Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Επειδή σύντομα θα πάρω μια μπαταρία σαν και αυτή http://www.batteries.gr/product.asp?catid=2668 και επειδή στην ύπαιθρο που πηγαίνουμε, ειδικά αυτή την εποχή από το Φθινόπωρο και μετά κάνει κρύο, σκέφτομαι πως να προστατέψω την μπαταρία από το ψύχος, που ρίχνει γενικά την απόδοσή της. Έχω δει κατά καιρούς κάποιους με θήκες μονωτικές, σαν μπουφανάκι στο οποίο μπαίνει μέσα η μπαταρία και δεν έχει άμεση επαφή με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Εξέχουν μόνο τα καλώδια από τους πόλους και περιμετρικά την κλείνει με ένα φερμουάρ. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι τέτοιο...ξέρει κανείς που θα βρω;Επίσης, ισχύει όντως ως καλή πρακτική να της βάλεις το "μπουφανάκι" ή δεν έχει διαφορά; Τόσοι έχετε μπαταρίες, νομίζω κάποιος θα έχει μια εμπειρία να περιγράψει. Αρχικά θα τροφοδοτήσω ένα 12V 80mm fan για το 12" κάτοπτρο (διάβασα πολλά για το cooling και αναθεώρησα κάποια πράγματα) που τραβάει 0.24 Ampere αλλά έχω σκεφτεί να την έχω και για άλλα πράγματα μελλοντικά. Όπως π.χ. το Sky Commander push to που στο πολύ κρύο καθυστερεί η απεικόνιση του display του και ζητάει 12V μπαταρία για να παίξει σωστά.Τώρα αν θα είναι 7.2Ah ή μικρότερη παίζεται, πάντως lead-acid 12V θα είναι σίγουρα. Σκέφτομαι και έναν από τους παρακάτω φορτιστές, πως σας φαίνονται; http://venieris.com/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%94%CE%A9%CE%9D/tabid/59/CategoryID/2648/List/0/catpageindex/1/Level/a/ProductID/32605/Default.aspx http://venieris.com/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%94%CE%A9%CE%9D/tabid/59/CategoryID/2648/List/0/catpageindex/1/Level/a/ProductID/32616/Default.aspx http://venieris.com/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%94%CE%A9%CE%9D/tabid/59/CategoryID/2648/List/0/catpageindex/1/Level/a/ProductID/32632/Default.aspx «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
dp297 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Σωστό θέμα αυτό....κ εμένα με ενδιαφέρει το μπουφανάκι.... Πάντως θα άξιζε να επενδύσεις σε μία μπαταρια gel βαθειας εκφόρτισης..... PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Για δώσε κάνα link Δημήτρη να τις δω και αυτές... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
dp297 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Για δώσε κάνα link Δημήτρη να τις δω και αυτές... H Α512/65 65Αh 12V , βαθειας εκφορτισης κάνει 135ευρωtech_sonnenschein_solar_overview_en.pdf PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
songless_bird Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 βαθεια εκφορτισης κανει οσο 6 απλες 12v... Δεν εχω δει ποτε πως συμπεριφερεται, αλλα δεν μου φαινεται τιμη/αποδοση ,καλη αγορα για απλη χρηση. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
dp297 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 βαθεια εκφορτισης κανει οσο 6 απλες 12v... Δεν εχω δει ποτε πως συμπεριφερεται, αλλα δεν μου φαινεται τιμη/αποδοση ,καλη αγορα για απλη χρηση. Υπάρχει λόγος που κοστίζει ακριβα διότι επιτρέπει μεγαλύτερη εκφόρτιση κ δυνατότητα επαναφόρτισης, ενω μια κοινή 12V θα τα φτύσει στο λεπτό. Οι κοινές μπαταρίες είναι δεν ειναι φτιαγμένες για παρατεταμένη εκφόρτιση. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημήτρη αυτή είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ για τις ανάγκες μου... δηλαδή 65 Αμπερώρια είναι μεγαλύτερη και από του αυτοκινήτου μου! Δεν θα τροφοδοτήσω ούτε στηρίξεις ούτε laptops ούτε τίποτα από όλα αυτά που έχουν οι αστροφωτογράφοι φίλοι μας. Μετά πρέπει να πάρω και αντίστοιχο φορτιστή μεγάλο, ενώ τώρα βολεύομαι και με φορτιστή του 1 Αmpere για την Mολύβδου 12V στα 7,2Ah ή και μικρότερη. Ευχαριστώ πάντως! Το θέμα είναι πως να την μονώσω από το κρύο.. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
dp297 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημήτρη αυτή είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ για τις ανάγκες μου... δηλαδή 65 Αμπερώρια είναι μεγαλύτερη και από του αυτοκινήτου μου! Δεν θα τροφοδοτήσω ούτε στηρίξεις ούτε laptops ούτε τίποτα από όλα αυτά που έχουν οι αστροφωτογράφοι φίλοι μας. Μετά πρέπει να πάρω και αντίστοιχο φορτιστή μεγάλο, ενώ τώρα βολεύομαι και με φορτιστή του 1 Αmpere για την Mολύβδου 12V στα 7,2Ah ή και μικρότερη. Ευχαριστώ πάντως! Το θέμα είναι πως να την μονώσω από το κρύο.. Ναι συμφωνω...δεν θα πρότεινει την 65αρα...αν έχεις κάποια 20αρα ίσως. Εγω πάντως για την 65αρα έχω φορτιστη 0.5Α να φανταστεις στα 20 ευρω PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δεν θα εκφορτιστεί πλήρως πιστεύω ποτέ και μια απλή 12V, γιατί δεν τραβάω πολύ ρεύμα, έτσι κι αλλιώς. Άλλωστε σκοπεύω να την φορτίζω και τακτικά 1 ή 2 φορές τον μήνα ώστε να διατηρείται κάπως. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
MARINOS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 ...ίσως μια ισοθερμική τσάντα/σάκο απο κατάστημα ειδών camping να κάνει δουλειά (κόστος 10...20 ευρώ), ή,ιδιοκατασκευή με 6 κομμάτια από χοντρό φελιζόλ και ταινία συσκευασίας Επίσης, δεν έχω καταλάβει γιατί "καλά και σώνει" μολύβδου, όταν υπάρχουν αυτές:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6501__ZIPPY_Flightmax_5000mAh_3S1P_15C.html Χρήστος Μαρινός
dp297 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 http://www.stardelivery.gr/details2.php?lang=1&wh=1&the1id=1&the2id=35&the3id=&theid=33&open1=1&open2=35&open3=&thepid=128&thep=%D3%C1%CA%CF%D3%20%D8%D5%C3%C5%C9%CF&page=1 Παίζει? PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 ...ίσως μια ισοθερμική τσάντα/σάκο απο κατάστημα ειδών camping να κάνει δουλειά (κόστος 10...20 ευρώ), ή,ιδιοκατασκευή με 6 κομμάτια από χοντρό φελιζόλ και ταινία συσκευασίας Επίσης, δεν έχω καταλάβει γιατί "καλά και σώνει" μολύβδου, όταν υπάρχουν αυτές:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6501__ZIPPY_Flightmax_5000mAh_3S1P_15C.html Σε αυτές που λες, Λιθίου Πολυμερών, έχω την εντύπωση ότι στο κρύο δεν αντέχουν και τόσο, πέφτει ακόμη πιο κατακόρυφα η απόδοσή τους. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
MARINOS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 ...ίσως μια ισοθερμική τσάντα/σάκο απο κατάστημα ειδών camping να κάνει δουλειά (κόστος 10...20 ευρώ), ή,ιδιοκατασκευή με 6 κομμάτια από χοντρό φελιζόλ και ταινία συσκευασίας Επίσης, δεν έχω καταλάβει γιατί "καλά και σώνει" μολύβδου, όταν υπάρχουν αυτές:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6501__ZIPPY_Flightmax_5000mAh_3S1P_15C.html Σε αυτές που λες, Λιθίου Πολυμερών, έχω την εντύπωση ότι στο κρύο δεν αντέχουν και τόσο, πέφτει ακόμη πιο κατακόρυφα η απόδοσή τους. πέφτει, αλλά είναι τόσο μικρές και ελαφριές που τις τυλίγεις με ένα παλιό ρούχο κι εσύ συναχώνεσαι 1ος επίσης υπάρχουν με λίγα mAH ώστε να αφιερώνεις στην κάθε συσκευή τη δικιά της μπαταρία. Μόνο "μειονέκτημα", ότι χρειάζονται ειδικό φορτιστή για LiPo Χρήστος Μαρινός
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Μίλησα μόλις με ΒΕΝΙΕΡΗ venieris.com και μου πρότεινε κάτι ηλεκτρολογικά κουτιά, φθηνά, τα οποία μπορώ να τα μονώσω εσωτερικά είπε, με εφημερίδες (πλαστικά είναι αυτά τα κουτιά) και να είναι μέσα μια χαρά η μπαταρία...καλύτερα λέει από οποιοδήποτε ύφασμα ή σάκους κλπ. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
MARINOS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Μίλησα μόλις με ΒΕΝΙΕΡΗ venieris.com και μου πρότεινε κάτι ηλεκτρολογικά κουτιά, φθηνά, τα οποία μπορώ να τα μονώσω εσωτερικά είπε, με εφημερίδες (πλαστικά είναι αυτά τα κουτιά) και να είναι μέσα μια χαρά η μπαταρία...καλύτερα λέει από οποιοδήποτε ύφασμα ή σάκους κλπ. ...δηλαδή να αρχίσουμε να κουβαλάμε το καλοκαίρι τις μπύρες στην παραλία με υλικό απ'του Βενιέρη Χρήστος Μαρινός
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Τάσο από τους φορτιστές που προτείνεις έχω τον δεύτερο και είμαι ευχαριστημένος. Νομίζω με μια απλή και οικονομική μπαταρία μολύβδου ακόμα και στα 7Α θα σε βγάλει μια χαρά ολόκληρο το βράδυ για ένα ανεμιστηράκι - με τη λογική ότι δεν θα το χρησιμοποιείς όλο το βράδυ αλλά για καμια ώρα στην αρχή.Για τις μπαταρίες βαθειας εκφόρτισης είχα ακούσει πρώτα από τον άλλο Δημήτρη (50μμ): αξίζουν τον κόπο αν θέλεις να τροφοδοτήσεις στηρίξεις ή κάμερες κλπ. Σίγουρα είναι ακριβές, αλλά λύνεις το θέμα τροφοδοσία τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια.Για μπαταρίες λιθίου-πολυμερών δεν γνωρίζω τίποτα, αλλά αν το σετάκι φορτιστής και μπαταρία είναι οικονομικό γιατί δεν βλέπεις και αυτή τη λύση;Όσον αφορά στη θερμομόνωση, ένα φορητό ψυγειάκι για κάμπινγκ (αυτά με τις παγοκύστες) που ίσως ήδη έχεις στη διάθεσή σου θα δουλέψει μια χαρά στην ύπαιθρο (χωρίς τις παγοκύστες ).
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Ηλία έχω υπολογίσει πως και όλο το βράδυ μπορώ να το έχω. Δηλαδή αν τραβάει 0.24Α, σπαταλάει 1Ah σε 4 ώρες...οπότε άνετα με μια 7,2Ah! Τις μπαταρίες Λιθίου δεν τις έχω ψάξει, η Μολύβδου προς το παρόν φαίνεται η πιο προσιτή λύση. Θα δούμε αν συμφέρει το σετάκι, θα το κοιτάξω! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2012 τάσο, την μπαταρία που θες να παρεις την έχω και εγω σχεδόν 4 χρόνια για τροφοδοσία dslr κάμερας/τροχού φίλτρων και την εχω δουλέψει και μεσα στον χειμώνα χωρις πρόβλημα αρκει να την φορτιζεις μια φορα τον μηνα. την μπαταρία την είχα σε ενα πλαστικο κουτι εργαλείων μαζί με μια μεγάλη χωρις μονωση. όσον αφορά για φορτιστή μπαταρίας έχω πάρει από lidl ενα ηλεκτρονικό φορτιστή που βάζει ανα καιρούς και κάνει για τα ΑΗ της μπαταρίας σου αλλά και για μεγάλη μπαταρία αυτοκινητου. αν θες να την μονώσεις θα πήγαινα στην λύση του ηλία Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2012 Τάσο, το δικό μου ανεμιστηράκι τροφοδοτήθηκε από μια μπαταρία των 7Ah κάθε βράδυ (5-6 ώρες) για ολόκληρη την πανελλήνια εξόρμηση. Παρεμπιπτόντως, εγώ το αφήνω πια ανοιχτό όλο το βράδυ για να ακολουθεί το κάτοπτρο πιο γρήγορα τη μειούμενη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα δονήσεων ή άλλου τύπου παρατηρώντας με το ανεμιστηράκι ανοιχτό. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2012 Ανδρέα ακριβώς αυτό σκοπεύω να κάνω και εγώ...όλο το βράδυ να μένει ανοικτό! Για τις ενδεχόμενες δονήσεις, που δεν νομίζω να τις έχω γιατί έχω διαλέξει ένα από τα καλύτερα 80mm case fans της παγκόσμιας αγοράς, με ειδικό υπερσύγχρονο fluid bearing περιστροφής, έχω παρόλα αυτά έτοιμο να εφαρμόσω και το παρακάτωhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804100 Επίσης, για την ενδεχόμενη εισρεόμενη σκόνη θα βάλω αυτόhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804570 και το περίφημο 80mm fan από την ιαπωνική Scythe, κολοσσό στο θέμα των cooling προϊόντων είναι τοhttp://www.scythe-usa.com/product/acc/108/sp0825fdb12_detail.html Σπρώχνει απίστευτα πολύ αέρα και παραμένει αθόρυβο! Όσοι δεν ξέρετε την Scythe και ψάχνετε ανεμιστήρες και ψύκτρες για τα PC σας και όχι μόνο...σπεύσατε, είναι κορυφαία εταιρεία! Φυσικά, όπως έγραψα και νωρίτερα, η μπαταρία θα υπάρχει και για μελλοντική τροφοδότηση του Sky Commander, push-to digital setting circles. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2012 Εμένα είχε από την αρχή ενσωματωμένο ένα ανεμιστηράκι Sunon "magnetic levitation" με μαγνητικό ρουλεμάν. Επίσης χωρίς δονήσεις. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2012 Εσένα είναι ΟΟ...εμάς στα Κινεζάκια μας τα εφαρμόζουμε μόνοι μας... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
50mm Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2012 Όσον αφορά την μόνωση με εφημερίδες το επιβεβαιώνω και εγώ , παλιό και καλό κόλπο. Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα