Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Είδα αυτή τη κάμερα http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2328. Σκέφτηκα να την αγοράσω για σελήνη και πλανήτες και αναρωτιέμαι και αν κάνει έστω και λίγο για βαθέως ουρανού αντικείμενα χωρίς να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Εσείς τη λέτε?

Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.

Carl Sagan

Δημοσιεύτηκε
Κάνει, αλλά "λίγο", όπως λες. Αν έχεις DSLR ή φιλμάτη SLR δεν αξίζει πολύ...
\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Δημοσιεύτηκε

Ξεκαθαρισε λιγο τι θες να κανεις, πλανητικη ή βαθυ ουρανο. και τα δυο με ιδια καμερα δεν γινονται.

η καμερα που προτεινεις θα σου δωσει καλες εικονες, βεβαια με αυτο προυποθετει καλο seeing και σκοτεινο ουρανο, αλλα επειτα μπορεις να την εχεις σαν οδηγητικη για deep sky :wink:

Δημοσιεύτηκε

Την κάμερα αυτή την έχω είναι πολύ καλή δεν τη δοκίμασα σε βαθύ ουρανό αλλά για πλανητική είναι ότι πρέπει, και με πολλές λεπτομερές συγκεκριμένα στον Ήλιο και για αυτό την αγόρασα θα ταξιδέψει για Αυστραλία. Ενδεικτικές 3 Φώτο από δοκιμή που έκανα. Έχω αλλάξει μόνο το resolution από τα τρία επίπεδα που έχει η κάμερα. Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος.

sun3.jpg.a7c198cd1b197d4d5d0aaf3de8e44fce.jpg

1020

sun2.jpg.47df4d29bd38f9169d080d9835d028eb.jpg

800

sun1.jpg.128ff5b7bcde943463cff9f70d328054.jpg

640

Γεώργιος Ε. Μιχαήλ

ΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ

www.astronomos.gr

http://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/

http://volnet.gr/home/index.html

Δημοσιεύτηκε
Όταν λέω βαθέως ουρανού εννοώ φωτογραφίες της Ανδρομέδας ή σφαιρωτών σμηνών για παράδειγμα και ας είναι ασπρόμαυρες. Δηλαδή μόλις δεις την εικόνα να ξεχωρίζεις ότι είναι από γαλαξία ή από σφαιρωτό σμήνος.

Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.

Carl Sagan

Δημοσιεύτηκε

μην το δοκιμασεις σε βαθυ ουρανο....κατα τις μικροεκθεσεις (οσο αφορα τη διαρκεια) του εκαστοτε καρε, δεν προλαβαινει να αποτυπωθει τιποτα.

Επισης η πλανητικη ειναι ευκολη υποθεση σχετικα με την "βαθεως ουρανου", μια που δεν απαιτει οδηγηση ακριβειας.

Δεν ξερω αν (λεω "αν") μετα απο υποδειγματικη πολικη ευθυγραμμιση και στησιμο βασης/τηλεσκοπιου, η καμερα καταφερει να αποτυπωσει υποτυπωδως κανενα σφαιρωτο σμηνος.....

Συμπερασμα...πολυς κοπος για λιγο (καθολου) αποτελεσμα.

Δημοσιεύτηκε
μην το δοκιμασεις σε βαθυ ουρανο....κατα τις μικροεκθεσεις (οσο αφορα τη διαρκεια) του εκαστοτε καρε, δεν προλαβαινει να αποτυπωθει τιποτα.

Επισης η πλανητικη ειναι ευκολη υποθεση σχετικα με την "βαθεως ουρανου", μια που δεν απαιτει οδηγηση ακριβειας.

Δεν ξερω αν (λεω "αν") μετα απο υποδειγματικη πολικη ευθυγραμμιση και στησιμο βασης/τηλεσκοπιου, η καμερα καταφερει να αποτυπωσει υποτυπωδως κανενα σφαιρωτο σμηνος.....

Συμπερασμα...πολυς κοπος για λιγο (καθολου) αποτελεσμα.

+1 Απλά δεν ενδείκνυται για deep sky θα παιδευτείς και δεν θα καταφέρεις και τίποτα στην τελική.

Δημοσιεύτηκε
Ποια είναι η γνώμη σας για αυτήν εδώ? http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2042

Carl Sagan

Δημοσιεύτηκε
Deep sky μονο με dslr, ΜΟΝΟ!. Εχω 2 καμερες webcam και καμμια δεν μπορει καν να δειξει ουτε τα ποιο φωτεινα σμηνη... ουτε καν compact δεν κανει για βαθυ ουρανο, δυστυχως μονο dslr...

Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.

HEQ5 Pro synscan

Bresser skylux 70/700.

Logitech webcam.

A3 webcam

Samsung pl70 12mp. compact camera

Acer Aspire One.

Δημοσιεύτηκε
Ως προς την ποιότητα της εικόνας που θα πάρω από την ΝEXIMAGE 5 θα είναι καλύτερη από την TS ASTRO?

Carl Sagan

• 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Μήπως ξέρει κανείς ποσό διαφέρουν στην ποιότητα της εικόνας που θα τραβάω?(εικόνες του ηλιακού συστήματος εννοώ).

Carl Sagan

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Μήπως ξέρει κανείς ποσό διαφέρουν στην ποιότητα της εικόνας που θα τραβάω?(εικόνες του ηλιακού συστήματος εννοώ).

Δεν ξέρω την διαφορά ανάμεσα στις δύο κάμερες. Είχα την Neximage 5 και είναι όντως καλή για πλανήτες.

Για Σελήνη καλή είναι, αλλά έχει πολύ μικρό οπτικό πεδίο. Πρέπει να πάρεις και το εξάρτημα με το οποίο αυξάνεται το οπτικό πεδίο (Focal reducer). Νομίζω το ίδιο ισχύει και για τον Ηλιο, εκτός αν θέλεις μόνο λεπτομέρειες κηλίδων.

Με βαθύ ουρανό έχω ασχοληθεί ελάχιστα. Χρειάζεσαι αρκετό οπτικό πεδίο, λύση μόνο μηχανή DSLR. Εναλλακτικά, κάποια πολύ ακριβή CCD ειδικά για βαθύ ουρανό. Πρόκειται για δύσκολη φωτογραφία, απαιτεί οδήγηση, διαφορετικά τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης