Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Ημερα πεμτη προς παρασκευη 9 του μηνα, ο ταυρος σχεδον στο ζενιθ.., και το dob 8'' στη ταρατσα.., κυριος για παρατηρηση του ΔΙΑ , μεγαλη εντηπωση μου εκανε το ποσο καθαρος ηταν ο ουρανος για αθηνα.Μετα απο καμια ωρα στο ΔΙΑ .. Σκοπευω το M1 .., ΛΕΣ.?? Αφου επιβεβαιωνο τη θεση του..και με το ματι καρφομενο.., κατι αχνοφεγγε στις 70Χ μπαα... στις 140Χ λιγο καλυτερα..για πιο συγουρα βαζω και φιλτρο..., αχνα..αλα ηταν εκει...λιγο κινιση του σολινα..για ακομα πιο σιγουρα..! Για τρεις ωρες το παρατηρουσα..γιατι μου φανοταν απιθανο απο αθηνα..., τουλαχιστον...πρωτη φορα το εβλεπα απο αθηνα..[ ηθελα να το μιραστο..μαζι σας και αν οντος καποιος το εχει δει..απο αθηνα?? ] Και δεν καναν τα ματια μου νεφελοματα. :shock: . Καθαρους ουρανους σε ολους ..!!
Δημοσιεύτηκε
Ειχα προσπαθησει στο παρελθον παλη ..αλλα δεν οπως ειπες , αυτη τη φορα βοηθησαν λιγο παραπανω οι συνθηκες...αλλα ετσι κι αλλιως αυτες οι παρατηρησης ειναι πολυ οριακες απο αθηνα σε αντικειμενα σαν αυτο..., μεχρι αδυνατες.. Σ ευχαριστω για την επιβεβεωσει. O:)
Δημοσιεύτηκε
Με καλές συνθήκες και διαυγή ατμόσφαιρα και μειωμένα φώτα λόγο κρίσης πιθανώς να το δει κανείς. Βοήθησε και το ψυχρό μέτωπο που πέρασε με την βροχή που μείωσε τα σωματίδια στην ατμόσφαιρα και την διάχυση της φωτορύπανσης.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης