nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2012 Καθως περιστρεφω τον ο.α αξονα για να περιστραφει ο πολικος στην διοπτρα παρατηρω ενα "πεσιμο" σαν να ειναι κατι χαλαρο, και πεφτει απο την θεση της η εικονα της διοπτρας, ναι μεν κραταει το αντικειμενο στο κεντρο, εχω δηλαδη καλη ευθγραμμιση αλλα εχω αυτο το κενο καπου εκει μεσα. Διελυσα την διοπτρα και ολα ηταν καλα σφιγμενα δεν μπορω να καταλαβω γιατι "πεφτει" η εικονα κατα την περιστροφη... Μαλιστα πεφτει μαζι με το backround, οχι απλα η εικονα με τα σχεδια αλλα και τα αστρα απο πισω την ακουλουθουν.. Ετσι δεν εχω ιδεα αν εχω καλη πολικη ευθυγραμμιση η οχι γιατι με μπερδευει!!! Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2012 Το γυαλάκι (με τις φιγούρες) το συγκρατεί ένα δαχτυλίδι το οποίο απλά σου έχει ξεβιδωθεί έτσι υπάρχει αυτό το κενό.Ξεβίδωσε το εξωτερικό καπάκι που εστιάζει η πολική διόπτρα και θα το δεις. Απλά σφίγγεις το δαχτυλίδι με τις 2 οπές και θα σταματήσει να "πέφτει". http://pegasusastro.com/
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2012 κοίτα να δεις που κολλάει το μυαλο. Ούτε που σκέφτηκα να βιδωσω τις οπές εκείνες. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα