Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
χαιρετω ολους τουσ λατρεις του νυχτερινου ουρανου..., ειμαι καινουργιος σχετικα στο χομπι..μιας και ασχολουμε..κανα χρονο..! Ειμαι γενικος ευχαριστιμενος με την επαφη που εχω αποκτησει μεχρι στιγμισ με το χομπι...παντα με βαση τις δυνατοτιτες ..φυσικα.., γιατι χρειαζεται..χρημα..και χρονος,.. γιατι ορεξει..και ενδιαφερον υπαρχει..!!! Εχω ενα dob..8..kai ειμαι ευχαριστιμενος ..αν και ι παρακολουθηση..ειναι λιγο κουραστηκη...!! θα ηθελα..να αποκτισω επαφη με ανθρωπους...που εχουν σχεση..με το χομπι..γιατι μεχρι τωρα...οι γνωστοι..και οι φιλοι..οταν κοιτουν..απο το τιλ...λενε..((..εε και τι ειναι αυτο...?? )) χαχα..προφανος δεν ειναι για ολους..!! Ακομα..θα ηθελα..να βρεθω σε αστροπαρτυ..αλλα δεν ξερω που και πως..? Για να μη σας κουραζω..αλλο...θα ηθελα..τη γνωμη σας...,,,Εχω ενα hyperion...17..kai ενα..barlow..2επι... televue...ειμαι ευχαριστιμενος..,και με κρυα καρδια..χρησειμοποιο...τα αλλα...10 και 25...και απο ενα Βresser..114..ta 4 ..και 9...ειναι σαν να βλεπει; μεσα απο καλαμακι...! Ενα...6..πλανιτικο..και 24...ι και πιο πανω?? και..πιο?? ι και 5..η 4...μια και εχω παρατιρηση..οτι ο ΑΡΗΣ...θελει...και..το...3,5..του....! η οξυτιτα...ισχυει.??... με μπαρλοου...οι πλανητες??μηπως...hyperion...5...η 8..με barlow..2epi..kai to 24 ari... xmm....Σας ευχαριστω που με ακουσατε..να ειστε ολοι καλα...και καλες παρατηρησεις στο απειρο..μεγαλειο..!!!
Δημοσιεύτηκε
.Σας ευχαριστω που με ακουσατε..να ειστε ολοι καλα...και καλες παρατηρησεις στο απειρο..μεγαλειο..!!!

Σε ευχαριστούμε που ασχολείσαι με την αστρονομία και θαυμάζεις κι εσύ το άπειρο μεγαλείο . Οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς για εξοπλισμό , χάρτες , τεχνικές εδώ στο φόρουμ θα βρεις πολλές πληροφορίες και άτομα έτοιμα να σε βοηθήσουν. Ο υπάρχων εξοπλισμός σου είναι σχεδόν πλήρης. Μεγέθυνση σε πλανήτες μπορείς να φτάσεις στα όρια του τηλεσκοπίου σου ( δηλαδή 2 φορές η διάμετρος του τηλεσκοπίου σου) αρκεί να έχεις καλά ευθυγραμμισμένα τα οπτικά και να έχεις τέλειες συνθήκες παρατήρησης και πολύ καλό ουρανό χωρίς φωτορρύπανση. Καλύτερα πάντως στην πλανητική παρατήρηση να χρησιμοποιείς προσοφθάλμιους με λίγα οπτικά στοιχεία (ορθοσκοπικούς ) παρά ευρυγώνιους με barlow οι οποίοι έχουν πολλά οπτικά στοιχεία , άρα κόβουν φως και έχουν χαμηλότερο κοντράστ.

Καλές παρατηρήσεις

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου από την όμορφη Κέρκυρα!Αν δε σας κουράζω θα ήθελα να ρωτήσω και γιατί όταν χρησιμοποιώ μεγάλη μεγένθυνση (κάτω από 5 mm), με έναν πλαστικό barlow συνήθως, βλέπω το είδωλο του πρωτεύοντος κατόπτρου όταν το αντικείμενο φεύγει από το κέντρο του πεδίου?Φταίει το προσοφθάλμιο,ο barlow και τα δύο ή ίσως κάποια φώτα από το περιβάλλον?
Δημοσιεύτηκε

Ποιόν balrow χρησιμοποιείς και με ποιόν φακό το συνδυάζεις; Αυτό που λες έχω διαπιστώσει πως συμβαίνει

1) Όταν δεν έχουμε φακό στον εστιαστή (φυσικά) και

2) Όταν πέφτει φως υπό γωνία, πράγμα που είναι εφικτό μόνο σε Flextube χωρίς φωτοχιτώνιο (συμβαίνει στο 130 μου όταν το χρησιμοποιώ γυμνό)

Βλέπεις τα στηρίγματα του πρωτεύοντος πράγματι;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Ενα barlow lens 3x που ειναι απο τα παλελκομενα..του bresser..114. kαι εχει πλαστικο φακο..,με ενα plossl...10m..pou ειχε απο τη μανα του το dob..8..Aλλα και με κατι αλλο που εχω δοκιμαση ( τον 3χ μεσα στον 2χ televeu με ενα 20m plossl για να παρω 4χ..βεβαια αυτο ειναι δικο μου πειραμα..., πιανει..αλλα δε μπορω να πω οτι εχω...την καλυτερη εικονα.Με το hyperion 17 μαζι με το barlow 2x televeu , ειναι μια χαρα..!! θα το τσεκαρω και...με καποιο αλλο...προσοφθαλμιο με τον televeu.και στο 114 bresser το ιδιο συνβαινει τι να πω...ισως κατι γινετε με την εστιαση του φωτος , ο εστιαστης θελει καποια ρυθμηση.?? Παντος συγουρα βλεπω τα μεταλικα παρεκτασματα...,οπως οταν ειναι ανεστιαστο..με το ιδολο ομως να το εχω εστιασει..,αλλα...λιγο θολο.αυτο μπορει να ειναι αποτελεσμα..τις υψηλις μεγενθησεις με τιν ατμοσφαιρα γιατι..καποιες στιγμες καθαριζει..λιγο.. Σας ευχαριστω πολυ..!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης