Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Σκέφτομαι να αγοράσω αυτών http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=778 για παρατήρηση πλανητών και σελήνης. Αξίζει από άποψη ποιότητας?

Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.

Carl Sagan

Δημοσιεύτηκε
Εγω παντως το 4mm κελνερ που εχω δεν το χρησιμοποιω σχεδων καθολου, πρωτον δεν εστιαζει σχεδον πουθενα σωστα και δευτερον ειναι παρα πολυ ζουμ.. Εγω θα παρω ενα 6mm για πλατητες και φεγγαρι δεν βλεπω με κατω απο 12mm που εχω... Και θα σου πρωτεινα καποιο καλυτερο να δεις γιατι τα 4mm θελουν ποιοτητα για να δουλεψουν...

Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.

HEQ5 Pro synscan

Bresser skylux 70/700.

Logitech webcam.

A3 webcam

Samsung pl70 12mp. compact camera

Acer Aspire One.

Δημοσιεύτηκε
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου όντως το τηλεσκόπιο φτάνει στα όριά της μεγίστης ωφέλιμης μεγενθηση του.Η συμβουλή σου για το 6μμ μου φαίνεται πόλη καλή.

Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.

Carl Sagan

Δημοσιεύτηκε
Μην τον πάρεις. Θα είναι σαν να κοιτάς από κλειδαρότυπα. Πάρε έναν Barlow.
\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Δημοσιεύτηκε

Όχι ακριβώς, είναι σαν να κοιτάζεις μέσα από την τρύπα μιας βελόνας.

Το Skywatcher 6mm 66 μοιρών αξίζει τα λεφτά του (που έξω είναι ακόμη λιγότερα) και το Baader Ortho 6mm είναι κορυφαίο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Όχι ακριβώς, είναι σαν να κοιτάζεις μέσα από την τρύπα μιας βελόνας.

Το Skywatcher 6mm 66 μοιρών αξίζει τα λεφτά του (που έξω είναι ακόμη λιγότερα) και το Baader Ortho 6mm είναι κορυφαίο.

Βρήκα sky-watcher 6mm πολλά. Μήπως εννοείς αυτό? http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1404

Carl Sagan

Δημοσιεύτηκε
Ο omni είναι plossl και η οφθαλμική απόσταση (eye relief) είναι τόσο μικρή που καταντάει άχρηστος. Αν βρεις orthoscopic 4mm πάρε τον. Έχω τον κλασσικό 4mm Kasai που είναι "ξυραφάκι" τις ελάχιστες βραδιές που το seeing επιτρέπει μεγάλες μεγεθύνσεις. Ο skywatcher 6mm 66 μοιρών έχει τόσο πολύ kidney beaning που ίσα να μετακινηθεί το μάτι σου από το κέντρο του βλέπεις μεγάλες νεφροειδείς μαύρες περιοχές που καταντάει σπαστικό και δεν θα τον συνιστούσα με τίποτα. O barlow που προτάθηκε παραπάνω είναι καλή λύση αλλά αν θέλεις την απόλυτη πιστότητα και οξύτητα τότε orthoscopic 4mm παρά κάποιος 8mm+2x barlow.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης