Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

γεια σας φιλοι-μελη αυτου του φανταστικου site.

Μετα απο πολυ ψαξιμο στην αγορα και με τις πολυτιμες συμβουλες σας

να με ακολουθουν αποφασισα τελικα να αγορασω το 8ιντσο dob της

TS-GSO απο το aktis.

Πως βλεπετε αυτη την επιλογη μου?υπολογιζω οτι θα μου μεινουν

χρηματα και για εξτρα προσοφθαλμια ποια μου προτεινετε να αγορασω(μου χρειαζονται αμεσα?μου ειπαν πως το τηλεσκοπιο θα εχει ενα προσοφθαλμιο

super plossl των 20mm με αυτο το προσοφθαλμιο θα εχω καποια ικανοποιητικη μεγενθυση?θα χρειαστω για αρχη καποια φιλτρα?θα χρειαστω κατι αλλο που αγνοω?

Συγνωμη αν σος κουρασα με πολλες ερωτησεις.

ευχαριστω προκαταβολικα.

BLOODY SHADOWS
Δημοσιεύτηκε

φιλε μου το τηλεσκοπιο το εχω δοκιμασει στον Αρη και ειχε

εξαιρετικο ειδωλο.

Ενω και γενικοτερα ειναι καλης κατασκευης και ευχρηστο αν και δεν ειμαι υπερ των dobsonian.

Το προσοφθαλμιο θα σου δωσει 60Χ μεγενθυση.Με ενα barlow 2Χ θα πας στις 120Χ φορες.

Το τηλεσκοπιο φτανει θεωρητικα στις 400Χ.

Λογω της ατμοσφαιρικης διαταραχης η μεγιστη χρησιμη ειναι περιπου στις 350Χ με ποιο πιθανο τις 250Χ.

Με ενα προσοφθαλμιο στα 7mm εχεις 171Χ ενω με ενα στα 8

εχεις 150Χ

Δηλαδη 60Χ,150Χ (20mm,8mm) και 120Χ,300Χ με ενα barlow 2Χ

ή 60Χ,171Χ (20mm,7mm) και 120Χ,340 με barlow

Η επιλογη ειναι δικη σου,απλα με το 7 mm θα πρεπει να εχεις

καλο seeing για να εκμεταλευτεις τις λεπτομερειες που η μεγαλυτερη μεγενθυση μπορει να σου δωσει.

Τα προσοφθαλμια που αναφερω ειναι ορθοσκοπικα και εξαιρετικης ποιοτητας αλλα και σε λογικη τιμη (BAADER).

Εγω εχω το 7mm και ειμαι πολυ ικανοποιημενος με την αποδοση του.

Για barlow δεν εχω αποψη.

Φιλικα θεμης.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε hammer,

Είσαι σε καλό δρόμο. Τα 8’’ dobs είναι άριστα τηλεσκόπια για αρχαρίους και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο δεν το γνωρίζω, αλλά ξέρω ότι η GSO έχει κατασκευάσει νευτώνεια τηλεσκόπια για επώνυμες εταιρίες του χώρου. Ένας barlow θα σου φανεί πολύ χρήσιμος, γιατί σου μειώνει στο μισό τις ανάγκες αγοράς προσοφθαλμίων. Καλό λοιπόν είναι να έχει καλά οπτικά. Αφού θα αγοράσεις από την Aktis, ρώτησε για τις ενδεχόμενες επιλογές που έχεις.

Συμφωνώ με αυτά που γράφει ο Θέμης, θα σου πρότεινα όμως κι έναν προσοφθάλμιο 30+ mm, κι αυτό γιατί, αφενός, θα σε βοηθά να κεντράρεις τους στόχους σου πιο εύκολα, αφού τους έχεις εντοπίσει με τον finder του τηλεσκοπίου (εδώ ένας red dot finder θα σου φανεί χρησιμότατος και με χαμηλό κόστος – ρώτα στην Aktis), αφετέρου θα μπορείς να βλέπεις μεγάλης έκτασης στόχους, όπως πολλά από τα ανοικτά αστρικά σμήνη. Προσωπικά, τον 32mm super plossl μου τον χρησιμοποιώ διαρκώς.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Φίλε hammer,

αφετέρου θα μπορείς να βλέπεις μεγάλης έκτασης στόχους, όπως πολλά από τα ανοικτά αστρικά σμήνη. Προσωπικά, τον 32mm super plossl μου τον χρησιμοποιώ διαρκώς.

Φιλικά

PapGeo

Φίλε hammer καλησπέρα και καλώς ήρθες στο site μας,

το 32mm super plossl που σου προτείνει ο PapGeo είναι πραγματικά πάρα πολύ καλό προσοφθάλμιο (το έχω και εγώ) και ιδιαίτερα αποδοτικό ειδικά για "νέους" όπως εσύ. Ο δε λόγος απόδοσης/τιμής είναι σχεδόν άριστος.

"Καί είς τήν σκοτιάν βαθείαν,

είς τό απέραντον διάστημα,

τα φώτα σιγαλέα κινώνται

των αστέρων λελυπημένα" Α.ΚΑΛΒΟΣ. . .

φιλικά

Δημήτρης

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, με καλυψατε πληρως και προχωρω

στην αγορα του οργανου.

Υ.Γ.τωρα μαλλον θα σας χρειαστω πιο πολυ :)

BLOODY SHADOWS

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης