θέαση του ?
Δημοσιεύτηκε
Με γυμνό μάτι αυτές τις μέρες είναι δύσκολο περίμενε μια εβδομάδα ακόμα, πιστεύω ότι μετά τις 20 Νοεμβρίου θα φανεί με γυμνό μάτι, για την ώρα καλά θα είναι με ένα ζευγάρι κιάλια ή με τηλεσκόπιο.

Πάντως όπως και αν έχει θα πρέπει να είσαι κάπου που να βλέπεις ανατολή και δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να το πετύχεις αυτο μέσα απ'την Αθήνα.

Με τηλεσκόπιο εκτος απ'τον C/2013 R1 Lovejoy μπορείς να δεις και τον 2p/Encke όπου στις 24 Νοεμ. θα είναι δίπλα στον Ison.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Βασίλη μετά τις 20 Νοεμβρίου θα είναι πολύ κοντά στον Ήλιο. Μέσα Δεκεμβρίου θα τον ξαναδούμε μετά την δύση του Ήλιου δυτικά.

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε
Ανδρέα στις 26 Νοεμ. τον βλέπω πολύ κοντά στον Ήλιο, π.χ 25 Νοεμ θα είναι 11° μακριά του πράγμα που μας δίνει ένα παράθυρο να τον δούμε.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Ανατολή έχω καλούτσικη είμαι τυχερός, αλλά παιδιά η Πανσέληνος δεν θα το επηρεάσει καθόλου ? Επίσης τι ώρα να τον παρατηρήσω ?
Δημοσιεύτηκε
Ανατολή έχω καλούτσικη είμαι τυχερός, αλλά παιδιά η Πανσέληνος δεν θα το επηρεάσει καθόλου ? Επίσης τι ώρα να τον παρατηρήσω ?

η πανσέληνος λογικά θα επηρεάσει αρκετά. Μπορείς να τον παρατηρήσεις κατά τις 5 και μέχρι την ανατολή του Ήλιου.

Ρίξε μια ματιά και στο stellarium!

Δημοσιεύτηκε

Μετά τις 5:30 η Σελήνη θα είναι σε 3 μοίρες και χαμηλότερα και μάλιστα από την άλλη πλευρά. Δε νομίζω να είναι το πρόβλημα.

Μέχρι και τις 5:45 ο ουρανός θα είναι μαύρος και δε θα έχεις πρόβλημα με τον ήλιο. Μετά σιγά σιγά θα αρχίσει το λυκαυγές.

5:30-5:45 θα είναι ένα καλό διάστημα παρατήρησης. Προσωπικά θα βάλω ξυπνητήρι κατά τις 5.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Εκτός από την Σελήνη, ο κομήτης βρίσκεται βυθισμένος και στο ζωδιακό φως. Όλοι οι παρατηρητές λένε ότι αυτό κόβει κάπως την φωτεινότητα του

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης